نمایش نتایج: از 1 به 4 از 4

موضوع: توصیه های غذایی در ماه رمضان

  1. #1
    مدیرکل انجمنهای نور آسمان vorojax آواتار ها
    تاریخ عضویت
    Jun 2008
    محل سکونت
    همشهری حضرت عشق
    نوشته ها
    7,305
    تشکر
    6
    تشکر شده 0 بار در 0 ارسال

    پیش فرض توصیه های غذایی در ماه رمضان

    چه غذاهایی برای وعده‌های افطاری و سحری مناسب‌ترند؟ برای رفع یبوست ناشی از كمبود مصرف مایعات در طول روزهای این ماه، باید چه كار كرد؟ آیا فعالیت‌های بدنی هم در طول ایام این ماه مبارك، توصیه می‌شود؟ كدام دسته از بیماران باید از روزه‌ گرفتن پرهیز كنند؟ و... پاسخ به این سوال‌ها را از زبان كارشناسان بخوانید.

    دكتر عباس شجاعی، متخصص علوم تغذیه دانشگاه اصفهان:
    هنگام‌ ‌سحر از خوردن غذاهای خشك نظیر كوكوسبزی، كوكو سیب‌زمینی، كتلت و‌ ‌گوشت‌های سرخ شده مثل كباب، جوجه كباب و ماهی خودداری كنید. این غذاها به همراه غذاهایی كه ادویه زیادی می‌طلبد، باعث عطش زیاد و‌ ‌ترشیدگی معده می‌شوند. تمام روزه‌داران و خصوصا آنها كه دچار بیماری‌های گوارشی و معده‌ ‌هستند، سعی كنند از خوردن این غذاها بپرهیزند و یا از لیمو‌ ‌ترش، ماست و سبزی خوردن در كنار این غذاها استفاده كنند. روزه‌داران در سحر یا افطار هم باید از مصرف زیاد غذاهای‌ ‌شیرین و چرب مانند زولبیا و بامیا برای‌ ‌پیشگیری از بروز ناراحتی‌های گوارشی و ترش كردن و سوزش سر معده، پرهیز‌ ‌كنند. مصرف سس مایونز، خامه، سوسیس و‌ ‌كالباس نیز در سحری یا افطاری مناسب نیست زیرا این غذاها زمینه بروز‌ ‌ناراحتی‌های گوارشی نظیر ترش كردن را فراهم‌ ‌می‌كنند.

    دكتر ربابه شیخ‌الااسلام، مدیر كل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت:
    افراد روزه دار همانند زمانی كه روزه‌دار نیستند باید ۳ وعده غذا بخورند كه این وعده ها شامل سحر، افطار و شام است. در ماه مبارك رمضان استفاده از برنامه غذایی متنوع و متعادل شامل ۴ گروه اصلی غذایی یعنی نان و غلات، میوه ها و سبزیجات، گوشت و حبوبات، و تخم مرغ و لبنیات، برای حفظ سلامت بدن و تامین انرژی و نیازهای تغذیه‌ای بدن توصیه می شود. استفاده از خرما در ماه رمضان به‌خصوص در هنگام افطار برای تامین قند خون فرد روزه دار بسیار موثر است. روزه‌داران سعی كنند به جای غذاهای چرب و سرخ شده، از غذاهای آب پز و بخارپز شده استفاده كنند.

    دكتر مسعود كیمیاگر، متخصص تغذیه:
    نیازی به حذف‌ ‌هیچ یك از وعده‌های غذایی نیست. در ماه رمضان انسان دچار محدودیت یا محرومیت مواد غذایی‌ ‌نمی‌شود و احتیاج به ذخیره‌سازی مواد غذایی پیش از ماه رمضان وجود‌ ‌ندارد. با توجه به این كه در ماه‌ ‌رمضان یك وعده غذایی حذف می‌شود، همه افراد باید حداقل ۲۰ درصد كمتر از‌ ‌ماه‌های عادی غذا بخورند. با مصرف‌ ‌متعادل مواد غذایی در ماه رمضان، بدن فرصت سوزاندن چربی‌های اضافه را پیدا‌ ‌می‌كند. تمامی روزه‌داران باید وعده سحری را در برنامه غذایی خود داشته باشند‌ ‌زیرا حذف این وعده سلامتشان را به خطر می‌اندازد.

