ارتش رژيم صهيونيستي در تلاش براي آماده كردن خود در برابر حزب الله رزمایش گسترده پنج روزه اي را برای تمرین چگونگی حمایت از جبهه داخلی خود برابر موشکباران حزب الله لبنان آغاز كرد .
اين بزرگترین مانور رژيم صهيونيستي پس از جنگ 33 روزه لبنان است كه با نام " نقطه تحول 5 " برگزار مي شود .
در این رزمایش 5 روزه علاوه بر ارتش رژیم صهیونیستی، همه سرویس های امنیتی اين رژيم ، دفاتر وزارتخانه ها ، دفتر بنیامین نتانیاهو، مراجع داخلی و نهادهای مجری پروژه های زیر بنایی - راهبردی رژيم شرکت دارند.
مقامات صهیونیستی طی 3 روز اول این رزمایش به آموزش فرماندهان ارتش عبری، عناصر پلیس، سرویس های امنیتی و همچنین آموزش نحوه فعالیت وزارتخانه ها می پردازند و حملات موشکی احتمالی علیه جبهه داخلی این رژیم در سرتاسر اسرائیل را بررسی می کنند.
در جریان این رزمایش، میزان آمادگی جبهه داخلی در مقابله با موشک های مدرن در تمامی مناطق و میزان خسارت های وارده به زیرساخت ها نیز آزموده می شود.
در دو روز پایانی این رزمایش نیز آموزش های عملیاتی در سرتاسر فلسطين اشغالي انجام خواهد شد و آژیرهای خطر به صدا در خواهند آمد و تمامی ساکنان اسرائیل باید به منظور دفاع از خود در برابر حملات موشکی احتمالی به پناهگاه ها و اتاق های ایمن پناه ببرند.
در جریان این رزمایش، به بیش از یک سوم ساکنان اسرائیل از طریق تلفن همراه نيز هشدارهایی مبنی بر انجام حملات موشکی فرضی داده خواهد شد وبایستی آنان به پناهگاه ها و اتاق های ایمن پناه ببرند.
همزمان با این رزمایش و در عرصه جبهه داخلی، هوابرد رژیم صهیونیستی آموزش هایی را در زمینه مقابله با راکت ها و موشک های کوتاه برد و پاتریوت از طریق سامانه دفاعی "گنبد آهنین" به اجرا خواهد گذاشت و سامانه ضد موشکی "حیتس" نیز به منظور مقابله با موشک های دور برد به حالت آماده باش درخواهد آمد.
جبهه داخلی رژیم صهیونیستی از سال 2007 اقدام به اجرای سلسله رزمایش ها و آموزش های ویژه در زمینه آمادگی سراسری -در رژیم صهیونیستی- برای مقابله با حملات نظامی نموده است و بر آن اسم "نقطه عطف5" را نهاده است.
رژیم صهیونیستی ، حزب الله لبنان و گروه های فلسطینی در نوار غزه را متهم به داشتن موشک های پیشرفته و دور برد نموده است که قادرند اهدافی را در درون اسرائیل هدف قرار دهند.
کارشناسان صهیونیستی بر این باورند که رزمایش های معروف به "نقطه عطف 5" یکی از آثار و نشانه های شکست اسرائیل در جنگ تحمیلی علیه لبنان در تابستان 2006 است.
همچنین صهیونیست ها پس از تحولات کنونی در کشورهای عربی متقاعد شده اند که چالش های واقعی در رابطه با تغییرات آشکار در معیارهای قدرت در منطقه، حکایت از تنفر و دشمنی بیشتر ملت های منطقه با رژیم صهیونیستی دارد.
در این مانور سران تمامی نهادهای اضطراری اسراییل به همراه مقامات 80 نهاد محلی و همچنین سرتیپ ایال ایزنبرگ فرمانده جدید جبهه داخلی اسراییل که روز چهارشنبه این هفته پست خود را تحویل گرفت، حضور خواهند داشت.
در جنگ موسوم به جنگ 33 روزه اسراییل علیه لبنان، در سال 2006 جنبش مقاومت اسلامی حزب الله لبنان با شلیک صدها فروند موشک علیه اهداف صهیونیستی به این رژیم ضعف جبهه داخلی را گوشزد کرد. در جریان موشکباران حزب الله علیه اهداف اسراییلی دهها هزارصهیونیست آواره شدند و هزاران نفر به زادگاههای اصلی خود در خارج از فلسطین اشغالی فرار کردند.
