نمایش نتایج: از 1 به 3 از 3

موضوع: مذاكرات 1+5

  1. #1
    کاربر کهنه کار golenarges آواتار ها
    تاریخ عضویت
    Jan 2011
    محل سکونت
    تهران
    نوشته ها
    13,591
    تشکر
    0
    تشکر شده 0 بار در 0 ارسال

    پیش فرض مذاكرات 1+5

    واکنش نمایندگان مجلس به مذاکرات ژنو: مردم و مجلس به پذیرش پروتکل الحاقی حساسیت دارند
    نمایندگان مجلس شورای اسلامی به مذاکرات هسته‌ای در ژنو واکنش نشان داده و بر حفاظت از حقوق قانونی ایران در این زمینه تاکید کردند.
    علاء الدین بروجردی رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در خصوص دلایل محرمانه بودن محتوای مذاکرات ژنو گفت: با توجه به سیاست تخریبی رژیم صهیونیستی و این که به دنبال این هستند تا موضوع هسته‌ای کشورمان به پایان نرسد و به عنوان یک اهرم فشار استمرار پیدا کند، به همین دلیل عدم اطلاع آن‌‌ها از ریز مذاکرات و توافقات می‌تواند محرمانه بودن محتوای مذاکرات را توجیه کند.
    بروجردی با بیان این که البته هیچ‌گاه در این خصوص به غربی‌‌ها اعتماد نداشته ایم، گفت: بار‌ها شاهد بودیم که مطالب از سوی غربی‌‌ها درز پیدا کرده و در نشریات آن‌‌ها منتشر شده است.
    رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان این که غرب در یک دوره راستی آزمایی سیر می‌کند، گفت: اگر آن‌‌ها به توافقات خود عمل نکردند اتفاق خاصی نخواهد افتاد و ما نیز در جای اول خودمان می‌ایستیم.
    وی همچنین در خصوص برخی اخبار منتشر شده در سایت‌های رژیم صهیونیستی در خصوص جزئیاتی از مذاکرات گفت: انتشار یک سری مطالب در سایت‌های صهیونیستی ملاک نیست و اعتباری ندارد.
    حساسیت مجلس و مردم
    اسماعیل کوثری، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در گفتگو با مهر با اشاره به اینکه هر دو طرف مذاکره کننده مدعی هستند روند مذاکرات خوب و مثبت بوده گفت: مهم نتیجه مذاکرات است، هنوز نتیجه‌ای از مذاکرات بیرون نیامده است؛ گفته‌‌ها و پیشنهادات همیشه خوب است اما باید این گفته‌‌ها نتیجه بخش باشد.
    وی افزود: استکبار جهانی تصور می‌کند که ما تحت فشار تصمیمات آن‌‌ها به خصوص اعمال تحریم‌‌ها قرار گرفتیم و از این رو باز همان خواسته‌های نا به حق خود را به اشکال مختلف تکرار می‌کند که به هیچ وجه قابل قبول نیست.
    نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: هیئت ایرانی مذاکره کننده باید هوشیارتر عمل کند والا مجلس وارد عمل خواهد شد، نباید نسبت به طرف غربی خوشبینانه نگاه کنیم و تصور کنیم که همه چیز به نفع ما جلو رفته چرا که این مسئله تبعات منفی بسیاری به دنبال دارد. عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس درباره پذیرش پروتکل الحاقی از سوی جمهوری اسلامی ایران گفت: قطعا مجلس نسبت به این مسئله حساسیت نشان خواهد داد؛ هیئت مذاکره کننده ایرانی و به خصوص آقای ظریف باید بداند که برای پذیرش پروتکل الحاقی نه تن‌ها مجلس بلکه تمام ملت حساسیت دارد.
    همچنین جلیل جعفری نماینده خلخال در مجلس با بیان اینکه مذاکره‌کنندگان ایرانی در مذاکره هسته‌ای در ژنو بر استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای تاکید کرده‌اند، خاطرنشان کرد: مذاکرات در ژنو به پایان رسید و مذاکره‌کنندگان ایرانی این نکته را مورد توجه قرار دادند که حقوق ملت و بحث حفظ غنی‌سازی و فناوری هسته‌ای چیزی نیست که بتوان از آن عبور کرد.
    به گزارش فارس، جعفری گفت:‌ اگر آن‌‌ها می‌خواهند این مذاکرات به نتیجه برسد، خود نمایندگان آمریکا و سناتور‌ها باید بدانند که ملت ایران و نمایندگان مجلس هیچ وقت اجازه نخواهند داد که حقوق ملت در انرژی هسته‌ای پایمال شود.
    منصور حقیقت‌پور نیز در مورد نتایج دور اول مذاکرات ژنو با مثبت ارزیابی کردن فضای این مذاکرات اظهار داشت: هر چند در مورد بسته پیشنهادی ایران و اعلام تمایل طرف مقابل جزئیات بیشتری منتشر نشده اما صدور بیانیه پایانی و برخی اظهار نظرهای طرف‌های مذاکره نشان می‌دهد که فضای تعاملی مثبت در این دوره از مذاکرات مهیا بوده است.
    وی با بیان اینکه برگزاری این مذاکرات می‌تواند گامی رو به جلو در رسیدن به اهداف متعالی باشد، تصریح کرد: غرب به خوبی می‌داند که ایران از حق مسلم هسته‌ای خود ذره‌ای کوتاه نمی‌آید و به همین دلیل با مدیریت این مذاکرات در دورهای بعدی می‌توان تفکرات سازنده جمهوری اسلامی ایران را در باب استفاده از انرژی‌های صلح‌آمیز هسته‌ای به دنیا بیشتر از گذشته نشان داد. نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس اضافه کرد: هر چند برخی خبرهای کذب مبنی بر پذیرش پروتکل الحاقی است اما باید گفت که هرگونه پذیرش این موضوع نیاز به مصوبه مجلس دارد و این کار خودسرانه صورت نمی‌گیرد.
    [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]