    دكتر بزرگمهر،‌ دبیر انجمن تغذیه ایران:
    در ماه مبارك رمضان از مصرف بیش از حد غذاهای چرب و شیرین خودداری كنید. روزه داران هنگام افطار از مواد غذایی شیرین مانند زولبیا، بامیه و حلوا به مقدار زیاد مصرف نكنند زیرا باعث افزایش وزن می‌شود. انجام پیاده‌روی و ورزش در این ماه، توصیه می شود. همه افراد باید افطار خود را با آب ولرم باز كرده و پس از آن از نان، پنیر، گردو و غذاهای گرمی مانند آش استفاده كنند و حتما بین افطار تا شام یك تا ۲ ساعت فاصله بگذارند و حتما در این زمان آب فراوان بنوشند.
    میترا زراتی، كارشناس ارشد تغذیه و استاد دانشگاه:
    فعالیت زیاد نوجوانان روزه‌دار در ماه رمضان منجر به صرف‌ ‌انرژی بیشتر و افزایش تعریق در طی ساعات روز می‌شود و این می‌تواند زمینه‌ساز‌ ‌سوء تغذیه خفیف یا شدید باشد. بهترین ورزش‌ها در طول این ماه، شنا و پیاده‌روی پس از صرف افطار است چرا كه این ورزش‌ها از گرفتگی عضلات‌ ‌و بروز یبوست پیشگیری می‌كنند.

    شیده فتاحی، واحد‌‌ ‌آموزش همگانی انستیتو تحقیقات تغذیه‌ و صنایع غذایی كشور :
    اگر در ماه مبارك رمضان دچار یبوست هستید‌ ‌می‌توانید از خورشت‌های ملین مثل خورشت آلو و دیگر خورشت‌های سبزی‌دار‌ ‌استفاده كنید. خوردن انواع سبزی‌های خام و پخته و میوه‌های خیسانده‌ ‌مانند آلو و انجیر به بهبود این وضعیت كمك می‌كند. مصرف روغن زیتون به‌ ‌همراه سالاد نیز در پیشگیری از یبوست موِثر است. خوردن چای پررنگ ، قهوه و‌كاكائو موجب پیدایش حالت یبوست می‌شود. مصرف آب كافی برای رفع یبوست و دفع‌ ‌سموم و مواد زائد بدن و انجام واكنش‌های بیولوژیكی داخل بدن مفید است. بعضی از روزه‌داران بدون سحری روزه می‌گیرند كه این‌ ‌امر موجب می‌شود نیازهای تغذیه‌ای تامین نشده و در نتیجه كمبود بیش‌ ‌از حد انرژی و سوخت ناقص چربی‌ها، تركیبات كتونی در بدن ایجاد كند‌ ‌كه منجر به ایجاد بوی بد دهان و سر درد و دردهای عضلانی می‌شود.
    دكتر افرا‌ ‌درخشی، متخصص تغذیه:
    مصرف نان، پنیر، سبزی‌ ‌و مایعات همراه خرما بهترین افطار به شمار می‌رود و صرف شام برای‌ ‌جلوگیری از ولع پس از افطار ۲ساعت بعد توصیه می‌شود‌.‌‌ علاوه بر‌ ‌افطار، در خصوص سحر نیز خوردن غذای كامل توصیه می‌شود. خوردن غذای سحر‌ ‌ضمن افزایش كارایی روزانه، از بروز صدمات سیستم‌ ‌عصبی، چشم و قلب جلوگیری می‌كند. سحری باید شامل یك وعده غذای كامل‌ ‌سبك و سرخ نشده باشد.
    دكتر‌ ‌برومند، فوق تخصص كلیه:
    بیماران كلیوی كه تحت درمان دیالیز‌ ‌قرار گرفته‌اند، باید از روزه گرفتن خودداری كنند‌.‌‌ با توجه‌ ‌به اینكه بیماران دیالیزی قدرت تطابق پرخوری و كم خوری را ندارند و‌‌ ‌بیشتر اوقات هم كم اشتها هستند، از نظر پزشكی، قادر به روزه گرفتن نیستند.
    دكتر كیوان دادخواه، متخصص‌‌ ‌جراحی كلیه و مجاری ادراری :
    با توجه به اینكه در‌ ‌ماه مبارك رمضان، افراد در معرض كم آبی شدید قرار گرفته و مواد زائد با غلظت‌ ‌بالا در ادرارشان دفع می‌شود، بنابراین در این ماه برای پیشگیری از تشكیل سنگ‌های كلیه و سیستم ادراری، باید مبادرت به مصرف مایعات بیشتری در سحر و‌‌ ‌افطار نمایند‌.‌‌ همچنین، افرادی كه تشكیل سنگ‌های ادراری در آنها‌ ‌فعال بوده و بیش از دو سنگ ادراری ظرف مدت ۶ ماه داشته‌اند و یا هم اكنون‌ ‌دارای سنگ ادراری هستند، بهتر است موارد احتیاط را در زمینه مصرف مایعات‌ ‌رعایت نمایند‌.‌‌ اما روزه‌دارانی كه فقط یك‌ ‌نوبت سنگ ادراری درمان شده داشته‌اند، به شرط مصرف‌‌ ‌آب فراوان بین افطار تا سحر می توانند روزه بگیرند.

