صفحه 1 از 2 12 آخرینآخرین
نمایش نتایج: از 1 به 10 از 20

موضوع: نشانه های نوروز موعود

  1. #1
    کاربر کهنه کار گلنرگس آواتار ها
    تاریخ عضویت
    Aug 2011
    محل سکونت
    تهران بود . دي
    نوشته ها
    9,150
    تشکر
    0
    تشکر شده 0 بار در 0 ارسال

    پیش فرض نشانه های نوروز موعود

    نشانه های نوروز موعود


    نشانه های ظهور چیست و آیا هر نشانه ای دلیل بر ظهور حتمی منجی عالم بشریت است؟

    «ظهور» در فرهنگ مهدویت به معنای فرجام پنهان زیستی و آغاز بزرگ ترین تحول تاریخ به دست موعود امت ها و ملت ها و آخرین ذخیره الهی، حضرت مهدی علیه السلام است .
    این آشکار شدن بهار بشریت و نوروز حقیقی انسانها، که آرزوی تمامی صالحان تاریخ است، تنها در علم و اراده خداوندی است .
    چون آن حضرت از پس پرده پنهان زیستی ظاهر شود، همه آفرینش به شوق چنان واله و شیدا شوند که وصف ناپذیر است .
    اگر چه از پاره ای سخنان معصومین علیه السلام به دست می آید که تمامی دوران زندگی حضرت مهدی علیه السلام پس از دوران غیبت، عصر ظهور است، ولی به نظر می رسد برخی کلمات دیگر از ظهور، به عنوان آغازین مرحله آن رویداد عظیم یاد نموده است و این مرحله، فقط به معنای آشکار شدن با ویژگی های خاص خود است و مراحل بعدی عبارت است از قیام و مبارزه آن حضرت با طاغیان و ستم گران و برپایی حکومت عدل و قسط بر تمامی گستره زمین .
    بنابراین عصر روشن ظهور را می توان به مراحل ذیل تقسیم نمود:
    1 . نخست همان مرحله ظهور و آشکار شدن است که به مجرد پاره شدن پرده غیبت حاصل می شود و پس از آن، حضرت به معرفی خویش، برنامه های الهی و جمع آوری یاران می پردازد که در این فاصله، رخدادهایی به وقوع می پیوندند .
    آن گاه که همه اهل زمین نسبت به امام علیه السلام شناخت پیدا کردند و حجت بر همگان تمام گشت، یاران او از سراسر گیتی گرد می آیند و صف حق از باطل جدا می شود .
    2 . در این مرحله نوبت به قیام و مبارزه با دشمنان می رسد . ایشان هرگز قطره خونی به ناحق بر زمین نخواهد ریخت و اوست که زمین را پر از عدل و قسط خواهد نمود .
    پس از سپری شدن این مراحل، نوبت به مرحله پایانی می رسد که آن هم حاکمیت انسان کامل بر جامعه انسانی است که این مژده تمامی سفیران الهی بوده است .
    اکنون روایاتی را که ناظر به هر یک از مراحل فوق است، از نظر می گذرانیم:
    امام باقر علیه السلام می فرماید: «همانا برای قائم غیبتی است قبل از ظهورش ...» (1)
    امام صادق علیه السلام می فرماید: «پس چون خداوند اراده فرمود امر او (حضرت مهدی علیه السلام) را، ظاهر سازد و به قلب او الهام نماید; پس ظاهر شود و آن گاه به امر الهی قیام می نماید (2) » .
    امام سجاد علیه السلام می فرماید: «در آن هنگام که قائم ما قیام کند، خداوند ترس را از دل شیعیان ما بردارد ...(3) » .
    همچنین امام صادق علیه السلام می فرماید: «قائم در حالی قیام خواهد کرد که بیعت احدی بر گردن او نیست (4) » .
    امام باقر علیه السلام می فرماید: «هنگامی که قائم ما قیام کند، خداوند دستش را بر سر بندگان گذاشته، اندیشه های ایشان جمع و کامل می گردد» (5) و نیز می فرماید: «دنیا به پایان نرسد تا این که مردی از خاندان من خروج نماید که به حکومت آل داود حکم نماید ... (6) » .
    شرایطی که ظهور آن حضرت را ضروری می نماید، عبارتند از:
    1 . وجود برنامه و طرحی متعالی که بتواند با ساختار درست، عدل واقعی را در جهان بر پا سازد و سعادت و کمال آدمیان را به ارمغان آورد .
    2 . وجود رهبر و هدایت گری بزرگ، شایسته و معصوم که از سوی خداوند منصوب شده باشد .
    3 . وجود گروهی از انسان های پاک دل و فداکار که در اوج پرهیزگاری به سر می برند و برای دفاع همه جانبه از برنامه الهی و امام معصوم علیه السلام آمادگی دارند .
    شرط نخست با بعثت پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و نزول قرآن مجید محقق گردید و شرط دوم نیز با تولد آخرین حجت الهی، فرزند امام عسکری علیه السلام در سال 255ق . تحقق یافت .
    آن چه به نظر می رسد تاکنون به وقوع نپیوسته، شرط سوم است که برای تحقق این شرط، باید تلاش کرد و در جهت ربیت خویش و دیگران کوشید .
    امام جواد علیه السلام در این باره می فرماید: «و از اصحابش سی صد و سیزده تن، به اندازه اصحاب بدر از دورترین نقاط زمین به گرد او فراهم آیند ... و چون این تعداد از اهل اخلاص برگرد او فراهم آیند ... و چون این تعداد از اهل اخلاص بر گرد او فراهم آیند، خدای متعال امرش را ظاهر سازد و چون عقد که عبارت از ده هزار نفر باشد، کامل شد، به اذن خداوند متعال قیام کند ... (7) » .
    از این بیان نورانی می توان استفاده کرد که جامعه انسانی آن گاه که توانست در درون خود، 313 انسان با ویژگی های متعالی تربیت نماید، لیاقت حضور در آن حکومت واحد جهانی را خواهد یافت و آن گاه که ده هزار انسان از خود گذشته نیز فراهم آمد، آن قیام جهانی آغاز می گردد .
    افزون بر شرطهای یاد شده، احتمال وجود شرایط دیگری نیز هست که پیشوایان دینی به آنها اشاره ای ننموده اند .


    نشانه های ظهور

    نشانه های ظهور عبارتند از آن دسته از رخدادهایی که بر اساس پیش بینی معصومین علیهم السلام پیش و یا در آستانه ظهور حضرت مهدی علیه السلام پدید آمد، تحقق هر یک از آنها نویدی از نزدیک شدن آن قیام جهانی است; به گونه ای که با تحقق مجموعه رخدادهای پیش گویی شده و به دنبال آخرین نشانه، حضرت مهدی علیه السلام قیام خواهد کرد .
    روشن است که درجه اعتبار و درستی همه این نشانه ها یکسان نیست; ولی این دلیل رد همه آنها نخواهد شد; همان گونه که پذیرش همه آنها به دور از تعقل است .
    اگر چه تقسیمات متعددی از نشانه های ظهور شده، ولی آن چه از همه مهم تر می نماید، تقسیم این نشانه ها به حتمی و غیره حتمی است .
    نشانه های حتمی آنهایی هستند که پدیدار شدن آنها بدون هیچ قید و شرطی، قطعی و الزامی خواهد بود; بر خلاف نشانه های غیر حتمی .
    از روایات فراوانی که در میان آنها روایت صحیح نیز وجود دارد، حتمی بودن نشانه های پنج گانه ذیل استفاده می شود:



    1 . خروج سفیانی

    از سخنان معصومین علیهم السلام استفاده می شود که پیش از قیام حضرت مهدی علیه السلام، مردی از نسل ابوسفیان در منطقه شام خروج می کند و با تظاهر به دینداری، گروه زیادی از مسلمانان را فریب می دهد و بخش گسترده ای از سرزمین های اسلامی را به تصرف خود در آورد و پس از اتفاقاتی، در پایان به دست حضرت مهدی علیه السلام، به قتل می رسد . (8)


    2 . خروج یمانی

    یکی دیگر از نشانه های ظهور حضرت مهدی علیه السلام، خروج سرداری از اهل یمن است که مردم رابه حق و عدل دعوت می کند . این نشانه در منابع اهل سنت نیز مورد اشاره قرار گرفته است و از پرچم او به عنوان هدایت گرترین پرچم یاد شده است . (9)


    3 . خسف به بیداء

    خسف به بیداء، به معنای فرو برده شدن در سرزمین بیداست . مقصود از این نشانه آن است که سفیانی با لشکری عظیم به قصد جنگ با مهدی علیه السلام عازم مکه می شود و در بین مکه و مدینه، در محلی که سرزمین بیدا نامیده می شود، به گونه ای معجزه آسا و به امر خداوند در زمین فرو می روند . (10)


    4 . قتل نفس زکیه

    نفس زکیه، یعنی فرد بی گناه، پاک و کسی که قتلی انجام نداده است . در آستانه قیام حضرت مهدی علیه السلام و در گیرو دار مبارزات زمینه ساز انقلاب مهدی علیه السلام، فردی پاک باخته، مخلصانه در راه امام تلاش می نماید و مظلومانه به شهادت می رسد . (11)


    5 . ندای آسمانی

    یکی دیگر از نشانه های حتمی ظهور، ندای آسمانی است; صدایی که در بین زمین و آسمان تولید می شود و به گوش تمامی انسان های روی زمین می رسد . از پاره ای روایات فهمیده می شود که این صدا برای هر قوم و ملتی، به زبان خودآنهاست و ندا دهنده نیز جبرئیل و فرشته وحی خواهد بود . (12)
    در پایان مناسب است به تفاوت های نشانه های ظهور، با شرایط ظهور اشاره شود . این تفاوت ها عبارتند از:
    1 . توقف ظهور بر شرایط توقفی، واقعی و از نوع توقف معلول بر علت است; ولی علامات، تنهانزدیک شدن زمان ظهور را می نمایاند . از این رو وقوع ظهور، بدون تحقق این نشانه ها ممکن است .
    2 . تحقق همزمان همه نشانه ها یاد گرد آمدن آنها در یک زمان، ضرورت ندارد . نشانه ها می توانند با فاصله های بسیاری اتفاق بیفتند و در زمان واحد گرد نیایند; ولی شرایط چنین نیستند و باید تمام شرایط با هم محقق شوند و در یک زمان اجتماع کنند تا ظهور پدید آید .
    3 . نشانه ها پیش از ظهور پدید می آیند و از میان می روند; ولی شرایط کمی پیش از ظهور رخ می دهند و بعد از تحقق ظهور نیز باقی اند . (13)


    پی نوشت:
    1 . شیخ صدوق، علل الشرایع، ج 1، ص 246 .
    2 . نعمانی، الغیبه، ص 187; کلینی، الکافی، ج 1، ص 343 .
    3 . شیخ صدوق، الخصال، ج 2، ص 541 .
    4 . نعمانی، الغیبه، ص 191; الکافی، ج 1، ص 342 .
    5 . الکافی، ج 1، ص 25 .
    6 . همان، ص 397 .
    7 . شیخ صدوق، کمال الدین، ج 2، باب 37، ح 2 .
    8 . ر . ک: کمال الدین، ج 2، ص 651; نعمانی، الغیبه، ص 279 .
    9 . نعمانی، الغیبه، ص 304 .
    10 . همان، ص 279 .
    11 . شیخ طوسی، کتاب الغیبه، ص 445 .
    12 . ر . ک: کمال الدین، ج 2، ص 652 .
    13 . ر . ک: سید محمد صدر، تاریخ الغیبة الکبری، ص 396 .

