نمایش نتایج: از 1 به 7 از 7

موضوع: حاج قاسم سلیمانی کیست؟

  1. #1
    مدیر ارشد انجمنهای نورآسمان محب المهدي (عج) آواتار ها
    تاریخ عضویت
    Jan 2009
    نوشته ها
    20,737
    تشکر
    0
    تشکر شده 0 بار در 0 ارسال

    Post حاج قاسم سلیمانی کیست؟

    شايد از سر همين بهت است كه يكي از مقامات بلندپايه ارتش امريكا عاجزانه مي‌گويد: «من اگر او را ببينم، خيلي ساده از او خواهم پرسيد كه از ما چه مي‌خواهد؟!»
    جوان آنلاین - اينجا داخل ايران اسلامي، آنها كه او را مي‌شناسند، از حجب و تواضع و آرامش او مي‌گويند، مردي كه برخلاف آنچه امريكايي‌ها مي‌گويند، مرموز نيست.

    هر قدر كه داخل ايران، او را كم مي‌شناسند، خارج از اين مرزهاي جغرافيايي، قصه‌هاي حيرت‌آوري از او بر سر زبان‌هاست كه با آميخته‌اي از راست و دروغ، شبحي ترسناك و هول انگيز از او ارائه مي‌دهد كه گويي همه منافع امريكايي‌ها را در خاورميانه به خطر انداخته است و جالب آنكه هر قدر آنها او را ترسناك‌تر و هول‌انگيزتر معرفي مي‌كنند، اينجا داخل ايران اسلامي، آنها كه او را مي‌شناسند، از حجب و تواضع و آرامش او مي‌گويند، مردي كه برخلاف آنچه امريكايي‌ها مي‌گويند، مرموز نيست.

    هر قدر او آرام و بي‌سر و صدا مي‌رود و مي‌آيد و كارهايش را انجام مي‌دهد، بيرون از مرزهاي جمهوري اسلامي در مورد او، يعني سردار سرلشكر قاسم سليماني، فرمانده سپاه قدس ايران خيلي خبرها هست. آنها از او و سپاه تحت امرش مي‌ترسند و همين ترس سرآغاز خبرهاي بعدي است، آنها او را تروريست مي‌خوانند، بارها و بارها تحريمش مي‌كنند، به او اتهام دخالت در امور ساير كشورها را مي‌زنند، او را فردي بسيار قدرتمند در عرصه سياست خارجي جمهوري اسلامي در خاورميانه توصيف مي‌كنند، او را متهم پرونده ترور رفيق حريري مي‌دانند و سرانجام آنكه، آنها در كنگره امريكا، صريحاً و رسماً پيشنهاد ترور او را مي‌دهند! شايد تعجبي هم نباشد، آخر آنها از مبارزه با قاسم سليماني و نيروهايش ناتوان شده‌اند، به همين سادگي!

    و اين البته همه آن چيزي نيست كه در مورد او گفته مي‌شود. روزنامه انگليسي گاردين در مورد قاسم سليماني مي‌نويسد: «حتي كساني كه سليماني را دوست ندارند، او را فردي با هوش مي‌دانند. بسياري از مقامات امريكا كه اين چند ساله را صرف متوقف كردن كار افراد وفادار به سليماني كرده‌اند، مي‌گويند مايل هستند او را ببينند و معتقدند كه مبهوت كارهاي او شده‌اند.»

    شايد از سر همين بهت است كه يكي از مقامات بلندپايه ارتش امريكا عاجزانه مي‌گويد: «من اگر او را ببينم، خيلي ساده از او خواهم پرسيد كه از ما چه مي‌خواهد؟!»

    واقعيت آن است كه گرچه غربي‌ها او را ژنرال مي‌نامند و او فرمانده يك نيروي نظامي است و امريكايي‌ها دوست دارند قبل از هر چيز او يك تروريست به نظر برسد كه فقط با عمليات‌هاي نظامي به اهدافش دست مي‌يابد، اما خود نيز نمي‌توانند معترف نباشند كه او، بي‌آنكه وارد عرصه نظامي شود، از بعد سياسي به پيروزي دست مي‌يابد، اتفاقي كه او با تكيه بر ويژگي‌هاي اخلاقي‌اش و تكيه بر اصول انقلاب اسلامي كه منشأ منش رفتاري او نيز هست، رقم مي‌زند، نه با تكيه بر قدرت نظامي‌اش.