    دكتر مصطفی نجفی، فوق تخصص روان پزشكی كودك و‌ ‌نوجوان:
    روزه‌داری در بیماران مبتلا به اختلالات روانی خفیف علاوه بر جنبه های‌ ‌مذهبی، به عنوان یك شیوه روان درمانی و تغییر رفتار‌ ‌محسوب شده و سلامت روانی آنها را تقویت می‌كند. البته بیماران مبتلا به‌ ‌اختلالات روانی در صورت روزه‌داری، باید علاوه بر تغذیه مناسب، برنامه‌‌ریزی خاصی برای مصرف داروهای خود در افطار و سحر نیز داشته‌ ‌باشند‌.‌‌ درصورتی كه این بیماران در مرحله بهبود، از تغذیه‌ ‌مناسب برخوردار نباشند از نظر مكانیسم‌های تطابق روانی ضعیف‌تر ‌عمل كرده و به خوبی نمی‌توانند با تغییرات حاصله از نظر سبك‌ ‌زندگی روزانه در این ماه كنار بیایند. در نتیجه با عود و یا‌ ‌تشدید علائم بیماری مواجه می‌شوند كه به همین دلیل توصیه می‌‌‌شود این قبیل بیماران از روزه‌داری مستمر یك ماهه خودداری‌ ‌كنند‌.‌‌ اما روزه‌داری برای بیماران‌ ‌مبتلا به اختلالات روانی حاد، نه تنها مضر است بلكه از لحاظ شرعی نیز‌ ‌منع دارد.
    برگرفته از : www.aftab.ir

  2. # ADS
    Circuit advertisement
    تاریخ عضویت
    Always
    محل سکونت
    Advertising world
    نوشته ها
    Many

     

    حرز امام جواد

     

  3. #2
    مدیرکل انجمنهای نور آسمان vorojax آواتار ها
    تاریخ عضویت
    Jun 2008
    محل سکونت
    همشهری حضرت عشق
    نوشته ها
    7,305
    تشکر
    6
    تشکر شده 0 بار در 0 ارسال

    پیش فرض RE: توصیه های غذایی در ماه رمضان

    [size=medium]
    توصيه هاي غذايي براي روزه داران




    اگرچه براي روزه داران واقعي فوايد روزه و آثاري كه بر جسم آنها دارد هدف اصلي نيست ، اما به هرحال در روايات بر اين نكته تاکيد شده است كه گذشته از آثار معنوي، روزه ماه رمضان در سلامت جسمي روزه داران هم مؤثر است. اما نبايد فراموش كرد كه تنها در شرايطي مي توان انتظار داشت كه روزه دار سلامت جسم و روح را به دست آورد كه مطابق اصول صحيحي باشد. مثلاً روزه مي تواند با كاهش وزن بدن، سبب كاهش فشار بر مفاصل استخواني پا، كمر و ساير اندام شود؛ البته در صورتي كه شخص روزه دار در خوردن افطاري و سحري طوري زياده روي نكند كه بعد از پايان ماه رمضان اضافه وزن پيدا كند. رعايت توصيه هاي زير مي تواند به يك روزه داري سالم كمك كند.
    توصيه هايي براي افطار


    1 – بيشتر انرژي بدن بايد با خوردن سحري تامين شود. پس افطار را سبك بخوريد تا شكم سنگين نشود.
    2 – غذاي افطار بايد سبك و پركالري بوده و سريع هضم شود. مثل: خرما ، شله زرد، مقداري كمي شير و چاي كمرنگ. شما هم حتماً از غذاهاي كم حجم استفاده كنيد تا به معده فشاري وارد نشود.
    3 – بهتر است با چاي شيرين و خرما روزه خود را باز كنيد و حتي المقدور از نوشيدن آب زياد بپرهيزيد؛ چون اين كار باعث بي حالي، ضعف و درد معده خواهد شد.
    غذاي افطار بايد سبك و پركالري بوده و سريع هضم شود. مثل: خرما ، شله زرد ، مقداري كمي شير و چاي كمرنگ.


