نمایش نتایج: از 1 به 3 از 3

موضوع: نقش گروه خون در سرطان معده!

  1. #1
    مدیر ارشد انجمنهای نورآسمان محب المهدي (عج) آواتار ها
    تاریخ عضویت
    Jan 2009
    نوشته ها
    20,737
    تشکر
    0
    تشکر شده 0 بار در 0 ارسال

    Post نقش گروه خون در سرطان معده!



    دهه‌های پنجم و ششم زندگی سن شایع ابتلا به سرطان معده است اگرچه بروز ‌این سرطان در سنین پایین‌تر و حتی دهه سوم زندگی نیز امکان دارد که در‌این صورت مسائل ژنتیک مهم‌ترین نقش را در ابتلای افراد بازی می‌کنند.

    همه ما تا به حال معده درد، مسمومیت، تهوع، استفراغ و سایر مشکلات گوارشی را تجربه کرده‌ایم و می‌دانیم وقتی معده درد بگیرد تمام فعالیت‌های روزمره مان مختل می‌شود! ‌این عضو مهم بدن یکی از حساس‌ترین ارگان‌هایی است که با کوچک‌ترین حس اضطراب هم دچار اختلال می‌شود.



    جالب است بدانید در بین انواع سرطان‌ها، سرطان معده شایع ترین عامل مرگ و میر در مردان‌ایرانی است و خانم ها نیز در این میان چندان عقب تر از آقایان نیستند! اما چه عواملی باعث‌ایجاد‌این سرطان می‌شوند و چگونه می‌توان از آن جلوگیری کرد؟



    زخم معده‌ای که خوب نمی‌شود


    در مراحل اولیه، علائم گوارشی مانند بی‌اشتهایی، تهوع، احساس پری زودرس معده، سوء هاضمه، درد ملایم و متناوب معده می‌توانند از علائم سرطان معده باشند و افراد با مشاهده‌ این علائم باید برای بررسی بیشتر به پزشک مراجعه كنند.

    در مراحل پیشرفته نیز کاهش وزن، وجود خون در مدفوع و مدفوع سیاه رنگ (ملنا) و در مراحل پیشرفته‌تر استفراغ خونی بروز می‌کند. علاوه براین، احتمال سرطانی شدن زخم‌های معده نیز وجود دارد. از‌این رو چنانچه زخم معده‌ای پس از 3ماه دارو درمانی به درمان پاسخ ندهد باید مورد بررسی بیشتری قرار گیرد و در صورت لزوم جراحی انجام شود.



    کرمانی‌ها کمتر مبتلا می‌شوند

    سرطان معده در حال حاضر از نظر میزان بروز، چهارمین و از نظر میزان مرگ و میر، دومین سرطان شایع در دنیا به حساب می‌آید. این میزان بروز در همه نقاط دنیا یکسان نیست و حدود01 برابر اختلاف بین نواحی با شیوع بالا و نواحی با شیوع پایین‌این سرطان، حتی در محدوده داخل برخی کشورها، وجود دارد.

    در ‌ایران نیز سرطان معده سومین علت مرگ و میر بعد از بیماری‌های قلبی- عروقی و تصادفات و اولین علت مرگ ناشی از سرطان است.‌این بیماری شایع ترین سرطان در مردها و سومین سرطان شایع بعد از سرطان‌های سینه و کولون در زنان‌ایرانی است.سال‌های از دست رفته و سپری شده با معلولیت و ناتوانی حاصل از آن حدود 80هزار سال است!

    بر اساس آخرین گزارش برنامه ملی ثبت سرطان در‌ایران در فاصله سال‌های 2005-2004 در کل 35242 مرگ ناشی از سرطان در کشور گزارش شده است که از‌این میان سرطان معده با 8106 (23درصد) در بالای فهرست قرار دارد و سرطان ریه با فاصله قابل توجه و تعداد 4475 (6/12درصد) در رده دوم قرار دارد.

    میزان بروز‌این بیماری در نواحی مختلف‌ایران متفاوت است. میزان شیوع سرطان معده در نواحی شمالی و شمال شرق و شمال غرب‌ایران مثل خراسان، سمنان، گلستان‌،مازندران، کردستان، اردبیل، آذربایجان و تهران بالاتر و در مناطق مرکزی و جنوبی‌ایران مثل کرمان پایین تر است. دلایل‌این اختلاف کاملا مشخص نشده است اما به‌نظر می‌رسد سبک زندگی، عوامل محیطی و حتی مواد موجود در خاک‌این نواحی در‌این اختلاف تاثیر گذارند.



