روز گذشته «بشار اسد» رئیس جمهور سوریه به مجلس این کشور رفت تا درباره حوادث اخیر این کشور به سخنرانی بپردازد؛ حوادثی که بسیاری از کارشناسان آن را با اغتشاشات سال ۸۸ در ایران مقایسه کردهاند.
اما آنچه سبب شد تا این سخنرانی بازتاب گستردهای در رسانههای جهان داشته باشد، استقبال بینظیر و یکدست نمایندگان مجلس سوریه از بشار اسد و اعلام حمایت تاریخی از وی بود؛ موضوعی که با دست زدنهای طولانی مدت نمایندگان نیز همراه شده بود.
این مساله باعث شد تا برخی از فعالان سیاسی داخلی دست به مقایسه این رویکرد نمایندگان مجلس سوریه با رویکرد برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جریان فتنه ۸۸ بپردازند.
به اسم انتقاد از احمدینژاد؛ به کام فتنهگران
اکثر قریب به اتفاق فعالان سیاسی و کارشناسان معتقدند در جریان حوادثی که در سال ۸۸ روی داد، مخالفت با شخص رئیس جمهور و دولت تنها بهانهای برای زدن جرقه فتنه بود و ماهیت اصلی این جریان، مخالفت با اصل و اساس جمهوری اسلامی ایران بود؛ مسالهای که در شعارهایی نظیر «جمهوری ایرانی» نیز منعکس شد.
با این حال، برخی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی به بهانه مخالفت و انتقاد از احمدینژاد، به طو ناخواسته در پازل فتنهگران بازی کردند و با حملات گسترده و برنامهریزی شده به دولت، زمینه را برای دامنه دار شدن فتنه و گسترش آشوبهای خیابانی فراهم کردند.
مقصر خواندن احمدینژاد در شکلگیری فتنه ۸۸ دقیقا همان موضوعی بود که سران جریان ضدانقلاب داخلی به دنبال آن بودند و این موضوع بارها از سوی برخی از نمایندگان مجلس عنوان شد؛ بدون اینکه نسبت به اعلام حمایت رسانههای فتنه و ضدانقلاب از این افراد اعلام نگرانی شود.
از سوی دیگر، برخی دیگر از اعضای مجلس هم که عمدتا عضو فراکسیون اقلیت بودند، تنها به حملات گسترده و مغرضانه به دولت و ضخص رئیس جمهور اکتفا نکردند و در اقدامی که با تعجب کارشناسان و همچنین اعتراض گسترده مردم روبرو شد، به دیدار سران فتنه رفتند و آنان را که رسما به پیاده نظام غرب در ایران بدل شده بودند، «ستونهای نظام» نامیدند!
درسی که نمایندگان مجلس سوریه به همتایان ایرانی خود دادند
با این حال و برخلاف رویهای که برخی نمایندگان منتقد دولت در ایران پیش گرفتند، روز گذشته نمایندگان مجلس سوریه نشان دادند که با وجود تمام اختلاف نظرهایی که ممکن است با دولت و شخص رئیس جمهور داشته باشند اما در زمانی که بحث امنیت ملی این کشور و همچنین حفظ جبهه مقاومت در برابر دشمنان سوریه مطرح است، رسما این اختلاف نظرهای سیاسی را کنار میگذارند و به حمایت از بشار اسد میپردازند.
تشویقهای ممتد و اعلام حمایت یکپارچه این نمایندگان از اسد تا حدی تاثیرگذار بود که چند ساعت پس از پخش تصاویر تلویزیونی این مراسم، شبکههای خبری وابسته به جبهه مخالف مقاومت اسلامی نظیر فاکس نیوز، بیبیسی، العربیه و... مجبور به اعتراف به وحدت ملی میان مردم و سیاسیون سوری شدند و صراحتا اذعان کردند که وضعیت فعلی سوریه تطابقی با سایر کشورهای در حال انقلاب عربی ندارد؛ مسالهای که حتی از سوی وزیر امور خارجه ایالات متحده نیز به آن اعتراف شد.
فعالان سیاسی معتقدند اقدام تحسین برانگیز نمایندگان مجلس سوریه در حمایت قاطع از رئیس جمهور کشورشان در برابر آشوبگرانی که قصد تقابل با اساس ساختار این کشور دارند، میتواند الگوی بسیار خوبی برای برخی از نمایندگان مجلس ایران باشد تا با درک بهتر شرایط موجود، نسبت به انتخاب واژگان خود در سخنرانیها و مصاحبهها، دقت بیشتری به خرج بدهند و اینگونه نباشد که ابتدا از تورم ۷۰ درصدی بر اثر اجرای طرح هدفمندکردن یارانهها خبر بدهند و پس از عدم وقوع این مساله، دست به تخریب ساختار اجرایی دولت بزنند و از اقدامات امنیتی برای اجرای این طرح سخن بگویند!