    4 – موقع افطار مايعات زيادي مصرف نكنيد؛ چرا كه مصرف مايعات در اين زمان، سبب سوء هاضمه مي شود، اگرچه در ساعات بعد از افطار نوشيدن آب زياد مفيد است.
    5 – در زمان افطار و سحر از خوردن غذاهاي پرچرب خودداري كنيد.
    توصيه هايي براي سحري


    1 – فراموش نكنيد كه پرخوري در هنگام سحر نه تنها از احساس گرسنگي در ساعات انتهايي روز جلوگيري نمي كند، بلكه در ساعات ابتدايي بعد از سحر، فشار زيادي را به معده و دستگاه گوارشي فرد وارد مي كند كه سبب بروز علائمي نظير سوء هاضمه، درد و نفخ معده مي شود.
    2 – در ماه رمضان سعي كنيد شب ها زود بخوابيد تا بتوانيد سحر به موقع ( تقريباً 5/1 ساعت قبل از اذان صبح ) بيدار شويد. با اين روش از ورود مقدار زيادي غذا و مايعات به معده و تجمع آنها جلوگيري مي كنيد و هضم غذا نيز راحت تر خواهد بود.
    3 – بيدار نشدن براي سحري كاملاً اشتباه است و در طولاني مدت سبب ضعف و بي حالي روزه داران خواهد شد.
    4 – در سحر از مواد غذايي پروتئين دار ( تخم مرغ، حبوبات ، لبنيات و گوشت ) استفاده كنيد و به جاي نوشيدن آب زياد، ميوه هاي آب دار بخوريد.
    5 – مايعات توصيه شده براي سحري بايد به تدريج نوشيده شوند. يك ليوان آب ميوه و يك ليوان شربت عسل يا قند اثر مفيدي خواهد داشت.
    در سحر از مواد غذايي پروتئين دار ( تخم مرغ ،حبوبات ، لبنيات و گوشت ) استفاده كنيد و به جاي نوشيدن آب زياد، ميوه هاي آب دار بخوريد.


    6 – رژيم غذايي سحر بهتراست شامل مواد غذايي متنوع باشد. اين نكته براي نوجوانان اهميت بيشتري دارد و بايد از مواد غذايي قندي، پروتئين دار و پر انرژي استفاده كنند.
    7 – از مصرف نمك زياد خودداري كنيد، چون نمك زياد سبب دفع مايعات از بدن و احساس تشنگي در ساعات روز خواهد شد. با يك رژيم غذايي معمولي، نمك كافي به بدنتان خواهد رسيد و نيازي به مصرف نمك اضافي نيست.
    8 – بعد از خوردن سحري حتي الامكان نخوابيد، چون وضعيت درازكش، سبب برگشت مواد به مري و ترش كردن مي شود و گذشته از آن فرداي آن روز احساس خوبي نخواهيد داشت. اين كار در دراز مدت باعث سوزش سردل و بيماري " رفلكس معده و مري " مي شود. در اين بيماري غذا از معده و مري بر مي گردد و به اصطلاح احساس " ترش کردن" را گويند.
    توصيه هايي ديگر براي روزه داران


    1 –اول ساعات بعد از سحري و سپس ساعات بعد از افطار به ترتيب براي مطالعه دانش آموزان و دانشجويان وقت مناسبي است.
    2 – ورزشكاران در ماه رمضان نسبت به افراد عادي نياز بيشتري به پروتئين ، قند و ويتامين ها دارند. بايد حدود 3 ساعت بعد از افطار ورزش را شروع کرد تا غذاي مصرف شده فرصت هضم پيدا كند. بين خوردن غذا و شروع ورزش بايد فاصله اي باشد كه جريان خون بتواند به راحتي به عضلات بدن برسد.
    3 – درماه رمضان تمرينات ورزشي سبك تر باشد، زيرا بدن نمك و آب زيادي در جريان ورزش از دست مي دهد و در ورزش هاي شديد منجر به ضعف شديد بدن مي شود. ورزشكار بايد تا سحر به تدريج مايعات زيادي مصرف كند كه نيازهاي بدنش تامين شود.
    4 – خرما ، سوپ، سبزيجات و شير براي افطار ورزشكاران توصيه مي شود.
    5 – در صورتي كه فردي بعد از افطار قصد تمرين ورزش سنگين يا مسابقه ورزشي را دارد بهتر است قبل از شروع مسابقه، هنگام افطار از گوشت، زرده تخم مرغ و ماهي استفاده كند. مصرف مايعات فراوان از جمله آب ميوه ها قبل از ورزش هم مناسب است.
    6 – ميزان انرژي تامين شده از پروتئين در ورزشكاران بايد حدود 15 درصد و حداكثر 20 درصد باشد؛ چون پروتئين زياد، مناسب نيست و سبب توليد مواد زايد در خون و احساس خستگي در حين ورزش مي شود.