    روزنامه امريكايي «مك كلثي» در سي‌ام مارس ۲۰۰۸ گزارش داده بود: «سليماني براي توقف درگيري‌ها ميان نيروهاي امنيتي عراق كه بيشترشان شيعه هستند و نيروهاي راديكال مقتدي صدر در شهر بصره، پا در مياني كرده است. . . يكي از نخستين و مهمترين پيروزي‌هاي سليماني بر امريكا در عراق، ايجاد برتري سياسي بود، نه نظامي.

    وي در ژانويه سال ۲۰۰۵، زماني به عراق آمد كه عراقي‌ها براي نخستين بار پس از سقوط صدام حسين، به پاي صندوق‌هاي رأي مي‌رفتند. در حالي كه امريكا حمايت شديدي از نخست‌وزير شدن اياد علاوي مي‌كرد، سليماني فعاليت خود را در حمايت از شيعيان طرفدار ايران آغازكرد و به شدت به راهنمايي آنان براي پيروزي در انتخابات پرداخت. پس از انتخابات، بوش انگشت‌هاي رنگي مردم عراق را پيروزي بزرگي براي دمكراسي دانست، اما علاوي و متحدانش شكست خوردند.»

    زلماي خليل‌زاد، سفير سابق امريكا در افغانستان نيز مي‌گويد: «همان‌قدر كه مقامات امريكايي سليماني را به جنگ افروزي متهم مي‌كنند، او در ايجاد صلح نيز براي رسيدن به اهدافش فعال بوده است. او در پايان دادن به درگيري‌هاي نيروهاي مقتدي صدر و نيروهاي عراقي در بصره، نقشي حياتي داشت، تهديدي كه مي‌رفت ناآرامي‌هاي آن گسترش يافته و پيامدهاي وخيمي به ويژه براي منابع نفتي عراق در پي داشته باشد.»

    يكي از نمايندگان مجلس عراق كه از دستياران ارشد نوري المالكي هم هست، درباره سردار سليماني مي‌گويد: «او فقط يكبار در اين هشت ساله به عراق آمده است. او فردي است كه آرام سخن مي‌گويد و منطقي و بسيار مؤدب است. وقتي با او حرف مي‌زنيد، بسيار ساده برخورد مي‌كند. تا زماني كه پشتوانه او را نشناسيد، نمي‌دانيد چه قدرتي دارد، هيچ كسي نمي‌تواند با او بجنگد.»


    قاسم سليماني آن گونه كه آنها در موردش نقل مي‌كنند، بي‌محافظ و فقط با دو همراه، به عراق رفته و در منطقه حفاظت شده توسط امريكايي‌ها، موسوم به منطقه سبز حضور يافته و ديدارهايش را در كمال آرامش سروسامان داده و بعد به ايران بازگشته است!

    خيلي فرقي نمي‌كند كه اين ادعاها چقدر مستند است يا حتي چقدر مي‌تواند صحيح باشد؛ همين مؤلفه‌ها و قصه‌هاي راست و دروغ ديگري كه از او مي‌گويند، براي ذهن شهروندان غربي كه مقهور شانتاژهاي رسانه‌اي دولت هايشان هستند، كفايت مي‌كند تا به نمايندگان كنگره امريكا معترض نشوند كه چرا دور هم نشسته‌ايد و با صراحتي باور نكردني، پيشنهاد ترور مي‌دهيد!

    اين ادعاها براي پروپيمان كردن پروژه ايران‌هراسي و به طور اخص، سپاه هراسي كفايت مي‌كند؛ حتي اگر دليلي بر درستي‌شان اقامه نشود! ذهن شهروند غربي، براي فريب چنين تبليغاتي را خوردن، از مدت‌ها قبل آماده شده است. او به ديدن و شنيدن افسانه‌هاي هاليوودي عادت دارد!