    منابع:
    مجله عقيدتی، فرهنگی، اجتماعی پرسمان / فروردین 1383، شماره 19/پدید آورنده : خدامراد سلیمیان ، صفحه 24

  2. # ADS
    Circuit advertisement
    تاریخ عضویت
    Always
    محل سکونت
    Advertising world
    نوشته ها
    Many

     

    حرز امام جواد

     

  3. #2
    کاربر کهنه کار گلنرگس آواتار ها
    تاریخ عضویت
    Aug 2011
    محل سکونت
    تهران بود . دي
    نوشته ها
    9,150
    تشکر
    0
    تشکر شده 0 بار در 0 ارسال

    پیش فرض

    آيا امام مهدى (عج) با اجبار، اسلام را در جهان پياده مى كنند؟


    از روايات، چنين استفاده مى شود كه امام مهدى (عج) ابتدا، مردم را به سوى حق دعوت مى كند و قبل از آغاز هر جنگى، به معرّفى دين حق براى دشمنان مى پردازد و فرصت انتخاب ميان حق و باطل را به آنان مى دهد و تنها بعد از اتمام حجّت بر دشمنان، از قدرت شمشير استفاده مى كند. پس چون آن حضرت، ابتدا، اتمام حجّت مى كند و آنان با اين كه به حق واقف مى شوند و از آن اطلاع پيدا مى كنند، از آن روى گردان مى شوند، نمى توان گفت، آن حضرت، اسلام را با اجبار پياده مى كند، بلكه بايد گفت، هر كس كه اسلام را قبول مى كند، از روى رغبت و اختيار است و هر كس آن را قبول نمى كند، باز با آگاهى و اختيار است، لكن بعد از اين سوء اختيار، از سوى لشكريان امام نابود مى شود تا در جهان فتنه اى نماند.
    امام باقر(عليه السلام) مى فرمايد:
    حضرت مهدى (عج) به سوى كوفه رهسپار مى شود. در آن جا، شانزده هزار نفر مجهّز به سلاح در برابر حضرت مى ايستند. آنان، قاريان قرآن و دانشمندان دينى هستند كه پيشانى هايشان از عبادتِ زياد، پينه بسته، چهره هايشان در اثر شب زنده دارى، زرد شده، امّا نفاق، سراپايشان را پوشانده است. آنان يك صدا فرياد بر مى آورند: «اى فرزند فاطمه! از همان راهى كه آمده اى، باز گرد. زيرا، به تو نيازى نداريم.». حضرت مهدى، در پشت شهر نجف، پس از ظهر روز دوشنبه تا شام گاه، بر آنان شمشير مى كشد و همه را از دم تيغ مى گذراند و در اين نبرد، از ياران حضرت، حتّى يك نفر زخمى نمى شود.[برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]
    طبق اين حديث، افرادى كه در مقابل حضرت مهدى(عليه السلام) مى ايستند، مى دانند كه او مهدى و فرزند فاطمه (س) است، ولى از قبول دين حق سر بر مى تابند و بدين ترتيب، آگاهانه، با آن حضرت مخالفت مى كنند و حضرت به جنگ با آنان مى پردازد و آنان را قلع و قمع مى كند.
    اين جنگ، به اين دليل است كه اين اشخاص، با اين كه حق را مى شناسند، ولى از آن پيروى نمى كنند و مى خواهند مانع از اجراى حق و عدالت در جامعه ى انسانى باشند و از آن جا كه وجود چنين كسانى، مانع از گسترش عدالت و موجب سلب اختيار و انتخاب ديگر افراد جامعه كه مى خواهند حق را انتخاب كنند، مى شود، پس بايد از ميان بروند تا ريشه ى فساد و موانع شناخت حق از باطل از بين برود.
    همان طورى كه از احاديث استفاده مى شود، عملكرد ايشان، يعنى رفتار قاطعانه و قدرت شمشير حضرت، مى تواند يكى از عواملى باشد كه در پياده كردن اسلام در جهان نقش خواهد داشت، ولى عوامل ديگرى مانند آمادگى جهانى، سلاح مدرن، سلاح علم، انتخاب كارگزاران لايق، ... نيز نقش عمده اى خواهد داشت. به اختصار به ذكر هر كدام پرداخته مى شود:

    الف) برخورد جدى و قدرت مندانه با ستمگران
    ديگر، اين گونه نخواهد بود كه پيامبران و امامان، مردمان را موعظه كنند و بسيارى از مردم گوش فرا ندهند و سرگرم جنايت و فساد باشند، به گونه اى كه پيامبران را بكشند و سنت هاى آنان را محو كنند. امام باقر(عليه السلام)مى فرمايد:
    انّ رسول الله(صلى الله عليه وآله) سار في أُمّته بالليّن، كان يتألّف الناس، و القائم يسير بالقتل... و لا يستتيبُ أحداً...; [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ] رسول خدا(صلى الله عليه وآله) با امّت خويش به نرمى و محبّت رفتار مى كرد، ولى مهدى (عج) با كشتن با آنان برخورد مى كند... و كسى را به توبه فرا نخواند...
    ب) آمادگى جسمانى[برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]
    به طورى كه از روايات استفاده مى شود، پيروزى امام زمان(عليه السلام) به آمادگى جهان نيز بستگى دارد. وقتى جهان، حالت پذيرش براى حكومت جهانى پيدا كرد و انسانِ جنگ زده، صلح طلب شد، پيروزى انقلاب حضرت مهدى(عليه السلام) تحقّق مى پذيرد.
    در بعضى از روايات آمده است كه پيدايش اين آمادگى جهانى، بر اثر يك جنگ وحشت ناك است كه انسانِ جنگ زده، به دنبال آب حيات صلح و آرامش مى رود. امام صادق(عليه السلام)فرموده است:
    حكومت جهانى و رهبرى واحد، تحقّق پيدا نمى كند، مگر روزى كه در يك جنگ ويران كننده، دو سوم بشر نابود شوند.[برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ] ج) سلاح برتر و مدرن
    در بعضى از روايات آمده است كه حضرت مهدى(عليه السلام) از سلاح برتر بهره مند است كه جهان تسليم خواهد شد. سلاح ايمان و آلات مدرن جنگى، نقش عظيمى دارد.[برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]

  4. #3
    کاربر کهنه کار گلنرگس آواتار ها
    تاریخ عضویت
    Aug 2011
    محل سکونت
    تهران بود . دي
    نوشته ها
    9,150
    تشکر
    0
    تشکر شده 0 بار در 0 ارسال

    پیش فرض

    ...
    د) سلاح علم و دانش
    در بسيارى از احاديث، به اين واقعيّت اشاره مى شود كه امام زمان(عليه السلام) با قدرت علمى، مغزها را متوجّه خود مى كند و جهان علم به او ايمان مى آوردند. امام صادق(عليه السلام) فرموده است:
    تا زمان انقلاب حضرت مهدى(عليه السلام) علم و دانش تا چهار كلمه ترقّى مى كند، امّا در عصر مهدى(عليه السلام) به اندازه ى هفتاد و چهار كلمه ترقّى خواهد كرد. اين، يكى از اسباب پيروزى است.[برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]

    هـ) كارگزاران و وزيران لايق
    اداره ى سرزمين ها، در سايه ى رهبرى الهى و كارگزاران لايق و دل سوز و حاكميّت اسلام، امكان پذير است. امام عصر(عليه السلام) براى اداره ى جهان، استانداران و وزيرانى مى گمارد كه جز به مصالح اسلام و رضايت خدا به چيزى نمى انديشند. طبيعى است كشورى كه كارگزارانش از چنين خصوصيّت برجسته اى برخوردار باشند، بر تمام دشوارى ها، پيروز مى شود، به گونه اى كه زندگان، آرزوى زندگى دوباره مردگان را مى نمايند.[برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]

    كيفيّت تركيب دولت حضرت مهدى(عليه السلام)
    در روايات، تركيب دولت مهدى(عليه السلام) از پيامبران و جانشينان آنان و تقواپيشگان و صالحان روزگار و امّت هاى پيشين و از سران و بزرگان اصحاب پيامبر بيان شده است. نام برخى از آنان بدين گونه است:
    «حضرت عيسى(عليه السلام); هفت نفر از اصحاب كهف; يوشع وصى موسى(عليه السلام); مؤمن آل فرعون; سلمان فارسى; ابودجانه انصارى; مالك اشتر نخعى; قبيله ى همدان; عيسى(عليه السلام) به حضرت مهدى(عليه السلام) مى گويد: «من، به عنوان وزير فرستاده شده ام، نه امير و فرمانروا.».[برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]

