نمایش نتایج: از 1 به 2 از 2

موضوع: آموزش دستشویی رفتن به بچه ها

  1. #1
    کاربر تازه کار نسیم شمال آواتار ها
    تاریخ عضویت
    Nov 2010
    محل سکونت
    تهران
    نوشته ها
    59
    تشکر
    0
    تشکر شده 0 بار در 0 ارسال

    پیش فرض آموزش دستشویی رفتن به بچه ها

    ماجراي دستشويي رفتن

    چگونه به کودک خود طرز استفاده صحيح از دستشويي را بياموزيم؟


    آموزش توالت (Toilet Training) يعني آنکه کودک طرز صحيح استفاده از توالت را بياموزد، نياز به طرز صحيح دستشويي کردن، شستن و پاک کردن خودش و شستن دست‌ها و خشک کردن آنها را بياموزد. کودکان معمولا تا سن 5-4 سالگي در اين مورد نياز به کمک دارند. اکثر کودکان کنترل عضلاني براي تنظيم خود را بين سن 18 ماهگي و 3 سالگي بدست مي‌آورند. ولي کودکاني که ناتواني دارند نمي‌توانند تا سنين بالاتر اين کنترل را بدست آوردند. البته علاوه بر سن کودک، آمادگي او نيز براي اين آموزش مهم است. مثلا اينکه کودک بايد بتواند بنشيند و بتواند حداقل براي 5 دقيقه آرام بازي کند، قادر به همراهي و کمک کردن براي پوشيدن و درآوردن لباسش باشد، رفتارهاي تقليدي را نشان دهد، توانايي فهميدن و دنبال کردن دستورات ساده را داشته باشد، در مرحله لجبازي و منفي گرايي نباشد، حرکات روده و فعاليت آن در زمان‌هاي خاصي از روز تنظيم شده باشد، توانايي اين را داشته باشد که حداقل بتواند براي مدت سه ساعت خودش را خشک نگه دارد و يک نام و اسم براي ادرار و مدفوع داشته باشد و زماني که شروع به آموزش توالت مي‌کنيم نبايد کودک در وضعيت استرس آوري باشد، مثلا زمان‌هايي مثل از شيرگيري کودک، تولد فرزند جديد و تغييرات منزل، زمان‌هايي مناسبي براي شروع آموزش نيستند.


    زمان‌هايي مثل از شيرگيري کودک، تولد فرزند جديد و تغييرات منزل، زمان‌هايي مناسبي براي شروع آموزش نيستند.



    معمولا از زمان شروع آموزش 6 هفته طول مي‌کشد تا کودک آن را بياموزد.


    قبل از آموزش توالت اين مراحل را در نظر بگيريد:

    • براي ادرار و مدفوع کودک نام بگذاريد و زماني که کودک اين عمل را انجام داد تکرار کنيد که تو، جيش کردي ...



    • پوشک و کهنه کودک را هرچه زودتر عوض کنيد و او را تميز کنيد. تا کودک با اين وضعيت احساس راحتي نکند بهتر است پوشک کودک در دستشويي عوض شود.


    • زماني که کودک به طور کلامي يا با ژست خود نشان مي‌دهد که دستشويي دارد او را تشويق کنيد.


    در مرحله آموزش توالت نکات زير را در نظر بگيريد:
    • لگن يا توالت کودک را به او معرفي کنيد. آن را داخل حمام يا دستشويي بگذاريد و به کودک بگوييد آنجا دستشويي کند.


    • او را تشويق کنيد که چندين بار در روز روي دستشويي يا لگن خود بنشيند، اوايل اجازه دهيد که با لباس روي لگن بنشيند تا تجربه غيراسترس زاي نشستن روي لگن با لباس را داشته باشد.


    • زماني که کودک روي لگن خود نشست اجازه يک فعاليت جالب و خاص را به او بدهيد (مثل اينکه عروسکي به دست او بدهيد يا تخته و گچي که روي آن را خط خطي کند). کودک بايد فقط زماني که روي لگن نشسته است حق استفاده از اين فعاليت يا بازي خاص را داشته باشد. بدين وسيله شما کودک را براي استفاده از لگن و دستشويي تشويق مي‌کنيد. علاوه بر آن بازي کردن کودک را از حالت مقاومت خارج مي‌کند و او را راحت و آرام مي‌کند.


