جویدن آدامس، حافظه را تقویت می کند
جویدن آدامس، بخش جلوی شبکه کورتکس مغزی را فعال تر کرده و موجب پردازش بهتر اطلاعات مغز و موجب بهبود حافظه عملی و همچنین افزایش توان یادگیری کوتاه مدت و بلند مدت در فرد می شود.
به گزارش ایرنا: به گزارش روز یکشنبه روابط عمومی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، «وهاب شیعهزاده» افزود: محققان معتقد هستند نه تنها عضلات دهانی، بلکه فعالیت عضلهٔ زبان نیز، هنگام جویدن آدامس افزایش مییابد و به دفع مواد سمی گروهی ازعضلات بدن کمک میکند.
وی اضافه کرد: نتایج برخی دیگر از تحقیقات، نشانگر تأثیر مثبت جویدن آدامس در کاهش موارد ریفلاکس بوده است در ضمن جویدن آدامس در حین پیاده روی، از بازگشت اسید معده به مری جلوگیری میکند و به نظر برخی از محققان، استفاده از آدامس موجب کاهش احتمال خون ریزی لثه و تشکیل پلاکهای دندانی میشود.
شیعهزاده ادامه داد: جویدن آدامسی که حاوی گزیلیتول و یا سوربیتول (انواعی از قندها که دارای بنیانهای الکلی شیمیایی با جذب کند بوده و از آنها برای ساخت مربای دیابتیها استفاده میشود) باشد، نه تنها به رشد باکتریها کمک نکرده و باعث افزایش پوسیدگی دندانها نمیشود، بلکه به کاهش پوسیدگی نیز کمک میکند.
این دندانپزشک با بیان اینکه اثر جویدن آدامسهای گزیلیتول و فلوراید، حتی از محلولهای کلرهگزیدین و آمین فلوراید هم بهتر است، افزود: البته استفاده از مسواک و خمیردندان در جلوگیری از پوسیدگی دندان تأثیر بهتری دارد.
شیعهزاده گفت: برخی مطالعات حتی بر روی سالمندان هم انجام شد و نتیجه این بود که جویدن آدامس در سالمندان ساکن خانههای سالمندان، موجب بهبود سلامت دهان و دندان آنها میشود.
وی افزود: برخی محققان بر این باورند که گزیلیتول در جلوگیری از اوتیت میانی (گوش درد) در افرادی که به دفعات از آدامسهای حاوی این ماده جویده باشند، موثر است.