    پي نوشت :
    [1]. بحارالأنوار، ج 52.
    [2]. چهل حديث سيره مهدوى، محمود بجستانى، ص 37، نشر معروف، چاپ سوم، مرداد 79.
    [3]. شماره هاى ب و ج و د، از كتاب ايدئولوژى و عقايد اسلامى، تأليف محمد
    دشتى، ص 228ـ230، اخذ شده است.
    [4]. بحارالأنوار، ج 52، ص 207، ح 44.
    [5]. بحارالأنوار، ج 52، ص 321 - 327.
    [6]. بحارالأنوار، ج 42، ص 327.
    [7]. احقاق الحق، ج 13، ص 294.
    [8]. چشم اندازى از حكومت مهدى، نجم الدين طبسى، ص 190، شركت چاپ و نشر سازمان تبليغات اسلامى، چاپ دوم، تابستان 77.
    (اجبار وقتي مطرح است كه آگاهي به اندازه كافي وجود نداشته باشد و عدم آگاهي مي تواند نتيجه 3 مطلب باشد .
    اول –آگاهي دهنده روش شناس نباشد .
    دوم –محيط براي آگاهي دادن مناسب نباشد .
    سوم –فردي كه مي خواهد آگاه شود (به اندازه كافي تعقل و فهم نداشته باشد در زمان ظهور آگاهي دهنده هم كاملاًآگاه است و هم روش شناس يعني حضرت حجة (ع) موقعيت مناسب است براي همين ظهور انجام شده است و سوم عقل مردم كامل شده پس امكان پذيرش آگاهي را دارد . اجبار در چنين شرايطي بي معناست –(موسسه تحقيات و نشر معارف اهل البيت (ع) )


    منبع اصلی:
    [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]




  5. #4
    کاربر کهنه کار گلنرگس آواتار ها
    تاریخ عضویت
    Aug 2011
    محل سکونت
    تهران بود . دي
    نوشته ها
    9,150
    تشکر
    0
    تشکر شده 0 بار در 0 ارسال

    پیش فرض

    آيا امام مهدى (عج) براى گسترش عدالت و افراشتن پرچم اسلام، از امدادهاى غيبى استفاده مى كند؟


    در گفتار پيشوايان معصوم(عليهم السلام) جنگ هاى پس از ظهور مهدى (عج) و فتوحات، به قدرت فردى و انسانى و نيروهايى نسبت داده شده است كه از سراسر جهان به يارى حضرت مى شتابند، ولى پيروز شدن بر تمام جهان با توجّه به پيشرفت علم و صنايع جنگى قبل از ظهور، كارى است بس دشوار كه علاوه بر قدرت فردى و زمينه هاى اجتماعى عصر قيام، به امدادهاى غيبى و الهى نيز نيازمند است.
    در اين جا، مناسب است كه نقش عوامل پيروزى انقلاب بزرگ جهانى حضرت مهدى (عج) را با استفاده از احاديث و روايات، به طور اختصار مورد بررسى قرار دهيم:

    الف) قدرت فردى و انسانى;
    ريّان پسر صلت مى گويد: به امام رضا(عليه السلام)عرض كردم: «آيا شما صاحب اين امر هستيد؟». فرمود: «من، امام و صاحب امر هستم، ولى نه آن صاحب امرى كه زمين را از عدل و داد پر مى كند، آن گاه كه از ستم و بيداد پر شده باشد. چه گونه مى توانم صاحب آن امر باشم در حالى كه ناتوانى جسمى مرا مى بينى؟ حضرت قائم، كسى است كه وقتى ظهور مى كند، در سنّ پيران است، ولى به نظر جوان مى آيد. او، اندامى قوى و تنومند دارد، به طورى كه اگر دست را به سوى بزرگ ترين درخت دراز كند، آن را از ريشه بيرون مى آورد و اگر ميان كوه ها فرياد برآورد، صخره ها مى شكند و از جا كنده مى شود...».[برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]
    در روايات ديگر نيز داريم كه با گفتن تكبير مهدى (عج) و لشكريانش، ديوارهاى شهر به لرزه در مى آيد و فرو مى ريزد. در هنگام قيام حضرت قائم (عج) دل هاى شيعيان آن حضرت، چنان پاره هايى از پولاد مى شوند كه قدرت هر مرد از آنان، در روايات، به اندازه ى قدرت چهل مرد بيان شده است. بنابراين، قدرت فردى، در انقلاب مهدى (عج) بى اثر نخواهد بود.

    ب) نقش نيروهاى مردمى در انقلاب جهانى حضرت مهدى;[برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]
    در احاديث آمده است كه حضرت مهدى (عج) به هنگام ظهورش، از مردم كمك و يارى مى طلبد و اين، بدان سبب است كه هم مردم را به راه سعادت و حق ببرد و هم قيام جهانى خويش را تا جايى كه ممكن است، با دست و توان خود مردم به ثمر برساند.
    در احاديث مى خوانيم:
    مهدى (عج) از مردم يارى مى طلبد. يكى از ياران خود را مى خواهد. به او مى فرمايد: به نزد مردم مكّه برو و بگو اى مكّيان! من فرستاده ى مهدى ام. مهدى مى گويد: «ما، خاندان رحمتيم; ما، مركز رسالت و خلافتيم... مردمان به ما ستم كردند... حق ما را از ما ستاندند. اكنون من از شما يارى مى طلبم به يارى من بشتابيد.».[برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]
    «يا أيّها الناس! إنّا نستنصر الله و مَنْ أجابنا من الناس;[برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ] اى مردمان! ما، از خدا
    يارى مى طلبيم و از هر كسى از مردم كه دعوت ما را بپذيرد و در صف ياران ما در آيد...».
    «إنّا نستنصر الله اليومَ و كلَّ سليم;[برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ] ما، امروز، از خدا يارى مى طلبيم و از هر مسلمانى كه در جهان هست.».
    باز در حديث مى خوانيم: «هنگامى كه قائم قيام كند، خداوند، شيعيان را از همه ى شهرها نزد او گرد مى آورد.». [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]
    از امام باقر(عليه السلام) نيز روايت شده است كه بانوان نيز در اين قيام بزرگ مشاركت دارند.
    آن حضرت فرمود: «چون مهدى فرياد برآورد كه ما از خدا يارى مى طلبيم و از هر مسلمانى، سيصد و سيزده تن از مردان، نزد او آيند كه با آنان پنجاه زن نيز هست. اين جماعت، در مكه گرد آيند.».[برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]
    اين شمار، نخستين گروه از ياران مهدى است. سپس دسته دسته مردمانى كه جزء ياران او خواهند بود، از زن و مرد، به آنان خواهند پيوست.
    بنابراين، در پيروزى انقلاب جهانى حضرت مهدى (عج) نيروهاى مردمى و قدرت فردى و انسانى، نقش عمده اى خواهند داشت.


    ج) امدادهاى غيبى در انقلاب جهانى مهدى (عج);[برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]
    نقش امدادهاى غيبى در پيروزى حكومت جهانى مهدى (عج) قابل توجّه است. حضرت، با انجام دادن معجزاتى، مشكلات را از سر راه برمى دارد و يا با رعب و ترسى كه خداوند در دل دشمن ايجاد مى كند و با ملائكه اى كه به يارى آن حضرت مى فرستد، موجبات پيروزى آن حضرت فراهم مى شود. در برخى از روايات نيز سخن از نيروهايى رفته است كه داراى خصوصيّات فرشتگان هستند و منتظر ظهور حضرتند تا او را يارى كنند و از تابوت حضرت موسى(عليه السلام)... نيز به عنوان وسيله ديگر براى نصرت و يارى حضرت مهدى (عج) نام برده شده است:

  6. #5
    کاربر کهنه کار گلنرگس آواتار ها
    تاریخ عضویت
    Aug 2011
    محل سکونت
    تهران بود . دي
    نوشته ها
    9,150
    تشکر
    0
    تشکر شده 0 بار در 0 ارسال

    پیش فرض

    ...
    1- رعب و ترس;
    امام صادق(عليه السلام) مى فرمايد: «قائم ما اهل بيت، با ترس و رعب يارى مى شود.»[برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]
    نيز مى فرمايد: «خداوند، حضرت قائم (عج) را به سه لشكر يارى مى دهد: فرشتگان; مومنان; رعب». [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]
    از اين روايات و احاديث ديگر نيز استفاده مى شود كه دشمن، از حركت لشكريان حضرت مهدى (عج) چنان وحشت زده مى شود كه وقتى لشكريان حضرت از جاى مى خواهد حركت كند، كسى جرئت شورش عليه آن ندارد.


    2- فرشتگان و جنّيان;

    حضرت على(عليه السلام) مى فرمايد: «خداوند، حضرت مهدى (عج) را با فرشتگان و جن و شيعيان مخلص، يارى مى كند.».[برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]
    امام باقر(عليه السلام) مى فرمايد: «فرشتگانى كه در جنگ بدر به پيامبر(صلى الله عليه وآله)يارى دادند، هنوز به آسمان بازنگشته اند تا اين كه حضرت صاحب الأمر را يارى رسانند. تعدادشان، پنج هزار فرشته است.».[برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]