    [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]


    {محتواي مخفي}

  2. # ADS
    Circuit advertisement
    تاریخ عضویت
    Always
    محل سکونت
    Advertising world
    نوشته ها
    Many

     

    حرز امام جواد

     

  3. #2
    کاربر کهنه کار golenarges آواتار ها
    تاریخ عضویت
    Jan 2011
    محل سکونت
    تهران
    نوشته ها
    13,591
    تشکر
    0
    تشکر شده 0 بار در 0 ارسال

    پیش فرض

    گزارش خبری- تحلیلی کیهان
    1+5 ذوق‌زده است سهم مردم ایران چه بود؟!

    مذاکرات دو روزه ژنو میان ایران و 1+5، بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌های بین‌المللی به همراه داشت.
    به موازات تحلیل‌ها و تفسیرهای این رسانه‌ها از مذاکرات ژنو، واکنش گروه 1+5 به مذاکرات یاد شده نشان می‌دهد آنها از مذاکرات سه‌شنبه و چهارشنبه هفته گذشته باایران بسیار ذوق‌زده هستند.
    در همین حال، شبکه‌های خبری انگلیس از جمله بی‌بی‌سی، اسکای نیوز، آی تی وی و کانال 4 اخبار مربوط به اجلاس ژنو را پوشش دادند و طی دو روز گذشته با کارشناسان و تحلیل‌گران متعددی نیز درباره فضای جدید حاکم بر مذاکرات هسته‌ای و چشم‌انداز آتی آن مصاحبه کردند.
    در اکثر اخبار و گزارش‌های شبکه‌های خبری انگلیس درباره مذاکرات ژنو، رگه‌هایی از خوشبینی به چشم می‌خورد، هرچند که این خوشبینی در برخی موارد بسیار محتاطانه بیان می‌شود.
    روزنامه گاردین نوشت: شکاف موجود میان ایران و 1+5 کمتر شده است، هر چند به دلیل پیشرفت برنامه غنی‌سازی ایران، سطح موانع و منافع نیز تغییر یافته است. غرب تقاضای خود مبنی بر پایان دادن به هر نوع غنی‌سازی را رها کرده و در عوض بر توقف غنی‌سازی تا سطح متوسط (20 درصد) تأکید دارد.
    این روزنامه افزود: ایران هم مجدداً نشانه‌هایی را در مورد آمادگی خود برای امضای پروتکل الحاقی که اجازه بازرسی‌های سرزده را به بازرسان می‌دهد، از خود بروز داده است.
    گاردین نوشت: البته موانعی نیز وجود دارد؛ غرب تأکید دارد که همه اورانیوم 20 درصدی ایران باید برای فراوری مجدد به خارج منتقل شود در حالی که عباس عراقچی معاون وزارت امور خارجه ایران تصریح کرده است که کشورش اجازه خروج حتی یک گرم اورانیوم را نخواهد داد.
    روزنامه ایندیپندنت نیز در تحلیلی نوشت: مذاکرات هسته‌ای ژنو بین ایران و گروه 1+5 با توافق بر سر یک چارچوب کاری برای مذاکرات آینده پایان یافت اما برای حل نهایی این موضوع باید منتظر آینده بود.
    این روزنامه با اعلام اینکه هنوز برای قضاوت خیلی زود است، افزود: هیأت ایرانی یک راهبرد سه مرحله‌ای را ارائه کرده است که بحث در مورد جزئیات آن طی چند هفته آینده انجام می‌شود، ولی روند گفت‌وگوها برای حل موضوع هسته‌ای ایران احتمالاً چندین ماه به طول خواهد انجامید.
    این روزنامه انگلیسی در این مطلب همچنین اشاراتی به تحریم‌های ضد ایرانی آمریکا و اتحادیه اروپا علیه ایران دارد و معتقد است که تسهیل برخی از این تحریم‌ها بویژه تحریم‌هایی که توسط کنگره آمریکا تصویب شده، دشوار خواهد بود.