    ما اما به قصه‌هاي هاليوودي عادت نداريم، آرمان ما حقيقت اتفاقي است كه روز دهم محرم سال ۶۱ هجري در صحراي كربلا روي داده است. اين است كه مي‌گوييم كسي از آن جماعت امريكايي اگر توان ترور حاج قاسم سليماني را داشت، درنگ نمي‌كرد. اين است كه در برابر پيشنهاد ترور او مي‌گوييم: بسم الله اگر حريف مايي!

    قاسم سليماني مرموز نيست اما فرمانده سپاه قدس ايران است و همين فرمانده سپاه قدس ايران بودنش، كافي است تا جماعت امريكايي از او بترسند و در توجيه اين ترس خويش، او را به نحوي اغراق‌آميز، ترسناك معرفي كنند. بر اين جماعت حرجي هم نيست البته؛ چه آنكه آدم ترسيده، اگر نخواهد كه ترسو لقب بگيرد، بايد علت ترس را ترسناك و ترسناك‌تر معرفي كند تا ترسش توجيه شود.

    اينها، همه كه گفتيم، آن هم از قول آنهايي كه خارج مرزهاي جمهوري اسلامي ايران هستند، تنها يك روي سكه بود؛ روي اشداء علي الكفار سردار قاسم سليماني؛ اين روي سكه اما، در داخل مرزهاي عقيدتي انقلاب اسلامي، او تمام قد سرباز ولايت است. از آن جنس آدم‌هايي كه مكلف به تكليفند و همه حياتش را از جواني تاكنون، وقف نهضت حضرت روح الله كرده است. اين روي سكه، او، رحماء بينهم است.

    جنگ كه شد، قاسم سليماني جوان بنايي بود در كرمان؛ متولد اسفند ۱۳۳۶. سرش هم گرم كار خودش. جنگ كه شد، بنايي را همان جا رها كرد و راهي جبهه شد. كمي بعدتر، اين جوان بسيجي فرمانده بسيجي‌هاي هم‌ولايتي‌اش شد و بعد‌تر لشكري از همين بسيجي‌هاي آفتاب سوخته كوير تشكيل داد كه شد لشكر ۴۱ ثارالله.

    جنگ كه تمام شد، امنيت آن خطه كويري را كه مستعد جولان اشرار بود به او سپردند و هنوز هم، هر قدر او، ميان مردم كشورش ناشناخته باشد، مردم سيستان و بلوچستان و كرمان خوب مي‌دانند كه در آن سال‌هاي فرماندهي او، امن‌ترين دوران را گذرانده‌اند.

    سال ۱۳۷۹، حضرت آيت‌الله خامنه‌اي، فرماندهي كل قوا، او را به تهران فراخواند و مسئوليت سپاه قدس را به او سپرد. مسئوليتي كه قاسم سليماني را به كابوسي در ذهن امريكايي‌ها بدل ساخت. كابوسي كه اگر دستشان برسد، خيلي زود، همچون عماد مغنيه ترورش خواهند كرد!

    كابوسي كه همان قدر كه غربي‌ها را مي‌ترساند، به جان ما، غروري مقدس مي‌ريزد و اينها اين روي سكه اوست، روي رحماء بينهم قاسم سليماني، فرماندهي با صلابت، با موهايي جوگندمي و بدني لاغر و صورتي آفتاب سوخته و نگاهي محجوب و آرام. فرماندهي كه در ميان هم‌ولايتي هايش و در مراسمات و مجالس‌شان، خيلي خاكي و خودماني حضور دارد. فرماندهي كه اگر لباس نظامي تنش نباشد، كسي حدس هم نخواهد زد كه او يك فرمانده نظامي است. فرماندهي كه در خارج از مرزهاي جمهوري اسلامي، بسيار شناخته شده‌تر از داخل مرزهاست.
    [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]

  2. # ADS
    Circuit advertisement
    تاریخ عضویت
    Always
    نوشته ها
    Many

     

    حرز امام جواد

     

  3. #2
    مدیر ارشد انجمنهای نورآسمان محب المهدي (عج) آواتار ها
    تاریخ عضویت
    Jan 2009
    نوشته ها
    20,737
    تشکر
    0
    تشکر شده 0 بار در 0 ارسال

    Post حمایت قاطع دانشجویان دانشگاه تهران از نیروی قدس سپاه و سرلشکر سلیمانی

    با امضای طوماری صورت گرفت؛
    حمایت قاطع دانشجویان دانشگاه تهران از نیروی قدس سپاه و سرلشکر سلیمانی
    خبرگزاری فارس: دانشجویان دانشگاه تهران و علوم‌پزشکی تهران با امضای طوماری از نیروی قدس سپاه و سرلشکر قاسم سلیمانی حمایت کردند.


