نمایش نتایج: از 1 به 5 از 5

موضوع: مسائل و مشکلات دوران بارداری

  1. #1
    مدیر انجمن جنگ نرم و پزشکی منتقمُ الزهراء آواتار ها
    تاریخ عضویت
    May 2013
    محل سکونت
    خـراب آبـاد
    نوشته ها
    8,630
    تشکر
    0
    تشکر شده 0 بار در 0 ارسال

    پیش فرض مقابله با علائم آزار دهنده بارداری

    بارداری، زندگی و بدن شما را تغییر می دهد. میدانید که شکم شما بزرکتر میشود و بیشتر از حد معمول احساس خستگی می کنید، ممکن است چندین بار در طول بارداری استفراغ کنید. اما ممکن است انتظار بعضی تغییرات فیزیکی را نداشته باشید...


    به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از webmd ، دکتر میشل هکاخا نویسنده کتاب ۴۱۱ روز انتظار در بخش پاسخ های روشن و مشاوره هوشمند برای بارداری شما می نویسد : اتفاقات بسیاری در بدن یک زن باردار رخ میدهد، و اغلب غیر منتظره هستند که عبارتند از: رشد مو در ناحیه شکم، آروغ زدن، یبوست، افزایش ترشحات مهبلی، بواسیر و غیره.
    او می گوید:”اینها چیزی نیستند که یک زن معمولا در مورد آن صحبت کند، بنابراین هیچ جای تعجب نیست که مطرح کردن این موضوعات کمی خجالت آور باشد، من همیشه شوخی میکنم که نصف روز من اطراف پاسخ دادن به پرسشهای مراجعینم می چرخد، از قبیل: “این اتفاق واقعا برایم عجیب و غریب است ، یا از این حالت خجالت میکشم. ”
    خجالتی نباشید! متخصص زنان و زایمان شما به دانستن آنچه که برای شما اتفاق میافتد نیاز دارد تا مطمئن شود که بارداری شما در مسیر طبیعی قرار دارد.
    دکتر کیم هوور، دانشیار گروه زنان و زایمان در دانشگاه آلاباما در بیرمنگام می گوید “در اکثر دوران بارداری، وجود این نشانه ها طبیعی هستند، همچنین دانستن این موضوع نیز برای زنان مهم است، زیرا به آنها اجازه میدهد تا از طبیعی بودن گاز، نفخ، بی اختیاری ادرار، علائم کشش و آروغ زدن اطمینان حاصل کنند.”
    در اینجا ۷ علامت وجود دارد که موجب خجالت میشود، نشانه هایی که بسیاری از زنان باردار تجربه میکنند، در عین حال که کاملا طبیعی هستند، همینطور به روشهائی اشاره میشود که می توانید با انجام آن، این علائم را به حداقل برسانید.
    ۱- گاز بیش از حد در شکم
    عملا هر زن باردار در شکم خود افزایش گاز پیدا میکند. این مسئله به دلیل افزایش هورمون در دوران بارداری است که می تواند باعث ضعیف شدن دستگاه گوارش شود.
    ممکن است قادر به نگه داری خودتان نباشید، چرا که مثل سابق نمی توانید ماهیچه های خود را در دوران بارداری کنترل کنید.
    میشل اسمیت، نویسنده کتاب اسرار تابو در بارداری در بخش راهنمای زندگی با شکمی که باردار است می گوید، “اکثر اوقات می دانید که نفخ شما در حال تخلیه است و می توانید آن را تا زمانی که اوضاع فراهم شود نگه دارید، اما هنگامی که حامله هستید، فکر می کنید که آه خدای من، اگر من واقعا در مقابل اطرافیانم خطائی کنم، چگونه می توانم دوباره با آنها روبرو شوم؟”

    اگرچه نمی توانید این مشکل را برطرف کنید، اما می توانید با ورزش و تغییرات در رژیم غذایی تمایل خود را نسبت به کاهش تولید گاز نشان دهید.
    هکاخا می گوید: “ورزش به افزایش تحرک دستگاه گوارش کمک می کند و اجازه می دهد تا غذا حرکت سریع تری داشته باشد، هرچه غذا زمان کمتری را در روده سپری کند گاز کمتری تولید می شود. ممکن است بعضی از غذاها گاز بیشتری تولید کنند، به طوری که بهترین حالت، اجتناب کامل از آنها است، مانند: نوشابه های گازدار، لوبیا، کلم بروکلی، گل کلم، و میوه های خشک شده است. ”
    فراورده های لبنی نیز می تواند موجب ناراحتی دستگاه گوارش و نفخ شکم در دوران بارداری شود، دکتر سنجا کینه استاد بخش زنان و زایمان در دانشگاه مرکز پزشکی نبراسکا می گوید: “بسیاری از زنان هر روز در طی بارداری شروع به خوردن شیر می کنند به تصور اینکه برای آنها مفید است، اما دستگاه گوارش آنها نمی تواند شیر را مانند دیگر افراد تحمل کند.”
    اگر قادر به تحمل لاکتوز نیستید، می توانید شیر بدون لاکتوز و یا دیگر غذاهای غنی از کلسیم را امتحان کنید.