این امر باعث شد تا سران صهیونیستی برای افزایش ضریب امنیت خود در برابر حملات آینده جنبش مقاومت اسلامی حزب الله لبنان دست به برگزاری مانورهای گسترده ای بزند که مانور نقطه تحول ارتش اسراییل برای همین منظور طراحی شده است.
تاکنون چهار مرحله از این مانور برای تقویت جبهه داخلی اسراییل برگزار شده است.
سردرگمی رژيم صهيونيستي در برابر تحولات منطقه
کارشناسان سیاسی و راهبردی فلسطینی علت تصمیم رژیم صهیونیستی برای برگزاری رزمایش داخلی (نقطه تحول 5) را هراس و سردرگمی آن از تحولات منطقه عنوان مي كنند .
"واصف عریقات" كارشناس سياسي فلسطيني در گفتگو با شبکه خبری العالم در اين باره گفت : به علت تحولات منطقه و انقلابهای کشورهای عربی ، رژیم صهیونیستی در صدد است تاجایی که ممکن است ، رویکرد و ذهنیت نظامی در ارتش خود را تغییر دهد. عریقات افزود : این تحولات، سران سیاسی و نظامی، رژیم صهیونیستی را نگران و سردرگم کرده است از این رو برگزاری رزمایش را وسیلهای برای جنگ روانی و تبلیغی قرار داده اند.
" عريقات " با اشاره به اينكه رژیم صهیونیستی همواره از برگزاری رزمایشها و تمرینهای نظامی برای مقاصد سیاسی بهرهبرداری میکند گفت: رژیم صهیونیستی هنگامی كه در خطر قرار می گیرد در صدد برمی آید که به جهانیان نیز القا کند که در خطر قرار دارند.
وی اظهار داشت: سناریویی که رژیم صهیونیستی، از برگزاری رزمایش " نقطه تحول-5" دنبال میکند تمرین برای آمادگی در شرایطی است که همزمان از چهار طرف هدف حمله موشکی قرار میگیرد و این فرضیه خطر بزرگی در داخل اسراییل به شمار می رود ، به ویژه این که فرضیه حمله موشکی به کنیست (پارلمان) و تاسیسات راهبردی را در عمق این رژیم مطرح میکند.
وی با تاكيد بر اينكه برگزاری چنین مانورهایی به قدرت اسراییل اضافه نمی کند ، به ویژه این که توان بازدارندگی آن از سال 2006 تحلیل رفته است و به رغم اينكه ادعاهایش، نقاط ضعف آن در عرصه های مختلف نمود عینی دارد تصریح کرد: صهیونیست ها درباره بازیافت توان بازدارندگی خود دچار تردید هستند همچنین این رژیم سعی میکند به صهیونیست ها از جمله شهرکنشینها چنین القا کند که در امنیت قرار دارند و نقاط ضعفش را برطرف کرده است.
نگراني رژيم صهيونيستي از قدرت هسته اي ايران
در همين حال برخي يكي از اهداف رژيم صهيونيستي را از برگزاري رزمايش "نقطه عطف 5 داشتن " احساس «خطر جدی» از توانايي هاي هسته اي ایران مي دانند .
روزنامه بریتانیایی " ساندی تایمز " ، بیست و دوم خرداد، در اين باره مدعي شده بود : نخست وزیر و وزیرجنگ اسرائيل تابستان گذشته به طور جدی در اندیشه آغاز حمله به تأسیسات اتمی ایران بودند و مئیرداگان، رییس وقت موساد ، با نظر نتانیاهو و باراک بشدت مخالفت کرد .
اين روزنامه افزود : مئیرداگان سه هفته پیش برای نخستین بار از زمان پایان خدمتش در موساد، در یک سخنرانی دربرابر دانشجویان دانشگاه تل آویو گفت : که هرحمله نظامی از سوی اسرائیل به ایران میتواند موجب یک جنگ منطقهای فراگیر شود و عاقبتی بسیار دشوار برای اسرائیل داشته باشد.
هرچند نخست وزیر رژيم صهيونيستي در برابر این سخنان داگان سکوت کرد اما بسیاری دیگر از مقامات دولت کنونی اين رژيم بشدت به وي حمله کردند و یکی از وزیران، هرشکوویچ، گفت : هرکس دیگر به جای داگان چنین ضربهای را به اسرائیل زده بود، به اتهام وخیم امنیتی محاکمه میشد. با اين حال هشدار قاطع مئیر داگان با استقبال اپوزیسیون اسرائیل روبرو شد.
منبع:irinn.ir