نیکی به دیگران
صاحب روز غدیر، حضرت امیرالمؤمنین امام علی علیه السلام درباره نیکی به دیگران در این عید فرمود: «[در این روز [با نیکی و خیر فراوان، از آرزومندان و آنانکه به دست شما چشم دوخته اند، بازدید کنید و در خوردنیها و آنچه در دست و در توان دارید، با ناتوانان همسانی داشته باشید. پاداش یک درهم [هزینه کردن در راه خدا] در این روز، برابر صد هزار درهم در روز دیگر است. هر کس بدون درخواست برادر مؤمنش از او دلجویی و کارگشایی کند و با اشتیاق به او نیکی رساند، چون کسی است که در این روز ، روزه گرفته و شبش به نیایش پرداخته است . کسی که در شامگاه روز غدیر ، به روزه داری افطاری دهد ، مانند کسی است که یک میلیون نفر را غذا داده است».
بسیج شجره طیبه است
امام مهدی(عجل الله تعالی فرجه الشریف) در خطبه غدیریه
رسول خدا صلی الله علیه و آله در خطبه غدیر ، درباره موضوع هایی همچون توحید، نبوت، ولایت امام علی علیه السلام و لقب امیرمؤمنان برای آن حضرت، فضیلتهای اهل بیت علیهم السلام ، فضیلتهای ویژه امام علی علیه السلام ، قرآن، نماز، زکات، حلال و حرام و بیعت سخن به میان آورد. ایشان در بخشی از خطبه خود با اشاره به امامان دوازده گانه، درباره امام مهدی موعود(عج) فرمود: «بدانید که آخرین امامان، مهدی قائم از ماست. اوست غالب بر آیینها. اوست انتقام گیرنده از ستمکاران. اوست فاتح قلعه ها و منهدم کننده آنها . اوست پیروز بر هر قبیله ای از اهل شرک و هدایت کننده آنان. اوست یاری دهنده دین خدا. اوست که پیشینیان به او بشارت داده اند. اوست که به عنوان حجت باقی میماند و بعد از او حجتی نیست».
بسیج شجره طیبه است
میراث ماندگار
ولایت اهل بیت پیامبر، ادامه دهنده راه نبوت است و در کنار قرآن که برنامه آسمانی رستگاری و سعادت انسانها به شمار میآید، روشن کننده راه هدایت و تفسیرگری آیات الهی است. فرزندان نیکوکار آنان نیز به دلیل اینکه ادامه دهنده نسل پاک اهل بیت پیامبرند، شایسته احترام ویژه ای هستند. بزرگداشت سادات در عید غدیر به اوج خود میرسد و مردم با تبریک ولایت امام علی علیه السلام در این روز به سادات، در واقع، آنان را میراث ماندگار اهل بیت به شمار میآورند. رسول خدا صلی الله علیه و آله میفرماید: «من در روز قیامت، شفیع چهارتن هستم. آنکه فرزندان و ذریه مرا گرامی دارد؛ آنکه نیازهایشان را برآورد؛ آنکه برای حل مشکلاتی که گرفتارشان ساخته است، بکوشد و آنکه با دل و زبان، دوستشان بدارد».
بسیج شجره طیبه است
فرهنگ زیبا
عید غدیر از اعیاد ویژه اسلامی است که مسلمانان سراسر جهان آن را با شکوه و عظمت هر چه بیشتر در مقایسه با اعیاد دیگر جشن میگیرند. سنت و فرهنگ زیبای تبریک به سادات و رفتن به منزل و دیدار آنان، نمونه بارز بزرگی شأن و مقام والای اهل بیت پیامبر است. مسلمانان با تبریک این روز به سادات، شروع ولایت و امامت علی علیه السلام را جشن میگیرند و آنان را فرزندان و ادامه دهنده نسل پاک ایشان معرفی میکنند. آنها با احترام و بزرگداشت به سادات در همه زمانها به ویژه در این روز، محبت قلبی خود را به اهل بیت ابراز میدارند و با این کار اطاعت خود را از سخنان آنان مبنی بر احترام فرزندان پیامبر نشان میدهند.
بیان متن کامل خطابه غدیر توسط امام باقر علیه السلام
امام باقر علیه السلام در اوضاع خفقان بار بنی امیه، که غدیر در آستانه محو شدن بود و از آن واقعه عظیم فقط گاه گاهی جمله «مَنْ کُنْتُ مَوْلاهُ فَعَلِیٌّ مَوْلاهُ» سینه به سینه میگشت، با پیدا شدن اوضاع اجتماعی خاص در آستانه انقراض بنی امیه، برای اولین بار شرح مفصلی از ماجرای غدیر را با متن کامل خطبه مفصل آن بیان فرمودند.
بسیج شجره طیبه است
احتجاج اصحاب پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم با غدیر
اصحاب پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم در غدیر حاضر بوده اند بنابراین دفاع یاران باقیمانده پیامبر از غدیر ارزش والایی دارد.
در موقعیتهایی که صورت مناظره و اتمام حجت داشته و حتی از نظر اجتماعی برایشان خطرناک بوده، به گفتن حقیقت مبادرت ورزیده و از کتمان آن اجتناب کرده اند.
زِید بنِ اَرقَم، ناقل متن کامل خطبه
زید بن ارقم کسی بود که در روز غدیر شاخه های درختان را بالای سر پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم نگه داشته بود تا هنگام سخنرانیِ حضرت به او اصابت نکند. طبعا هنگام معرفی و بلند کردن دست امیرالمؤمنین علیه السلام توسط پیامبر ، از نزدیک شاهد ماجرا بود. او کسی است که متن کامل خطبه مفصل پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم را در غدیر به خاطر سپرد و برای نسلهای آینده بازگو کرد.
حذیفة بن یمان، راوی بلندترین روایت غدیر
حذیفة بن یمان یکی از اصحاب با وفای پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم است که در غدیر حاضر بود . او مشروحترین گزارش را درباره واقعه غدیر نقل کرده که شامل جزئیترین مسائل مربوط به سفر حج و مراسم غدیر و نیز توطئه های منافقان است. حذیفه در طول عمر خود نیز چندین بار به ماجرای غدیر احتجاج کرد و از کسانی است که متن کامل و مفصل خطابه غدیر را حفظ کرد و به نسلهای بعد رساند.
بسیج شجره طیبه است
سُلَیمِ بن قَیس، اولین مبلغ غدیر در فرهنگ مکتوب
سُلیم بن قیس هلالی صاحب اولین کتاب در اسلام است. او این کتاب را در سالهای اولیه بعد از رحلت پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم نوشته و واقعه غدیر را در جاهای مختلف کتابش به مناسبتهای مختلف از قول افراد گوناگونی که در غدیر حاضر بوده اند، نقل کرده است. یک جا هم داستان مفصل آن ماجرا را از ابوسعید خدری نقل کرده است. بدین صورت کتاب او ، اولین موردی است که برای ابلاغ غدیر به نسلهای آینده نوشتار را به کار گرفته و چه زیبا تأثیر خود را در طول چهارده قرن به ظهور رسانده است؛ چرا که تقریبا همه کتب حدیثی و تاریخی ما واقعه غدیر را از کتاب سلیم نقل کرده اند و خود کتاب هم تا امروز باقی است و به عنوان اولین مدرک مکتوب غدیر در میراث علمی اسلام میدرخشد و متن عربی و ترجمه فارسی و اردو و انگلیسی آن بارها چاپ شده است.
بسیج شجره طیبه است
در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)