نمایش نتایج: از 1 به 1 از 1

موضوع: معرفی یک قاتل از گیگا بایت:GIGABYTE G1-Assassin

  1. #1
    !Challenge Everything mahdishata آواتار ها
    تاریخ عضویت
    Feb 2010
    محل سکونت
    اخر الزمان
    نوشته ها
    7,642
    تشکر
    0
    تشکر شده 1 بار در 1 ارسال

    Talking معرفی یک قاتل از گیگا بایت:GIGABYTE G1-Assassin

    معرفی مادربورد G1-Assassin از گیگابایت

    هجوم سخت‌افزاری قاتل‌ها



    سیستم‌های مخصوص بازی بسیار جدی‌تر از گذشته مورد توجه قرار می‌گیرند. این سیستم‌ها امکانات و شرایط خاصی را در اختیار کاربران قرار می‌دهند که معمولا در سایر گروه‌ها کمتر دیده می‌شود. مهم‌ترین این موارد نیز به پیکربندی کارت‌های گرافیکی و تنوع آنها مربوط می‌شود و در کنار آن توانایی‌های صوتی، تحمل بالا در مقابل کارکرد طولانی و امکان پشتیبانی از سخت‌افزارهای پیشرفته از دیگر ویژگی‌های سیستم‌های گیم هستند. بنابراین با وجود شباهت‌های ساختاری زیاد میان یک دستگاه مخصوص بازی با سیستم‌های حرفه‌ای که می‌توانند برای کاربردهایی همچون محاسبات و مالتی‌مدیا استفاده شوند، باید گفت دستگاهی که اختصاصا برای بازی طراحی شده است، دارای برخی تفاوت‌ها و شرایط منحصر به‌فرد خواهد بود. ضمن اینکه همواره سیستم‌های مخصوص بازی گران‌ترین رده سخت‌افزاری را به خود اختصاص داده‌اند.

    پیش از این نیز مادربوردهای زیادی مخصوص بازی تولید شده بودند با این حال حرکت اخیر گیگابایت در این بخش یک جهش قابل توجه محسوب می‌شود زیرا علاوه بر اینکه محصول ارایه شده توانایی بالایی در میان مدل‌های مخصوص گیم دارد، نحوه اطلاع‌رسانی و تمرکز روی این سری نیز باعث شده تا توجه بیشتری به این دسته از محصولات شود. معرفی در نمایشگاه CES و پشتیبانی از مسابقات بازی در کانادا از جمله حرکت‌هایی هستند که باعث می‌شوند تا اقبال عمومی روی این گروه بیشتر شود. گیگابایت مدعی است که این مادربوردها با توجه به نیاز کاربران طراحی شده‌اند و علاوه بر تیم‌هایی که به‌طور مستقیم برای گیگابایت در مسابقات شرکت‌ می‌کنند، از سایر بازیکنان نیز اطلاعات زیادی جمع‌آوری شده است.

    سری مادربوردهای G1-Killer در حال حاضر شامل سه مدل است که به نام‌های G1-Guerilla، G1-Sniper و G1-Assassin شناخته می‌شوند. به این ترتیب تاکید بر بازی‌ها در همین نامگذاری آنها نیز دیده می‌شود. مدل مورد بررسی ما حرفه‌ای ترین عضو این گروه است که G1-Assassin نام دارد.

    این مادربورد از تراشه پیشرفته X58 با سوکت LGA1366 استفاده می‌کند. این سوکت بعد از ورود مادربوردهای سری LGA1156 تا حدودی در حاشیه قرار داشت و کمتر مورد توجه بود. با این حال تراشه‌های X58 که اولین تراشه سازگار با ساختار پردازنده‌های نسل جدید با کد نیهالم هستند، توانایی بالایی دارند. اینتل تا قبل از ورود این تراشه‌ها از دو بخش حافظه (رم) و گرافیک از طریق تراشه‌های مادربورد پشتیبانی می‌کرد. در تراشه‌های X58 ساختار تراشه‌های مادربورد اندکی تغییر کرد و کنترلر بخش حافظه به پردازنده منتقل شد و در سری بعد از آن یعنی تراشه‌های P55 کنترلر بخش گرافیکی نیز از تراشه مادربورد جدا شد و با این کار عملا یکی از دو تراشه‌ اصلی مادربورد حذف شد. وظایف این بخش که تا قبل از این پل شمالی نام داشت کاملا به پردازنده انتقال پیدا کرد. بنابراین چیپ‌ست X58 در تراشه پل شمالی تنها دارای بخش کنترلر گرافیکی است.