    سرطان معده از نوع ژنتیك

    از نظر آسیب‌شناسی سرطان معده به 2 نوع منتشر و روده‌ای تقسیم‌بندی می‌شود. معمولا 50درصد سرطان‌های معده از نوع روده‌ای، 35درصد از نوع منتشر و 15درصد بقیه به عنوان unclassified یا mixed طبقه‌بندی می‌شوند. به نظر می‌رسد عوامل خطر محیطی نقش مهمی‌در به‌وجود آمدن نوع روده‌ای بازی می‌کنند در حالی که عوامل مستعد کننده ژنتیک در نوع منتشر تعیین‌کننده هستند. نوع روده‌ای بیشتر در مردان (با نسبت مرد به زن 2 به یك) و در گروه‌های سنی بالا و در کشورهای در حال توسعه شایع است. در حالی‌که نوع منتشر به‌طور نسبی در افراد جوان‌تر، با نسبت مساوی در مرد و زن دیده می‌شود.

    دهه‌های پنجم و ششم زندگی سن شایع ابتلا به سرطان معده است اگرچه بروز ‌این سرطان در سنین پایین‌تر و حتی دهه سوم زندگی نیز امکان دارد که در‌این صورت مسائل ژنتیک مهم‌ترین نقش را در ابتلای افراد بازی می‌کنند.

    سرطان معده بر اساس محل درگیری معده نیز به 2 گروه تقسیم‌بندی می‌شود: سرطان ابتدای معده یا قسمت کاردیا، سرطان سایر مناطق معده یا غیر کاردیا. در حال حاضر سرطان قسمت کاردیای معده در همه جای دنیا از جمله کشور ما در حال افزایش است. در حالی که میزان بروز نوع غیر کاردیای ‌این بیماری در دو دهه گذشته در کشورهای غربی رو به کاهش بوده است اما ‌این میزان در‌ایران کاهش نداشته است.



    از هر 10 نفر مبتلا، یكی سرطان می‌گیرد

    «هلیكوباكترپیلوری» نوعی باكتری است که در معده بیش از نیمی‌از مردم دنیا وجود دارد.‌ این باکتری در لایه زیرین مخاط معده سکونت می‌گزیند و قوی‌ترین عامل شناخته شده برای ابتلا به بیماریی‌هایی مثل زخم معده، دوازدهه و سرطان معده است. در عین حال ابتلا به عفونت هلیکوباکتر شرط لازم و نه کافی برای ابتلا به سرطان غیر کاردیای معده است.‌

    این باکتری مشخصات ژنتیک متنوعی دارد و عواملی مثل ویژگی‌های ژنتیک باکتری و فرد میزبان و فاکتورهای محیطی مختلف در ابتلا به‌این بیماری موثر هستند. در واقع از هر 10 نفر مبتلا به عفونت هلیکوباکتر یک نفر به سرطان معده مبتلا می‌شود. در بیشتر مواقع ابتلا به عفونت در بچگی اتفاق می‌افتد. مصرف غذا یا آب آلوده مثل آب غیر لوله‌کشی، زندگی در جمعیت‌های شلوغ و شرایط غیر بهداشتی و وضع بد اجتماعی و اقتصادی، احتمال بروز‌این عفونت را در مردم بالا می‌برد.

    بیشترین راه انتقال بیماری نیز انتقال از فردی به فرد دیگر از طریق دهانی-دهانی (مثل بزاق آلوده) یا دهانی- مدفوعی است. متاسفانه میزان ابتلا به عفونت هلیکوباکتر در کشورما بسیار بالاست. حدود 70 تا 90 درصد بالغان در نواحی مختلف کشور به ‌این باکتری آلوده هستند. از طرف دیگر سن ابتلا به‌این عفونت نیز در ‌ایران پایین است.

    بر اساس مطالعه‌ای در شیراز 82درصد از بچه‌های 9 ماهه و 98درصد از بچه‌های 2ساله آلوده به‌این عفونت هستند. البته با توجه به بهبود وضع اقتصادی و بهداشتی جامعه‌این میزان ابتلا در حال کاهش است.



    امپرازول سرطان نمی‌آورد

    داروهای مهارکننده پمپ پروتون مثل امپرازول، پنتوپرازول و لنزوپرازول که برای کاهش اسید معده استفاده می‌شوند داروهای مناسبی هستند که می‌توان تحت نظر و با تشخیص پزشک معالج برای طولانی مدت از آنها استفاده کرد. دلایل محکمی‌که نشان‌دهنده وجود عارضه برای ‌این داروها باشد در دسترس نیست و مطالعات موجود نشان داده‌اند که عوارض مصرف طولانی مدت‌ این داروها نادر هستند.

