به مدیران محترم سایت پیشنهاد می کنم یک فضای اختصاصی برای موضوع(انتخابات) اختصاص دهند .
================================================== =============================================
روند تحولات جبهه پایداری از ابتدا تاکنون/جبههای بدون سنگرهای مشخص!
جبهه پایداری که به گفته اعضایش کاستیهای موجود در آرایش سیاسی برخی جریانها و طیفهای سیاسی موجود در نظام سبب شکلگیریاش گشته بود، از آغاز اعلام موجودیت (6 مرداد ماه) هم تا به امروز فراز و فرودهای بسیاری را طی کرده است.
نگاهی به ادبیات اعضای شاخص آن و موضعگیریهای متفاوت این جبهه در بزنگاههای خاص، تناقضهایآشکاری را به نمایش میگذارد. نگاهی به پردههای مختلف رفتاری و گفتاری این جبهه هم نسبت به روند وحدت با کمیته 8+7 و هم نسبت به اعلان موضع در قبال دولت و طرفداران آن پارادوکسهایی را به نمایش میگذارد.
پرده اول: اعلام حضور به خاطر پایداری بر اصول
عدهای از اصولگرایان همایشی را در 6مردادماه برگزار کردند و ضمن اعلام حضور با نام جبهه پایداری، کاستی در ساز و کار کمیته 8+7 را علت این معلول دانستند. کامران باقری لنکرانی، وزیر سابق بهداشت و درمان دولت نهم در این خصوص گفت: «یکی از دلایل شکلگیری این تشکل پرده برداری از افرادی است که سعی در دفاع از فتنهگران داشتهاند!» علی اصغر زارعی دیگر عضو این جبهه نیز با بیان این که احمدینژاد حجمی از ظرفیت اجتماعی را سرخورده کرد، افزود: «جبهه پایداری عملاً برای این به وجود آمد که ما نگذاریم علم گفتمان 84 بر زمین بماند و این ظرفیت توسط گروه منحرف جذب شود!» البته این سخنان در حالی مطرح میشد که برخی دیگر از افراد مثل حسن بیادی، سخنگوی جبهه ایستادگی نظر دیگری داشتند: «به نظر من اعضای جبهه پایداری، قبلاً بیشتر به دنبال پست و منصب بودند، اما به محض این که پستهایشان را پس گرفتند، تغییر موضع دادند!»
پرده دوم: اعلام شروط و پایداری بر آن
هر چند آیتالله مهدوی کنی پدر معنوی کمیته 8+7 اصولگرایان در همایش بزرگ روحانیت تهران، از این موازی کاری جبهه پایداری انتقاد و آنان را از این کار نهی کرد، اما اعضای جبهه پایداری پس از شکلگیری، شروطی را برای حضور در جلسات کمیته 8+7 مطرح کردند:
1- حضور یک نفر از این جبهه در گروه 7 نفره و 2 نفر در گروه 8 نفره
2- حذف نمایندگان آقایان لاریجانی و قالیباف از گروه 8 نفره
3- حذف افرادیکه در فتنه 88 نقش ساکتین را بازی کردند، همچون آقای محمدرضا باهنر و نایب رئیس مجلس هشتم.
پرده سوم: واکنش تند اصولگرایان و تکرار شروط
این ادبیات جبهه پایداری سریعاً با واکنش تند آیتالله مهدوی کنی روبهرو شد و ایشان از عدم پذیرش هر نوع شرطی سخن به میان آورد! علی اکبر ولایتی، سخنگوی کمیته 8+7 اصولگرایان نیز گفت: «ما نمیتوانیم به خاطر درخواست اقلیتی! ساز و کاری را که از ماهها قبل طراحی کردهایم به هم بزنیم، چرا که این امر باعث میشود اعتبار تصمیمات ما زیرسؤال برود! بعد هم از شروط دموکراسی این است که اقلیت، تصمیم اکثریت را بپذیرد!» از آن سو این اعضای جبهه پایداری بودند که بر اصول خود اصرار میورزیدند. حمید رسایی با بیان این که شرایط جبهه همان شرایط ایجابی و سلبی است، گفت: «اما تحقق شرایط ایجابی به تنهایی وحدت بدنه اصولگرایی را به دنبال نخواهد داشت، بلکه تحقق شرایط سلبی هم لازم است و حتی ما آن را مهمتر میدانیم و این یعنی این که ما سهم خواه نیستیم، بلکه اصولی داریم که برایمان مهم است.» قاسم روانبخش هم از اصرار بر شروط سخن به میان آورد و ستار هدایتخواه دیگر عضو جبهه پایداری اعلام کرد که این جبهه پیشنهادات خود را ارائه کرده است، حال این که بزرگان بپذیرند یا نپذیرند قطعاً در مورد مسئولیتهای بعدی و نتایج و پیامدهایی که خواهد داشت خودشان پاسخگو خواهند بود!
