رئیس مرکز رشد فراوردههای دارویی گفت: در سال ۲۰۱۰ سازمان بهداشت جهانی شعار خود را توجه به مقاومت آنتیبیوتیکها اعلام کرد و اکنون استفاده از پروبیوتیکها و تولید آنها در کشور راهی است برای خنثی کردن این مشکل و ایمنی بیشتر بدن انسانها در برابر بیماریها.
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان فارس، محمدرضا فاضلی در مراسم افتتاح پروژههای دانشگاه علوم پزشکی تهران که با حضور وزیر بهداشت انجام شد گفت: مدینه فاضله هر کشوری اقتصاد دانشبنیان است و کشورها برای رسیدن به آن مسیر طولانی را طی میکنند که باید زیرساختهای فناوری و پژوهشی آن را در ابتدا آماده کنند.
وی افزود: مراکز رشد هسته مرکزی رشد هر کشوری هستند و اگر ما به تاریخچه مراکز رشد در دنیا نگاه کنیم از ۵۰ مرکز رشد در سال ۱۹۸۰ به ۶ هزار مرکز رشد در سال ۲۰۱۰ و اکنون ۷ هزار مرکز رشد در دنیا رسیدهایم که سهم ما ۱۴۰ مرکز رشد است.
وی با اشاره به اینکه نخستین مرکز رشد در سال ۱۹۵۹ در نیویورک آمریکا شروع به کار کرد تصریح کرد: کشور ما نیز از سال ۲۰۰۳ با مرکز رشد دارویی به عنوان اولین مرکز رشد به این جرگه پیوست و از سال ۱۳۸۳ با یک شرکت فناور شروع کردیم و اکنون ۲۰ شرکت فناور داریم.
رئیس مرکز رشد فراوردههای دارویی خاطرنشان کرد: در ابتدای آغاز به کار در سال ۸۳ فقط یک فرآورده داشتیم و اکنون به ۲۲ فراورده دارویی رسیدهایم .
وی گفت: در بخش clean room فرآوردههای نوترکیب، آزمایشگاه سانترالی مجهز به طرح دستگاه آنالیز پروتئین و آزمایشگاه کشت سلولی هستیم. همچنین اخیراً به تولید API (مواد موثره دارویی) دست یافتهایم و قرار است در آینده داروی ضدسرطان رونمایی شود.
وی اضافه کرد: در حال حاضر ۶ فرآورده نوترکیب و فرآوردههای دارویی خاص داریم که در مراکز رشد تهیه شدهاند و گردش مالی آنها 100میلیارد در سال است.
فاضلی گفت: ما در جامعهای زندگی میکنیم که به خاطر استفاده از آنتیبیوتیک ها،نحوه زندگی و عفونتها پیشبینی میشود اما گردش مالی پروبیوتیکها ۲۰ میلیارد دلار در سال در دنیا باشد که این رقم برای کشور ما ۱۰ میلیارد تومان در سال است چرا که برای پیشگیری از بیماری استفاده از پروبیوتیکها ضروری است.
وی گفت: در سال ۲۰۱۰ سازمان بهداشت جهانی شعار خود را مقاومت آنتیبیوتیک عنوان کرده بود که استفاده از پروبیوتیکها میتواند در خنثی کردن این مشکل و ایمنی بیشتر بدن در برابر بیماریها موثر باشد.