    به‌عنوان مثال در مطالعه‌ای که لنزوپرازول به مدت 10 سال برای افرادی که مشکل افزایش ترشح اسیدمعده داشتند استفاده شده‌ این دارو، دارویی‌ایمن و موثر بوده است. به یاد داشته باشید که ‌این داروها هم مثل همه داروهای دیگر باید با دستور پزشک و به‌طور صحیح استفاده شوند.



    اگر گروه خونی A دارید بیشتر مراقب باشید!

    مطالعات نشان داده‌اند میزان بروز سرطان‌معده در افراد دارای گروه خونی A نسبت به گروه خونی O بیشتر است. همچنین سبک زندگی و رژیم‌های غذایی مهم‌ترین عوامل در ابتلا به سرطان معده هستند. به‌طور کلی عوامل ژنتیک و محیطی که شانس فرد را برای ابتلا به سرطان معده افزایش می‌دهند عبارتند از: عفونت هلیکوباکتر، جنس مرد، سن بالای 55سال، مصرف سیگار، سابقه فامیلی ابتلا به سرطان معده، مصرف زیاد نمک و مواد غذایی نمک سود شده، مصرف زیاد گوشت قرمز، مصرف غذاهای حاوی نیترات و مواد نگهدارنده، مصرف زیاد غذاهای سرخ شده، مصرف کم سبزیجات و میوه‌ها.


  2. # ADS
    Circuit advertisement
    تاریخ عضویت
    Always
    نوشته ها
    Many

     

    حرز امام جواد

     

  3. #2
    مدیر ارشد انجمنهای نور آسمان محبّ الزهراء آواتار ها
    تاریخ عضویت
    Feb 2010
    محل سکونت
    ماه
    نوشته ها
    16,980
    تشکر
    0
    تشکر شده 2 بار در 2 ارسال

    پیش فرض

    اگر گروه خونی a دارید بیشتر مراقب باشید!
    یا خدا
    همین یک نوع رو کم داشتیم....

    به کمال عجز گفتم : که به لب رسيد جانم
    به غرور و ناز گفتي : تو مگر هنوز هستي؟!






    بعداز اين لطفي ندارد حکـمراني بر دلم
    شهر ويـران گشته فرماندار مي خواهد چه کار . . .

  4. #3
    کاربر جدید
    تاریخ عضویت
    May 2016
    نوشته ها
    3
    تشکر
    0
    تشکر شده 0 بار در 0 ارسال

    پیش فرض

    عجبببب

    مدفوع خونی در کودکان

    مشاهده خون در مدفوع غالبا خطر به حساب آمده و والدین در این حالت سریعا به پزشک مراجعه می کنند. خونریزی ممکن است جزئی یا شدید باشد. ایتدا باید تعیین نمود که آیا رنگ قرمزی که دیده شده واقعا خون بوده یا نه. بایستی رنگ قوام و موقعیت خون نسبت به مدفوع به درستی مشخص شود. خونی که بصورت رگه هائی روی مدفوع را می پوشاند دارای اهمیتی متفاوت با خون موجود در اسهال خونی است. مقدار خون در مدفوع نیز باید معین گردد. از والدین بایستی در مورد درد هنگام دفع مدفوع و یا بیوست سوال شود. آیا درد شکم نیز وجود داشته ؟ آیا تب هم وجود داشته ؟ آیا استفراغ وجود داشته ؟ رنگ واقعی مدفوع چه بوده است؟ به تازگی مریض چه مواد غذائی مصرف کرده ؟ آیا اخیرا خونریزی از بینی وجود داشته ؟ آیا فرد دیگری در خانواده بیمار نمی باشد؟
    در معاینه فیزیکی ناحیه مقعد باید معاینه شده و توش رکتال شود. علائم شکم حاد و شواهد ضربات شکمی باید بررسی شوند.علاوه برآن , ادرار نیز باید آزمایش شود زیرا خونی بودن کهنه بچه علاوه بر مدفوع خونی می تواند ناشی از خون در ادرار باشد.