    این روزنامه به نقل از ویلیام هیگ وزیر خارجه انگلیس نوشته است: ما در موقعیتی نیستیم که بخواهیم تغییری در تحریم‌ها بدهیم. این تحریم‌ها نقش مهمی در آوردن ایران به پای میز مذاکره داشته‌اند.
    فایننشال تایمز نیز نوشت: آمریکا و پنج قدرت دیگر ظاهراً در جریان مذاکرات هفته جاری پذیرفته‌اند که توافق نهایی باید براساس طرح سه مرحله‌ای ارائه شده از سوی محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران باشد.
    همچنین روزنامه دیلی‌تلگراف در مطلبی با عنوان ستایش از پیشرفت حاصل شده در مذاکرات هسته‌ای ایران، نوشت: انگلیس و آمریکا از نخستین مذاکرات ماهوی که پس از سال‌ها درباره برنامه هسته‌ای ایران صورت گرفت، تجلیل کرده‌اند و آمریکا حتی گفته است که آورده ایران بر سر میز مذاکرات بیشتر از همه مواردی بود که طی سال‌های گذشته به این مذاکرات ارائه کرده بود.
    شبکه خبری ای‌بی‌سی نیوز به نقل از کارشناسان گزارش داد که ترتیب‌دهی مصالحات ایران و کشورهای غربی از اهمیت بسیاری برخوردار است و آن‌ها تاکید کردند که در نشست بعدی ایران و کشورهای عضو گروه 1+5 به یک دستاورد ملموس نیاز است.
    خبرگزاری فرانسه نیز در بازتاب مذاکرات ژنو به این مطلب اشاره کرد که ایران پیشنهاد کاهش غنی‌سازی اورانیوم و همچنین کاهش در تعداد سانتریفیوژهای فعال در امر غنی‌سازی را کرده است.
    ریانووستی نیز گزارش داد که ایران برای تعلیق غنی‌سازی 20 درصد خود آماده همکاری است.
    اما و اگرهای واشنگتن‌پست
    روزنامه آمریکایی «واشنگتن‌پست» نیز در سرمقاله روز جمعه خود از پذیرش غنی‌سازی محدود در خاک ایران حمایت کرده اما مدعی شده است ایران باید امتیازاتی فراتر از آنچه اکنون در نظر دارد، ارائه کند.
    در ابتدای یادداشت «واشنگتن‌پست» آمده است: با وجود آنکه جزئیات اندکی از طرح پیشنهادی ایران در مورد برنامه هسته‌ای منتشر شده، اما مذاکرات هفته جاری در ژنو دو نکته را روشن کرد. اولین نکته دلگرم‌کننده است؛ اینکه دولت ایران بیشتر از چند سال اخیر برای دستیابی به توافق با آمریکا و 5 شریک دیگرش جدیت دارد. اما نکته دوم نامبارک است؛ تهران همچنان تاکید می‌کند که قصد ندارد توان غنی‌سازی اورانیوم را که المانی اصلی برای ساخت تسلیحات اتمی به شمار می‌رود، کنار بگذارد.
    این روزنامه همچنین نوشته است طرح جدید ایران برخلاف گذشته بسیار دقیق و روشن است و به همین جهت می‌توان آن را تغییری بسیار بزرگ به شمار آورد.
    واشنگتن‌پست با اشاره به برخی گمانه‌زنی‌های مطرح شده در رسانه‌ها در مورد محتوای طرح پیشنهادی ایران، مدعی شد: به نظر می‌رسد این طرح مشابه آن چیزی باشد که ایران در سال 2005 ارائه کرد، اما به دلیل آنکه در آن حق غنی‌سازی ایران باید به رسمیت شناخته می‌شد، دولت «جرج‌بوش» و اتحادیه اروپا از پذیرش آن خودداری کردند.
