هنگام آلودگي هوا چه بخوريم
يك متخصص تغذيه و رژيم درماني افزايش مصرف ميوه و به ويژه سبزي را به سبب منبع غني آنتي اكسيدان ها براي مقابله با آلودگي هوا موثر دانست.
دكتر تيرنگ نيستاني درگفت وگو با شبكه ايران گفت: افزايش مصرف ميوه و سبزيجاتي مانند انار يا كلم بنفش به دليل آنكه داراي رنگ آنتي اكسيدان فوق العاده قوي هستند، در شرايط آلودگي هوا توصيه مي شود.
عضو هيئت علمي انستيتو تغذيه دانشگاه علوم پزشكي شهيدبهشتي افزود: بعضي ذرات معلق و فلزات سنگين مانند سرب به مجاري تنفسي آسيب مي رسانند و تاثير فراواني بر روي خون دارند.
نيستاني ادامه داد: بخشي از آلاينده هاي هوا مانند عوامل اكسيدكننده از طريق غشاء پوست وارد بدن شده و موجب تغييرات كاركردي درآنها مي شوند و اثرات نامطلوبي در درازمدت انسان مي گذارند.
اين متخصص تغذيه و رژيم درماني عنوان كرد: باوري بين مردم وجود دارد كه در مواقع آلودگي هوا لبنيات را بيش از حد مصرف مي كنند كه البته مفيد است زيرا دفع سرب را بيشتر مي كند اما بايد گفت روزانه 2 ليوان شير يا ماست كافي است و بيش از اين اندازه اثر چنداني ندارد و باعث مي شود دركساني كه مشكل قند، وزن و چربي دارند كالري بيشتري وارد بدنشان شود.
وي با اشاره به اينكه مصرف مايعات به خودي خود بدن را مقابل آلودگي هوا مقاوم نمي كند، اضافه كرد: در شرايط كنوني كودكان و افراد مسن در برابر خطر كم آبي هستند، از اينرو خشكي مخاط در آنها بروز مي كند.
نيستاني گفت: نخستين سد دفاعي در برابر عوامل بيماري زا كه مربوط به ايمني ذاتي بدن است همان پوست و غشاهاي مخاطي است و به عنوان نمونه در دستگاه تنفسي كه داراي مژك هاي تنفس است، خشكي مخاط اين سد دفاعي را تضعيف مي كند و در افرادي كه دچار كم آبي هستند به شكل حاد و زودرس عوامل آلودگي هوا در آنان بروز مي كند.
عضو هيئت علمي انستيتو تغذيه دانشگاه علوم پزشكي شهيدبهشتي با بيان اينكه بايد سعي كنيم كمتر در معرض آلودگي هوا قرار بگيريم افزود: آلودگي هوا در كلان شهر تهران مسئله اي گذرا نيست و ارتباط مستقيمي با جمعيت دارد.