    به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس، دانشجویان دانشگاه تهران و علوم‌پزشکی تهران امروز با امضای طوماری از نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و سرلشگر پاسدار قاسم سلیمانی فرمانده این نیرو حمایت کردند.

    دانشجویان دانشگاه تهران امروز شنبه در حاشیه برگزاری مناظره دانشجویی با موضوع "آزادی، التحریر، وال استریت" که میان نمایندگان بسیج دانشجویی و انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران برگزار شد، با امضای طوماری با انتقاد از سیاست‌های آمریکا و رژیم‌صهیونستی علیه نیروی قدس سپاه، از سرلشگر قاسم سلیمانی و نیروی قدس سپاه پاسداران حمایت کردند.
    [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]

  4. #3
    مدیر ارشد انجمنهای نورآسمان محب المهدي (عج) آواتار ها
    تاریخ عضویت
    Jan 2009
    نوشته ها
    20,737
    تشکر
    0
    تشکر شده 0 بار در 0 ارسال

    پیش فرض


  5. #4
    مدیر ارشد انجمنهای نورآسمان محب المهدي (عج) آواتار ها
    تاریخ عضویت
    Jan 2009
    نوشته ها
    20,737
    تشکر
    0
    تشکر شده 0 بار در 0 ارسال

    Post حاج قاسم سلیمانی در پنجره ۱۱۶

    تازه‎ترین شماره هفته‎نامه پنجره نیز در پرونده‎ای با عنوان تختی‎نماها، به این موضوع که در سال‎های اخیر شکل حادی نیز به خود گرفته پرداخته است؛ با آثار و گفتاری از اسماعیل حسن‎زاده، دکتر سیدمهدی آقاپور و...
    به گزارش جهان صد و شانزدهمین هفته‎نامه پنجره به همراه ویژه‎نامه‎ای برای شکست حصر سوسنگرد منتشر شد.
    دولتمردان آمریکا برای ما شاخ و شانه می‎کشند اما حقیقت ماجرا حکایت از هراس بسیار آنان و همراهان غربی‎اش از قدرت روزافزون کشورمان در منطقه و جهان دارد. شبکه الجزیره سپاه قدس، یکی از بازوهای اقتدار ایران را به بمبی هسته‎ای تشبیه کرده(!) و این خود نشان از میزان قدرت و تأثیرگذاری سپاه قدس دارد و بیهوده نیست که چنین هراسی در دل دشمنان افکنده است. از همین‎رو پرونده سیاسی صد و شانزدهمین شماره هفته‎نامه پنجره با عنوان «یکی از هزاران سرباز» به سپاه قدس و سردار حاج قاسم سلیمانی اختصاص یافته است، دلاور‎مردی که این‎روزها بیش از هر زمان دیگری نگرانی استکبار جهانی را برانگیخته است.
    چندی پیش یکی از فرماندهان ارتش در میان اسناد بر جای مانده از دوران جنگ و عملیات شکست حصر سوسنگرد، به نامه‎ای فراموش شده از مقام معظم رهبری و شهید چمران، در ارتباط با ضرورت همکاری نیروهای تیپ ۲ ارتش برای عملیات شکستن حصر سوسنگرد. برخورد نامه‎ای که آشکارا پرده از خیانت بنی‎صدر برمی‎داشت. به برکت این نامه، مشکلات و کمبودهای سوسنگرد، این شهر مظلوم و شهیدپرور سرزمین تفدیده جنوب، دوباره در مرکز توجه قرار گرفت. به مناسبت سالگرد شکست حصر سوسنگرد در پنجره ۱۱۶، ویژه‎نامه‎ای منتشر شده است که به این ماجرا در روزگاری که مقام معظم رهبری به‎عنوان نماینده امام خمینی(ره) در منطقه حضور داشته و دلش برای این سرزمین و بچه‎های خوب آن می‎تپید، می‎پردازد.
