همايش 30 سال قانونگذاري و نظارت امروز در مجلس با حضور نمايندگان هشت دوره مجلس در صحن مجلس بهارستان برگزار شد.

به گزارش فارس ، اما حاشيه‌هاي اين همايش :

– همايش ساعت 15/9 صبح با تلاوتي از آيات قرآن كريم آغاز و سپس نماهنگي از مجلس شوراي اسلامي پخش شد كه در آن ورود امام راحل به ايران در 12 بهمن 1357، شركت مقامات و مسئولين در انتخابات دوره‌هاي مختلف مجلس شوراي اسلامي از جمله رأي دادن امام (ره) و مقام معظم رهبري، حماسه آفريني‌هاي رزمندگان دوران دفاع مقدس به همراه عكس شهداي مجلس و … به نمايش درآمد.

– علي لاريجاني با آنكه رئيس مجلس هشتم يعني رئيس آخرين مجلس تشكيل شده در نظام جمهوري اسلامي ايران است، اولين سخنران همايش بود كه ضمن خوشامد گويي به مهمانان همايش، به عنوان ميزبان به بيان تلاش سياسي شهيد مدرس و اهميت قانوگذاري در مجلس پرداخت. سپس هاشمي رفسنجاني رئيس دوره اول، دوم و سوم مجلس، مهدي كروبي رئيس مجلس سوم و ششم، علي اكبر ناطق نوري رئيس مجلس چهارم و پنجم و حدادعادل رئيس مجلس هفتم به ايراد سخن پرداختند.

– عكس 45 شهيد مجلس و دوره هاي مختلف در جايگاه هيئت رئيسه مجلس كه با شاخه گلهاي گلايل مزين شده بود به ترتيب در جلوي جايگاه هيئت رئيسه چيده شده بود.

– لاريجاني رئيس مجلس هشتم بر عكس شش ماه گذشته امروز بر صندلي رياست تاكيد نزد و همچون نمايندگان عادي در رديف اول صندلي‌هاي مجلس نشست.

– هاشمي رفسنجاني رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام در بخشي از سخنان خود گفت: من فكر مي‌كنم ما از جهات مختلف به اين اجتماع نياز داشتيم وقتي نگاه مي‌كنم، در سطح مجلس چهره هاي بسيار ارزشمندي را مي‌بينيم كه از ذخاير دوران انقلاب و مبارزه هستند، برخي از ذخاير پارلماني ما و دريايي ديگري از مديران در بخش قضا و اجرا از ذخاير و عتيقه ها هستند كه انشاءالله بتوانيم از اين معدن انساني بهره مند شويم. اين جمله باعث خنده حاضران شد و واكنش كروبي را در پي داشت.

– كروبي در ابتدا سخنان خود با اشاره به مزاح هاشمي رفسنجاني به شوخي گفت: آقاي هاشمي فرمودند در اين جا چهره هاي عتيقه ديده مي‌شود و منظور ايشان چهره هاي ارزشمند بود. من هم مي‌خواهم شوخي كنم و آن اينست كه زماني ايشان در مجلس مي‌گفت: اين مجلس عوام هاست بعد به خود وي مي‌گفتيم شما رئيس اين عوام ها هستيد. اين جمله هم باعث خنده حاضران شد.

– روز يكشنبه يازدهم آذرماه نماينده همدان به نقل از محمدرضا باهنر نائب رئيس دوم مجلس در جمع خبرنگاران اعلام كرد كه محمود احمدي نژاد رئيس جمهور و سيد حسن خميني فرزند يادگار امام، مهمانان ويژه همايش امروز هستند اما از حضور اين مهمانان در مراسم خبري نشد و گويا از دولت فقط الهام و عباسي وزير تعاون (نماينده سابق مردم گرگان) در مراسم حضور داشت.

– موضوع حضور سيد محمد خاتمي رئيس جمهور سابق كشورمان در اين همايش كه كمتر اعلام شده بود، تعجب همه را بر انگيخت.

– غلامحسين الهام سخنگوي دولت و وزير دادگستري يك ساعت پس از آغاز همايش و در هنگام سخنان هاشمي رفسنجاني وارد مراسم شد.

– عده‌اي از ملي مذهبي هايي كه در مجلس اول شوراي اسلامي حضور داشتند نيز امروز در اين همايش حضور يافتند كه عزت الله سحابي، هاشم صباغيان و فضل الله صلواتي از جمله آنها بودند.

– قبل از آغاز سخنراني هر رئيس مجلس، فيلم كوتاهي از دوره رياستش بر مجلس شوراي اسلامي به همراه سخنراني اش در آن مجلس، پخش مي‌شد.

– “از نمايندگان مجلس مي‌خواهم كه تمام توان خود را در كميسيون ها و مجلس و خارج از مجلس بكار گيرند تا مشكلات اسلامي شدن رفع شود و يك قوانين اسلامي در كشور داشته باشيم” از هاشمي رفسنجاني در زمان مسئوليتش در مجلس، “شهيد مدرس چهره اي كه هيچ وقت از تاريخ ايران محو نمي‌شود و از دل هيچ ايراني ياد و خاطره و مجاهداتش فراموش نمي‌شود” از مهدي كروبي و “نمايندگان با بررسي دقيق و كارشناسانه، لايحه بودجه را تصويب و به موقع تقديم دولت كنند” از علي اكبر ناطق نوري در دوره مسئوليتش در مجلس براي حاضران پخش شد.

– قبل از سخنان علي اكبر ناطق نوري، فيلم فرازهايي از سخنان امام راحل و قبل از سخنان حداد عادل، فراز هايي از فرمايشات مقام معظم رهبري در خصوص قانونگذاري در مجلس پخش شد.

