نمایش نتایج: از 1 به 2 از 2

موضوع: ريشه هاي ايمان به خدا عقل و فطرت آدمي است

  1. #1
    کاربر کوشا
    تاریخ عضویت
    Nov 2012
    محل سکونت
    مشهدالرضا(ع)
    نوشته ها
    396
    تشکر
    0
    تشکر شده 0 بار در 0 ارسال

    پیش فرض ريشه هاي ايمان به خدا عقل و فطرت آدمي است

    عقل به ما مى ‏گويد: هر اثرى يك مؤثّرى دارد و اين حكم به قدرى روشن است كه اگر شما بسيار آرام به صورت نوزادى بدميد، او چشم باز مى ‏كند، به اطراف مى ‏نگرد و به دنبال مؤثّرمى ‏گردد وچنين مى ‏فهمد كه اين دميدن از يك سرچشمه‏ اى به وجود آمده است.

    آرى، مسأله «از اثر پى به مؤثّر بردن» از روشن‏ترين مسايل روزمرّه زندگى ماست. چگونه مى ‏توان باور كرد كه مثلًا تصوير يك خروس يا طاووس به عكّاس يا نقّاش نياز دارد، ولى خود خروس و طاووس به خالق و طرّاح نياز نداشته باشد؟!

    چگونه عقل را قانع كنيم كه يك دوربين عكّاسى سازنده دارد، لكن چشم انسان سازنده با شعورى ندارد؟
    چگونه عقل قبول كند دستگاه پالايش نفت، سازنده داشته باشد، امّا دستگاه گوارش انسان، سازنده نداشته باشد؟ چگونه بپذيريم كه نظم دررفتار يك فرد، دليل بر وجود شعور در اوست، ولى نظم در جهان هستى، دليل بر وجود شعور در خالق آن نباشد؟


    كوتاه سخن اين كه اگر يكى از نشانه‏ هاى بهترين جهان‏بينى آن است كه با پذيرفتن عقل توأم باشد عقل ما در برخورد با نظم و حساب دقيق، براى جهانِ هستى قدرت با شعورى را مى ‏پذيرد و مطالعه در هستى ما را به يك بينش الهى سوق مى‏ دهد.


    اصول عقايد،محسن قرائتي،ص53

  2. # ADS
    Circuit advertisement
    تاریخ عضویت
    Always
    محل سکونت
    Advertising world
    نوشته ها
    Many

     

    حرز امام جواد

     

  3. #2
    کاربر کوشا
    تاریخ عضویت
    Nov 2012
    محل سکونت
    مشهدالرضا(ع)
    نوشته ها
    396
    تشکر
    0
    تشکر شده 0 بار در 0 ارسال

    پیش فرض

    فطرت‏
    از هر انسانى، در هر زمان و مكانى بپرسيم كه شما در جهانِ هستى چه احساسى داريد؟ آيا احساس مى ‏كنيد مستقل هستيد يا در خود احساس وابستگى داريد؟
    كسى نيست كه بگويد: من احساس مى‏ كنم در اين جهان، مستقل هستم، همه و همه در خود اين احساس وابستگى را دارند، لكن اين احساسِ صادقانه دو گونه اشباع مى‏ شود: اشباع صادق و اشباع كاذب. نظير طفلى كه احساس گرسنگى مى‏ كند؛ اين احساسِ صادق، گاهى با مكيدن سينه پرشيرِ مادر صادقانه اشباع مى ‏شود و گاهى با مكيدن پستانك خشك، به صورت كاذب اشباع مى ‏شود. در انسان هم اصل احساس وابستگى، يك واقعيّت و حقيقتى است لكن وابسته به چه چيزى؟
    1- به قدرت خدا؟
    2- به قدرت طبيعت؟
    خود طبيعت هم وابسته به صدها شرط است، پس بايد به قدرتى وابسته باشيم كه او ديگر همچون ما وابسته نباشد.

    كار انبيا اين است كه نگذارند احساسات لطيف انسان‏ها به طور كاذب اشباع شود، نظير كار مادر و سرپرستى كه نمى‏ گذارد طفل، به خاطر گرسنگى از هر غذايى استفاده كند. نگاهى به تاريخ نشان مى ‏دهد كه افرادى كه تحت رهبرى انبيا قرار نگرفته‏ اند به چه خرافاتى گرفتار شده ‏اند.

    گاهى تصوّر مى ‏شود كه اگر انبيا و مذاهب آسمانى، ما را به عبادت خدا دعوت مى‏ كنند، اين با آزادى انسان مخالف است، امّا بايد توجّه داشت كه انسان به صورتى آفريده شده كه نمى ‏تواند بدون عشق و پرستش و انس و اميد زندگى كند،احساس علاقه و پرستش در او نهفته است و اگر اين احساس با رهبرى انبيا هدايت نشود از پرستش بت‏ها و اجرام آسمانى و يا پرستش انسان‏ها و طاغوت‏ها سر در مى ‏آورد.
    بنابراين، عبوديّت و بندگى خدا يك اشباع صادقى است كه جلوى اشباع‏هاى كاذب را مى ‏گيرد و مسير عشق و پرستش را از انحراف نجات مى ‏دهد.
    خلاصه اين كه جهان‏بينى الهى و ايمان به خدا ريشه فطرى دارد. يعنى در همه انسان‏ها نوعى احساس وابستگى به قدرتى بى‏ نهايت موجود است، گرچه گاهى در تشخيص آن قدرت بى‏ نهايت- كه آيا قدرت الهى است يا قدرت طبيعى- دچار لغزش مى ‏شوند.
    امّا به هر حال، اصل احساس وابستگى هست، بنابراين توحيد كه تمام جهان هستى را به قدرتى بى ‏نهايت و با شعور وابسته مى‏ داند، با فطرت انسانى كه خود را وابسته مى‏ داند هماهنگ است.

    همان،ص53-54




اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

موضوعات مشابه

  1. پاسخ: 0
    آخرين نوشته: 23-06-2013, 11:44
  2. رابطه ایمان با عمل
    توسط صبح موعود در انجمن مباحث ديگر بخش اسلامی
    پاسخ: 1
    آخرين نوشته: 09-04-2013, 13:59
  3. مخالفت با ولایت‌ فقیه در حد شرک بالله است!
    توسط محب المهدي (عج) در انجمن رهبری
    پاسخ: 0
    آخرين نوشته: 08-04-2013, 09:38
  4. پاسخ: 0
    آخرين نوشته: 10-03-2013, 14:39
  5. پاسخ: 1
    آخرين نوشته: 23-02-2013, 16:35

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •  
کانال سپاه