    این پرونده ۳۲ صفحه‎ای با عنوان «سوسنگرد کلید جنگ» حاصل گفتارها و نوشتارهایی از امین شریعتی، سیدمحمد باقرزاده، سیدتراب ذاکری، سیداحمد کاویانی، احمد غلامپور، محمدتقی مهاجر، داوود غیاثی، محمد سلیمی و همچنین روایت‎هایی درباره آزادسازی سوسنگرد از زبان مقام معظم رهبری و شهید چمران، منتشر شده است.
    ماجرای جنجالی هفته‎های اخیر در فوتبال دوباره معضلات فرهنگی موجود در ورزش کشور را در مرکز توجه قرار داد تا شاید که درباره آن‎ها چاره‎ای اندیشیده شود. با توجه به همین ضرورت، تازه‎ترین شماره هفته‎نامه پنجره نیز در پرونده‎ای با عنوان تختی‎نماها، به این موضوع که در سال‎های اخیر شکل حادی نیز به خود گرفته پرداخته است؛ با آثار و گفتاری از اسماعیل حسن‎زاده، دکتر سیدمهدی آقاپور و...
    روزگاری بود که تولید فیلم در گونه کودک و نوجوان ضامن توفیق در استقبال مخاطب به حساب می‎آمد. اما آن روزهای خوب و کوتاه سینمای کودک گذشت و جای خود را به دوران افول اقتصادی داد.
    امروز سینمای کودک بیش از هر دوره‎ای نیاز به توجه و حمایت دارد، با توجه به این ضرورت و هم‎زمانی آن با برگزاری جشنواره سینمای کودک و نوجوان هفته‎نامه پنجره در صد و شانزدهمین شماره خود در پرونده‎ای با عنوان سینمای کودک کوک نیست، به این موضوع پرداخته است.
    همراه با آثار و گفتاری از: احمد میرعلایی، علیرضا سجادپور، حامد کلاهداری و...
    در مجله برون‎مرزی پنجره ۱۱۶ نیز تازه‎ترین رخ‎دادهای دنیای سیاست، از خودکامگی سران کشورهای عربی و موضع‎گیری آن‎ها در برابر سوریه تا کناره‎گیری سیلویو برلوسکونی کناره‎گیری دنیس راس از دولت اوباما و همچنین نرم‎افزار «اعتراض ۴» که این روزها در جریان انقلاب‎های منطقه و حتی اعتراضات به نظام سرمایه‎داری در جهان غرب مورد استفاده قرار می‎گیرد.
    در صفحات باشگاه اهل قلم این شماره از پنجره نیز خواننده آثاری از سعید زیباکلام، جواد محدثی، یوسفعلی میرشکاک، احمد رهدار و سیدمحمد روحانی هستید.
    در بخش مجله خبری پنجره ۱۱۶ نیز تازه‎ترین اخبار از حوزه‎های گوناگون به شکلی موجز و متنوع ارایه شده است، صفحات ویژه‎نامه نهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی، با یادداشتی از حسین فدایی و بخش فراسو (صفحات پنجره ماضیه و وقایع اختلافیه) و گزارشی ویژه از گردهمایی بزرگ جبهه متحد اصول‎گرایان از دیگر بخش‎های خواندنی پنجره ۱۱۶ هستند.
    تازه‎ترین شماره هفته‎نامه پنجره در ۱۰۰ صفحه به بهای ۱۵۰۰ تومان روی پیشخوان روزنامه‎فروشی‎هاست.