– آيت الله مهدوي كني، آيت الله جنتي و آيت الله امامي كاشاني جلسه را در ميانه برگزاري ترك كردند.

– هنگام سخنراني علي اكبر ناطق نوري، هاشمي رفسنجاني براي دقايقي جلسه را ترك كرد اما دوباره برگشت و تا آخر مراسم در جلسه حضور داشت.

– بعد از سخنراني مهدي كروبي و هاشمي رفسنجاني، صداي احسنت احسنت برخي از نمايندگان در صحن مجلس طنين انداز شد.

– در هنگام سخنراني حدادعادل همهمه اي در صحن مجلس حاكم بود و مهمانان حاضر در جلسه مشغول احوالپرسي بودند و بازار روبوسي بشدت داغ بود. همچنين عده‌اي در اطراف سيد محمد خاتمي گرد آمده بودند و مشغول صحبت با وي بودند.

– به دليل بي نظمي و شلوغي بيش از حد آخر مراسم، محسن كوهكن كارپرداز مجلس و مجري همايش تلاش مي‌كرد تا با دعوت نمايندگان براي قرار گرفتن در جاي خود، نظم جلسه را برگرداند اما فايده‌اي نداشت.

– به رغم اينكه تعدادي از نمايندگان فراكسيون هاي مهم و برخي از شخصيتهاي با نفوذ مجلس در ادوار گذشته تقاضاي سخنراني در مراسم را داشتند، اما كوهكن با عذرخواهي از آنها به دليل ضيق وقت، اين موضوع را به زمان ديگري موكول كرد.

– در اين مراسم مهماناني همچون مهدوي كني، محمدي گلپايگاني رئيس دفتر مقام معظم رهبري، جنتي دبير شوراي نگهبان، سيد محمد خاتمي رئيس جمهور سابق كشورمان، هاشمي شاهرودي رئيس قوه قضائيه و يزدي حضور داشتند كه بصورت جمعي وارد صحن مجلس شدند و با استقبال علي لاريجاني و نواب رئيس مجلس جايگاه ويژه خود استقرار يافتند.

– ناطق نوري در خلال سخنان خود براي رعايت زمان تعيين شده جهت سخنراني گفت: عزيران روساي مجالس كه قبل از بنده سخنراني كردند، از روي متن صحبت نكردند و در واقع علمايي سخن گفتند و لذا مقيد به رعايت زمان نبودند ولي من سعي مي‌كنم مطابق متن، بندهاي آخر سخنراني را بيان كنم كه سر وقت عرايضم تمام شود.

– در حالي كه صبح امروز اعلام شده بود هيچ خبرنگار و عكاس و تصويربرداري حق ندارد براي تهيه گزارش و مصاحبه به راهروهاي مجلس برود ‌اما دو تن از خبرنگاران واحد مركزي خبر از اين قاعده مستثني شدند كه اين مساله اعتراض خبرنگاران ديگر رسانه ها را در پي داشت.

كامران نجف زاده و خانم كوه خضري خبرنگاراني بودند كه همراه اكيپ تصويربرداري وارد راهرو مجلس شده و از ابتدا تا پايان نشست به انجام گفت و گو با سران عالي رتبه نظام و نمايندگان ادوار مختلف پرداختند.

خبرنگاران معترض به حضور خبرنگاران واحد مركزي خبر در راهروي مجلس، در نامه اي به محسن كوهكن كار پرداز فرهنگي مجلس هشتم با اعلام نارضايتي شديد از تبعيضي كه اداره كل فرهنگي و روابط عمومي قوه مقننه به خبرنگارن روا داشته، تصريح كردند اين موضوع علاوه بر آنكه ضايع كردن آشكار حق خبرنگاران رسانه هاي جمعي است، موجب مواخذه و بازخواست اين خبرنگاران از سوي مديران خود خواهد شد و همكاري با روابط عمومي مجلس را مخدوش مي‌كند.

آنها در پايان نامه اعتراض آميز خود خواستار پيگيري اين اقدام اداره كل فرهنگي و روابط عمومي مجلس از سوي كارپرداز فرهنگي مجلس و ارائه پاسخ مناسب در اين زمينه شدند.

– براي پوشش خبري اين همايش، خبرنگاران و تصويربرداران زيادي در جايگاه خبرنگاران حضور يافته بودند و چندين دوربين نيز در داخل صحن مجلس مستقر بود و گزارش همايش مستقيما از طريق شبكه خبر به صورت زنده پخش مي‌شد.

– در پايان همايش، نمايندگان ادوار مختلف گذشته و ميهمانان همايش، دفتر يادبود را امضاء و مطالبي را در اين خصوص نوشتند.

– در رديف اول صندلي ها علي لاريجاني، علي اكبر ناطق نوري، سيد محمد خاتمي، هاشمي شاهرودي، هاشمي رفسنجاني، محمدي گلپايگاني، جنتي، يزدي، مهدي كروبي و غلامعلي حداد عادل در كنار هم نشسته بودند. البته صندلي خالي هم بين هاشمي رفسنجاني و محمدي گلپايگاني گلپايگاني وجود داشت كه گويا براي محمود احمدي نژاد رئيس جمهور پيش بيني شده بود و تا آخر هم خالي ماند.

– غير از صندلي هاي سبز صحن مجلس، تعدادي صندلي براي استقرار مهمانان اضافه شده بود كه اين صندلي ها پر نشد و تا آخر مراسم نيز بعضي از صندلي ها خالي بود.

– پس از پايان همايش از ميهمانان در راهرودهاي مجلس كه به ميزهاي رنگين مزين شده بود پذيرايي شد، البته خبرنگاران از اين ميهماني مستثني شده بودند و مثل هميشه در سالن غذاخوري كاركنان مجلس با يك نوع غذاي ساده پذيرايي شدند.