دانش پژوهان می گویند تغییرات اقلیم شیوع بیماری های عفونی را در سراسر جهان با تاثیرات جدی بر روی سلامت انسان و حفاظت از تنوع زیستی، تحت تاثیر قرار می دهد.
اکولوژیست ها مدلی را پیشنهاد کرده اند که در آن واکنش سیستم های بیماری به متغیرهای اقلیم می تواند به مقامات بهداشت عمومی و مدیران محیط زیست کمک کند گسترش بیماری های مهلک را پیش بینی کرده و تاثیرات آنها را کاهش دهند.
"سونیا آلتیزر" استاد دانشگاه جورجیا و سرپرست این تحقیقات گفت: تغییرات اقلیم و تاثیرات آن بر روی بیماری هایی که می توانند انسان را تهدید کنند موضوع بحث دهه اخیر بوده است.
به گفته وی، برای بخش عمده ای از بیماری های انسانی، واکنش به تغییرات اقلیم بسته به وضعیت اقتصادی، زیر ساخت های بهداشت و درمان کشورها و توانایی آنها برای انجام اقداماتی علیه بیماری، تغییر می کند.
وی اظهار داشت: در بسیاری از موارد جدا کردن سیگنال اقلیم از دیگر عوامل مانند کنترل ناقل، در درسترس بودن دارو و واکسن دشوار است.
این پژوهشگر معتقد است گرمای اقلیم در حال حاضر موجب بروز تغییراتی در بیماریهای موثر بر حیات وحش و اکوسیستم های کشاورزی شده است. به طوریکه که یک کرم که حیات وحش قطب شمال را عفونی می کرد اکنون در دوره های طولانی تر تابستانی می تواند به مکانهای دورتری منتقل شده و مشکلات جدی را برای موجودات دیگر مناطق ایجاد کند.
ریچارد اوستفلد از مرکز مطالعات اکو سیستم کری می گوید: در تعدادی از سیستم های بیماری های عفونی مانند بیماری لایم و ویروس وست نیل، از بین رفتن تنوع زیستی به انتقال پاتوژن ها و افزایش خطر بیماری برای انسان مرتبط شده است.
وی افزود: در اقدامی به سوی پیشرفت، به مدل هایی نیاز داریم که به تاثیرات مستقیم و غیر مستقیم تغییرات اقلیم بر بیماری های عفونی حساس باشند.
به گفته وی باید بررسی های بیشتری صورت بگیرد تا دریابیم برای کنترل بیماری تغییرات اقلیم مهم تر است تا مسایل اقتصادی اجتماعی.
نتایج این تحقیقات در نشریه Science منتشر شده است.