    واشنگتن‌پست می‌افزاید: نشانه‌هایی وجود دارد مبنی بر اینکه ممکن است دولت اوباما برخی فعالیت‌های غنی‌سازی در ایران را مشروط بر نظارت سخت‌گیرانه بپذیرد. اما چنین توافقی می‌تواند در عرصه سیاسی چالش‌آفرین باشد، اسرائیل و فرانسه به علاوه بسیاری از نمایندگان کنگره، همچنان با هرگونه غنی‌سازی در ایران مخالف هستند. اخیرا هم 6 نماینده دموکرات و چهار نماینده جمهوری‌خواه نامه‌ای را برای رئیس‌جمهور اوباما نوشتند و در آن متذکر شدند که ایران برای جلوگیری از اعمال تحریم‌های جدیدتر باید تمام فعالیت‌های غنی‌سازی خود را به حالت تعلیق درآورد.
    در پایان سرمقاله واشنگتن‌پست آمده است: به عقیده ما ارزش دارد که به دنبال توافقی باشیم که در آن مجوز مقدار کمی از غنی‌سازی در ایران صادر شود و در عین حال برنامه هسته‌ای تحت نظارت شدید باشد تا احتمال جهش پنهانی به حداقل برسد. قطعا این گزینه به گزینه نظامی ارجحیت دارد. اما چنین توافقی به امتیازاتی بسیار بیشتر از آنچه که اکنون به نظر می‌رسد نظام ایران به آن می‌اندیشد، نیاز دارد. همانطور که معاون وزیر خارجه روسیه بعد از مذاکرات ژنو گفت، طرف‌ها «کیلومترها از هم فاصله دارند.» و همین‌طور که ایران قرار است غنی‌سازی خود را کاهش دهد، زمان نیز رو به اتمام است.
    گفتنی است؛ رسانه‌های منطقه‌ای نیز مذاکرات ایران و 1+5 را در سطحی گسترده پوشش دادند.
    ذوق‌زدگی 1+5
    از سوی دیگر؛ کشورهای عضو گروه 1+5 بعد از اتمام مذاکرات دو روزه ژنو هر کدام در موضع‌گیری‌های جداگانه‌ای نتوانستند ذوق‌زدگی خود از مذاکرات را پنهان کنند.
    سخنگوی کاخ سفید با مفید توصیف کردن پیشنهاد هسته‌ای ایران در جریان مذاکرات با 1+5 گفت: پیشنهادهای ایران بسیار جدی و بی‌سابقه بود.
    جی کارنی افزود: پیشنهاد ایران بسیار مفید بود اما کسی نباید توقع داشته باشد یک شبه تغییرات بسیار زیادی در این مسئله روی دهد.
    از سوی دیگر یک مقام آمریکایی حاضر در این مذاکرات نیز با ابراز رضایت از گفت‌وگوها گفت: من از دو سال پیش تاکنون در این مذاکرات حضور دارم اما طی این مدت به هیچ وجه شاهد چنین مذاکرات فشرده، مفصل، مستقیم و صریحی با هیئت ایرانی نبوده‌ام. وی افزود: با اینکه هنوز اختلاف‌نظرهای زیادی وجود دارد، اما ما با هم مذاکرات مشخص و صریحی داشتیم.
    الکساندر لوکاشویچ سخنگوی وزارت خارجه روسیه نیز گفت که گفت‌وگوها درباره برنامه هسته‌ای ایران در ژنو خیلی سخت اما رو به جلو بود.
    پیش از این نیز سرگئی ریابکوف معاون وزیر خارجه و مذاکره‌کننده ارشد تیم هسته‌ای روسیه نیز روز چهارشنبه پس از اتمام آخرین دور مذاکرات هسته‌ای بین ایران و گروه 1+5 در ژنو اعلام کرد هیچ دلیلی برای خوشحالی شتاب‌زده وجود ندارد.
    خبرگزاری‌های روسیه به نقل از سرگئی ریابکوف اعلام کردند نتایج این دوره از مذاکرات نسبت به مذاکرات قبلی در آلماتی بهتر بود ولی این به معنای پیشرفت در نتایج این مذاکرات نیست.
    وی افزود این مذاکرات می‌توانست به شکل بهتری پیش رود ولی با توجه به فاصله بسیار زیاد مواضع ایران و گروه 1+5 در خصوص قضیه هسته‌ای، پیشرفت‌هایی که از این مذاکرات به دست آمده بسیار ناچیز است.