  6. #5
    کاربر کهنه کار golenarges آواتار ها
    تاریخ عضویت
    Jan 2011
    محل سکونت
    تهران
    نوشته ها
    13,591
    تشکر
    0
    تشکر شده 0 بار در 0 ارسال

    پیش فرض

    [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]

    [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]


    {محتواي مخفي}

  7. #6
    مدیرکل انجمنهای نور آسمان vorojax آواتار ها
    تاریخ عضویت
    Jun 2008
    محل سکونت
    همشهری حضرت عشق
    نوشته ها
    7,305
    تشکر
    6
    تشکر شده 0 بار در 0 ارسال

    پیش فرض

    اللهم عجل لولیک الفرج


    لــــطــف الــــهـی بکند کار خویش
    مـژده رحـــــمــــــت برساند سروش




  8. #7
    همکار انجمن safaeei آواتار ها
    تاریخ عضویت
    Apr 2009
    محل سکونت
    پيش خدا
    نوشته ها
    3,393
    تشکر
    1
    تشکر شده 4 بار در 3 ارسال

    پیش فرض زندگینامه: قاسم سلیمانی

    زندگینامه: قاسم سلیمانی



    قاسم سلیمانی در سال ۱۳۳۵ در روستای کوهستانی و دورافتاده قنات ملک در استان کرمان به دنیا آمد.
    وی در 12 سالگی، پس از پایان تحصیـلات دوره ابتدایی، زادگاه خود را ترک کرد و مشغول به کار بنایی در کرمان شد.
    چندی بعد به عنوان پیمانکار در سازمان آب مشغول به کار شد و در همان سال‌ها نیز فعالیت‌های انقلابی خود را آغاز کرد.

    • شهید احمد سلیمانی

    وی پس از پیروزی انقلاب، به عضویت مجموعه «سپاه افتخاری» که به وسیله پدر شهید قاضی تاسیس شده بود، درآمد.

    • ماموریتم به جبهه 15 روزه بود، اما تا آخر جنگ برنگشتم / روایت عملیات کربلای 5 از زبان سردار حاج قاسم سلیمانی

    با شروع جنگ تحمیلی، وی راهی جبهه شد و کمی بعد، فرمانده بسیجی‌های هم‌ولایتی‌اش شد و سپس لشکری از همین بسیجی‌ها تشکیل داد و به لشکر ۴۱ ثارالله شهرت یافت.

    • تجلیل از سردار فتح الفتوح

    وی در طول دوران دفاع مقدس، با لشکر تحت‌ امر خود در عملیات‌های زیادی از جمله، والفجر 8، کربلای 4، کربلای 5 و تک شلمچه حضور موثر داشت.
    با پایان جنگ، لشکر 41 ثارالله به فرماندهی سردار سلیمانی به کرمان بازگشت و درگیر جنگ با اشراری شد که از مرزهای شرقی کشور هدایت می‌شدند.
    وی در سال ۱۳۷6، از سوی حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، فرماندهی کل قوا، به تهران فراخوانده و مسوولیت سپاه قدس به او سپرده شد.
    قاسم سلیمانی پس از دوران دفاع مقدس تا زمانی که به سمت فرماندهی سپاه قدس منصوب شد، با باندهای قاچاق مواد مخدر در نزدیکی مرزهای ایران و افغانستان جنگید.




    منبع:همشهری آنلاین
    سلامتی همه بدَآ !
    همه بی معرفتآ!

اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

موضوعات مشابه

  1. قاسم سلیمانی: زمان جنگ حرف از درجه و جایگاه نبود
    توسط محبّ الزهراء در انجمن جبهه و جنگ
    پاسخ: 0
    آخرين نوشته: 29-10-2011, 09:55
  2. سلام قاسم من! سلام بابا! سلام دلاور!
    توسط محبّ الزهراء در انجمن جبهه و جنگ
    پاسخ: 0
    آخرين نوشته: 22-09-2011, 14:35
  3. قاسم موتمن پسر هارون الرشید
    توسط علی-110 در انجمن حکایات و داستانهای اولیاء و بزرگان
    پاسخ: 0
    آخرين نوشته: 04-09-2011, 01:06
  4. مهدويت در زيديه
    توسط hossein moradi در انجمن امام زمان عجل الله تعالی فرجه
    پاسخ: 0
    آخرين نوشته: 28-12-2010, 08:35
  5. حکايت ديدار
    توسط hossein moradi در انجمن تشرف یافتگان
    پاسخ: 0
    آخرين نوشته: 15-10-2010, 22:16

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •  
کانال سپاه