    3- فرشتگان زمين;
    محمّد بن مسلم مى گويد: از امام صادق(عليه السلام)درباره ى ميراث علم و اندازه آن پرسيدم: حضرت پاسخ داد:
    خداوند، در شرق و غرب عالم، دو شهر دارد كه در آن گروهى سكونت دارند و هر چند وقت يك بار با آنان ديدار مى كنم و آنان از ظهور قائم مى پرسند. گروهى از آنان، از روزى كه به انتظار قائم (عج) بوده اند، سلاح خود را به زمين نمى گذارند. آنان، از خداوند مى خواهند كه حضرت را به آنان بنماياند. در هنگامى كه امام مهدى قيام مى كند، آنان، همراه او مى باشند... اجتماع آنان، متشكل از پيرو جوان است. اين گروه، از انديشه و دستورهاى امام آگاه هستند و آن را اجرا مى كنند. حضرت، اين سپاهيان را به جنگ هند، ديلم، روم، بربر، فارس، جابرسا، جابلقا ـ كه دو شهر در شرق و غرب است ـ مى فرستد. تمام پيروان اديان را به اسلام، يك تاپرستى و ولايت ائمه(عليهم السلام) دعوت مى كنند كه در صورت اجابت، مردم رهايى مى يابند و اگر تخلّف كردند، به قتل مى رسانند كه در تمام شرق و غرب عالم، همگان، ايمان مى آوردند.[برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]
    4- تابوت موسى;
    هنگام ظهور ولى عصر (عج) حضرت عيسى(عليه السلام)فرود مى آيد و كتاب ها را از انطاكيه گردآورى مى كند. خداوند بر روى او از چهره ى «ارم ذات العماد» پرده برمى دارد و كاخى را كه حضرت سليمان پيش از مرگش ساخت، آشكار مى سازد و حضرت دارايى هاى كاخ را گرد مى آورد و آن را ميان مسلمانان تقسيم مى كند و تابوتى را كه خداوند به «ادبيا» دستور انداختن آن را در درياى طبرستان داده بود، خارج مى سازد. در آن تابوت، آن چه را كه خاندان موسى و هارون به يادگار گذاشته اند، فرود مى آمد. مرغ هاى بريانى كه بنى اسراييل براى آيندگان خود ذخيره كرده اند، در آن است. آن گاه به كمك آن تابوت، شهرها را مى گشايد. همان گونه كه پيش از او نيز چنين كردند.[برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]
    پي نوشت :
    [1]. بحارالأنوار، ج 52، ص 322.
    [2]. اين قسمت، گرفته شده از كتاب خورشيد مغرب، نوشته ى محمد رضا حكيمى، ص 290 - 295، چاپ و نشر فرهنگ اسلامى، چاپ ششم، زمستان 68 است.
    [3]. بحارالأنوار، ج 52، ص 307.
    [4]. همان، ص 238.
    [5]. همان، ص 223.
    [6]. همان، ص 291، ح 37.
    [7]. بحارالأنوار، ج 52، ص 223.
    [8]. اين قسمت، گرفته شده از كتاب چشم اندازى از حكومت مهدى، نوشته ى نجم الدين طبسى، از فصل پنجم تا آخر فصل است.
    [9]. مستدرك الوسائل، ج 12، ص 335، و ج 14، ص 354.
    [10]. بحارالأنوار، ج 52، ص 343.
    [11]. ارشاد القلوب، ديلمى، ص 268.
    [12]. مستدرك الوسائل، ج 2، ص 448.
    [13]. بحارالأنوار، ج 27، ص 41 و ج 54، ص 334.
    [14]. غاية المرام، ص 697; الشيعة و الرجعة، ج 1، ص 136.


    منبع اصلی:
    [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]

  7. #6
    کاربر کهنه کار گلنرگس آواتار ها
    تاریخ عضویت
    Aug 2011
    محل سکونت
    تهران بود . دي
    نوشته ها
    9,150
    تشکر
    0
    تشکر شده 0 بار در 0 ارسال

    پیش فرض

    آیا امام زمان (عج) از تکنولوژی ،تمدن و سلاح جدید استفاده می کند؟


    در این باره نظرات مختلفی ابراز نموده اند:
    1. عده ای عقیده دارند که: اگر معصوم (ع) در عالم حضور می داشت و مبسوط الید بود و حکومت تشکیل می داد، هرگز به سراغ تأسیس تمدنی از نوع تمدن تکنولوژیک جدید نمی رفت ؛ چرا که چنین تمدن در مبانی و نتایج و در همة ابعاد و زوایای آن در تعارض با آموزه های کتاب و سنّت است .
    اینان می گویند: با مراجعه به احادیث و روایات مربوط ، در خواهیم یافت که حادثه ظهور و دوران پس از آن ، بیش از آن که متکی بر علل و اسباب عادی باشد، با پشتوانه آیات و معجزات الهی و علل و اسباب غیبی و ملکوتی ، صورت خواهد بست . اگر چه مشیّت غالب خداوند بر جریان امور از راه علل و اسباب عادی است امّا در مقاطعی ، این مشیّت به گونه ای غیرمتعارف و اعجازگونه ، محقق می شود و ما در تاریخ ، موارد متعددی از این دست سراغ داریم ، مانند حکومت سلیمان ، پادشاهی ذوالقرنین و...
    یکی از القاب حضرت مهدی (عج) «مبدأالا´یات » است و این بدان دلیل است که بیشترین معجزات ، به دست مبارک ایشان از آغاز ظهور تا پایان دوران حکومت ، محقق خواهد شد و خداوند برای هیچ یک از انبیا و رسل خود، این مقدار معجزه زمینی و آسمانی قرار نداده است .
    و از این قبیل است روایاتی که بر منصور و مؤید بودن به ظفر الهی امام زمان (ع) و داشتن پرچم رسول خدا در دست و نیز همراه داشتن سنگ و عصای موسی و انگشتر سلیمان و یاری وی توسط فرشتگان و جن‏ها و زنده شدن مردگان پس از ظهور و درهم پیچیده شدن طومار قدرت کفار دلالت می‏کنند[برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]
    پس شمشیرِ متکی به اراده حق، تمام قدرتها را به یک اشاره خاموش می‏کند.
    2. و برخی دیگر بر این باورند که: اعجاز یک امر استثنائی و برای موارد ضروری و فوق العاده است آنهم در مسیر اثبات حقّانیّت دعوت نبوّت یا امامت، و لذا امام زمان (ع) هم از تکنولوژی روز[برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]استفاده می کنند.

    الف- استفاده ی توامان از معجزات[برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]و تکنولوژی:
    یعنی حضرت هم از تکنولوژی عصر خویش و وسایل آن روز استفاده می‏کنند( چون روایتی نداریم که استفاده امام مهدی، علیه‏السلام، را از تکنولوژی روز صریحاً نفی کند بلکه نقطه مقابل آن زیاد است مثلاً:
    1. تعریفی که از اسب حضرت بیان شده است، شبیه به دستگاههای جدید است[برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ].
    2. درروایت آمده است که: یری فی عصره من فی المشرق من فی المغرب(در عصر آنحضرت کسانی که درمشرق هستند کسانی را که در مغرب اند ، می بینند).
    3. از روایاتی استفاده می شود که آن حضرت تکنولوژی راهم پیشرفت می دهند[برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ].) و هم ازمعجزات ( مثلا روایات ذیل می تواند به اعجاز اشاره داشته باشند:
    1.خداوند به ذی‏القرنین ابر و باد روان و آرام را عطا کرد و برای رهبر شما، سخت و مستحکم آن را ذخیره نمود. »سألته و ماالهواء الصعب؟ قال:الذی فیه رعد و قذف و برق[برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ].
    2.معه عصا موسی(با اوست عصای حضرت موسی) و ...)[برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]

  8. #7
    کاربر کهنه کار گلنرگس آواتار ها
    تاریخ عضویت
    Aug 2011
    محل سکونت
    تهران بود . دي
    نوشته ها
    9,150
    تشکر
    0
    تشکر شده 0 بار در 0 ارسال

