شاخص هزينه زندگی : ايران در رتبه ۲۱
شاخص هزينه زندگی: ايران در رتبه ۲۱ و بالاتر از ۱۸۰ كشور جهان از جمله ژاپن، كره، فرانسه، آلمان، روسيه و چين!
هزینه زندگی (cost of living):
هزینه زندگی یا مخارج زندگی، به هزینه نگهداری و حفظ سطح معینی از استاندارد زندگی اطلاق میشود و از محاسبه تغییرات آن در طول زمان، شاخص هزینه زندگی بدست میآید. محاسبات هزینه زندگی همچنین جهت مقایسه هزینههای زندگی در مناطق مختلف جغرافیایی مورد استفاده قرار میگیرد.
مقدار پول مورد نیاز برای پوشش هزینههای اساسی از جمله خوراك، پوشاك، مسكن و بهداشت!
هزینه زندگی و سبک زندگی
هزینه زندگی می تواند عامل مهمی در انباشت ثروت شخصی باشد، زیرا در شهری که هزینه های روزانه مانند اجارهبها، غذا و سرگرمی پایینتر هستند حقوق می تواند استاندارد زندگی بالاتری را برای افراد فراهم کند.
در مقابل، حقوق بالا ممکن است در شهری گران قیمت مانند نیویورک ناکافی به نظر برسد. شرکت Mercer یکی از شرکتهای جهانی منابع انسانی در یک نظرسنجی در سال 2018 دریافت که شهرهایی را که بالاترین هزینه زندگی را به ترتیب عبارتند از هنگ کنگ، لواندا پایتخت آنگولا، توکیو، زوریخ و سنگاپور. نیویورک سیتی پرهزینه ترین شهر ایالات متحده بود و پس از آن نیز شهرهای سانفرانسیسکو و لس آنجلس، شیکاگو، واشنگتن و بوستون پرهزینهترین شهرهای این کشور بودند.
شاخص هزینه زندگی
شاخص هزینه زندگی نسبت هزینه زندگی در یک شهر بزرگ را به یک منطقه شهری مربوطه نشان میدهد. این شاخص هزینههای مختلف زندگی را در بر میگیرد و معیاری کلی در اختیار افرادی که به نیروی کار وارد میشوند قرار میدهد تا از آن به عنوان معیار تصمیمگیری استفاده کنند.
شاخص های مختلف ممکن است هزینه های زندگی را به روشهای متفاوتی محاسبه کنند. برای مثال، در سال 2018 موسسه کیپلینگر بر اساس شاخص هزینههای زندگی شورای تحقیقات اجتماعی و اقتصادی به جای نیویورک، سن دیگو را گرانترین شهر تشخیص داد.
در شاخص هزینههای زندگی این شورا قیمت هزینههایی مانند مسکن، مواد غذایی، آب و برق، حملونقل و مراقبتهای بهداشتی، حتی کوتاه کردن مو یا رفتن به سینما در 269 منطقه شهری مختلف اندازهگیری شده است. در سن دیگو، هزینه مسکن 138 درصد بالاتر از میانگین ملی و هزینه حمل و نقل نیز بیش از 20 درصد بالاتر از میانگین ملی بود.
بعضی مطالب مناسب سایت: