تحلیل نشریه فرانسوی از رویدادهای اجتماعی ایران
زنان ایرانی دیگر از طلاق نمی ترسند
زنان اين جسارت را پيدا کرده اند که به سنتها پايان دهند و به گذشته نه بگويند. انان ديگر حاضر نيستند مشکلات شديد ناشي از ازدواج را تحمل کنند و چيز بيشتري مطالبه مي کنند که يکي از انها برابري در روابط است
همزمان با سیاه نمایی تمام عیار نشریات و رسانه های غربی درباره اوضاع اجتماعی ایران یک نشریه فرانسوی به بررسی پدیده طلاق در کشورمان پرداخته است. به گزارش البرز نشريه فرانسوي کوريه انترناسيونال در مقاله اي نوشت زنان ايراني ديگر از طلاق گرفتن نمي ترسند.
سیاه نمایی وقایع و رویدادهای ایران و بزرگنمایی مشکلاتی که ممکن است در هرجامعه ای وجود داشته باشد بخصوص پس از آن در دستور کار رسانه های غربی قرار گرفته که ایران در آستانه مذاکرات با گروه 5+1 درباره سوء تفاهم هسته ای غرب با برنامه های صلح آمیز هسته ای خود قرار دارد و از سوی دیگر با اجرایی شدن قانون هدفمندی یارانه ها این رسانه ها منتظر تحولات و به عبارت دیگر ناآرامی های اجتماعی بودند
این نشريه برای ورود به بحث طلاق در ایران "روز بدون طلاق" را بهانه قرار داده که وزير دادگستري نيز اعلام کرد در اين روز هيچ مجوز طلاقي صادر نمي شود.
این نشریه وجود این روز را به نگرانی مسئولان از رواج طلاق ارتباط داده و می نویسد: نگراني مسئولان کشور قابل درک است زيرا ميزان طلاق در کشور به طور شگفت انگيزي افزايش يافته است. يک هفتم ازدواجها در ايران به طلاق ختم مي شود درحالي که در تهران اين رقم بسيار بالاتر است. (به طور متوسط از ميانگين سه مميز هفتاد و شش صدم ازدواجها در اين شهر يک مورد به طلاق ختم مي شود).
گزارش البرز حاکی است این نشریه فرانسوی بدون در نظر داشتن حقیقت زندگی های مشترک در غرب و آمار تکان دهنده جدایی و فساد در کشورهای مدعی حقوق بشر و زندگی آسان برای انسان می نویسد: هم طلاق در ایران رو به افزایش است و هم سن آن رو به کاهش ، حدود سي درصد از طلاقها در سال اول ازدواج صورت مي گيرد، پنجاه درصد طلاقها طي پنج سال اول زندگي مشترک رقم مي خورد.
این نشریه در باره علل اين پديده چند دلیل را برشمرده است که البته کارشناسان و مسئولان کشور نیز بارها به آن اشاره کرده اند. این دلالیل شامل شهرنشینی ، هزينه بالاي زندگي و ميزان بالاي بيکاري و اعتیاد است اما گویا نگارنده مطلب نشریه کوريه انترناسيونال علاقه وافری به نمایش تقابل در جامعه دارد و سعی می کند این موضوع اجتماعی را بدل به بحثی سیاسی کند چرا که با اصرار درباره آخرین دلیل خود می نویسد: اما دلیل اصلی بسیاری از طلاقها "بیداری" جامعه زنان است ! بر اساس ارقام رسمي، بيست درصد از زنان ايراني، امروزه شاغلند يا فعالانه جوياي کار هستند درحالي که در سالهاي پس از انقلاب اسلامي سال هزار و نهصدوهفتاد و نه اين رقم به هفت درصد مي رسيد. همچنين امروزه تعداد دانشجويان دختر دو برابر بيشتر از دانشجويان پسر است.
این مطلب از قول خانم اذردخت مفيدي روانپزشک مي گويد:" زنان اين جسارت را پيدا کرده اند که به سنتها پايان دهند و به گذشته نه بگويند. انان ديگر حاضر نيستند مشکلات شديد ناشي از ازدواج را تحمل کنند و چيز بيشتري مطالبه مي کنند که يکي از انها برابري در روابط است. "
بنابر ادعای این نشریه غربی با توجه به قوانين ايران، افزايش طلاق امري شگفت انگيز تر به نظر مي رسد. در اين قوانين مردان مي توانند در کمتر از چند هفته بدون هيچ توجيهي زنشان را طلاق گيرند اما زنان بايد بهانه هاي معتبري ارائه کنند و فرايند طلاق نيز سالها وقت مي برد. زنان ايراني نيز براي تسريع اين فرايند از اهرم فشار مهريه استفاده مي کنند. در طلاقهايي که دو طرف به توافق مي رسند، زنان مي توانند از مهريه خود بگذرند و اجازه حق طلاق را از همسرشان بگيرند. طي سالهاي اخير مبلغ مهريه به طور هنگفتي افزايش يافته است و گاه به دهها هزار دلار مي رسد.
گزارش البرز می افزاید به هرحال طلاق واقعیت تلخی در تمام جوامع است که باید به آن توجه داشت اما اینکه رسانه ای با بررسی این موضوع در کشوری که در زمینه های مختلف با دیگر کشورها در تعامل است چیزی جز اهرم فشار رسانه ای تلقی نمی شود
البرز نیوز