    پیش فرض

    ...
    ه- بهره برداری از امکانات دیگر:
    وقتی حضرت مسیح به امام زمان(ع) اقتداء بنماید و توراتی که در آن اوصاف آن حضرت(ع) ذکر گردیده است کشف گردد و... دیگر هیچ حاجتی به سلاح نیست و همه جهانیان(مسیحیان،یهودیان و...) بدون جنگ وخونریزی بدو ایمان می آورند.
    در توضیح این نکته گفته شده است:
    قد ثبت أن الله رفع نبیه عیسی(ع) إلی السماء، بدلیل قوله سبحانه وتعالی: (وقولهم إنا ‏قتلنا المسیح عیسی بن مریم رسول الله، وما قتلوه وما صلبوه ولکن شبّه لهم... وما قتلوه یقیناً بل رفعه الله إلیه)[برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]، ‏کما أنّ الأحادیث حول صعود عیسی بن مریم(ع) إلی السماء کثیرة، وأنه موجود فی السماء حیٌّ یرزق، وقد مضی ‏علی صعوده اکثر من ألف وتسعمائة سنة، وتلک الأحادیث تصرح بأن النبی عیسی(ع) ینزل من السماء عند ظهور ‏الإمام المهدی(عج)، وأنه یقتدی بالإمام فی الصلاة.‏
    فانظر إلی حکمة الله البالغة وتدبیره العظیم، حیث رفع عیسی(ع) إلی السماء لیدخره لیوم عظیم وهدف کبیر.‏
    ثم ینبغی أن لا ننسی أن عدد المسیحیین فی العالم الیوم یفوق الألف ملیون نسمة، فمثلاً: رؤساء وشعوب الدول ‏الأوربیة، کلهم أو اکثرهم مسیحیون، واکثر رؤساء وشعوب القارة الأفریقیة مسیحیون أیضا، وکذلک الدول الأمریکیة ‏الشمالیة والجنوبیة، هی مسیحیة علی السواء، وعقیدة المسیحیین فی عیسی بن مریم(ع) مشهودة معروفة مذکورة فی ‏القرآن فاذا سمع المسیحیون بأن عیسی بن مریم(ع) قد نزل من السماء واقتدی بالإمام المهدی(عج) فهل تبقی فی ‏العالم حکومة مسیحیة أو شعب مسیحی یحارب الإمام المهدی(عج)؟
    رُوی عن الإمام محمد الباقر(ع) أنه قال – فی خبر طویل -: … فإذا اجتمع عنده عشرة آلاف رجل، فلا یبقی یهودی ‏ولا نصرانی إلا آمن به وصَّدقه)[برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]إذن، بناء علی ذلک.. فسوف تتعطل الأسلحة عن الاستعمال؛ إذْ تنتفی الحاجة ‏إلیها..‏
    أما الیهود فانهم یجتمعون عند الإمام المهدی(عج) فیُخرج لهم ألواح التوراة المدفونة فی بعض الجبال، فیجدون فیها ‏أوصاف الإمام وعلائمه، فلا یبقی یهودی إلاّ ویعتنق دین الإسلام، هذا وقد جاء عن الإمام الباقر(ع) أنه قال: (…إنما ‏سُمِّی المهدی لأنه یُهدی إلی أمر خفی، ویستخرج التوراة والإنجیل من أرض یقال لها إنطاکیة)[برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ].‏
    وأما سائر الأدیان والملل، فمن الواضح أن هذا التبدل المفاجئ العظیم الذی سوف یحصل فی الدول والشعوب، ‏سیترک أثراً کبیراً علی الحکومات اللادینیة، کالصین والکثیر من بلاد الشرق الأقصی، فهی عند ذلک لا تستطیع أن ‏تتجاهل هذه الحقیقة التی تغیّر مجری حیاة العالم..‏
    وأما الشیعة الذین یُقدر عددهم بنصف إجمالی عدد المسلمین فی العالم، فمن الطبیعی سیکونون فی طلیعة الشعوب ‏التی تلتف حول الإمام المهدی(عج) وتنضوی تحت لوائه.. وهکذا یسود الإسلام والسلام فی کافة بقاع الأرض، ‏وتدخل الشعوب والحکومات فی دین الله أفواجاً، خاصة إذا تذکرنا أن الشعوب المختلفة ستمل جمیع الحضارات ‏المزیَّفة، وسائر النظریات الفاشلة، لا سیما بعد ما یثقل الإرهاب والدمار وشبح الإبادة کاهل هذه الشعوب التی سیؤول ‏حالها إلی انتظار المصلح والمخلِّص الذی ینتشلها من براثن الخوف والبطش والترهیب[برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ].
    از طرف دیگر در روایات آمده است که إمام مهدی علیه السلام به رعب‎ یاری می شود، و سلاح در دست انسان مرعوب چه ارزشی دارد وچگونه می تواند کارایی داشته باشد؟!.
    در تبیین این مطلب گفته شده است:
    من الوسائل التی نصر بها الرسول صلی‎‎الله علیه وآله فی معارکه مع المشرکین "سلاح الرعب‎"‎
    ‎•‎قال صلی الله علیه وآله وسلم‎
    ‎ "‎نصرت بالرعب‎"‎
    ‎•‎وکما قال الله تعالی فی سورة الأحزاب (الآیة 26) "وقذف فی قلوبهم الرعب ،‎‎فریقا تقتلون، وتأسرون فریقا‎"
    فما قیمة احدث الأسلحة إذا کانت القلوب التی‎‎تحرکها قلوبا مرعوبة مذعورة• جاء فی الحدیث عن الإمام الصادق ‏علیه السلام وهو یذکر‎‎رایة القائم‎:
    ‎ "‎فإذا هو قام نشرها، ویسیر الرعب قدامها شهرا، ووراءها شهرا،‎‎وعن یمینها شهرا، عن یسارها شهرا‏‎"
    تصورا أن شخصا مثل" الإمام الخمینی" وهو واحد‎‎من جنود الإمام المهدی علیه السلام قد هز العالم، وأدخل الرعب ‏فی قلوب القوی الکبری‎‎فی العالم... فکیف إذا ظهر الإمام المهدی نفسه، ثم إن جیش الإمام المهدی یمتلک‏‎‎اضخم طاقة ‏إیمانیة ترهب أعداء الإسلام[برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]‎.‎اضخم طاقة ‏إیمانیة ترهب أعداء الإسلام[برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ].
    اما جای این سؤال باقی می ماند که پس تعبیرات مربوط به «قیام به شمشیر» در مورد مهدی(علیه السلام) چه مفهومی دارد؟
    در جواب این سؤال گفته شده است که «شمشیر» همیشه کنایه از قدرت و نیروی نظامی بوده و هست همانگونه که «قلم» کنایه از علم و فرهنگ است.
    شکی نیست که حتّی در میدان جنگهای سنّتی پیشین سلاحهای مختلفی جز شمشیر به کار می رفته، همچون تیر و نیزه و خنجر، ولی همواره می گویند اگر در برابر فلان موضوع سر تسلیم فرود نیارید «حواله شما با شمشیر است» یا گفته می شد «به زور شمشیر حقّ خود را می گیریم».
    یا از قدیم معروف بوده «کشور با دو چیز اداره می شود، قلم و شمشیر» و همه اینها جنبه سمبولیک دارد و مفهوم آن تکیه بر قدرت و استفاده از نیروی نظامی است.
    ضرب المثلهای زیادی امروز در این زمینه در دست است; می گویند:
    «فلان کس شمشیر را از رو بسته!» یعنی، آشکارا قدرت نمائی می کند.»
    «شمشیر میان ما و شما حکومت خواهد کرد!» اشاره به این که جز از راه جنگ مساله حل نمی شود.
    «شمشیرها را غلاف نمی کنیم تا به هدف برسیم!» کنایه از اینکه مبارزه را تا آخر ادامه خواهیم داد.
    «فلان کس شمشیرش را غلاف کرده!» یعنی، دست از مبارزه برداشته است.»
    «فلان کس شمشیر دو دم است!» یعنی، از دو سو مبارزه می کند.»
    در تمام این تعبیرات شمشیر کنایه از قدرت و مبارزه است; در روایات اسلامی نیز می خوانیم:
    الجنّة تحت ظلال السّیوف; بهشت در سایه شمشیرهاست.
    السّیوف مقالید الجنّة; شمشیرها کلیدهای بهشتند!
    همه اینها اشاره به جهاد و جانبازی و استفاده از قدرت است; و این گونه تعبیرات سمبولیک از «شمشیر» یا «قلم» در زبانهای مختلف فراوان است.
    از اینجا روشن می شود که منظور از قیام مهدی(علیه السلام) به سیف، همان اتّکای بر قدرت است; برای اینکه چنین گمان نشود که این مصلح بزرگ آسمانی به شکل یک معلم، یا یک واعظ، و یا راهنمای مسائل اجتماعی ظاهر می شود و رسالت او تنها اندرز دادن مردم است.
    بلکه او یک رهبر دورنگر و دور اندیشی است که نخست از حربه منطق بهره گیری کافی می کند، و آنجا که گفتار حق سودی نبخشد که در مورد بسیاری از زورگویان و جبّاران سودی هم نخواهد داد، دست به شمشیر می کند; یعنی، متوسّل به قدرت می شود و ستمکاران را بر سرجای خودشان می نشاند; یا در صورت لزوم، وجود کثیفشان را از سر راه بر می دارد; و شک نیست که برای اصلاح گروهی از مردم جز این راهی نیست که گفته اند:
    «النّاس لا یقیمهم الاّ السّیف; کار مردم جز با شمشیر راست نشود!»
    و به تعبیر دیگر، او تنها وظیفه اش روشنگری و ارائه راه نیست بلکه وظیفه مهمترش ـ علاوه بر این ـ اجرای قوانین الهی و به ثمر رساندن انقلاب تکاملی اسلام، و رساندن به مقصد و ایصال به مطلوب است[برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ].
    نتیجه اینکه امام زمان (عج) هم از معجزه استفاده می نماید و هم ازابزارهای دیگری هم چون تکنولوژی و این احتمال خیلی قوی است که واژه ی شمشیر جنبه ی سمبلیک داشته باشد.

  9. #8
    کاربر کهنه کار گلنرگس آواتار ها
    تاریخ عضویت
    Aug 2011
    محل سکونت
    تهران بود . دي
    نوشته ها
    9,150
    تشکر
    0
    تشکر شده 0 بار در 0 ارسال

    پیش فرض

    ...
    پي نوشت :
    [1]برای مطالعه بیشتر نگاه کنید به: کتاب اسلام و تجدّد،فصل: امام مهدی(عج) و تمدن جدید، «مهدی نصیری » وهمچنین، کتاب بیان الائمه ، ج 3، حاج شیخ محمدمهدی نجفی .
    [2]در منابع حدیث تعبیرات جالبی دیده می شود; از جمله:‏
    ‏ 1ـ از امام صادق(علیه السلام) چنین نقل شده:‏‏«انّ قائمنا اذا قام اشرقت الارض بنور ربّها واستغنی العباد من ضوء الشّمس( بحار، ج 13، چاپ قدیم، صفحه 176.‏); هنگامی که قائم ما قیام کند، زمین ‏به نور پروردگارش روشن می شود و بندگان خدا از نور آفتاب بی نیاز می شوند!»‏
    ‏ از این تعبیر چنین بر می آید که مسأله نور و انرژی آنچنان حل می شود که در روز و شب از پر قدرت ترین ‏نورها که می تواند جانشین نور آفتاب گردد، بهره گیری می کنند.‏
    ‏ آیا باز باید به این موضوع شکل اعجاز دهیم در حالی که برنامه زندگی روزمرّه ـ آنهم بطور مستمر ـ باید بر سنن طبیعی دور بزند، نه بر اعجاز; که اعجاز یک امر استثنائی و ‏برای موارد ضروری و فوق العاده است آنهم در مسیر اثبات حقّانیّت دعوت نبوّت یا امامت.‏
    ‏ و به هر حال، در عصر هیچ پیامبری زندگی عادی مردم بر اساس اعجاز جریان نداشته است; بنابراین، تکامل ‏علوم و صنایع به حدّی خواهد رسید که مردم با رهبری آن رهبر بزرگ قادر به کشف منبع نور و انرژی فوق ‏العاده ای که حتّی می تواند جانشین نور خورشید گردد، می شوند.‏
    ‏ و آیا در چنین اوضاع و شرایطی سلاح مردم برای تأمین صلح و آزادی و عدالت می تواند از نوع سلاحهای ‏قرون پشین باشد و اصولا تناسبی در میان این دو وجود دارد؟
    ‏ 2ـ در حدیث دیگری از ابوبصیر از امام صادق(علیه السلام) نقل شده: ‏
    ‏«انّه اذا تناهت الامور الی صاحب هذا الامر رفع اللّه تبارک و تعالی لَه کلَّ منخفض من الأرض، و خفّض له کلَّ ‏مرتفع حتّی تکون الدّنیا عنده بمنزلة راحته، فایّکم لو کانت فی راحته شعرة لم یبصرها(بحارالانوار، ج 52، ص 328); هنگامی که کارها به صاحب اصلی ولایت (مهدی(علیه السلام)) برسد خداوند هر نقطه فرو رفته ای از زمین را برای او مرتفع، و هر ‏نقطه مرتفعی را پایین می برد آنچنان که تمام دنیا نزداو بمنزله کف دستش خواهد بود! کدامیک از شما اگر در کف ‏دستش موئی باشد آن را نمی بیند!»
    ‏ امروز با نصب وسائل فرستنده بر فراز کوهها، کمک به انتقال تصویرها به نقاط مختلفی از جهان می کنند و حتّی ‏از ماهواره ها نیز استفاده کرده مناطق وسیعتری را زیر پوشش انتقال تصویر قرار می دهند; تا همه کسانی که ‏دستگاه های گیرنده در اختیار دارند بتوانند از آن استفاده کنند.‏
    ‏ ولی عکس این موضوع لااقل در حال حاضر عملی نیست; یعنی، تصویرها را از یک نقطه به نقاط مختلف جهان ‏می توان منتقل ساخت ولی از همه نقاط نمی توان به یک نقطه انتقال داد مگر این که در هر شهر بلکه در هر خانه، ‏و در هر بیابان و کوه و صحرا و در هر گوشه ای از دنیا دستگاه های مجهّز فرستنده نصب گردد، تا بتوان از همه ‏جهان آگاه شد و چنین چیزی با وسائل کنونی غیر ممکن است.‏
    ‏ امّا از حدیث فوق چنین برمی آید که در عصر قیام مهدی(علیه السلام) یک سیستم نیرومند و مجهّز برای انتقال ‏تصویرها به وجود می آید که شاید تصوّر آنهم امروز برای ما مشکل باشد، آنچنان که تمام جهان بمنزله کف دست ‏خواهد بود; نه موانع مرتفع، و نه گودی زمینها; مانع از رؤیت موجودات روی زمین نخواهد شد!‏
    ‏ بدیهی است بدون یک چنین سلطه اطّلاعاتی بر تمام کره زمین، حکومت واحد جهانی و صلح و امنیّت و عدالت، ‏به گونه همه جانبه، و سریع و جدّی، امکان پذیر نخواهد بود; و خداوند این وسیله را در اختیار او و تشکیلات ‏حکومتش قرار می دهد.‏ این نیز روشن است که این واحد اطّلاعاتی پیشرفته، نمی تواند در یک جامعه ظاهراً عقب افتاده بود باشد بلکه به ‏موازات آن باید سایر بخشهای زندگی نیز به همان نسبت پیشرفته باشد، در همه زمینه ها و در همه شؤون، و حتّی ‏نوع سلاحها.‏
    ‏ 3ـ از امام باقر(علیه السلام) نقل شده که فرمود:‏
    ذخر لصاحبکم الصّعب!‏ قلت: و ما الصّعب؟ قال: ما کان من سحاب فیه رعد و صاعقة او برق، فصاحبکم یرکبه، أَما انّه سیر کب السّحاب و یرقی فی الأَسباب; ‏اسباب السّماوات السّبع والارضین!( بحار، ج 12، ص 182)‏ برای صاحب و دوست شما (مهدی(علیه السلام)) آن وسیله سرکش ذخیره شده است.‏
    راوی این حدیث می گوید: گفتم منظور از وسیله سرکش چیست؟
    امام(علیه السلام) فرمود:‏
    ابری است که در آن غرش رعد و شدّت صاعقه یا برق است; او بر این وسیله سوار می شود; آگاه باشید او بزودی ‏بر ابرها سوار می گردد و صعود به آسمانها و زمینهای هفتگانه می کند.‏
    ‏ مسلماً منظور از ابر، این ابر معمولی نیست; زیرا ابرهای معمولی وسیله ای نیستند که بتوان با آنها سفر فضایی ‏کرد; آنها در جوّ نزدیک زمین در حرکتند و با زمین فاصله ناچیزی دارند و نمی توانند از آن بالاتر بروند; بلکه ‏اشاره به وسیله فوق العاده سریع السّیری است که در آسمان به صورت توده ای فشرده از ابر به نظر می رسد، ‏غرّشی همانند رعد، و قدرت و شدّتی همچون صاعقه و برق دارد; و به هنگام حرکت، دل آسمان را با نیروی فوق ‏العاده خود می شکافد; و همچنان به پیش می رود، و می تواند به هر نقطه ای از آسمان حرکت کند.‏
    ‏ و به این ترتیب، یک وسیله مافوق مدرن است که شبیه آن را در وسایل کنونی نداریم; تنها در میان بشقابهای ‏پرنده و وسایل سریع و سرسام آور فضایی که امروز داستانهایی از آنها بر سر زبانهاست و نمی دانیم تا چه حد ‏جنبه واقعی و علمی دارد، شاید شباهت داشته باشد; ولی به هر صورت بشقاب پرنده هم نیست.‏
    ‏ به هر حال، از حدیث بالا بطور اجمال می توان دریافت که موضوع عقب گرد صنعتی در کار نیست، بلکه ‏بعکس سخن از پیشرفت خارق العاده ای در میان است که به موازات آن باید تکامل در همه زمینه ها صورت گیرد.‏
    ‏ 4ـ حدیث عجیب دیگری که از جابر از امام باقر(علیه السلام) نقل شده چنین می گوید:‏
    ‏«انّما سمّی المهدی لانّه یهدی الی امر خفی; حتّی انه یبعث الی رجل لا یعلم النّاس له ذنب فیقتله حتّی ان احدهم یتکلّم ‏فی بیته فیخاف ان یشهد علیه الجدار(بحارالانوار، ج 13); به این جهت او مهدی نامیده شده است که به امور مخفی و پنهان هدایت می گردد; تا آنجا که گاه به سراغ کسی می ‏فرستد که مردم او را بی گناه می دانندو او را به قتل می رساند (زیرا از گناه نهایی او همانند قتل نفس که موجب ‏قصاص می شود آگاه است!) و تا آنجا که بعضی از مردم هنگامی که درون خانه خود سخن می گویند می ترسند ‏دیوار بر ضدّ آنها شهادت دهد (و از خلافکاریها و توطئه آنان، حکومت مهدی را با خبر سازد!»‏
    ‏ این حدیث نیز گواه بر آن است که در دروان حکومت او در حالی که نیکان و پاکان در نهایت آزادی به سر می ‏برند، خلافکاران چنان تحت کنترل هستند که ممکن است با وسائل پیشرفته ای امواج صوتی آنها از دیوار خانه ‏هایشان باز گرفته شود و به هنگام لزوم می توان فهمید که آنها در درون خانه چه گفته اند!‏
    ‏ این سخن شاید در یکصد سال پیش جز به عنوان یک معجزه قابل تصوّر نبود، اما امروز که می بینیم در بسیاری ‏از کشورها چگونگی حرکت اتومبیلها را در جادّه ها با دستگاه رادار از راه دور و بدون حضور پلیس کنترل می ‏کنند; و یا می شنویم دانشمندان توانسته اند از ‏
    امواجی که بر بدنه کوزه هایی که در پاره ای از موزه های مصر وجود دارد صدای کوزه گران دو هزار سال ‏پیش را زنده کنند، و یا می شنویم که دستگاه هائی وجود دارد که از طریق امواج حرارتی (امواج مادون قرمز) که ‏از یک دزد یا یک قاتل در محلّی باقیمانده و خودش تازه از آنجا گریخته عکسبرداری کنند و او را از روی آن ‏بشناسند; زیاد شگفت آور نیست.‏
    ‏ از مجموع آنچه در بالا آوردیم پاسخ سؤالات گذشته روشن می گردد که در عصر انقلاب جهانی مهدی(علیه ‏السلام) نه فقط مسئله عقب گرد صنعتی وجود ندارد بلکه صنایع و تکنولوژی بطرز بی سابقه ای گسترش می یابد ‏ولی تنها در مسیر منافع انسانها و تحقّق بخشیدن به آرمان حق طلبان و آزادیخواهان و تشنگان حقّ و عدالت.‏( حکومت جهانی حضرت مهدی (عج) / ص246-ص252‏)
    [3] بعضی از محققین، تائیدات الهی‎ و معجزات آن حضرت را سه گونه دانسته اند:
    1. ‏‎(‎نصرة الملائکة للإمام المهدی علیه‎‎السلام
    ‎•‎عن الإمام الباقر علیه السلام قال:" لو خرج قائم آل محمد لنصره الله بالملائکة‎‎المسومین والمردفین والمنزلین.... ‏یکون جبرائیل أمامه ومکائیل عن یمینه, واسرافیل‎‎عن یساره, والرعب مسیره أمامه وخلفه وعن یمینه وعن شماله‎"‎
    ‎•‎وعنه قال‎:
    ‎"‎کأنی بالقائم علی نجف الکوفة وقد سار إلیها من مکة فی خمسة آلاف‎‎من الملائکة جبرئیل عن یمینه, ومکائیل عن ‏شماله, والمؤمنون بین یدیه , وهو یفرق‎‎الجنود فی الأمصار‏‎"‎
    ‎•‎وعن الإمام الصادق علیه السلام ان الإمام المهدی یؤیده الله بثلاثة أجناد‎:‎بالملائکة، وبالمؤمنین، وبالرعب‎.
    ‎2. ‏‎)‎نصرة الإمام ببعض القوی الکونیة [ الریح‎/‎العاصفة/ الطوفان/ الخسف‎] .
    ‎3.‏‎)‎جاء فی بعض الأحادیث أن ریحا سوداء تهب فتجعل‎‎معسکرات أعداء الإمام المهدی کأعجاز نخل حاویة‎..
    وقصة الخسف فی البیداء الذی‎‎یحدث لجیش السفیانی مدونة فی کل المصادر الحدیثیة السنیة والشیعیة بما فیها ‏صحیحا‎‎البخاری ومسلم‎.‎
    [4] إنّما یرکب فرسه فی الکوفة و ینتفذ فرسه، له أعین، له... .
    مجلات >فصلنامه موعود>شماره 25، حکومت جهانی در عصر فن‏آوری، حجة‏الاسلام والمسلمین کورانی
    [5]مثلا در روایت آمده است : إنّ العلم فی عصره یکون جزئین فیضّم علیه خمس و عشرین جزءاً و یبثها فی النّاس سبعاً و عشرین. همان
    [6]ترجمه ی این روایت در ذیل پاورقی (2) گذشت.
    [7][برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]
    [8]حکومت جهانی حضرت مهدی (عج) /ناصر مکارم شیرازی/ ص254-ص262
    [9]درباره زمان ظهور امام عصر(عج)، روایتی است از امام باقر علیه السلام که در تمام کتب نوشته شده است‎:‎
    ‎«‎عن ابی جعفر علیه السلام : اِذا قامَ قائِمُنا وَضَعَ اللّهُ یَدَهُ عَلی رُؤُسِ العِبادِ فَجُمِعَ بِها عُقُولُهُم وُ کَمُلَتْ بِهِ اَحْلامُهُم»
    امام باقر علیه السلام می ‏فرماید: زمان ظهور امام عصر(عج) که می ‏رسد خداوند دست رحمتش را بر سر بندگان قرار ‏می ‏دهد، توجه کنید نمی ‏گوید بر سر مؤمنان یا مسلمانان، می‏گوید بر سر همه بندگان، خوب دست رحمت حق که ‏بالای سر شرقی ‏ها، غربی ‏ها، اروپائی ‏ها، امریکائی ‏ها، آسیائی ‏ها می ‏آید، این دست رحمت حقّ چه می ‏کند؟‎‎
    می ‏گوید: با دست حضرت حق عقلهای مردم متمرکز می ‏شود. عقل مردم کامل می ‏شود.قبل از ظهور امام عصر(عج)، ‏یکی از شرائط ظهور ترقّی عقل مردم است، یعنی باید این قدر سطح افکار بالا رود، این قدر مغزها باید ترقّی کند ‏که تمام روی کره زمین بتواند یک حکومت را بپذیرد، چون از نظر مردم‏شناسی اجتماعی، اساس و پایه اصلی ‏قدرتهای بزرگ در دنیا بر مقیاس و معیار صلاحیت عقلی مردم است، اگر عقلها بالا برود یک قانون بر سر همه سایه می‏اندازد. اگر رشد عقلی ‏افزایش یابد یک حکومت همه را اداره خواهد کرد پس معیار رشد عقلی است. و امام باقر علیه السلام می‏فرماید: قبل ‏از ظهور و حکومت امام عصر علیه السلام عقلها باید بالا برود‎.
    [10]مراد از خودبخود اینست که روحیه خود مردم برای یک سازندگی نو آماده شود. این مسلم است که اگر زندگی بر مبنای لذت باشد زندگی حیوانی است. در زندگی حیوانی جنگ و جدال و تنازع زیاد است بر عکس ‏در زندگی انسانی صفا و صمیمیت و برادری است‎.‎
    و وقتی که تزاحم بین انسانها زیاد شد، گناه بسیار می‏شود، گناه بسیار، مردم را ناراحت می‏کند ظلم بسیار، مردم را بجان ‏می‏آورد، و بشر را برای پیدا شدن حکومت نورانی، یک حکومت ربّانی یعنی حکومت فرزند امام عسکری علیه ‏السلام آماده و مهیّا می‏کند‎.‎ پس تقاضای مردم لازم است ، و اگر در روایات یکی از شرائط ظهور، پر شدن جهان از بیداد و ستم، از ظلم و تجاوز قرار داده شده است ( بِهِ یَمْلاَُ اللّهُ اْلاَرْضَ قِسْطَاً وَ عَدْلاً بَعْدَ ما مُلِئَتْ ظُلْماً و جُورا ً)، در واقع بیان کننده ی چنین ‏زمینه و تقاضایی است.
    یکی از جامعه شناسان درباره سازندگی خودبخود مثال می ‏زند، می ‏گوید:
    در آن موقعی که «آبراهام لینکلن» آمد و قضیه بردگی را لغو کرد، در واقع این آبراهام لینکلن لغو کننده مسئله بردگی نبود، بلکه این همان تحول خودبخود بود، روحیه مردم برای پذیرش لغو بردگی آماده بود، او از فرصت و موقعیت استفاده کرد. بنابراین اگر روحیه جامعه بصورتی درآید که برای تحول و دگرگونی آماده باشد، خودبخود ملّتها بهم نزدیک می‏شوند، و خودبخود دنیا به صورت یک ملّت درمی ‏آید.
    [11] نمونه کوچک آن واقعه ی نماز بارانمرحوم آیة الله آقا سید محمد تقی خوانساری «رضوان اللّه علیه» است، قم گرفتار بی بارانی شد. مردم تصمیم ‏گرفتند برای نماز به مصلی بروند. مرحوم آیة الله خوانساری امامت جماعت را پذیرا شد و فرمود: من حاضرم ‏بروم برای صلاة استسقاء. به مردم خبر دادند. با تمام آدابی که اسلام گفته؛ پا برهنه، بچه‏ ها را از مادرها جدا کنند، ‏گریه، شیون، با این حال حرکت کردند. رودخانه شهر خشک شده بود، یک عده داخل رودخانه راه می‏رفتند و یک ‏عده جوان خام هم متلک می‏گفتند، می‏گفتند: توی رودخانه نروید آب شما را می‏برد! اما اینها اعتنا نکردند و رفتند. ‏این جریان در موقع جنگ جهانی بود. پایگاه نظامی‏های آمریکا در خاکفرج بود آمریکائیها دیدند که جمعیت می‏آید، ‏خیال کردند می‏خواهند به پایگاه حمله کنند، تمام مسلسلها را سوار کردند که مردم را بکوبند، رئیس شهربانی نزد ‏آمریکائیها رفت، گفت: مردم می‏خواهند نماز بخوانند، دعا کنند به شما کاری ندارند، مردم آمدند، آمریکائیها هم نگاه ‏می‏کردند، همه پشت مسلسل مواظب بودند. مرحوم آسید محمد تقی خوانساری آمد دعا خواند، نماز خواند، با فاصله ‏کم، بارانی آمد عجیب. وقتی باران آمد آمریکائیها تکان خوردند، بوسیله رئیس شهربانی از مرحوم آقا سیدمحمد تقی ‏خوانساری وقت گرفتند، اُمراء و فرماندهان بزرگ آمدند، مثل اینکه داخل کلیسا در مقابل محراب زانو می‏زنند! ‏آمدند مقابل آقای آسیدمحمد تقی زانو زدند، گریه کردند التماس کردند، دستها را هی حرکت دادند، مترجم گفت: ‏اینها می‏گویند: آقا تو مسیح زمانی، تو مستجاب الدعوه‏ای، تو که دعا کردی باران آمد، دعا کن، جنگ تمام شود، ما ‏پیش زن و بچه‏ مان برویم، ما به جان آمدیم!
    پس سربازی که در غربت مانده، و صدمه ‏ای هم ندیده تا یک جرقه روحانی می‏بیند، می‏آید التماس می‏کند دعا کن ‏ما نجات پیدا کنیم.
    [12][برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]
    [13]نساء/157
    [14]کتاب العرائس الواضحة لعبد الهادی الابیاری/ص209
    [15]‏ کتاب عقد الدرر.
    [16] این نکته ثابت گشته است که: خداوند پیامبرش حضرت عیسی(ع) را به آسمانها بالا برد و بر این امر آیه ی 157/نساء گواهی می دهد و همچنین احادیثی دلالت دارند. در احادیث وارد شده است که آنحضرت زنده است و در زمان ظهور امام زمان (ع) از آسمان نزول می کند و به آنحضرت اقتدا می نماید.
    حال باید دید که حکمت این کار خداوند چه بوده است؟ آیا غیر از این است که خداوند خواسته است حضرت عیسی(ع) را برای روزی بزرگ و هدفی عظیم ذخیره بنماید. تصور کنید که مسیحیان جهان شاهد صحنه ی اقتداء حضرت عیسی(ع) به امام زمان(ع) باشند آیا در این صورت کسی به جنگ با امام زمان(ع) می پردازد پس دیگر نیازی به اسلحه نیست.
    از امام باقر (ع) روایتی وارد شده است که مهدی(ع) تورات و انجیل واقعی را از زمینی بنام انطاکیه استخراج می کند. حال آیا هیچ یهودی در عالم باقی می ماند که به آن حضرت ایمان نیاورد، با اینکه می بیند در الواح تورات بیان گردیده که مهدی(ع) چه اوصافی دارد.
    شکی نیست که این تحولات عظیم، تاثیر شگرفی بر سایر ملل و ادیان می گذارد وآنها را هم وادار به تسلیم می کند، این چنین است که ملتها و حکومتها گروه گروه به امام زمان (ع) ایمان می آورند و اسلام همگانی می شود.
    مخصوصا اگر یاس و خستگی ملتها ازجمیع مکاتب و تمدن بشری و همچنین ترس از نابودی و هلاکت نسل بشر به این مساله ، اضافه گردد، که در این صورت ملتها بدنبال مصلحی می گردند که آنها را از این بدبختیها برهاند.
    ( المصدر : قراءة فی کتاب ‏الامام المهدی من المهد الی الظهور للسید کاظم القزوینی )‏
    [17] از وسائلی که موجبات پیروزی پیامبر(ص) در جنگها رافراهم نمود سلاح ترس بوده است چنانکه خود آنحضرت فرمود : من به ترس یاری شدم و قرآن هم در این باره می فرماید : و در دلهایشان ترس افکند: گروهی را می کشتید و گروهی را اسیر می کردید احزاب /26 . و چه ارزشی دارد اسلحه در دست کسانی که در دل آنها رعب وجود دارد ، در حدیثی از امام صادق (ع) در وصف پرچم آنحضرت آمده است: رعب به اندازه یک ماه راه ، جلو، و یک ماه ، عقب سر، و یک ماه ، از طرف راست ، و یک ماه از طرف چپ آن پرچم، سیر می کند.
    حال شما تصور کنید که امام خمینی (ره) یکی ازسیربازان امام مهدی (ع) باشد،اگر او توانسته است این همه ترس دردل نیروهای استکباری بکند ، پس چگونه است حال آنحضرت ، و در واقع سربازان آنحضرت از ایمان قوی برخوردار هستند و همین نیروی ایمان موجب ترس در دل دشمنان اسلام می گردد.
    [18]حکومت جهانی حضرت مهدی (عج) / ص252-ص254


