نمایش نتایج: از 1 به 3 از 3

موضوع: روزه و نیت آن

  1. #1
    کاربر جدید
    تاریخ عضویت
    Aug 2008
    نوشته ها
    34
    تشکر
    0
    تشکر شده 0 بار در 0 ارسال

    پیش فرض روزه و نیت آن

    [size=medium]با فرارسیدن ماه نور و برکت برآن شدیم احکام روزه را به مقتضای علم و دانش خود توضیح دهیم تا دوستانو کاربران استفاده لازم را ببرند. از دوستانی که نیز سوالاتی دارند خواهشمندیم در انجمنهای مربوطه بپرسند اگه ما بلدیم میگیم اگه جوابشو هم نمیدونیم میریم می پرسیم و میاییم اینجا میگیم.
    خب اول مقدمه ای بر روزه و سپس نیت روزه:
    روزه در اسلام از اهمیت زیادی بر خوردار است و در میان عبادات تنها عبادتی است که به خداوند متعال اختصاص یافته است زیرا به لحاظ جایگاهش کمتر در معرض ریا قرار می گیرد بر خلاف دیگر عبادات که چون در معرض دید مردم است از ریا بر کنار نبوده و دستیابی اخلاص در آنها دشوار است. علاوه بر آن روزه یکی از ارکان پنجگانه اسلام نیز می باشد. در حدیث قدسی از پیامبر اسلام ص نقل شده که خداوند می فرماید: الصوم لی و انا اجزی به- روزه برای من است و من خود پاداش آن را می دهم.

    روزه در صورتی می تواند منشا آثار باشد که تمام آداب آن رعایت شود و گر نه چه بسا روزه داری که بهره اش از روزه ( فقط ) گرسنگی و تشنگی نیست. امام صادق ع به بعضی از آداب روزه اشاره کرده می فرماید: چون روزه گرفتی - گوش و چشمت ( نیز ) باید از حرام و کار زشت روزه باشند- از ریا و آزار زیر دستان بدور باشی- باید با وقار روزه دار در تو مشاهده شود و روزهایی را که روزه هستی مانند دیگر روزهایت نباشند.

    نیت روزه:

    در نیت روزه همین مقدار کافی است که انسان برای انجام فرمان خداوند عالم از اذان صبح تا مغرب کاری که روزه را باطل می کند انجام ندهد و جاری کردن نیت بر زبان و یا گذراندن از قلب لازم نیست.( م: ۱۵۵۰) رعایت امور زیر در نیت لازم است: ((۱)) قصد قربت.((۲)) تصمیم بر ترک و خودداری از چیزهایی که روزه را باطل می کند.((۳)) تعیین نوع روزه در غیر ماه رمضان.

    ولی دانستن همه مبطلات بطور تفصیل و نیز تعیین نوع روزه در ماه رمضان لازم نیست.

    زمان نیت روزه:

    ((۱)) انسان می تواند در هر شب از ماه رمضان برای روزه فردای آن نیت کند و بهتر است که شب اول ماه هم نیت روزه همه ماه را بنماید.(م:۱۵۵۱). ((۲)) از اول شب ماه رمضان تا اذان صبح - هر وقت نیت روزه فردا بکند اشکال ندارد.(م:۱۵۵۲). ((۳)) وقت نیت روزه مستحبی از اول شب تا موقعی که به اندازه نیت کردن به مغرب وقت مانده باشد اگر تا این وقت کاری که روزه را باطل می کند انجام نداده باشد و نیت روزه مستحبی کند روزه او صحیح است.(م:۱۵۵۳).[/size]

  2. # ADS
    Circuit advertisement
    تاریخ عضویت
    Always
    نوشته ها
    Many

     

    حرز امام جواد

     

  3. #2
    مدیرکل انجمنهای نور آسمان vorojax آواتار ها
    تاریخ عضویت
    Jun 2008
    محل سکونت
    همشهری حضرت عشق
    نوشته ها
    7,305
    تشکر
    6
    تشکر شده 0 بار در 0 ارسال

    پیش فرض RE: روزه و نیت آن

    سلام مشتی جان
    زین پس اگر میشه لطف کن فنت رو بزرگتر کن موقه خوندن چشم اذیت نشه.
    فعلا با اجازت من فونت نوشتت رو اوردن رو متوسط بتونم بخونمش.
    و متشکر.
    یا علی

  4. #3
    حق آب و گل داره کاظم سبزواری آواتار ها
    تاریخ عضویت
    Aug 2008
    نوشته ها
    1,040
    تشکر
    0
    تشکر شده 0 بار در 0 ارسال

    پیش فرض RE: روزه و نیت آن

    اگر شب اول ماه رمضان، نيت روزه را فراموش كند و پيش از ظهر يادش بيايد، تكليف روزه او چيست؟

    همه (به جز تبريزى و وحيد): اگر مبطلات روزه را مرتكب نشده، بايد نيت كند و روزه‏اش صحيح است و اگر يكى از آنها را مرتكب شده، روزه او باطل است؛ ولى [ به احترام ماه رمضان‏] بايد تا اذان مغرب، از كارى كه روزه را باطل مى‏كند، خود دارى و بعد از ماه رمضان، آن روز را قضا كند (1)

    تبريزى و وحيد: اگر مبطلات روزه را مرتكب نشده، بايد نيت كند و روزه بگيرد و بنابر احتياط واجب بعد از ماه رمضان نيز قضا نمايد و اگر يكى از آنها را مرتكب شده، روزه‏اش باطل است؛ ولى [ به احترام ماه رمضان‏] بايد تا اذان مغرب از كارى كه روزه را باطل مى‏كند، خوددارى و بعد از ماه رمضان آن روز را قضا كند.(2)




    1-توضيح المسائل مراجع، م 1561.

    2- تبريزى، توضيح المسائل مراجع، م 1561 ؛ وحيد، توضيح المسائل، م 1569.

اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •  
کانال سپاه