سازمان جهانی بهداشت (WHO) پیشبینی کرده است که تا سال 2020 میلادی افسردگی دومین بیماری طاقت فرسای جهان میشود.
ابتلای جمعیت بیشتری از مردم جهان به افسردگی قطعا به این معنی است که شمار زیادی از آنها به دنبال شیوههای موثر و با کمترین عوارض جانبی برای درمان این اختلال روانی خواهند بود. در حالی که داروهای افسردگی روشی سریع برای کنترل علائم این بیماری هستند اما برای دوره کوتاهی تاثیرگذار خواهند بود و در عین حال مصرف این داروها عوارض جانبی متعددی به همراه دارد.
روانپزشکان و رواندرمانگرهای معتقدند که مبتلایان به این اختلال میتوانند به جای متوسل شدن به این داروهای شیمیایی از روشهای طبیعی برای درمان افسردگی استفاده کنند که البته تمام این روشها نه تنها در درمان بلکه حتی در پیشگیری از افسردگی نیز تاثیر قطعی دارند. این راهکارهای طبیعی عبارتند از:
مصرف زعفران: زعفران از ادویههای معروف است و فوائد درمانی متعدد آن شناخته شدهاند. یکی از فوائد این ادویه بالا بردن خُلق، بهبود وضعیت روانی فرد و مقابله با افسردگی است به گونهای که حتی میتوان تاثیر آن را با برخی از داروهای افسردگی مقایسه کرد.
مصرف امگا - 3: مطالعات تایید میکند در بدن افراد مبتلا به افسردگی سطح پایینی از امگا - 3 وجود دارد. همچنین در مناطقی از جهان که مصرف ماهی بیشتر است نرخ ابتلا به افسردگی در مردم کمتر است. مصرف اسیدهای چرب امگا - 3 تهیه شده از روغن ماهی برای درمان افسردگی بسیار مهم است.
مراقبه (مدیتیشن): بسیاری از بررسیها نشان دادهاند که مراقبه، نقش مهمی در کاهش افسردگی دارد. مراقبه به فرد کمک میکند تا ذهن خود را پاک سازد و به وضعیت روانی آرام و کمتنشی دست پیدا کند.
ورزش کردن: ورزش کردن موجب ترشح «دوپامین» در مغز میشود که به مغز تکانههای مثبتی ارسال میکند و این انتقالدهنده عصبی میتواند با استرس، اضطراب و افسردگی مقابله کند.
تنظیم خواب: عادات اشتباه خواب، علائم افسردگی را تشدید میکنند. تنظیم برنامه خواب و رعایت ساعات منظم خواب شبانه در کنترل وضعیت روانی و بهبود خُلق افراد تاثیر مثبت دارد.
منبع: ایسنا