    گیگابایت قبلا نیز در رده مادربوردهای گیم از همین سوکت تجربه‌های قابل توجهی داشت و به عنوان مثال یکی از برترین مادربوردهای این گروه X58A-UD9 است که با وجود هفت شکاف برای نصب کارت‌های گرافیکی تجربه متفاوتی را در اختیار کاربران قرار می‌داد. استفاده از چندین کارت‌گرافیکی در حال حاضر رایج‌ترین روش برای افزایش توان گرافیکی است. از این طریق می‌توان محدودیت‌های موجود در کارت‌های گرافیکی را به حداقل رساند البته توجه داشته باشید که در حال حاضر به هیچ عنوان بحث بازدهی و صرفه اقتصادی مطرح نیست و آن را در جای خود مورد بحث قرار می‌دهیم. چینش‌هایی که برای کارت‌های گرافیکی وجود دارد با توجه به اینکه از چه تراشه‌ای برای تولید کارت‌گرافیکی استفاده شده است می‌تواند با یکدیگر تفاوت داشته باشند. در این شرایط قابلیت‌های مادربورد برای پشتیبانی از این چینش‌ها است که اهمیت دارد و اینکه اگر تنها با یکی از این پیکربندی‌ها سازگار باشد محدودیت‌هایی را در انتخاب کارت‌های گرافیکی ایجاد خواهد کرد. در سری G1-Killer از هر دو نوع روش مرسوم پشتیبانی می‌شود. این مدل نیز به نوعی در ادامه راه همان UD9 شناخته می‌شود و چهار شکاف گرافیکی روی مادربورد می‌تواند از پیکربندی CrossFireX برای کارت‌های رادئون و 3-way SLI برای تراشه‌های انویدیا پشتیبانی کند. البته در این مادربورد نیز می‌توان چهار کارت گرافیکی با تراشه انویدیا را کنار هم قرار داد که سه عدد از آنها با پیکربندی 3-way SLI هماهنگ خواهند. کارت چهارم نیز به پردازش‌های فیزیکس اختصاص پیدا می‌کند. در این شرایط سه کارت دیگر، درگیر پردازش‌ محاسباتی و موازی نخواهند شد و تراشه‌ها ظرفیت بیشتری برای اجرای محتوای گرافیکی خواهند داشت.

    با افزایش توان کارت‌های گرافیکی می‌توان جزییات بیشتری را در بازی‌ها فعال کرد و از فناوری‌هایی مثل آنتی‌الایزینگ برای تصحیح سطوح بهره‌ برد. ضمن اینکه امکان افزایش دقت تصویر نیز وجود دارد و در این حالت می‌توان تعداد مانیتورها را افزایش داد تا تصویر نهایی روی چند مانیتور تشکیل شود.

    پردازش‌های فیزیکس از طریق موتور فیزیک انجام می‌شوند و وظیفه اصلی این موتور نرم‌افزاری شبیه‌سازی مدل‌های فیزیکی است. از این طریق می‌توان محاسبات و پردازش‌ها را به دنیای واقعی نزدیک کرد. این پردازش‌ها موضوع جدیدی نیستند و تقریبا از 30 سال پیش توسط انواع سوپرکامپیوترها برای تحلیل وضعیت آب و هوا یا مدل‌های جریانی مورد استفاده قرار می‌گرفتند. با ورود موتورهای فیزیک به بازی‌ها نیز تحولی بزرگ در این صنعت ایجاد شد و کمک کرد تا بازی‌ها به دنیای واقعی نزدیک‌تر شوند. به این ترتیب زمانی که مشغول بازی هستید فرآیندهایی مثل اثرات یک انفجار و نیرویی که به اشیا و محیط وارد می‌کند توسط این موتورها و از طریق فیزیکس پردازش می‌شود و در نهایت خروجی تصویر به دنیای واقعی نزدیک‌تر می‌شود. اغلب مدل‌ها نیوتنی مثل جرم، سرعت، گرانش و اصطکاک توسط این موتور قابل بررسی هستند و بر اساس کمیت‌های تعیین شده خروجی‌های مشخصی را بر حسب توابع تعریف شده نمایش خواهند داد.

