اشاره: مطلبی که می خوانید از سری یادداشت های بینندگان است و انتشار آن الزاما به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست. بینندگان می توانند با ارسال یادداشت خود، مطلب ذیل را تایید یا نقد کنند.
دكتر شريعتي را بايد يكي از انديشمندان قرن حاضر كشور دانست. وي كه يكي از شخصيت هاي محبوب كشور است، نه به جنبه هاي شخصيتي وي پرداخته شده نه به صورت منصفانه آثار وي مورد نقد قرار گرفته است.اما اظهار نظرهاي بزرگان انقلاب مان رهبر انقلاب و دكتر شهيد بهشتي كه هيچ گاه از دايره ي انصاف خارج نشده اند در وصف اين انديشمند ، بسيار راه گشا خواهد بود .
ابتدا نظرات در باب شخصيت شريعتي رهبر انقلاب مي فرمايد: به نظر من شريعتي بر خلاف آنچه كه همگان تصور مي كنند يك چهره ي همچنان مظلوم است ...و در ادامه مي فرمايد: شايد از شگفتي هاي شريعتي اين است هم طرفدارانش و هم مخالفانش نوعي هم دستي با هم كرده اند تا اين انسان دردمند و پر شور را ناشناخته نگهدارند و اين ظلمي به اوست. در اين باب دكتر بهشتي ميفرمايد :من هم معمولا با صراحت بيان ميكردم كه دكتر يك قريحه ي سرشار سازنده و آموزنده است.
اما دكتر توسط چه كساني و چه گروه هايي مورد ظلم قرار گرفت؟
رهبر انقلاب مي فرمايد: مخالفان او به اشتباهات دكتر شريعتي تمسك مي كنند و اين موجب مي شود كه نقاط مثبتي كه در او بود را نبينند. بي گمان شريعتي اشتباهاتي داشت و من هرگز ادعا نمي كنم كه اين اشتباهات كوچك بود اما ادعا مي كنم كه در كنار آنچه ما اشتباهات شريعتي مي توانيم نام بگذاريم چهره ي شريعتي از برجستگي ها و زيبائي هايي هم بر خوردار بود. پس ظلم است اگر به خاطر اشتباهات او برجستگي هاي او را نبينيم.
و در ادامه به ظلم طرفداران شريعتي مي پردازد، اما ظلم طرفداران شريعتي به او كمتر از ظلم مخالفانش نبود بلكه حتي كوبنده تر و شديدتر هم بود. طرفداران او بجاي اينكه نقاط مثبت شريعتي را مطرح كنند و آنها را تبيين كنند. در مقابل مخالفان صف آرايي كردند و در اظهاراتي كه نسبت به شريعتي كردند سعي كردند او را يك موجود مطلق جلوه بدهند و در ادامه اضافه مي كنند كه سعي كردند كوچكترين اشتباهي را از او نپذيرند. در حقيقت شريعتي را سنگري كردند براي كوبيدن روحانيت و يا كلا متفكران انديشه بنيادي و فلسفي اسلام.
دكتر بهشتي در همين موضوع مي فرمايند: بعضي گروهها مي روند و آن مواضعي را كه پسند خودشان است مي گيرند و آن مواضعي را كه بر ضد موضع گيري خودشان است نا ديده مي گيرند.
در پايان اين نكته را اضافه كنم كه بعضي اين را مي گويند كه سخنان شريعتي متناقض است و شهيد بهشتي اين شبهه را زيبا پاسخ مي گويد: مگر مي شود يك انسان هوشيار، آگاه و انديشمند باشد و بگويد كه هر چه من مي گوييم درست است؟دكتر در كتاب "ياد ياران" مي گويد پارسال من در عرفات در باره زيارت عاشورا يا زيارت امام حسين يا زيارت وارث كه مردم مي خوانند نظرم چه بود و امسال نظرم چيست واين دو نظر صد و هشتاد درجه با هم فرق مي كنند اين دگرگوني پيش رونده را براي خودش كمال مي داند و آنچه را كه پارسال مي انديشد امسال براي خودش قابل قبول نيست. در آخر جمله اي از شهيد بهشتي: در كل من شريعتي را در مسير شدن مي بينم.