رییس واحد پیوند اعضاء دانشگاه علوم پزشکی:
جانبازان شیمیایی در نوبت پیوند ریه به شهادت می رسند
وظیفه اطلاع رسانی پیوند ریه جانبازان بر عهده بنیاد شهید و امور ایثارگران است
مصاحبه كننده: سيد هادي كسايي زاده رییس واحد فراهم آوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: وظیفه اطلاع رسانی از نحوه پیوند ریه در جانبازان شیمیایی بر عهده بنیاد شهید و امور ایثارگران است. کتایون نجفی زاده در گفتگو با خبرنگار اجتماعی حیات، با بیان اینکه در 5 ماهه اول سال بیش از 27 اهدای عضو انجام شده است افزود: رشد اهدای عضو در کشور نسبت به مشابه سال گذشته رشد فزاینده ای داشته است .
وی با اشاره به اینکه هم اکنون 250 نفر در نوبت پیوند ریه قرار دارند اظهار داشت: تعدادی از متقاضیان پیوند ریه را جانبازان شیمیایی تشکیل می دهند که متاسفانه در سال گذشته یک نفر از جانبازان در پشت نوبت پیوند عضو به شهادت رسید.
وی در ادامه ترویج فرهنگ ایثار و اهدای عضو را وظیفه فرد فرد اعضای جامعه و سازمانهای دولتی و غیر دولتی دانست و تصریح کرد: متاسفانه تعداد زیادی از جانبازان شیمیایی از وضعیت پیوند ریه در ایران اطلاعی ندارند در حالی که وظیفه این اطلاع رسانی بر عهده بنیاد شهید و امور ایثارگران است .
رییس واحد اهدای عضو بیمارستان مسیح دانشوری تعداد مراکز اهدای عضو در کشور را 13 مرکز عنوان کرد و افزود: در تهران بیمارستانهای مسیح دانشوری، امام خمینی، شریعتی و سینا اهدای عضو را انجام می دهند که در بحث پیوند ریه به ترتیب بیمارستان مسیح دانشوری اول، امام خمینی دوم و شریعتی سوم می باشد.
وی با بیان اینکه در مراکز علوم پزشکی شهرهای شیراز، یزد، مشهد، ارومیه، اصفهان و تبریز اهدای عضو پذیرفته می شود اظهار داشت: در یزد و اصفهان پیوند قلب و در مراکز تهران پیوند قلب، ریه و کبد انجام می شود.