    منبع : ماهنامه دنياي تغذيه
    [/size]

  4. #3
    مدیرکل انجمنهای نور آسمان vorojax آواتار ها
    تاریخ عضویت
    Jun 2008
    محل سکونت
    همشهری حضرت عشق
    نوشته ها
    7,305
    تشکر
    6
    تشکر شده 0 بار در 0 ارسال

    پیش فرض RE: توصیه های غذایی در ماه رمضان

    [size=medium]چند خبر در مورد تغذيه در ماه رمضان






    نخوردن سحري موجب سردرد مي‌شود

    دكتر حسن مظفري متخصص تغذيه درباره نخوردن ‌سحري در ماه مبارك رمضان گفت: از نظر تغذيه‌اي روزه بي سحري توصيه نمي‌شود . در افرادي که بي‌سحري روزه مي‌گيرند ، کمبود بيش از حد انرژي باعث مي شود، بدن از منابع چربي براي تامين انرژي استفاده کند و در اثر سوخت ناقص چربي ها ، ترکيبات ستوني در بدن ايجاد مي شوند که منجر به ايجاد بوي بد دهان، سردرد، دردهاي عضلاني مي‌شوند و فرد احساس مي‌كند كه سالم نيست.
    دكتر افرا درخشي متخصص تغذيه نيز گفت: صرف سحري براي همه روزه‌داران به خصوص نوجوانان در حال رشد ضروري بوده و سحري بايد شامل يك وعده غذاي كامل براي هر فرد باشد.
    يك روزه‌دار در طول روز با كمبود آب و نمك‌ها يا الكتروليت و قند مواجه است، بنابراين در هنگام افطار به نحو شايسته‌اي اين كمبودها بايد جبران شود. شروع افطار با مايعات گرمي مانند آب، چاي، شير، سوپ سبزيجات به همراه چند عدد خرما مناسب است.
    وي افزود: مصرف نان، پنير، سبزي و مايعات، به همراه خرما بهترين افطار به شمار مي‌رود و صرف شام به منظور جلوگيري از ولع بعد از افطار دو ساعت بعد توصيه مي‌شود. اما درمورد نوجوانان و افرادي كه تازه به سن تكليف رسيده‌اند (چون در دوران رشد هستند ) بايد افطار و شام در يک وعده با هم خورده شوند. غذاي شام بايد شامل مواد گوشتي، مرغ، ماهي، تخم مرغ، سالاد و ماست باشد.
    كشمش و خرما جايگزين زولبيا و باميه شود

    يك متخصص تغذيه توصيه كرد كه به جاي مصرف زولبيا و باميه در ماه مبارك رمضان، كشمش و خرما را كه از سودمندترين قندهاي طبيعي هستند ، مصرف کنند كه اثرات جانبي بسيار كمي هم دارند.
    دكتر مظفري در مورد مصرف و توليد بسيار بالاي زولبيا، باميه و نقل و نبات در ماه رمضان گفت: بايد مصرف شيريني بخصوص شيريني‌هايي مصنوعي متعادل باشد، چون مصرف بيش ار حد قند در بروز بيماري هاي قلبي و عروقي نقش دارد و به نسبت افزايش مصرف آن ، بدن از دريافت مواد غذايي ديگر محروم مي‌شود.
    وي درمورد فوايد و مضرات مصرف غذاهايي نظير سوپ و آش در هنگام افطار گفت: اينكه برخي افراد هنگام افطار غذاهاي بسيار ساده‌اي نظير آش و سوپ مصرف مي‌كنند و بعد از چند ساعت شام مي‌خورند، بد نيست چون دستگاه گوارش ابتدا با حجم كمي از غذا آماده فعاليت مي‌شود و از ميزان عطش نيز كاسته مي‌شود و بدن با دست آوردن حالت ثبات آماده شام مي‌شود؛ اما اينكه برخي از همان ابتدا افطار و شام را با هم مصرف مي‌كنند و يك دفعه مواد غذايي بسياري را وارد دستگاه گوارش مي‌كنند زياد مطلوب نيست و روش اول بسيار بهتر است.
    زنان شيرده روزه‌دار مواد غذايي با كيفيت بخورند