    بلع خون مادری

    خون بلع شده مادری ممکن است در مدفوع نوزاد ظاهر شود.رنگ آن متغیر بوده ممکن است قرمز سیاه به رنگ خاکستری با مخلوط با مکونیوم (اولین مدفوع های کودک )باشد. بیمار حال عمومی خوبی دارد . تست APT جهت افتراق خون مادری از خون جنینی به کار می رود

    شقاق آنال

    شایع ترین علت مدفوع خونی در شیر خواران و کودکان شقاق آنال است. ممکن است سابقه ای از یبوست موجود بوده و والدین اظهار نمایند که دفع مدفوع کودک همراه با درد بوده است. مدفوع کم حجم و به رنگ قرمز روشن می باشد. خون غالبا سطح خارجی مدفوع را پوشانده و شقاق ممکن است در معاینه مقعد دیده شود. شقاق اغلب ناشی از یبوست یا ثانویه به تروما ( مثلا حین گرفتن دمای مقعدی ) می باشد. شقاق های مزمن بایستی پزشک را متوجه یک بیماری زمینه ای قبلی بنماید. تجاوز جنسی به کودک یکی از علل ایجاد شقاق مقعد است. شقاق مقعد به همراه کاهش تون دریچه مقعد( در صورت عدم وجود بیماری عضوی ) بایستی پزشک را بر آن دارد که به بررسی سایر علائم و نشانه های سوء استفاده جنسی از کودک اقدام نماید

    حساسیت به شیر

    میزان خون موجود در مدفوع, در حساسیت به شیر متغیر بوده و می تواند قابل ملاحظه یا خیلی کم باشد و رنگ آن معمولا قرمز روشن است. ممکن است سابقه ای از کولیک متناوب, استفراغ , اسهال , تورم حلق گرما , آسم و سایر تظاهرات آلرژیک نیز داده شود. سابقه مصرف شیر گاو در تاریخچه بیمار وجود دارد. معاینه فیزیکی غالبا مشخص کننده نبوده مگر اینکه شواهدی از یک واکنش آلرژیک مثل آسم یا اگزما موجود باشد. این کودکان ممکن است شدیدا کم خون شوند , لذا شمارش گلبولهای قرمز در تمام این شیرخوران ضروری است.

    بیماری خونریزی دهنده نوزادی

    مدفوع خونی و سایر تظاهرات مانند پتشی اکیموز هماتمز( علائم خونریزی های پوستی ) خونریزی از بینی و تستهای انعقادی غیر طبیعی اغلب جزء علائم بیماری هستند.

    انترکولیت نکروزان ( NEC )
    این بیماری بیشتر در کودکان نارسی که بطور مصنوعی تغذیه می شوند دیده می شود. معمولا سابقه ای از هیپوکسی , سندرم دیسترس تنفسی بی دلیل ( بیماری غشاء هیالن ) , کاتتریزاسیون ورید نافی و بکار بردن بینی معدوی جهت تغذیه وجود دارد. اسهال خونی , هماتمز( مدفوع آغشته با خون ) , اتساع شکم و شوک از علائم دیگر NEC می باشند. این بیماران شدیدا بد حال بوده و درمان فوری باید برای آنها انجام شود مدفوع اغلب حاوی خون زیاد , موکوس و چرک است.

    گاستریت ( ورم معده )

    التهاب معده و تحریک آن به هر علت می تواند منجر به خونریزی گوارشی شود. لوله بینی معدوی می تواند باعث تحریک مخاط معده شده وبه خونریزی بینجامد. هموگلوبین محرک دستگاه گوارش بوده و می تواند باعث حرکات پریستالتیک گردد. خونریزی دستگاه گوارشی فوقانی در بالغین اغلب منجر به مدفوع سیاه رنگ و یا به رنگ خون شده و معمولا خون آشکار و روشن در مدفوع دیده نمی شود. بر عکس در کودکان به دلیل حرکات پریستالتیک پیشبرنده گوارشی خونریزی دستگاه گوارش فوقانی می تواند به دفع خون روشن از مدفوع منجر شود.

    گاستروانتریت(مسمومیت غذائی )

    هر عفونت گوارشی می تواند باعث ظهور خون در مدفوع گردد. اگر عامل عفونی به مخاط تهاجم برده و باعث ایجاد زخم یا شکنندگی مخاظ شود, خونریزی اتفاق می افتد. در این موارد پاتوژنهای انگلی یا باکتریال عامل ایجاد زخم می باشند. شایع ترین
    علت اسهال در کودکان عوامل ویروسی بوده, اما شیوع خونریزی در اثر عفونت های ویرال گوارشی خیلی کمتر از عوامل باکتریال یا انگلی است. علامت هائی که اغلب با اسهال همراهند عبارتند از استفراغ , اسهال چرکی موکوسی , درد شکم , کاهش اشتها و تب , شروع گاسترو انتریت اغلب حاد بوده و در صورت عدم کنترل کاهش وزن و دهیدراسیون بسرعت ایجاد می شود. کم خونی , بویژه در مورد عفونت های انگلی مزمن ممکن است ظاهر شود.