پرده چهارم: آغاز دیدارها و شروع رایزنیها
هر چند که در اظهارنظرهای مختلف از اعضای جبهه پایداری سخنان متناقضی درخصوص نقش آیتالله مصباح در این جبهه مطرح میشد اما شخص ایشان تصریح کردند که بحث طلبگی مشورتی است و وی نقش لیدر جبهه پایداری را ندارد. هرچند زاکانی و فدایی در راستای عملیاتی کردن وحدت در میان اصولگرایان با آیتالله مصباح یزدی دیدار کردند. آیتالله مصباح در این دیدار تأکید داشتند که اعضای جبهه پایداری از لحاظ فکری از همه به ما نزدیکترند و خطاب به فدایی و زاکانی گفتند: شما که توانستید با افرادی که از لحاظ فکری به شما نزدیک نیستند! بنشینید و آنها را متقاعد کنید چرا با دوستان خود در جبهه پایداری به گفتوگو نمینشینید! اما باز هم این اصرار بر شروط بود که از جانب اعضای جبهه بر آن پایداری میشد! و رسایی خطاب به زاکانی با بیان این که ما همچنان به سؤالاتی که درخصوص حضور برخی افراد در ترکیب 8+7 مطرح کردهایم، اصرار داریم، خاطرنشان کرد: «ولو اگر این اصرار با هزینه باشد، قطعاً پسندیده بودن وحدت پاسخ قانعکنندهای نیست، چرا که این وحدت بر اصول نیست!» در ادامه این سلسله دیدارها و مطرح کردن شروط که بعضاً از آن به سهم خواهی نام برده میشد این اعضای جبهه پایداری بودند که این بار با آیت الله مهدوی کنی دیدار کردند!
پرده پنجم: پای برداشتن از اصول و و چرخش 180 درجهای!
«و ان شاءالله جبهه پایداری در کمیته 8+7 حضور پیدا میکند و ما امیدوار هستیم.» همین اظهار امیدواری آیت الله مهدوی کنی کافی بود که ادبیات جبهه پایداری 180درجه تغییر کند و اعضایی چون مهدی کوچکزاده و محمدجواد ابطحی بگویند که انشاءالله اختلافات برطرف خواهد شد و وحدت بین جبهه پایداری و کمیته 8+7 محقق خواهد شد و رسایی از ماحصل این دیدار که تشکیل کارگروهی مشترک بین کمیته 8+7 و جبهه پایداری برای بررسی موارد اختلافی و تلاش برای حل آنها است خبر میدهد!
پرده ششم: هنگامیکه ورقها برمیگردد!
اما انتشار اخبار دیدار اعضای جبهه پایداری با گروه داوری به ناگاه ورقها را برگرداند! هرچند دو طرف توافق کرده بودند که مفاد آن رسانهای نشود! اما عسگراولادی با انتقاد از اعضای جبهه پایداری بابت عدم شرکتشان در جلسات کمیته، تأکید کرد که قطار وحدت حرکت کرد و از حالا به بعد اگر بیایند، نمیتوانیم به اول برگردیم! در ادامه علیرضا زاکانی نیز با بیان این که ساز و کار کمیته 8+7 به هیچ عنوان تغییر نخواهد کرد، گفت که پیشنهاد اعضای جبهه پایداری موردقبول واقع نشده است!
پرده هفتم: کوچهای بن بست به نام وحدت
اما عدم حضور اعضای شاخص جبهه پایداری در همایش جبهه متحد اصولگرایان تیر خلاصی بود به گمانهزنیهایی که روزنه امیدی را هنوز برای وحدت بین این دو جبهه قائل بودند! در همین زمینه قاسم روانبخش عضو جبهه پایداری میگوید: «تا زمانیکه ابهامات جبهه پایداری برطرف نشود این جبهه نمیتواند به جبهه متحد اصولگرایان بپیوندد. ضمن این که جبهه پایداری همچنان به فعالیتهای خود ادامه میدهد و به آن شتاب داده است؟» این عضو جبهه پایداری میافزاید: «با توجه به حضور افرادی چون قالیباف و لاریجانی، برآیند حرکت جبهه متحد اصولگرایان در آینده مطلوب نخواهد بود!»