    دکتر مظفري در پاسخ به اين سوال كه زنان شيرده روزه دار چه نكات غذايي را بايد رعايت كنند، گفت: چون بخش عمده‌اي از مواد غذايي كه زنان شيرده مصرف مي‌كنند، وارد شير شده و به كودك مي‌رسد، نيازهاي تغذيه‌اي آنها بالا مي‌رود. لذا براي شيردهي موفق نيازمند مصرف مواد غذايي بيشتري از نظر كمي و كيفي هستند و در صورت روزه‌دار شدن بايد هنگام سحر و افطار، مواد غذايي را با كميت و كيفيت مطلوبي مصرف كنند تا لطمه‌اي به كودك وارد نشود.


    نمي‌توان براي همه افراد در ماه رمضان يك الگوي تغذيه‌اي واحد پياده كرد

    يك متخصص تغذيه و عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي مشهد اعتقاد دارد كه در ماه مبارك رمضان نمي‌توان براي افراد يك الگوي تغذيه‌اي واحد پياده كرد.
    وي اظهارداشت: هرگونه نياز بدن به غذا بايد تامين شود كه حجم آن را خود فرد تعيين مي‌كند. لذا افرادي هستند كه در وقت سحر نمي‌توانند غذا بخورند، به هر حال بايد غذا به اندازه مورد نياز مصرف شود و اگر بتوانيم آگاهي مردم را نسبت به منابع غذايي مواد مغذي افزايش دهيم ، مي‌توانيم سلامت بدن را حفظ نماييم.
    اين عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي مشهد به سحري به عنوان وعده مهمي در ماه رمضان اشاره كرد و گفت: بايد سحري غذاي كاملي باشد زيرا در طول روز بدن به پروتئين نيازمند است كه مي‌توان با قرار دادن گوشت، برنج، حبوبات و سبزيجات در سحري پروتئين‌هاي مورد نياز بدن را تامين كرد.
    براي شروع افطار بهتر است از خرما، شير گرم يا چاي استفاده شود تا معده به آرامي كار خود را شروع كند يا بهتر است از مايعات و موادي مثل شله زرد استفاده كرد.
    بيماران گوارشي از گرفتن روزه خودداري كنند

    چنانچه بيماران گوارشي در حين روزه‌داري دچار علائمي چون دل درد خصوصا هنگام ظهر شوند، نشانه فعاليت بيماري بوده و بايد از روزه‌داري پرهيز كنند.
    دكتر علي فاني متخصص بيماري هاي گوارشي در مورد تغذيه افرادي كه براي اولين بار روزه مي‌گيرند، گفت : غذاها خصوصا در موقع افطار بايد سبك، نسبتا كم حجم و پركالري باشند، مثل لبنيات، عسل، خرما، برخي از شيريني‌هاي ساده و مواد پروتئيني مثل گوشت و پرهيز از مصرف غذاهاي پرحجم و نفاخ به دليل استراحت معده در شب و نيز پرهيز از غذاهاي چرب، سرخ كرده و چاشني‌ها.
    وي افزود: يك سوپ مناسب براي افطار، يك پيش غذاي مناسب است چون آب بدن را تامين مي‌كند و هضم خوبي دارد، ولي آش رشته كه هم كشك دارد و هم سنگين و نفاخ است بايد مصرف نشود.
    وي در مورد روزه گرفتن افرادي كه به بيماري‌ گوارشي مبتلا هستند، گفت: افرادي كه مبتلا به زخم هاي فعال سيستم گوارشي فوقاني مثل معده و اثني عشر هستند، ترجيحا از روزه‌داري معاف هستند چون روزه داري با تشديد ترشح اسيد معده منجر به فعال سازي زخم و عوارضي چون خونريزي مي‌شود.
    سنگ كليه بيماري نيست كه مانع روزه‌داري شود

    بيماران مبتلا به سنگ كليه مي‌توانند با نوشيدن 8 ليوان آب يا مايعات در فواصل افطار تا سحر روزه بگيرند.
    دكتر روشني متخصص بيماري هاي كليوي تاكيد كرد: سنگ كليه بيماري نيست كه مانع روزه‌داري شود.
    وي ‌افزود: همانطور كه به چنين بيماراني در ايام غير از ماه رمضان توصيه مي‌شود 8 ليوان آب يا مايعات بنوشند، در ماه رمضان هم با تقسيم دفعات نوشيدن آب و مايعات در ساعات بين افطار تا سحر، مي‌توانند روزه خود را بگيرند.
    وي توصيه كرد كه افراد از نوشيدن نوشابه‌هاي گازدار در ابتداي افطار بپرهيزند، چرا كه اين نوشابه‌ها هم موجب كمبود كلسيم در بدن و هم باعث تورم معده و ايجاد سيري كاذب مي شوند.


