سلام دوستان
آیااین گفته که شمر دایی حضرت عباسه درسته؟
سلام دوستان
آیااین گفته که شمر دایی حضرت عباسه درسته؟
شمر اماننامه را ستاند و به سوى اردوگاه امام به راه افتاد.
وقتى رسید، فریاد برآورد: "أَیْنَ بَنُوا أُخْتِنَا"؛خواهرزادگان ما كجایند؟
حضرت عباس (ع) و برادرانش سكوت كردند. امام به آنها فرمود: "پاسخش را بدهید، اگر چه فاسق است." حضرت عباس (ع) به همراه برادرانش به سوى او رفتند و به او گفتند: "خدا تو و امان تو را لعنت كند! آیا به ما امان مىدهى، در حالى كه پسر رسول خدا(ص) امان ندارد؟!" شمر با دیدن قاطعیت حضرت عباس (ع) برادرانش خشمگین و سرافكنده به سوى لشكر خود بازگشت.
از گفتگویى كه بین شمر و فرزندان امّالبنین صورت گرفت، شبههاى در اذهان به وجود مىآید كه مراد شمر از جمله "أین بنو أختنا" چه بوده است؟ برخى گفتهاند: بین عرب رسم بوده، دختران قبیله خود را خواهر صدا مىزدهاند. با توجه به زندگى عشیرهاى اعراب در آن دوران و انسجام ناگسستنى پیوندهاى خونى در چنین جوامعى، بعید به نظر نمىرسد، چنین رسمى بین آنان حاكم بوده باشد. اما تا چه اندازه این انگاره درست و قابل اثبات باشد، معلوم نیست. در هر حال، روشن كردن نسبت خانوادگى امّالبنین با شمر تا اندازهاى مىتواند مطلب را شفافتر سازد.
شایان ذکر است، امّالبنین و شمر هر دو از قبیله "بنىكلاب" ميباشند. پدر أم البنين، حزام بن خالدربيعة و پدر شمر، جوشن بن شرحبيل بن الأعور بوده است.نسب خانوادگى آنان این گونه است. بنابراین امّالبنین از عموزادگان شمر ميباشد.
دلیل واضحتر این خطاب از سوى شمر، جنبه روانى و كاركرد روانشناختى آن است. بدین معنا كه شمر با توجه به این كه روحیات حضرت عباس (ع) را مىشناخته، احتمال مىداده كه او اماننامه را نپذیرد. شمر با اتخاذ این لحن، مىخواست كه حضرت را متوجه پیوند خانوادگىاش با خود نماید و شرایط روحى عباس (ع) را براى پذیرش اماننامه بیشتر آماده سازد. گذشته از آن، شمر این سخن را در حضور دیگران و با صداى بلند اظهار ميكند تا عرصه را بر حضرت بیشتر تنگ نموده و او را وادار به مصالحه نماید.
[برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]
[برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]
آنجا که نمی رسد مرا دست ، تویی ..
سلام ممنون از پاسخ خوبتون جوابم رو گرفتم
در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)