    • بتدريج لباس کودک را در زمان نشستن روي لگن يا دستشويي کم کنيد تا زماني که کودک بدون شلوار و لباس زير و پوشک راحت روي آن بنشيند.


    • براي ساعتي به کودک اجازه دهيد بدون کهنه و پوشک باشد (حداقل 30 دقيقه) اگر در اين زمان کودک ادار يا مدفوع کند به او توضيح مي‌دهيم که کجا حق دارد ادرار کند و کجا نمي‌تواند. لگن را به او نشان دهيد و توضيح دهيد که بايد اينجا دستشويي کند.


    • زماني که کودک روي لگن و دستشويي نشست و دفع ادرار يا مدفوع داشت او را تشويق کنيد و به او بگوييد که به طور مثال: تو جيش کردي حالا بايد تو را پاک کنم. اجازه دهيد کودک سيفون را بکشد و تميز کردن دستشويي را ببيند.


    • در مراحل بالاتر و پس از آنکه کودک در مراحل قبل به موفقيت رسيد او را به دستشويي ببريد، کمک کنيد تا لباسش را درآورد، روي دستشويي بنشيند، سيفون را بکشد، خودش را پاک کند و دستهايش را بشويد و سپس آنها را خشک کنيد.


    • بتدريج نياز کودک به کمک شما کمتر خواهد شد و خواهد توانست به طور کامل آداب توالت رفتن را بياموزد.



    انجمن روان پزشکي کودک و نوجوان- دکتر فريبا عربگل
    مـــي ايـــــــــد از دور ,مــردي ســــواره
    بـــرمــركب عشـــق, چــــون ماهپــــاره

    والشمــس رويـش, واللــيــــل مـــويـش

    گلـــها هــمه مســــت, از رنگ و بويـش

    عـمــــامـــه بر سر, مثــل پيـمبـــــر (ص)
    در بـازوانــش نـيروي حيــــــــــــــــدر(ع)

    ازپــاي تــاسـر در شـور و شيــــن است

    بــرق نگـاهــش مثل حســــين(ع) است

    مي ايــد از دور خوشــــبو تر از يـــــاس

    در چشــــم وابرو مـانـند عبــــــاس (ع)

    القــصـه ايــن مــرد اميـد دلهاســـــــــت

    خوشبو تر از ياس فرزند زهراست(س)


  2. # ADS
    Circuit advertisement
    تاریخ عضویت
    Always
    محل سکونت
    Advertising world
    نوشته ها
    Many

     

    حرز امام جواد

     

  3. #2
    مدیر انجمن جنگ نرم و پزشکی منتقمُ الزهراء آواتار ها
    تاریخ عضویت
    May 2013
    محل سکونت
    خـراب آبـاد
    نوشته ها
    8,630
    تشکر
    0
    تشکر شده 0 بار در 0 ارسال

    پیش فرض برای آموزش توالت رفتن نوزاد از آواها استفاده کنید



    بسیاری از والدین آموزش توالت را به عنوان یک نقطه عطف در رشد کودک خود دانسته و آن را پایان تعویض پوشک کردن می دانند. مطمئناً بعضی از کودکان می توانند در طول چند روز، آموزشهای لازم را فرا بگیرند و برای برخی دیگر از کودکان ممکن است چندین ماه طول بکشد. در کل هرچه قدر کودک کوچکتر باشد زمان بیشتری نیاز است تا توالت را فرا بگیرد.


    والدینی که نوزاد خود را به طور کامل از پوشک جدا می کنند، هر زمان که احساس می کنند نوزاد آنها ادرار یا مدفوع دارد، خیلی سریع او را به نزدیکترین توالت می برند. بعضی دیگر برای این کار بعضی وقتها نوزاد را پوشک کرده و در ساعاتی از روز او را پوشک نمی کنند. تا 18 ماهگی، در بسیاری از موارد کودکان آنها، فرا می گیرند که چه زمان آنها باید از توالت استفاده کرده و خودشان را به آنجا برسانند.

    در مقابل، مطالعات نشان می دهد نوزادان پسر به طور متوسط، در سن 39 ماهگی و نوزادان دختر به طور متوسط در سن 35 ماهگی می توانند در طول روز جای خود را خیس نکنند و از توالت استفاده کنند.