پرده هشتم: باز گذاشتن راه های بازگشت
هر چند که اعضای جبهه پایداری که برخی از آنها وزرای سابق دولت هستند یکی از دلایل حضور خود در قالب جدید تحت عنوان جبهه پایداری را جریان موهومی دانستند که در دولت شکل گرفته است و در مرام نامه خود اعلام کرده بودند حامی دولت منهای جریان انحرافی هستند، اما علی اصغر زارعی در تازهترین اظهارنظر خود که از طریق سایت خبری فارس منتشر شده گفت که جریان انحرافی به صورت سازمان یافته نبوده و دارای مبانی فلسفی نیست بلکه نوعی القائات است که در داخل کشور ایجاد شده است! هر چند که دیروز وی با ارسال توضیحاتی به سایت خبری فارس با اشاره به سابقه خود در مرزبندی و مقابله با جریان انحرافی! از نحوه انتشار سخنانش در زنجان توسط این سایت خبری انتقاد کرده بود! اما قبل از این نیز اعضایی همچون الهام و حسینیان با اظهارنظرهای دوپهلو راه بازگشت به دامان دولت را برای خود بازگذاشته بودند.
پرده نهم: انشقاق در جبهه پایداری یا حضور سلایق مختلف!
اسماعیل کوثری میگوید: جبهه پایداری باید با محوریت جامعتین وحدت کنند و در مقابل روانبخش میگوید که جبهه پایداری در فعالیتهای خود منتظر نمیماند که جبهه متحد برای آن تصمیمگیری کند!و از آن سو خبر میرسد که حجتالاسلام جلالی، مسئول دفتر آیتالله مصباح که عضو جبهه پایداری است، قرار است در لیست کمیته 8+7 اصولگرایان قرار گیرد.
محمدعلی بزرگواری در خصوص این انشقاق میگوید: «این موضوع به خاطر این است که سلایق متنوع میباشد و با هم فرق میکنند اما تناقض نیست بلکه در نوع گفتار و رفتار اختلافهایی وجود دارد!»
وی در گفتوگو با میافزاید: «مثلاً من معتقدم که باید با کمیته وحدت لیست مشترک بدهیم اما این عقیده را نیز دارم اگر لیست مشترک هم ندهیم 70درصد لیستها مشترک خواهد بود. اما برخی آقایان سلیقهشان متفاوت است! مثلاً آقایان رسایی و کوچکزاده علیه عسگر اولادی و بادامچیان حرفی میزنند که نظر جبهه نیست. اما در برخی موارد از جمله ساکتین فتنه نظرمان یکی است!» این عضو جبهه پایداری با بیان اینکه بنده از دولت حمایت میکنم، میگوید: «در راستای خدمات شایان ذکری که دولت در جهت پیشرفت و توسعه کشور داشته از آن حمایت میکنیم، اما در اینکه در لایههای دولت انحرافی هم وجود دارد آن را قبول داریم ولی آن را به همه دولت تعمیم نمیدهیم!
محمدجواد ابطحی نیز معتقد است: «اگر کسی تمایل به جبهه پایداری داشته باشد و صحبتهایی را از قول جبهه نقل کند، آن را به عنوان مواضع جبهه تأیید نمیکنیم.» وی با بیان اینکه در برخی موارد معتقدیم بعضی مواضع تند و تنشآفرین است، میافزاید: «مواضع جبهه پایداری از طریق بیانیهها و سخنگوی جبهه (آقا تهرانی) بیان میشود.»
پرده دهم و آخر: جبهه پایداری و انتخابات پیشرو
نگاهی به مواضع و ادبیات اعضای جبهه پایداری حکایت از آن دارد که نه خود را جدای از جبهه متحد اصولگرایان میدانند و نه عضوی از آن، نه خود را حامی دولت میدانند و نه مخالف آن، بلکه میان دولت و حامیانش و کمیته 8+7 در رفت و آمد هستند تا به قول روحالله حسینیان در حالی که تا زمان انتخابات فاصله زیادی وجود دارد براساس صفبندی و آرایش انتخابات تصمیم مقتضی را در چارچوب مصالح نظام، اسلام، انقلاب، مردم و البته منافع و مصالح جبهه بگیرند!
حمید رسایی نیز درباره اظهارات مطرح شده مبنی بر این که جبهه پایداری با دادن لیست جداگانه وحدت شکن نخواهد شد، میگوید: «ما هیچ تعهدی ندادهایم که لیست جداگانه در انتخابات مجلس نهم ندهیم! شاید لیست بدهیم و شاید ندهیم!»
شاید پیشبینی سیدرضا تقوی، عضو کمیته داوری امروز درست از آب درآمده باشد آنجایی که گفته بود: «جبهه پایداری قصد ارائه لیست جداگانه دارد، هر چند که قبلاً پیغام داده بودند ما برای گفتمانی فراتر از انتخابات آمدهایم!»