    بخش صوتی

    بخش صوتی و شبکه دو قسمت برجسته در این مادربورد هستند زیرا صرف‌نظر از کارایی آنها در بازی و موارد مشابه، اصلاحات زیادی در آنها به‌کار رفته است و می‌توانند یک جهش در مادربوردها باشند. در بخش صدا از پردازنده صوتی Sound Blaster X-Fi (20K2) استفاده شده است. اهمیت این تراشه در فناوری‌های مرتبط با آن است که باعث شده این مادربورد تنها محصول رده گیم باشد که در آن از فناوری‌های X-Fi Xtreme Fidelity و EAX Advanced HD نسل پنجم پشتیبانی می‌شود. پردازنده صوتی یا به عبارتی معماری صوتی 20K2 دارای چندین زیرمجموعه است. به عنوان مثال یکی از بخش‌های اصلی این ساختار پردازنده دیجیتالی CA20K2-2AG است که دارای هشت ورودی، هشت خروجی صوتی، 128 کانال صدا و نرخ 384 کیلوهرتز است.

    معمولا پردازنده‌ها برای کارایی بیشتر نیاز به یک حافظه سریع موقت دارند تا اطلاعات با سرعت بیشتری در اختیار آنها قرار بگیرد. بخش صوتی این مادربورد نیز دارای یک رم DDR در کنار تراشه Sound Blaster X-Fi است و 128 مگابایت ظرفیت دارد. این تراشه ساخت هاینیکس است. در کنار این بخش تراشه‌های LC245A ساخت تگزاس اینسترومنت برای خروجی اپتیکال در شاخه S/PDIF و تراشه AKM 53588ET برای تبدیل آنالوگ به دیجیتال به‌کار می‌روند. دو تراشه دیگر نیز در بخش صوتی دیده می‌شوند که شامل C4558 ساخت STM میکروالکترونیک یک آمپلی‌فایر کوچک برای کاهش نویز است که می‌تواند توان صوتی را تا حد 200 اهم افزایش دهد. یک آمپلی‌فایر دیگر نیز به نام 4556A در این مادربورد استفاده شده که توان صوتی آن 150 اهم است. به این ترتیب تمام خروجی‌های صوتی مادربورد در پنل پشت و پنل جلو تقویت می‌شوند و علاوه بر آن صدای خروجی نیز از *****های صوتی می‌گذرد که باعث کاهش نویز آن می‌شود. مجموعه این امکانات باعث شده تا مدل G1-Killer در مقابل سایر مدل‌های مشابه توان صوتی قابل توجهی داشته باشد.

    سیستم توان

    در طراحی جدید مدار تغذیه پردازنده از فناوریDual Power Switching استفاده شده که شامل دو موتور 8 فاز برای توان‌رسانی به CPU است که 16 فاز توان را در اختیار پردازنده قرار می‌دهند. البته این 16 فاز در مدل G1-Assassin است و در دو مدل دیگر از مدار 8 فاز استفاده شده است. این موتورها به طور متناوب فعالیت می‌کنند و با فعال شدن یکی از آنها دیگری خاموش می‌شود. در کنار این تکنولوژی جدید یکی از فناوری‌های کاهش مصرف انرژی گیگابایت نیز به نام Power Phase Boost قرار دارد که شش سطح توان را در اختیار پردازنده قرار می‌دهد. در هرکدام از این سطوح و برای هر یک از موتورها دو فاز توان قرار دارد.

    یکی از تراشه‌های مدیریت توان روی این مادربورد ISl6336G است که ولتاژ استاندارد بر اساس طراحی اینتل را تنظیم می‌کند. در این تراشه 6 کانال برای فازهای توان در نظر گرفته شده است و تولیدکنندگانی مانند گیگابایت با افزایش تعداد فازها در این کانال‌ها می‌توانند مدیریت توان بهتری را اجرا کنند. نکته دیگر این است که 6 فاز توان برای کارکرد ایده‌آل یک مادربورد و حتی افزایش فرکانس آن در اورکلاکینگ حرفه‌ای کافی است با این حال برخی از تولیدکنندگان برای افزایش طول عمر مادربورد ترجیح می‌دهند که با افزایش تعداد فازها میزان استهلاک قطعات را کنترل کنند و آن را کاهش دهند. یک تراشه دیگر روی این مادربورد iTE IT8275E است که ولتاژ رگولاتورهای Vcore را تنظیم می‌کند. این ولتاژ مستقیما به هسته پردازنده ارتباط دارد و به همین دلیل یکی از مهم‌ترین قسمت‌های سیستم تغذیه در مادربورد محسوب می‌شود.