    در سال 1950، بسیاری از کودکان در ایالات متحده امریکا تا 18 ماهگی رفتن به توالت را آموخته بودند. امروزه بسیاری از نوزادان آفریقایی، آسیایی و اروپایی قبل از پا گذاشتن به دومین سال تولدشان، رفتن به توالت را به خوبی فرا می گیرند.

    چنانجه شما از الگوهای آموزشی به درستی استفاده کنید، شما و نوزاد شما بهترین شانس را برای کسب موفقیت دارید. در اینجا مراحل اساسی و اولیه را بررسی می کنیم:

    چگونه می توان شرع کرد

    زمانی که نوزاد در سن 1 سالگی به سر می برد، قادر خواهد بود تا پر بودن مثانه خود را تشخیص دهد. بعضی از کودکان در ابتدای 18 ماهگی آمادگی لازم برای شروع آموزش توالت را دارند. گروهی دیگر از کودکان تا سن 3 سالگی نیز این آمادگی را ندارند. بسیاری از مادران زمانی که کودک آنها در سن 2 سالگی یا دو سال و نیم هستند این آموزشها را شروع می کنند. آمادگی خود و فرزند خود را ارزیابی کنید زمانی که متوجه شدید کودک آمادگی لازم برای فراگیری را دارد این کار را انجام دهید.

    بهترین زمان برای شروع ، بین زمان تولد و 4 ماهگی است. اگر بخواهید از این زمان دیرتر آغاز کنید، ممکن است کمی زمان بیشتری ببرد تا او آموزشهای لازم را ببیند. مراحلی که باید دنبال شود به شرح زیر است:

    -کودک خود را نگاه کنید و الگوهای او را بیاموزید. معمولا چه زمانهایی نوزاد شما احتیاج به توالت دارد؟ آیا نوزاد همیشه در زمانهای خاصی از روز به توالت نیاز پیدا می کند ( مثلا به محض بیدار شدن از خواب)؟ آیا زمانی که به توالت نیاز دارد، هیچ صدای مخصوصی، ژست خاصی از خود نشان می دهد؟

    -تجهیزات لازم برای کودک را فراهم کنید. می توانید برای او از توالت فرنگیهای مخصوص نوزادان و یا لگن های مخصوص استفاده کنید.

    -زمانی که نوزاد یکی از این الگوها و نشانه ها را دارد او را به آرامی در توالت یا لگنی که مناسب سایز او است نگه دارید

    -در حالی که نوزاد در حال خارج کردن ادرار یا مدفوع است، صدایی برای او ایجاد کنید. این کار الگوهای رفتاری را بهتر به او می آموزد. ( می توانید از صداهایی نظیر شششششششششششش یا سسسسسسسسسسس به طور ممتد و کشیده یا کلمه ای استفاده کنید)

    - هر زمان که متوجه می شوید نوزاد به توالت نیاز دارد و حتی زمانی که او مشغول خارج کردن ادرار و مدفوع است این صداها را تکرار کنید. بنابر این او این صداها را به عنوان یک سیگنال تشخیص داده و انگیزه های خودش را با عمل استفاده از توالت ارتباط می دهد.

    -زمانی که نوزاد به طور اتفاقی توالت می کند، به عنوان یک حقیقت به آن نگاه کرده و سعی کنید تا آرامش خود را حفظ کنید. رفتار شما به نوزاد کمک می کند تا در طول انجام این کار آرامش داشته باشد.

    -در هنگام شب، توالت مخصوص کودک را در کنار تخت خواب او قرار داده و نوزاد را در طول شب قبل از شیر دادن یا چنانچه او مضطرب است روی آن قرار دهید. بعضی از محققان بر این باور هستند که نوزادان زمانی که در خواب عمیق هستند به ندرت ادرار یا مدفوع می کنند. در این حالت زمانی که آنها به توالت نیاز پیدا می کنند مضطرب شده و یا صداهای خاصی از خود تولید می کنند تا والدین را از این نیاز آگاه کنند. بعضی دیگر از محققان استفده از پوشک را در هنگام شب کار خوبی تلقی می کنند. چنانچه می خواهید در طول شب از پوشک استفاده نکنید برای اطمینان بیشتر از یک زیر انداز مطمئن و غیر قابل نفوذ استفاده کنید.