    منبع اصلی:
    [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]

  10. #9
    کاربر کهنه کار گلنرگس آواتار ها
    تاریخ عضویت
    Aug 2011
    محل سکونت
    تهران بود . دي
    نوشته ها
    9,150
    تشکر
    0
    تشکر شده 0 بار در 0 ارسال

    پیش فرض

    آيا امام زمان (عليه‌‌السلام)، پس از ظهور دين جديدى خواهند آورد؟


    در برخى از روايات آمده است كه وقتى حضرت مهدى، عليه السلام، ظهور كند مردم را «به امر جديد» و يا «كتاب جديد» دعوت خواهد كرد، از جمله آن روايت ها است روايتى از امام صادق، عليه السلام، كه در آن آمده است:
    وقتى قائم، عليه السلام، ظهور كند به امر جديدى مردم را دعوت خواهند كرد، همانطور كه پيامبر اكرم، صلّى اللَّه عليه وآله، مردم را پس از بعثت به امر و آيين جديدى فرا مى خواندند.[برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]
    در مقابل براساس اعتقاد همه مسلمانان دين اسلام آخرين دين الهى و كتاب قرآن آخرين كتاب وحى است كه به بشر نازل شده است و گذشته از اين در تعداد زيادى از روايات تصريح شده است، امام زمان، عليه السلام، مردم را به اطاعت كامل از دين اسلام و احكام حياتبخش آن دعوت خواهد كرد. در اين باره از رسول خدا، صلّى اللَّه عليه وآله، نقل شده است كه:
    قائم از فرزندان من است. اسم او اسم من و كنيه او كنيه من و خوى و رفتار او همانند سيره و رفتار من است، مردم را بر اطاعت از احكام دين من فرا مى خواند و آنها را به رعايت دستورات قرآن دعوت مى كند. [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]
    از دقت در مجموعه اين روايات بوضوح روشن مى شود كه هدف امام زمان، عليه السلام، ترويج و حاكميت بخشيدن به احكام اسلام و تجديد عظمت آن است، وگرنه موضوع آوردن يا مطرح كردن آيين جديد به غير از اسلام به دلالت آيات صريح قرآن و روايات متواتر اهل بيت، عليهم السلام، منتفى است.