    «هوا چونینگ» سخنگوی وزارت امور خارجه چین نیز در این مورد گفت: «چین همواره بر راهکاری سیاسی و بر مبنای گفت‌وگو که منافع همه طرف‌ها را تامین می‌کند، تاکید داشته است. دور جدیدی از گفت‌وگوها امکان جدیدی را در این زمینه ایجاد کرده است.»
    وی افزود: «ما امیدواریم که همه طرف‌ها با انعطاف، نگرش عملی به نگرانی‌های متقابل داشته باشند و با گفت‌وگوهای حقیقی در کوتاه‌ترین زمان ممکن به نتیجه برسند.»
    لوران فابیوس وزیر خارجه فرانسه نیز خطاب به پارلمان فرانسه در مورد مذاکرات ژنو گفت: ما منتظر تغییرات واقعی هستیم. وی گفت با در نظر گرفتن آنچه ما درباره ایران می‌دانیم و اینکه رهبر عالی ایران تغییر نکرده است فرانسه مجبور است با نگاهی محتاطانه پذیرای رویکرد جدید ایران باشد.
    گیدو وستروله وزیر امور خارجه آلمان نیز گفت که جدیدترین دور مذاکرات بین ایران و شش قدرت جهانی آغاز گفت‌وگوهایی «جدی» و «اساسی» در مورد برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران است.
    کاترین اشتون، رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا هم ضمن مثبت ارزیابی کردن مذاکرات، آن را «مفصل‌ترین» و «پرمحتواترین» مذاکرات برگزار شده بین دو طرف توصیف کرد و گفت که گروه 1+5 با دقت در حال بررسی پیشنهاد ایران هستند.
    اشتون ضمن اینکه پیشنهاد ایران را یک «همکاری مهم» توصیف کرد: گفت، دو طرف توافق کردند که جزئیات آن را فاش نسازند.
    مایکل‌مان سخنگوی اشتون نیز درباره مذاکره ژنو گفت: هرگز درباره محتوای گفت‌وگوها در ژنو صحبت نمی‌کنیم اما باید بگویم گفت‌وگوی خوبی بود. مذاکرات در هر حال باید ادامه پیدا کند. چه تهران بخواهد از گفت‌وگوها به عنوان خرید زمان برای برنامه هسته‌ای استفاده کند یا نه.
    وی افزود: ما محتاطانه خوشبین بودیم، اما قبل از اینکه بتوانیم به جزئیات بپردازیم، به گفت‌وگوهای فنی نیاز داریم. در دو هفته آینده نشستی با حضور کارشناسان فنی برگزار خواهد شد تا زمینه برای برگزاری مذاکرات بعدی در روزهای هفتم و هشتم نوامبر (16 و 17 آبان) فراهم شود. کاترین اشتون از سوی شورای امنیت این اختیار را دارد که برای حل و فصل مسائل با ایران گفت‌وگو کند و وزیر خارجه ایران هم گفته است که به دنبال شفاف‌سازی و انجام مذاکرات برای رسیدن به یک توافق است، پس ما باید بر این اساس کار کنیم.
    پیش از این «ویلیام هیگ» وزیر خارجه انگلیس هم با صدور بیانیه‌ای از رویکرد جدید ایران استقبال کرده و گفته بود دیپلمات‌ها برای اولین بار در این مذاکرات توانستند بحث‌هایی واقعی با نمایندگان ایران داشته باشند.
    اکنون و پس از پایان مذاکرات ایران و 1+5 در ژنو و ذوق‌زدگی حریف، مهم‌ترین سؤال تحلیلگران و کارشناسان این است که سهم ما در روند این مذاکرات چه بود؟ افکار عمومی نیز منتظر پاسخ‌گویی صریح و شفاف‌سازی مسئولان دولتی و وزارت ‌خارجه است.
    [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]

