نمایش نتایج: از 1 به 1 از 1

موضوع: امر به معروف و نهي از منکر

  1. #1
    اخراج شده يادشهيد آواتار ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2011
    نوشته ها
    3,189
    تشکر
    0
    تشکر شده 0 بار در 0 ارسال

    پیش فرض امر به معروف و نهي از منکر

    آيت‌الله العظمي مظاهري :
    دولت‌هاي مسلمان فريضه امر به معروف و نهي از منکر را احياکنند



    حضرت آيت‌الله مظاهري با ابراز نگراني از ترک امر به معروف و نهي از منکز در جوامع انساني دولت‌ها و ملت‌هاي مسلمان را به احياي اين دو فريضه مهم فراخواند.

    به گزارش راسخون به نقل از مرکز خبر حوزه، حضرت آيت الله مظاهري، در ديدار با ميهمانان خارجي همايش بين المللي شهروند مسئول، «امر به معروف و نهي از منکر» را فضيلتي از فضيلت‌هاي فراموش شده دانسته و تأکيد کردند: امر به معروف و نهي از منکر از اهم واجبات است و قرآن کريم، امّت اسلامي را به جهت برخورداري از اين نعمت عظيم، امّت ممتاز و برتر مي‌خواند و اين بدان معناست که اگر اين فضيلت در بين مسلمانان متروک و مطرود شود، نمي‌توانند مدّعي شوند که برترين امّت‌ها هستند.

    معظم له اضافه کردند: براساس روايات اهل‌بيت«سلام‌الله‌عليهم ، ارزش همه واجبات و عبادات در برابر امر به معروف و نهي از منکر، نظير ارزش قطره، در برابر درياست.

    حضرت آيت‌الله مظاهري ضمن اشاره به معارف سوره «عصر» خاطرنشان کردند: خداوند متعال در اين آيات نوراني، به عصاره خلقت قسم ياد مي‌کند که همه آدميان شقاوتمند و ورشکسته هستند، مگر کساني که اوّلاً با ايمان و عمل صالح، زير بنا و روبناي دين خويش را محکم کرده‌اند و ثانياً امر به معروف و نهي از منکر مي‌کنند.

    ايشان تصريح کردند: فقر، سست شدن بنيان نهاد خانواده، خشکسالي، قحطي و بلاي طبيعي، در اثر ترک امر به معروف و نهي از منکر به وجود مي‌آيد، اما مهم‌تر از اين مصائب، عدم استجابت دعاي نيکوکاران و نيز تسلّط افراد شرور بر جامعه است.

    *مراتب امر به معروف و نهي از منکر

    معظم‌له در ادامه به بيان مراتب امر به معروف و نهي از منکر پرداخته و اظهار داشتند: مرتبه اوّل امر به معروف و نهي از منکر، اين است که انسان ضمن اينکه خود از روي شناخت و آگاهي به انجام واجبات و ترک معاصي اهميّت مي‌دهد، نسبت به گناه و ناهنجاري و ناشايست‌ها، انزجار قلبي داشته باشد و در مواجهه با گناهکاران، برخوردي همراه با ناراحتي و دلگيري از خود نشان دهد.

    * مرتبه دوم مبارزه منفي

    معظّم‌له مبارزه منفي را به عنوان مرتبه دوّم از مراتب امر به معروف و نهي از منکر در اصلاح افراد و جامعه مؤثّر دانسته و افزودند: در جريان جنگ تبوک، سه نفر از مسلمانان تخلّف کردند و از روي سستي و تنبلي، به جنگ نرفتند. پس از بازگشت مسلمانان از جنگ، آن سه نفر به استقبال آمدند، ولي پيامبر اکرم«صلّي‌الله‌عليه‌وآل ‌وسلّم» به جهت اصلاح آنان، به مسلمانان دستور مبارزه منفي دادند و فرمودند: «هيچ‌کس با آن سه نفر حرف نزند!» و بدين صورت آن سه نفر تحت يک فشار و تنگناي اجتماعي قرار گرفتند، به گونه‌اي که پس از گذشت چند روز، طبق تصريح قرآن کريم، شهر و اجتماع براي آنان، غير قابل حضور شد و چون نجات خود را در توبه يافتند، به بيابان رفتند و توبه کردند و خداوند تعالي نيز توبه آنان را پذيرفت و اصلاح شدند.

