خرین برنامه «هفت» با اجرای فریدون جیرانی بامداد شنبه روی آنتن شبکه سه رفت. جیرانی در ابتدای این برنامه که با بیش از یک ساعت تاخیر پخش شد، از پایان حضور خود خبر داد و گفت از هفته آینده «هفت» با یک گروه جدید به کار خود ادامه میدهد.
برنامه «هفت» اردیبهشت سال ۱۳۸۹ کارش را آغاز کرد و به تدریج جایگاه خود را به عنوان یک برنامه پرتماشاگر با موضوع [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]ی ایران مستحکم ساخت. تا اینکه هفته پیش به طور ناگهانی اعلام شد جیرانی از این برنامه جدا خواهد شد.
ظاهرا انتشار نامه ۲۱ رسانه به عزتالله ضرغامی مدیر سازمان صداوسیما در انتقاد از عملکرد برنامه «هفت»، در اتخاذ این تصمیم موثر بوده است.
مدیر گروه اجتماعی شبکه سه نیز از ایجاد تغییرات در اجرای این برنامه و رفتن جیرانی از «هفت» خبر داد. قرار است از هفته آینده این برنامه با اجرای محمود گبرلو و تهیهکنندگی محمد خزاعی روی آنتن برود.
آخرین برنامه «هفت» با اجرای جیرانی به بررسی روند صدور پروانه ساخت با حضور جهانگیر الماسی و مهدی سجادهچی اختصاص داشت. همچنین به مناسبت درگذشت ایرج قادری کارگردان سینما، فاطمه گودرزی بازیگر [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ] «می خواهم زنده بمانم» مهمان برنامه بود. محمد درمنش هم درباره اتفاقات اخیر [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]ی ایران همچنین درباره گروه [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]یی مخاطب خاص صحبت کرد.
علی کهن فروتقه
کنایههای جیرانی در آخرین برنامه «هفت» / امشب خنگتر از همیشهام
فاطمه گودرزی در آخرین برنامه «هفت» با اجرای جیرانی دلیل تغییر مجری این برنامه را پرسید و جیرانی پاسخ این سوال را به زمان دیگری موکول کرد.
به گزارش خبرآنلاین، آخرین برنامه سینمایی «هفت» با اجرا و تهیهکنندگی فریدون جیرانی، جمعه ۲۳ اردیبهشت و با یک ساعت تاخیر بدون اعلام قبلی از شبکه سوم پخش شد.
فریدون جیرانی که ابتدای این برنامه از مخاطبان خداحافظی کرد، با ناراحتی اجرای آخرین برنامه «هفت» را دنبال کرد. او که مدام از پخش و نحوه اطلاع رسانی زمان این برنامه گلایه میکرد، در ابتدای برنامه عنوان کرد: «امشب مسابقه پیام کوتاه زیر نویس نمیشود. لطفا عدد هفت را به رسم یادبود به شماره پیامک برنامه بفرستید.»
این نحوه اعلام مسابقه پیامک، نشان از عدم همکاری پخش برای اجرای آخرین برنامه بود و نشان میداد مشکل فریدون جیرانی برای رفتن از برنامه «هفت» فراتر از ساخت سریال باشد. همچنین در ادامه برنامه نیز، به گفته جیرانی، پیامک برنامه «هفت» قطع شد.
اما در بخش اول برنامه، فاطمه گودرزی که برای مرور [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]های ایرج قادری به «هفت» آمده بود در بخشی از صحبتهای خود بی مقدمه گفت: «چرا این برنامه باید با مجری دیگری روی آنتن برود؟ من همه کسانی را که در سینما و عالم هنر میشناسم، «هفت» را از ابتدا تا انتها میبینند و چالشهایی که در این برنامه به خصوص در چند قسمت اخیر به وجود آمد، آن را زیبا کرده است.»
جیرانی با [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]ی معنادار به گودرزی پاسخ داد: «اجازه بدهید بعدا با هم حرف میزنیم.» و به سرعت موضوع بحث را عوض کرد.
همچنین در بخش دیگری از این برنامه محمد درمنش [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ] و تهیهکننده که برای توضیح پارهای مسائل اکران مخاطب خاص به «هفت» آمده بود، در خصوص ادامه برنامه با مجری دیگر، گفت: «امیدوارم «هفت» همچنان ادامه پیدا کند و همین تعداد مخاطب را در آینده داشته باشد.»
جیرانی نیز در بخشی از گفتوگوی خود با محمد درمنش از او خواست تا حرفش را دوباره تکرار کند. او گفت: «من امشب خنگ شدهام، یعنی امشب خنگتر از همیشهام.»
برنامه «هفت» از هفته آینده با اجرای محمود گبرلو روزنامهنگار و تهیهکنندگی محمد خزاعی روی آنتن میرود.
*******************
بی شک یکی از بهترین جلوه های فراگیر شدن آرای عمومی تغییر وتحول خصوصاً در حوزه هایی همچون رسانه است. قطعاً تغییرات می تواند همیشه همراه با ایجاد فرصتهای بدیع برای ارائه آرای نو باشد. شخصاً به رغم اردات ویژه ای که به “فریدون جیرانی” چه به عنوان یک همشهری موفق و چه به عنوان یک محقق متبهر در عرصه ی سینما و تئاتر دارم و علاقه و رفاقت دورادور با “مسعود فراستی” عزیز؛ با این همه، تغییرات در بهترین برنامه [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ] سینمایی تلویزیون جمهوری اسلامی را فرصتی مغتنم برای ارائه آرا و دیدگاههای متفاوت در این برنامه میدانم.
لیکن ذکر نکات ذیل را خالی از لطف نمیدانم:
۱٫ ای کاش شیوه برکناری “جیرانی” از برنامه ای که او خود با شجاعت آن را راه اندازی کرده بود و تمامی انتقادات و رنج های حین اجرای آن را بر خود روا داشته بود تا برنامه ای این چنین جان بگیرد، شیوه ای مناسبتر ومقبول تر می بود تا این گونه اذهان درگیر نوع خروج وی از این برنامه نشود.
۲٫امید داریم تا اگر گروه جدید برنامه ساز بنا دارند تغییراتی در شیوه اجرا و (احتمالاً )منتقد برنامه ایجاد کنند مشی مطلوب “مسعود فراستی” را از یاد نبرند چرا که سخت گیری های او ( چه به حق یا بعضاً ناحق!) بی تاثیر در اعتلای سینمای ایران وتغییر ذائقه وسلیقه عمومی نبوده است.
۳٫گروه سازنده جدید دقت لازم را در اجرای برنامه داشته باشند چراکه تلاش مستمر “جیرانی” در بی طرف به قاضی رفتن و دقت در ارائه چهره ای بی طرفانه در این برنامه( هرچند بعضاً نقض می شد!) چندان مخدوش نگردد…
۴٫ در پایان بر خود می دانم از تلاشهای مجدانه ی “جیرانی” در این برنامه تقدیر نمایم و برای آنها آرزوی توفیق و روزهایی درخشان داشته باشم…
[برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]