    [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]


    {محتواي مخفي}

  4. #3
    کاربر کهنه کار golenarges آواتار ها
    تاریخ عضویت
    Jan 2011
    محل سکونت
    تهران
    نوشته ها
    13,591
    تشکر
    0
    تشکر شده 0 بار در 0 ارسال

    پیش فرض اشتباه اصلی تیم مذاکره چه بود؟

    [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ] آیا جابجایی خطوط قرمز مذاکرات هسته ای از آلماتی تا ژنو اشتباه اصلی تیم مذاکره کننده بود؟
    قرار است دور بعدی مذاکرات ایران و 1+5 ، 15 روز دیگر در ژنو برگزار شود این در حالی است که درباره خطوط قرمز ایران در مذاکرات هسته ای سئوالات جدی وجود دارد.

    به گزارش [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]، پیش از مذاکرات اخیر در ژنو ، عباس عراقچی مذاکره کننده ارشد ایران با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری به تشریح خطوط قرمز جمهوری اسلامی در این مذاکرات پرداخت.

    عراقچی در این باره گفت: « خود غنی سازی و ادامه آن برای ما خط قرمز است و به هیچ وجه اجازه نمی دهیم که این حق، تعلیق، محدود یا متوقف شود اما این که درباره ابعاد غنی سازی، سطح، اندازه و شکل آن مذاکره کنیم مشکلی نداریم و‌ اگر سوالات و ابهامات و نگرانی هایی وجود دارد، آنها را مرتفع کنیم ولی اجازه نخواهیم داد که خود غنی سازی یک روز هم تعلیق شود.... ما موافقت نخواهیم کردکه حتی یک گرم از مواد ما از کشور خارج شود، اینها را سرمایه های کشور می دانیم.»

    اما نکته قابل تامل این است که کشورهای 1+5 با آغاز دور جدید مذاکرات در سال 86 تعلیق غنی سازی اورانیوم را از دستور کار خود خارج کرده بودند.

    حتی ایالات متحده که شرط حضور در مذاکرات هسته ای را "تعلیق غنی سازی اورانیوم" عنوان کرده بود پس از تثبیت این موضوع که ایران به شرایط پیش از سال 84 باز نمی گردد، این شرط خود را نادیده گرفت و وارد مذاکرات شد.

    جریان مذاکرات میان ایران و 1+5 در سالهای گذشته به آن سو بود که در مذاکرات آلماتی 1 غرب در ازای لغو تحریم های ایران در صنعت پتروشیمی و طلا از ایران خواست که بخشی از اورانیوم غنی شده 20 درصد خود را به اکسید تبدیل کرده و یا برای استفاده در راکتور تهران در صفحه سوخت قرار دهد.

    غربی ها در توجیه این پیشنهاد خود گفته بودند که هدفشان از این درخواست از بین بردن قابلیت فرار هسته ای از سوی ایران است. به این معنا که ایران دیگر نتواند در فاصله زمانی کوتاهی اورانیوم 20 درصد را برای مصارف غیر صلح آمیز فرآوری کنند.