    ايشان اضافه کردند: صرف نظر از اين حکايت قرآني و گواهي تاريخ، واضح است که اگر مردم نسبت به افراد گناهکار،‌ بي‌اعتنايي کنند و با آنان ارتباط و دوستي و همنيشيني نداشته باشند، قطعاً دست از گناه خود خواهند کشيد و به تدريج، گناه و معصيت از جامعه رخت برخواهد بست.

    *تذکر؛ متواضعانه و توأم با خيرخواهي باشد

    حضرت آيت الله مظاهري از تذکّر لساني به عنوان مرتبه سوّم امر به معروف و نهي از منکر ياد کرده و تصريح کردند: همه اقشار جامعه وظيفه دارند با مهرباني همراه با موعظه و استدلال، گناهان و اشتباهات يکديگر را به وسيله تذکّر زباني رفع نمايند. ولي در اين خصوص بايد توجّه داشته باشند که تذکّر آنان، متواضعانه و توأم با خيرخواهي باشد و با تندي و پرخاش همراه نگردد، زيرا چنين برخوردي موجب ايجاد تنش و بحران در جامعه مي‌شود و در جهت اصلاح افراد هم نتيجه معکوس خواهد داشت.

    حضرت آيت الله مظاهري در بخش پاياني بيانات خود، با ابراز نگراني شديد از ترک و فراموشي دو فريضه مهمّ امر به معروف و نهي از منکر در جوامع انساني به ويژه در ميان امّت اسلامي، دولت‌ها و ملّت‌هاي مسلمان را به احياي امر به معروف و نهي از منکر فراخوانده و اظهار داشتند: اگر در جوامع اسلامي صرفاً به دو مرتبه از مراتب امر به معروف و نهي از منکر، يعني مبارزه منفي با بي اعتنايي و مبارزه مثبت با تذکّر زباني، به درستي عمل شود، مفاسد اخلاقي، اقتصادي و اداري، از آن جوامع برچيده خواهد شد و نيازي به تنبيه، زندان و جرايم نظير آن براي اصلاح جامعه نخواهد بود.

    رييس حوزه علميه اصفهان با ابراز خرسندي از برگزاري همايش شهروند مسئول از مسئولان و شرکت‌کنندگان در اين همايش قدرداني کرده و خاطر نشان کردند: برگزاري همايش امر به معروف و نهي از منکر براي احياي اين دو فريضه ارزشمند، بسيار مطلوب است، امّا اگر اين حرکت ارزشمند، از جنبه گفتاري صرف خارج شده و جنبه عملي يافته و نتايج سخنراني‌ها و مقالات همايش در جامعه، بروز و ظهور عملي پيدا کند، حرکتي ثمربخش و ماندگار خواهد شد

  2. # ADS
    Circuit advertisement
    تاریخ عضویت
    Always
    نوشته ها
    Many

     

    حرز امام جواد

     

اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

موضوعات مشابه

  1. قیام عاشورا و رگ حیاتى دین
    توسط محبّ الزهراء در انجمن امام حسین‌ (ع)
    پاسخ: 0
    آخرين نوشته: 03-12-2011, 11:15
  2. آیا امر به معروف و نهی از منکر خط قرمز دارد؟
    توسط javadkhan در انجمن اخبار سیاست داخلی ایران
    پاسخ: 1
    آخرين نوشته: 22-08-2011, 02:49
  3. [احکام]امر به معروف و نهى از منكر
    توسط vorojax در انجمن احكام
    پاسخ: 0
    آخرين نوشته: 30-07-2011, 19:02
  4. ارزش هر يك از 3عامل نهضت حسین و اهمیت امر به معروف و نهی از منکر
    توسط محبّ الزهراء در انجمن عاشورا خون خدا جاری در رگهای تنزیل[ویژه نامه محرم]
    پاسخ: 0
    آخرين نوشته: 10-12-2010, 21:31

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •  
کانال سپاه