    بررسی


    برای تست این مادربورد بیشترین تاکید را روی بازی‌ها داشتیم ضمن اینکه تلاش شد تا در بخش سخت‌افزاری، بهترین راه‌حل‌های موجود مورد توجه قرار بگیرند. برای تست این سیستم از پردازنده قدرتمند Core i7 975 با فرکانس 3/3 گیگاهرتز استفاده شد. برای افزایش تمرکز روی بخش گرافیکی، فرکانس این پردازنده تغییر نداشت با این حال با فعال کردن فناوری‌های هایپرتریدینگ و توربو بوست میزان واحدهای پردازشی به هشت عدد افزایش یافت و توان پردازش نیز در شرایط حداکثر به 5/3 گیگاهرتز رسید.

    در این سیستم از 12 گیگابایت رم با فرکانس 1600 مگاهرتز استفاده شده است. این رم‌ها ساخت کینگ‌مکس با خنک‌کننده نانو هستند و در 6 ماژول با چینش سه کانال پیکربندی شدند. کارت‌های گرافیکی که یکی از مهم‌ترین اجزای سیستم‌های بازی هستند از نوع GTX 580 ساخت زوتک انتخاب شدند و در کنار آنها نیز دو کارت HD 5870 ساخت XFX مورد بررسی قرار گرفتند.

    پاور این سیستم یکی از مهمترین اجزا برای کارکرد صحیح است. به این نکته توجه داشته باشید که پردازنده و سایر اجزای استفاده شده در این سیستم به علت قدرت بالای پردازشی نیاز به توان زیادی دارند و این توان نیز از طریق پاور تامین می‌شود. غیر از آن دو کارت گرافیکی GTX 580‌ که هرکدام دارای یک ورودی هشت پین و یک ورودی 6 پین هستند می‌تواند تا حدود 400 وات از ظرفیت پاور را مشغول نگاه دارد. پاور این سیستم ساخت گرین و از نوع هزار وات است.

    یک هارد رپتور با سرعت 10 هزار دور، رایتر پلکستور با سرعت 24 و مانیتور 24 اینچ سامسونگ با دقت تصویر 1920×1200 از دیگر اجزای این سیستم هستند.

    پنل پشت

    پنل پشت مادربورد اندکی با بخش‌های دیگر متفاوت است. انتظار می‌رفت برای این مدل حرفه‌ای از کانکتورها و سوکت‌های جذاب‌تری استفاده شود با این حال گیگابایت ترجیح داد تاکید زیادی روی این بخش نداشته باشد. با نگاهی به این قسمت متوجه خواهید شد پنل پشت مقداری خالی است و فضای زیادی بین پورت‌ها وجود دارد.

    در این قسمت چهار درگاه نسل سوم یو‌اس‌بی را خواهید دید که با رنگ آبی مشخص شده‌اند، چهار پورت یو‌اس‌بی 2 نیز در این بخش وجود دارند. دو درگاه PS2 برای اتصال ماوس و کیبورد تعبیه شده است. در اغلب بوردهای حرفه‌ای در این بخش خواهید توانست دکمه پاکسازی بایوس را ببینید با این حال این مدل یک مادربورد اورکلاک نیست پس دلیلی هم برای پاکسازی بایوس وجود ندارد. در نتیجه برای این کار باید از همان روش قدیمی جامپر استفاده کنید. درگاه شبکه شامل یک پورت RJ45 است که در بالای دو ورودی یو‌اس‌بی قرار گرفته و با توجه به ظاهر آن می‌توان گفت کیفیت قابل قبولی دارد.

    با وجود اینکه برای شبکه در این مدل تنها یک درگاه در نظر گرفته شده با این حال این بخش توسعه زیادی داشته است و می‌توان گفت در میان سایر مدل‌های مشابه برتری‌های زیادی دارد.

    از دیگر قسمت‌های پنل پشت بخش مربوط به صدا است که از پنج جک صوتی و یک خروجی نوری تشکیل شده است.