    * منبع : سايت ايسنا ( خبرگزاري دانشجويان ايران ) [/size]

  5. #4
    مدیرکل انجمنهای نور آسمان vorojax آواتار ها
    تاریخ عضویت
    Jun 2008
    محل سکونت
    همشهری حضرت عشق
    نوشته ها
    7,305
    تشکر
    6
    تشکر شده 0 بار در 0 ارسال

    پیش فرض RE: توصیه های غذایی در ماه رمضان

    توصیه‌های بهداشتی برای روزه‌داران‌
    در آستانه حلول ماه مبارك رمضان و تغییر در عادات غذایی روزه‌داران، پیروی از یك برنامه غذایی صحیح از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است تا هم بتوان عادات غذایی غلط را اصلاح كرد و هم از بركات معنوی این ماه بهره برد. روابط عمومی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی طی اطلاعیه‌ای رعایت نكاتی را به روزه‌داران توصیه كرد.

    بنا به این اطلاعیه روزه‌داران از ۳ وعده غذایی افطار، شام و سحری استفاده كنند. ابتدا با چای، آب جوش یا شیرگرم و خرما یا كشمش روزه خود را باز كرده و سپس از غذاهایی مانند نان و پنیر و گردو، فرنی، شیربرنج، شامی و انواع كوكو استفاده كنند. در وعده شام از مصرف غذاهای سنگین خودداری كرده و با فاصله ۲ ساعت بعد از افطار غذاهایی مانند سوپ، آش سبك، خوراك سبزیجات یا كمی نان سبوس‌دار همراه لبنیات یا سالاد مصرف كنند.وعده سحری بهتر است حاوی پروتئین مانند گوشت، مرغ، ماهی، شیر و حبوبات با حداقل مقدار روغن و چربی باشد.

    به روزه‌داران عزیز توصیه می‌شود بلافاصله بعد از اتمام سحری از نوشیدن چای اجتناب كنند. توصیه می‌شود در وعده‌های سحری و افطار از پرخوری، مصرف غذاهای چرب و سرخ‌كردنی و غذاهای حاوی مقادیر زیاد قندهای ساده مثل قند، شكر، زولبیا و بامیه پرهیز شود. بنا بر توصیه‌های این وزارتخانه ضروری است در صورت استفاده از سبزی به صورت خام و میوه حتما مراحل سالم‌سازی شامل شستشوی اولیه، انگل‌زدایی با مایع دستشویی یا ظرفشویی، میكروب‌زدایی با مواد ضدعفونی كننده مجاز و شستشوی نهایی رعایت شود. هرگز مواد غذایی طبخ و آماده شده را در دمای محیط، بیش از ۲ ساعت نگهداری نكنید و تهیه مواد غذایی برای سحر در منزل و یا مساجد ترجیحا در هنگام سحری تهیه و به صورت گرم مصرف شود، در غیر این صورت مواد غذایی پخته شده روی شمعك اجاق نگهداری تا حرارت آن حفظ شود و یا در دمای كمتر از ۴ درجه سانتی‌گراد یعنی طبقه زیرین جایخی یخچال‌های معمولی نگهداری و قبل از مصرف كاملا داغ شود.

    در این اطلاعیه به سالمندان توصیه شده است؛ در صورتی كه روزه می‌گیرند در ۳ وعده سحری، افطار و شام از مایعات مختلف به میزان حداقل ۱۰ لیوان استفاده كنند. مصرف میوه رنده شده، لبنیات خصوصا شیر كم‌چرب، استفاده از انواع سوپ‌ها و آش‌ها در افطار و سحر و نوشیدن چای كمرنگ برای آنها مفید است و می‌تواند تعادل آب و املاح را برقرار كند. وزارت بهداشت همچنین به روزه‌داران توصیه كرد؛ از خرید مواد غذایی آماده مصرف از قبیل زولبیا و بامیه، حلیم، نان و شیرینی سنتی، كله پاچه، دل و جگر، بستنی، شربت آلبالو و زرشك از دستفروشان و دوره‌گردان خودداری كنند و هنگام خرید مواد غذایی بسته‌بندی شده به مجوز وزارت بهداشت، تاریخ تولید، انقضاء و نشانی دقیق كارخانه تولیدكننده و سالم بودن بسته توجه كنند.