    پولیپها

    پولیپهای روده ای غالبا بی دلیل بوده اما اشکال ژنتیکی و خانوادگی بیماری نیز وجود دارد. علائم پولیپ در هر سنی می تواند بروز نماید. در صورتی که خونریزی گوارشی به منشاء پولیپ باشد مقدار خونریزی معمولا کم و رنگ آن قرمز روشن می باشد اما خونریزی متوسط نیز دیده شده است. اغلب درد شکم با این خونریزی همراه نبوده و ممکن است اسهال موکوسی متناوب ایجاد شود. پولیپهای روده ای با باریم , اندوسکوپی و سریوگرافی گوارشی فوقانی تشخیص داده می شوند.

    انواژیناسیون( در هم فرورفتن روده ها)

    در انواژیناسیون مدفوع خونی ممکن است دیده شده یا نشود. مدفوع خونی از علائم دیررس بیماری بوده و وجود خون در مدفوع اکثرا به نام ( current jelly ) خوانده می شود. انواژیناسیون در بچه های زیر 2 سال شایع بوده اما در سنین بالا تر نیز ممکن است دیده شود. بیماری اغلب با درد کولیکی شکم شروع شده و کودک زانوهای خود را به طرف سینه خم کرده و از شدت درد جیغ می کشد. این دوره های درد حمله ای بوده و در فواصل آنها کودک خواب آلود است. کودکان مبتلا بدحال بنظر میرسند. از باریم انما هم به عنوان تشخیص و هم به عنوان درمان استفاده می شود. اگر نتوان با باریم انما انواژیناسیون را جا انداخت جراحی لازم می شود.

    دیورتیکول مکل

    خونریزی از دیورتیکول مکل معمولا قابل ملاحظه بوده و خونریزی از مقعد بطور ناگهانی ایجاد می شود. مریض رنگ پریده و در حالت شوک بوده و بسیار بدحال بنظر میرسد. درد شکم شدید نبوده و گاها وجود ندارد. این بیماری نیز در کودکان زیر 2 سال شایعتر است. اگر دیورتیکول حاوی بافت نابجای معده باشد اسکن ایزوتوپ رادیو اکتیو می تواند آن را ظاهر ساخته در غیر اینصورت معمولا با برش معمول شکم ( لاپاراتومی ) تشخیص داده می شود.

    کولیت اولسرو و بیماری کرون
    در این دو بیماری خونریزی می تواند واضح یا مخفی باشد. بیماری کرون علاوه بر خونریزی گوارشی با بی اشتهائی , کاهش وزن و درد شکم منشخص می شود.در کولیت اولسراتیو تنسموس و درد شکم وجود داشته اما بی اشتهائی و کاهش وزن غالبا دیده نمی شود.

    سایر علل مدفوع خونی
    پروکتیت , استرس اولسر , دوپلیکاسیون , همانژیوما , زخم معده و دوازدهه , پورپورای هنوخ شوئن لاین , التهاب مری و واریسهای مری , بواسیر , جسم خارجی , سندروم اورمیک همولیتیک

    [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]

اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

موضوعات مشابه

  1. سلامت بانوان - سرطان سینه
    توسط منتقمُ الزهراء در انجمن سلامت بانوان, کودکان و مسائل جنسی
    پاسخ: 0
    آخرين نوشته: 04-07-2013, 20:09
  2. اثرات قرص های ضدبارداری در ابتلا به سرطان
    توسط منتقمُ الزهراء در انجمن سلامت و بهداشت
    پاسخ: 0
    آخرين نوشته: 04-07-2013, 16:11
  3. سلفی ها چه کسانی هستند؟
    توسط FOAD در انجمن وهابیت
    پاسخ: 0
    آخرين نوشته: 28-06-2013, 00:03
  4. سیگار چه ربطی به سرطان معده دارد؟
    توسط خادم الزینب در انجمن سلامت و بهداشت
    پاسخ: 0
    آخرين نوشته: 17-05-2013, 15:27
  5. روزانه حدود 105 نفر در ایران به علت سرطان جان خود را از دست می دهند
    توسط محب المهدي (عج) در انجمن سلامت و بهداشت
    پاسخ: 4
    آخرين نوشته: 04-02-2012, 12:16

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •  
کانال سپاه