    طراحی ظاهری


    گیگابایت از سال گذشته تصمیم گرفت برخلاف سنت چندین ساله خود برخی از مدل‌های حرفه‌ای را با رنگ مشکی تولید کند که اولین نمونه آن هم یکی از مادربوردهای تراشه p67 بود. مادربوردهای سری G1-killer نیز با رنگ مشکی طراحی شده‌اند و برخی اجزای آنها نیز به رنگ سبز دیده می‌شود.

    اولین نکته‌ای که برای حرفه‌ای‌ها جلب توجه می‌کند عدم وجود برخی امکانات اولیه برای اورکلاک است. به این ترتیب می‌توان گفت این مدل علیرغم تمام توانایی‌های جذابی که دارد یک مدل اورکلاکی نیست و گیگابایت در این محصول تمام تمرکز خود را روی گیمرها گذاشته است. امکاناتی همچون کلیدهای ریست و روشن و خاموش روی مادربورد دیده نمی‌شوند و مواردی همچون پین‌های کنترل ولتاژ که در این رده قیمت اغلب حضور دارند جای خود را به سایر موارد داده‌اند. البته این موضوع به معنی حذف کامل اورکلاک نیست زیرا اگر روی این مدل کمی دقت کنید پین‌های دکمه اورکلاک را خواهید دید که از طریق پنل جلو در دسترس هستند.

    در سطح مادربورد می‌توانید انواع چراغ‌های کوچک را ببینید که نشان‌دهنده وضعیت قسمت‌های مختلف همچون پردازنده هستند. این چراغ‌ها در اطراف بخش‌های مهم دیده می‌شوند و یکی از قسمت‌هایی که برای اولین بار در آن از این چراغ‌ها استفاده شده، سینک خنک‌کننده میانی مادربورد است. روی این بخش 6 چراغ کوچک را خواهید دید که به رنگ سبز هستند. این چراغ‌ها را می‌توانید خاموش کنید.

    پنچ پایه مخصوص نصب فن نیز روی مادربورد وجود دارد که از نوع چهار پین هستند و امکان کنترل سرعت آنها وجود دارد. این پایه‌ها برای اتصال سیستم خنک‌کننده به اجزای مختلف همچون پردازنده و پاور به‌کار می‌روند. نکته قابل توجه دیگری که در این مدل وجود دارد استفاده از چهار گیرنده دما است البته این دماسنج‌ها محسوس نیستند با این حال وضعیت دما را در نقاط مختلف مادربورد مشخص می‌کنند.

    بورد مسی و مدار چاپی این محصول نیز مانند مدل‌های قبلی دارای لایه‌هایی با دو اونس مس است که باعث افزایش ضخامت مس می‌شود. این افزایش بطور مستقیم روی کارایی مادربورد موثر خواهد بود زیرا باعث کاهش امپدانس و مقاومت الکتریکی می‌شود و از سوی دیگر مس به دلیل ضریب هدایت گرمایی بالا می‌تواند در کاهش دمای مادربورد نیز موثر باشد.

    چهار شکاف پی‌سی‌آي اکسپرس (PCIe) برای اتصال کارت‌های گرافیکی روی این مادربورد دیده می‌شود. این شکاف‌ها با رنگ سبز مشخص شده‌اند و فاصله آنها از یکدیگر نیز برای نصب انواع کارت‌های گرافیکی مناسب است. نکته‌ای که در این شکاف‌ها جلب توجه می‌کرد نوع سوکتی است که برای آن استفاده شده است. در سوکت‌‌های دوم و چهارم که ارتباط با سرعت 8X برقرار می‌شود تقریبا نیمی از این شکاف فاقد پین‌های مربوطه است.

    این بورد در سایز ATX-XL ساخته شده است که یکی از بزرگ‌ترین سایز‌های موجود برای مادربوردهای دسکتاپ محسوب می‌شود. این اندازه بزرگ باعث شده تا برای بخش‌های مختلف فضای کافی وجود داشته باشد و علاوه بر امکان استفاده از قطعات جانبی مانند انواع خنک‌کننده‌ها، توزیع گرما و جریان هوا در سطح بورد نیز به خوبی صورت ‌گیرد.