    ● روزه دیابتی‌ها مشاور تغذیه مركز پزشكی بیماری‌های خاص بر لزوم رژیم غذایی متعادل، متناسب و متنوع و تحت نظر بودن بیماران دیابتی در ماه رمضان تاكید كرد. به گزارش ایسنا، دكتر معدنچی با اشاره به لزوم وجود تنوع گروه‌های غذایی افزود: بیماران دیابتی باید از نان، سبزیجات و لبنیات و غیره در رژیم غذایی خود استفاده كنند و با كاهش حجم غذا در هر وعده و افزایش تعداد وعده‌های غذایی از بروز اختلالات گوارشی و بالا رفتن قند خون جلوگیری كنند. وی درباره خوردن سحری توصیه كرد: بهتر است از قندهای پیچیده و غلات سبوس‌دار و برنج پخته شده همراه با حبوبات كه سرعت هضم كمتر و خاصیت سیركنندگی بیشتری دارند در سحری استفاده شود و از خوردن گوشت و غذاهای سرخ شده و نوشیدنی‌های كافئین‌دار مانند چای،‌ قهوه و نوشابه پرهیز شود.

    مشاور تغذیه مركز پزشكی بیماری‌های خاص در ادامه اظهار كرد: بیماران دیابتی هنگام سحر باید غذای سبك مصرف كنند تا بعد از غذا و در طول روز احساس رخوت و سستی نداشته باشند. همچنین ۱۵ تا ۲۰ دقیقه قبل از سحری مایعات بنوشند و زمان زیادی را برای جویدن غذا صرف كنند، همچنین بعد از غذا نیز بلافاصله به خواب نروند تا دچار سوء‌هاضمه نشوند. دكتر معدنچی در ادامه درخصوص افطار نیز توصیه كرد: روزه‌داران سعی كنند افطار را با نوشیدنی گرم آغاز كرده و از مواد غذایی سبك استفاده كنند. از سوی دیگر، فاصله زمانی حداقل یك ساعت میان افطار و شام رعایت شود. مشاور تغذیه مركز پزشكی بیماری‌های خاص اظهار كرد: این بیماران حتی‌الامكان از غذاهای حاوی قندهای ساده و طبیعی مانند توت و خرما استفاده كنند و از خوردن شیرینی‌جاتی نظیر شله زرد و حلوا و غذاهای پرچربی كه سبب تشنگی می‌شود در افطار پرهیز كنند. وی بهترین زمان تامین آب مورد نیاز بدن در ماه رمضان را فاصله زمانی میان افطار و شام دانست و توصیه كرد: در هنگام افطار مایعات ننوشید زیرا سبب بروز سوء‌هاضمه می‌شود.

    ● اهدای خون، قبل از ظهر همچنین معاون فنی پایگاه انتقال خون استان تهران از فعالیت این پایگاه‌ها در ماه رمضان در ۲ شیفت صبح و عصر خبر داد و گفت: واحدهای شیفت عصر از ساعت ۲۰ به بعد و شیفت صبح از ساعت ۹ صبح تا ۳۰/۱۷ بعدازظهر فعال هستند. دكتر زیدی با اعلام این مطلب افزود: در صورتی كه هنگام سحر از غذا و مایعات به اندازه كافی استفاده شود، روزه‌‌داران می‌توانند تا ساعت ۱۱ تا ۱۲ ظهر برای اهدای خون مراجعه كنند؛ این در حالی است كه بعد از این ساعات، اهدای خون توسط این افراد توصیه نمی‌شود. وی با بیان این كه پایگاه‌های انتقال خون در ماه رمضان تقریبا در تمام سطح شهر مستقر هستند، افزود: پایگاه‌های مستقر در مراكز مذهبی از ساعت ۲۰ فعالیت خود را آغاز می‌كنند. همچنین پایگاه مركزی انتقال خون در خیابان وصال شیرازی از ساعت ۸ صبح تا ۱۲ شب فعال است.


    منبع: جام‌جم

اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •  
کانال سپاه