    امّا اينكه چرا از عملكرد آن حضرت به عنوان امر جديد ياد مى شود؟
    علت آن است كه در طول تاريخ به ويژه در دوران غيبت مردم دراثر كوتاهى و غفلت يا جهل و نادانى بدعت هاى زيادى را در دين ايجاد مى كنند و به جهت منافع زودگذر دنيوى خود به خيال اين كه عدول از احكام الهى آنها را زودتر و يا راحت تر به آن اهداف مى رساند بسيارى از احكام قرآن و اسلام را ناديده مى گيرند يا آنها را به ميل خود تفسير و تأويل مى نمايند و درنتيجه اين كار اسلام واقعى به فراموشى سپرده مى شود، لذا وقتى امام زمان، عليه السلام، ظهور مى كنند بدون توجه به ميل و خواست مردم احكام خداوند را به همان صورت كه صادر شده است به اجرا درمى آورند و بديهى است كه اين كار در نظر مردمى كه خيلى از اين احكام را به كنار نهاده بودند يا آنها را به گونه اى ديگر معنى مى كردند تازگى خواهد داشت و با اسلام مصطلح و رايج در بين آنها فرق خواهد كرد، درنتيجه با خود خواهند گفت آن حضرت به اسلامى غير از آن اسلامى كه ما مى شناسيم دعوت مى كند.
    بنابراين بايد گفت چون مردم در آن زمان خيلى از اركان مهم و اساسى اسلام را رها كرده و به ظواهر آن اكتفاء نموده اند و به اصطلاح اسلام را در نماز و روزه و... خلاصه كرده اند با ديدن اينكه امام زمان، عليه السلام، در تمام زمينه ها به لزوم رعايت احكام خاصى كه ريشه هاى وابستگى به ديگران و تأثيرپذيرى از فرهنگ بيگانگان را قطع مى كند و هرگونه ظلم و ستم و امتياز طلبى هاى نادرست اجتماعى را از متوليان دروغين امور سلب مى كند و... پافشارى مى نمايند، درحاليكه اين امور را آنها تاكنون به اسم قوانين اسلامى ايجاد و رواج داده بودند، بديهى است كه با مشاهده چنين وضعى حتى برخى از متوليان مراكز مذهبى و فرهنگى نيز به مقابله با آن حضرت برخواهند خاست؛ چرا كه اولاً مضمون دعوت آن حضرت را به ضرر موقعيت خويش مى بينند و ثانياً آنها را مخالف با آنچه كه تا آنروز به اسم اسلام مى شناختند ارزيابى مى كنند.
    امام صادق، عليه السلام، در روايتى به اين حقيقت اينگونه اشاره مى كنند: وقتى كه قائم، عليه السلام، قيام كنند مردم را به اسلام جديد (واقعى) دعوت خواهند كرد و آنها را به سوى احكامى كه كهنه به نظر مى رسند و عموم مردم از آن دور افتاده اند هدايت خواهد نمود.[برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]
    نكته ديگر آنكه اصولاً يكى از حكمت هاى اصلى ناميده شدن امام زمان، عليه السلام، به «مهدى» آن است كه آن حضرت مردم را به آنچه كه از دور شده اند يعنى احكام واقعى اسلام هدايت خواهد كرد.

    پی نوشت :
    1. اثباة الهداة، ج 7، ص 110.
    2. همان، ج 7، ص 52.
    3. ارشاد مفيد، ص 343.


    منبع اصلی:
    [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]

  11. #10
    کاربر کهنه کار گلنرگس آواتار ها
    تاریخ عضویت
    Aug 2011
    محل سکونت
    تهران بود . دي
    نوشته ها
    9,150
    تشکر
    0
    تشکر شده 0 بار در 0 ارسال

    پیش فرض

    آیا امام زمان بعد از ظهور بر جهان حکمفرمایی می کنند یا بعد از ظهور قیامت بر پا می شود؟


    بعد از ظهور امام زمان (عج) فوراً قیامت بر پا نمى شود بلکه حضرت مدتى را در روى زمین سلطنت و حکومت مى کند. البته روایات در رابطه با مدت حکومت مختلف است از پنج سال تا 309 سال ذکر شده است. این اختلاف شاید اشاره به دوران هاى مختلف حکومت آن حضرت باشد.
    علامه مجلسى مى گوید: بعضى از روایات بر جمیع مدت حکومت و بعضى بر زمان استقرار دولت دلالت دارد [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ] . یکى از اعتقادات شیعه ، مسئلة رجعت است . رجعت در زمان ظهور و پس از ظهور امام زمان (عج) به وقوع مى پیوندد. عقیدة شیعه امامیه آن است که خداوند متعال در موقع ظهور امام زمان (عج) مردمى از شیعیان آن حضرت را که قبلاً مرده بودند به دنیا بر مى گرداند تا به ثواب یارى او و مساعدت وى و مشاهده دولت آن حضرت فائز گردند. هم چنین مردمى از دشمنان آن حضرت را نیز زنده مى گرداند تا از آن ها انتقام گیرد [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ] . بر این اساس در دعاى عهد نیز مى خوانیم: « اگر قبل از ظهور حضرت مُردم ، مرا از قبر بیرون آور تا در رکاب حضرت باشم» . از روایات استفاده مى شود که بعضى از امامان (ع) مانند امام حسین (ع) به دنیا بر مى گردد. امام صادق(ع) مى فرماید: «نخستین کسى که قبرش مى شکافد و زنده مى شود و به دنیا بر مى گردد حسین بن علی(ع) است و این رجعت عمومى نیست بلکه افراد خاصى به دنیا بر مى گردند که یا مؤمن خالص و یا مشرک محض باشند» . [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]
    پس از حکومت سیصد ساله و بیشتر ، مجدداً اوضاع دگرگون شده حکومتهاى دینى و غیر دینى رخ مى نمایند. جباران زمام امر را به دست مى گیرند . حکومت هاى دینى از بین مى روند و با گذشت زمان ارزش هاى اخلاقى و انسانى از میان مى رود و فساد و بى بند و بارى سطح جهان را فرا مى گیرد.
    روایات زیادى دربارة علائم قیامت داریم که « اشراط الساعه اش » مى گویند و این احادیث غیر از علائم ظهور امام عصر(عج) است ، چرا که بیشترین تأکید در علائم الظهور بر حاکمیت ظلم و جور است ولى در علائم قیامت بر فساد و بى بند و بارى هاى اخلاقى و علنى شدن مسائل جنسى در برابر چشم مردم است. در هر صورت ممکن است این وضعیت میلیونها سال طول بکشد تا قیامت بر پا گردد.
    عیاشى در تفسیر خود از جابر بن یزید جعفى روایت نموده که گفت شنیدم حضرت باقر(ع) مى فرمود: به خدا قسم مردى از ما اهل بیت بعد از مرگش سیصد و نه سال سلطنت مى کند. عرض کردم: این در چه زمانى خواهد بود؟ فرمود: بعد از مرگ قائم است. عرض کردم : حضرت قائم در عالم خود چقدر باقى مى ماند؟ فرمود: نوزده سال از موقع قیام تا هنگام مرگش. عرض کردم: آیا بعد از مرگ قائم هرج و مرج مى شود؟ فرمود: آرى پنجاه سال . آن گاه امام منتصر به دنیا باز مى گردد براى خون خواهى خود و یارانش. وى بى دین ها را به قتل مى رساند و به اسارت مى برد. پس از ایشان امام سفاح به دنیا بر مى گردد پس تمام دشمنان ستمگر ما را مى کشد و تمام زمین را مالک مى شود و خداوند کار او را اصلاح مى گرداند و سیصد و نه سال سلطنت مى کند. آن گاه امام فرمود: اى جابر مى دانى امام منتصر و سفاح کیست؟ منتصر ، حسین (ع) و سفاح ، امیرالمؤمنین (ع) است. [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]

    پی نوشت:
    1. منتخب الاثر، ص 618.
    2. مهدى موعود، ص 1232.
    3. مهدى موعود، ص 1186.
    4.مهدى موعود، ص 1239.



    منبع اصلی:
    [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]







صفحه 1 از 2 12 آخرینآخرین

اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 4 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 4 مهمان ها)

موضوعات مشابه

  1. ترشحات و عفونتهای دستگاه تناسلی زنان
    توسط منتقمُ الزهراء در انجمن سلامت بانوان, کودکان و مسائل جنسی
    پاسخ: 3
    آخرين نوشته: 05-11-2014, 21:30
  2. جایگاه نشانه های ظهور در هندسه دین
    توسط safaeei در انجمن مباحث ديگر بخش اسلامی
    پاسخ: 0
    آخرين نوشته: 19-07-2013, 16:19
  3. پرخطرترین خودروی نوروز ۹۲
    توسط بی پلاک در انجمن مباحث اقتصادی
    پاسخ: 1
    آخرين نوشته: 07-04-2013, 16:06
  4. پاسخ: 0
    آخرين نوشته: 17-03-2013, 20:40
  5. ارزان ترین سفرهایی که در نوروز می توانید بروید
    توسط بی پلاک در انجمن انجمن متفرقه
    پاسخ: 0
    آخرين نوشته: 21-02-2013, 13:39

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •  
کانال سپاه