    از ویژگی‌های این مدل استفاده از سینک‌ خنک‌کننده با ظاهری متفاوت است. این سیستم مانند گیمرها که کلا به شلیک علاقه دارند، ظاهری کاملا مسلح دارد. به‌طوریکه سینک تراشه مادربورد مشابه یک خشاب فشنگ است و در سایر قسمت‌ها نیز می‌توان این مفهوم را مشاهده کرد. سیستم خنک‌کننده شامل چهار قسمت است که همگی توسط یک لوله مسی به یکدیگر متصل هستند. دو بخش روی مدار تغذیه توان پردازنده قرار گرفته است و دمای تولید شده توسط رگولاتورهای ولتاژ را دفع می‌کند. قسمت بعدی در وسط مادربورد قرار گرفته است و در نهایت آخرین قسمت نیز به خنک‌کردن پل جنوبی می‌پردازد.

    شبکه

    شبکه این مادربورد کاملا متفاوت از نام‌هایی است که پیش از این شنیده بودید. برای شبکه اغلب از تراشه‌های ساخت شرکت realtek استفاده می‌شود که می‌توانند پورت‌های شبکه گیگابیتی را در اختیار سیستم قرار دهند. در شبکه این مدل توجه زیادی به تاخیرهای رایج در ارسال و دریافت اطلاعات شده است. زمانیکه به صورت آنلاین و تحت شبکه بازی می‌کنید این زمان تاخیر با اینکه بسیار کوتاه است اما برای از دست دادن بازی کافی است و نتیجه را واگذار خواهید کرد.

    برای رفع این مشکل گیگابایت از واحد پردازشی BIGFOOT برای شبکه استفاده کرده است. این واحد E2100 نام دارد و در حال حاضر پیشرفته‌ترین راه‌حل برای شبکه در مادربوردهای دسکتاپ است. هسته این بخش واحد Power QUICC II Pro است که روی توان 400 مگاهرتز اجرا می‌شود. این بخش دارای یک کنترلر رم DDR2 است که به عنوان حافظه جانبی در کنار واحد پردازشی به‌کار می‌رود و علاوه بر آن درون این واحد نیز دو نوع حافظه دیده می‌شود. یک حافظه 16 کیلوبایتی با سرعت بالا برای ذخیره دستورالعمل‌ها و یک واحد 16 کیلوبایتی دیگر برای ذخیره داده‌ها درون این واحد قرار دارند.

    واحد شبکه به‌طور مستقیم به رابط PCI-E 1x متصل است و ارتباط با سیستم از طریق این رابط به سرعت انجام می‌شود. بنابراین تمام قسمت‌هایی که می‌توانند باعث ایجاد تاخیر در شبکه شوند مورد بررسی قرار گرفته‌اند و بهترین راه‌حل موجود برای رفع آنها استفاده شده است.

    رم در واحد شبکه شامل دو تراشه 512 مگابایتی ساموسنگ از نوع DDR2 است که به‌طور اختصاصی برای شبکه BIGFOOT فعالیت خواهند کرد. در کـنار این مجـموعه برای به روزرسانی بایوس از طریق شبکه یک واحد فلش 8 مگابایتی نیز قرار داده شده است.


    بابک نقاش
    asreertebat.com

    .
    Give GOD your skull



    اگر کوهها از جای کنده شود، تو جای خویش بدار! دندانها را بر هم فشار و کاسه سرت را به خدا عاریت بسپار! پای در زمین کوب و چشم بر کرانه سپاه نِه و بیم بر خود راه مده! و بدان که پیروزی از سوی خداست


    امیر المومنین علی علیه السلام خطاب به محمد حنفیه

    {محتواي مخفي}


    cpu: core i5 3470 up to 3.60 GHz 6M Cache
    mainboard:ASUS P8H77-V LE
    ram: 1*8 kingstone
    hdd:500 seagate+ 1tra western green+3tra seagate
    power:535 green
    خدا با ماست!

  2. # ADS
    Circuit advertisement
    تاریخ عضویت
    Always
    محل سکونت
    Advertising world
    نوشته ها
    Many

     

    حرز امام جواد

     

اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

موضوعات مشابه

  1. کم کاری شیعیان در معرفی عید "غدیر خم" در ویکی پدیا
    توسط monji_2008 در انجمن اخبار جهان اسلام
    پاسخ: 1
    آخرين نوشته: 27-11-2010, 10:50

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •  
کانال سپاه