در رژیم غذایی ما برخی مواد غذایی یافت میشوند که ما با خوردن آنها به کند ذهنی و نابودی هوشمان بیشتر کمک میکنیم.
همه ما با آن دسته از موادغذایی که باعث حملات قلبی، چاقی و سرطان میشوند تا حدودی آشنا هستیم. اما خوراکیهایی هم وجود دارند که خوردن آنها باعث نابودی هوش میشود.
بهطور کلی این دسته خوراکیها شامل مواد غذایی کمارزش و قندهای مصنوعی میشوند.
1- تنقلات
برگرها، سرخکردنیها و چیزهایی شبیه آن ما را دچار وسوسه میکند اما خوردن این مواد غذایی باعث انباشته شدن چربیها میشود که اعتیادآور است.
مصرف نامحدود تنقلات مانع تولید «دوپامین» میشود که ماده شیمیایی «شادی» در بدن ما است و علائمی را به وجود میآورد که با نوسان اخلاقی و افسردگی در ارتباط است.
2- محصولات شیرین
قندهای ذخیره شده مسبب مشکلات عصبی است.
مصرف بیش از حد قند منجر به کاهش تولید یک ماده شیمیایی در مغز میشود که به عنوان فاکتور نوروتروفیک مشتق شده از مغز شناخته شده است.
نبود این ماده باعث اختلال در یادگیری و همچنین به خاطر سپردن میشود. طبیعت اعتیادآور شکر عواقب بلند مدتی به همراه دارد بهطوری که بر توانایی یادگیری تأثیر میگذارد و مهارتهای شناختی را تضعیف میکند.
3- سرخ کردنیها
مواد غذایی سرخ شده، در جنوب شرقی آمریکا به عنوان «کمربند سکته مغزی» شناخته شده است.
سطوح بالای چربی و کلسترول موجود در مواد غذایی سرخ شده بر دیوارههای شریان تأمین خون به مغز رسوب میکند؛ عدم خونرسانی کافی در نهایت باعث سکته مغزی میشود.
بنابراین، هنگامی که در رژیم غذایی بهطور منظم شامل مواد غذایی سرخ شده باشد، شما بیشتر با دردسر و مشکل مواجه میشوید.
4- غذاهای فریزری
اکثر افراد در زندگی خود به دلیل زمان کمی که دارند مجبور میشوند که غذاهای خود را فریز کنند.
مصرف مواد غذایی یخ زده، بهطور منظم میتواند خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را افزایش دهد. همچنین به زوال عقل که تخریب سلولهای مغزی در طول زمان است، منتهی شود.
5- غذاهای شور
مواد غذایی شور درست مانند مواد قندی، میتواند اعتیادآور باشد و عواقب خطرناک همراه داشته باشد. سدیم در تغییرات فشار خون شناخته شده است اما نکته اینجاست که آیا میدانید این ماده میتواند همچنین تواناییهای تفکر ما را مختل کند؟
نمک، به عنوان یک ماده نگهدارنده در ترشیها استفاده میشود.، پس از زیادهروی در خوردن آن خودداری کنید.
6- پروتئینهای فرآوری شده
زمانی که پروتئینها فرآوری شده و تبدیل به سوسیس و کالباس، میشوند بسیار خطرناک هستند.
مواد نگهدارنده، مانند نیترات سدیم، زمانی که در فرآوری گوشت با پروتئینها ترکیب میشود بسیار سرطانزاست.
7-نیکوتین
نیکوتین زمانی که به میزان بالا مصرف میشود به دلیل کاهش عرضه خون و اکسیژن به مغز به عنوان عامل سرطان شناخته میشود.
علاوه بر این، سفت شدن مویرگها و تأثیر بر عملکرد انتقال دهندههای عصبی و انتقال مواد شیمیایی در بدن از دیگر عوارض آن به شمار میآید.
8- شیرینکنندههای مصنوعی
بسیاری از ما نسبت به این موضوع که شیرینکنندههای مصنوعی در زندگی ما فاقد آسیب هستند تصور غلط داریم.
استفاده از شیرینکنندههای مصنوعی در نهایت به آسیبهای مغزی منتهی میشود.
9- چربیهای ترانس
چربیهای ترانس (trans fats) هنگام افزودن هیدروژن به روغنهای مایع گیاهی (عمل هیدروژنه کردن)، برای بالا بردن نقطه ذوب آنها (جامد کردن) جهت افزایش طول عمر و پایداریشان به وجود میآیند.
چربیهای ترانس در روغنهای شیرینیپزی، روغن نباتی جامد، مارگارینها، شیرینیها، غذاهای حاضری، غذاهای سرخ شده مثل پیراشکی و سیبزمینی سرخ کرده و سایر غذاهایی که با روغنهای هیدروژنه، پخته یا سرخ شدهاند، یافت میشوند.
مصرف چربیهای ترانس خطر ابتلا به بیماری کرونر قلبی را افزایش میدهد؛ در طی یک دوره، ما را با درد و رنج یک سکته مغزی حساس مواجه میسازد.
همچنین، مصرف این نوع چربی سبب کم شدن حجم مغز میشود که در نهایت به بیماری آلزایمر منتهی میشود.