    -عادت به توالت را به شکل منظم به او بیاموزید. کودک خود را روی توالت فرنگی قرار دهید. این کار را یک بار در طول روز پس از صبحانه، قبل از حمام یا هر زمان دیگری که معمولا نیاز به توالت دارد انجام دهید. این کار به او کمک می کند تا به توالت فرنگی عادن کرده و آن را به عنوان یکی از کارهای روتینش بپذیرد. چنانچه نشستن روی توالت فرنگی با لباس و بدون لباس باعث ناراحتی او می شود، در این کار اصرار نورزید.

    -برای کودک خود نمایش اجرا کنید. نگاه کردن کودک به والدین در توالت یکی از راههای طبیعی آموزش است. کودکان با دیدن بسیاری از مسائل را می آموزند. اگر نوزاد شما پسر است، تلاش کنید تا به او بیاموزید که به هنگام ادرار بشیند. این کار را با حرکات نمایشی برای او انجام دهید و بهتر است از همان سنین کوچکی این آموزش را به بدهید. زمانی که در توالت هستید تلاش کنید تا طرز استفاده از دستمال توالت را نیز به او آموزش دهید.

    -انعطاف پذیر باشید. نباید در خصوص آموزش توالت به نوزاد وسواسی باشید. همانطور که قبلا به آن اشاره شد، بعضی اوقات استفاده از پوشک خوب است. ( در طول شب، زمانی که بیرون از منزل هستید).

    -مثبت باشید. از اجبار و فشار یا تنبیه خودداری کنید. هر زمان که نوزاد استفاده از توالت فرنگی را آموخت آموزش مثبت و آرامبخش می شود. سعی کنید تا این کار را همراه با شوخی به نوزاد و کودک خود آموزش دهید.

    مزایای استفاده از آموزش توالت رفتن نوزاد

    به طور کلی داده های علمی در مورد آموزش توالت به نوزاد بسیار کمتر از آموزش توالت رفتن نوزاد مورد توجه قرار گرفته است. مزایای بسیاری در این کار نهفته است و زمان آن رسیده است که آنها را توضیح دهیم.

    -پیوند بین نوزاد و والدین رشد می کند

    آموزش آسان نوزاد رابطه والدین را با نوزاد نزدیکتر و محکم تر می کند. دلیل آن این است که شما به طور دائم مواظب نوزاد خود هستید و مدام او را تماشا می کنید تا متوجه شوید که نوزاد شما آمادگی لازم برای این کار را دارد. با این کار والدین با نیازهای فرزندشان هماهنگی بهتری به وجود می آورند.

    -این کار برای نوزاد راحت تر است

    بسیاری از کودکان از خیس و نمناک بودن پوشک خود احساس ناراحتی می کنند. بویژه زمانی که والدین از پوشکهایی که جذب بالایی دارند استفاده می کنند و دیر به دیر پوشک نوزاد را تعویض می کنند خطر سوختگی و عفونت را در کودک افزایش می دهند
    عشق عاشق را به بیماری می کشاند، بیمار زرد روی است و خواب و خور ندارد و از درد می نالد و می گرید.
    سلامت دنیا بیماری است و بیماری اش شفا و سلامت، چراکه بنیان دنیا در عادات است و سلامت حقیقی، هرچه هست در ترک عادات است و عتق از ملکات ...

    (التماس دعا)


اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

موضوعات مشابه

  1. آموزش زبان در یاهو
    توسط mashti در انجمن زبان شناسی و اموزش زبان ملل دیگر
    پاسخ: 1
    آخرين نوشته: 16-02-2011, 21:02
  2. آموزش ساخت لوگوهای زیبا به صورت آنلاین
    توسط vorojax در انجمن کتاب ها ومقالات و فیلم های اموزشی
    پاسخ: 0
    آخرين نوشته: 11-12-2010, 11:48
  3. نظر «سید حسین نصر» درباره علم در جهان اسلام و آموزش علوم غربی!
    توسط mahdishata در انجمن مباحث ديگر بخش اسلامی
    پاسخ: 1
    آخرين نوشته: 23-11-2010, 14:38
  4. نقد محتوايي بر يك فيلم آموزش ديني كودكان قبل از بلوغ
    توسط محبّ الزهراء در انجمن اخبار مرتبط با فیلم ، صوت و محتوای صدا سیما
    پاسخ: 0
    آخرين نوشته: 15-11-2010, 11:48

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •  
کانال سپاه