    البته همانگونه که کارشناسان پس از مذاکرات آلماتی 1 و 2 تاکید کردند ادامه این روند دو طرف را به نتیجه می رساند هر چند که با نزدیک بودن زمان انتخابات و برنامه 1+5 برای ادامه گفتگو پس از تعیین رئیس جمهور جدید ایران ، شرایط دیگری در مذاکرات حاکم شد.

    تغییر خطوط قرمز ایران البته با روی کار آمدن آقای روحانی نیز مورد تاکید رئیس جمهور قرار گرفت.

    آقای روحانی در اولین نشست خبری خود با خبرنگاران گفت که شرایط ایران نسبت به گذشته متفاوت شده است و ایران هیچ وقت به آن زمان بر نمی گردد.

    حال تیم مذاکره کننده هسته ای در دور جدید گفتگو ها چند گام عقب نشسته و خطوط قرمز خود را به موضوعاتی اختصاص داده که در مذاکرات چند سال اخیر مورد پیشنهاد 1+5 نبوده است.

    به بیان دیگر، در حالی عدم خروج اورانیوم غنی سازی و شرط ضرورت غنی سازی در داخل به عنوان خط قرمز جمهوری اسلامی اعلام شده که پیش از این غنی سازی اورانیوم 20 درصد با امکان ذخیره سازی بالا جز خطوط قرمز ایران بوده است.

    تیم مذاکره کننده هسته ای با پایین آوردن سطح توقعات و عقب نشینی از خطوط قرمز پیشین عملا شرایط را برای رویکرد تهاجمی طرف مقابل مهیا کرده است.

    در همین راستا بود که نمایندگان 1+5 در جمع بندی مذاکرات اخیر در ژنو به نمایندگان ایرانی تاکید کردند که ایران باید در چارچوب قطعنامه شورای امنیت غنی سازی اورانیوم را به حالت تعلیق در آورد تا در مقابل تحریم ها علیه ایران روند کاهشی پیدا کند.

    در واقع مقامات مذاکره کننده ایرانی با یک اشتباه استراتژیک ، تعلیق غنی سازی اورانیوم در ایران را به خواست مورد اتفاق کشورهای 1+5 در گفتگوهای هسته ای تبدیل کردند.

    از دل همین برآیند است که بنابر گزارش نیویورک تایمز، همه آن چیزی که قرار است طرف غربی در نتیجه گام اول پیشنهادی به ایران بدهد، مربوط به حوزه کاهش تحریم ها نمی شود و تنها آزادسازی بخشی از سرمایه بلوکه شده ایران است.

    یک هفته قبل از مذاکرات اخیر ژنو رجانیوز در گزارشی نوشت : "به عقیده کارشناسان اگر دیپلمات های ایرانی از همین ابتدا با رویکرد تعلیق غنی سازی 20 درصد وارد مذاکرات شوند طرف مقابل گام خود را فراتر نهاده و خواستار چانه زنی درباره حق غنی سازی 5 درصد و 3 و نیم درصد می شود... چرا که تقلیل دادن حقوق ایران صرفا به موضوع غنی سازی در داخل، یعنی اینکه ایران در حالی که هنوز مذاکرات آغاز نشده است از حق غنی سازی 20 درصد و 5 درصد صرفنظر کرده و تاسیسات فردو و بخشی از تاسیسات نطنز را به حالت تعطیل درآورده است."
    [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]

    [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]


    {محتواي مخفي}

اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

موضوعات مشابه

  1. مذاكرات هسته‌‌آي بازگشت به 10 سال پيش
    توسط golenarges در انجمن اخبار سیاست داخلی ایران
    پاسخ: 0
    آخرين نوشته: 15-10-2013, 08:15
  2. پاسخ: 2
    آخرين نوشته: 17-08-2013, 11:22
  3. پاسخ: 0
    آخرين نوشته: 07-04-2013, 08:50
  4. در مذاكرات ایران و آمریكا چه گذشت؟
    توسط golenarges در انجمن مباحث سیاست داخلی
    پاسخ: 1
    آخرين نوشته: 23-03-2013, 18:02

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •  
کانال سپاه