    ۲- بی اختیاری ادرار
    احتمالا داستان هائی در مورد عطسه زنان باردار و ادرار کردن ناگهانی آنها در میان دوستان و یا همکاران خود را شنیده اید. اغلب زنان بارداری که استرس بی اختیاری ادرار را تجربه کرده اند، با اینحال بازهم این اتفاق می تواند موجب خجالت زدگی شود مانند چکیدن غیر ارادی ادرار به دلیل سرفه، عطسه، یا خنده آنهم فقط چند قطره.
    بسیاری از پزشکان توصیه می کنند که زنان در چند ماه آخر بارداری برای جلوگیری از رد شدن ادرار از لباس زیر خود، زمانی که احتمال استرس بی اختیاری ادرار بیشتر می شود، شورت های دارای آستر بپوشند. دفعات منظم حمام کردن نیز می تواند کمک کند.
    هکاخا می گوید : در مدتی که جنین رشد می کند و رحم بزرگ می شود، با قسمت راست و بالائی مثانه تماس پیدا می کند. هر دوساعت برای خالی کردن مثانه خود اقدام کنید، حتی اگر احساس می کنید که نیاز به تخلیه ندارید، این کار احتمال چکیدن ادرار را کمتر میکند.
    ۳- موهای صورت.
    در طی حاملگی، هورمون ها، مسئول رشد مو در نواحی ناخواسته است.
    هکاخا می گوید “اغلب زنان باردار تشنه شنیدن این موضوع هستند که به زودی نفر اول زیبائی مو خواهند شد، اما زمانی که صحبت از رشد مو در سینه ها، شکم، و صورت شود، هیجان به زودی به وحشت میشود.”
    اپیلاسیون یا بند انداختن، امن ترین روش برای رفع موهای زائد در دوران بارداری هستند.
    هوور می گوید ” لیزر درمانی همیشه یک روش درمان سرپایی برای زیبائی به حساب می آید که از لحاظ پزشکی تجویز نمی شود، بسیاری از متخصصان پوست و جراحان پلاستیک ، تا پس از حاملگی به این موضوع نمی پردازند، در طول دوران بارداری، درمان با لیزر بر روی صورت می تواند روی رنگدانه های پوست تاثیر بگذارد و ممکن است باعث زخم شود.”

    ۴- بو
    برخی از زنان در دوران بارداری دچار یک حس قوی بویایی می شوند. بسیاری از بوی شدید غذا ها از قبیل مرغ یا غذاهای دریایی تنفر پیدا می کنند. درصد کمتری از زنان شروع به بوئیدن بوی تن خود می کنند که این کار می تواند باعث خجالت آنها شود.
    هوور می گوید: “گاهی اوقات ممکن است از طریق واژینال بو داشته باشید، به ویژه در اواخر بارداری، این امر می تواند به این دلیل باشد که در آن ایام ترشحات موکوس بیشتری دارید. برخی از افراد نگران بو و دستمال مرطوبی هستند که هر کجا می روند، همراه آنان است، اما هیچ کس دیگری نمی تواند به وجود این بو پی ببرد، زیرا بوی شما بیشتر نشده است بلکه حس بویائی شما قویتر شده است.”
    به دکتر خود در مورد هرگونه بوهای جدید و قابل توجه در واژن برای رد احتمال وجود عفونت قارچی که می تواند به راحتی با داروهای ضد قارچ در دوران بارداری درمان شود، اطلاع دهید.

    ۵- هموروئید
    اگر از هرزنی که به تازه گی مادر شده در مورد بواسیر سئوال کنید، احتمالا باید داستان ناراحت کننده ای برای گفتن داشته باشد، البته اگر در مورد آن بگوید.
    هکاخا می گوید” هنگامی که یک زن باردار می شود، هموروئید مانند قماری است که باخت در آن حتمی است، زیرا اغلب آنها با یبوست مواجه هستند و برای دفع کردن زور می زنند و همه ما می دانیم که یبوست یکی از شایعترین شکایات در حاملگی است.”
    خطر ابتلا به هموروئید را با اجتناب از یبوست کاهش دهید. آب کافی، مواد فیبردار بیشتر و از ملین هایی که داروخانه ها بدون نسخه پزشک می فروشند استفاده کنید.
    اسمیت می گوید: ” در مورد مصرف مکملهای فیبردار، با پزشک خود مشورت کنید، برای خوردن آنها بینی خود را بگیرید و با بلعیدن شدید، جلوی تهوع خود را بگیرید.”
    هکاخا می گوید: اگر هموروئید پیشرفت کرد، پد های آغشته به مواد گیاهی مخصوصی بنام ویچ هازل و کرم های ضد التهابی می توانند کمک کننده باشند، آنها در دوران بارداری بی خطر هستند.

    ۶- آکنه
    به دلیل هورمونهای اضافی مقطعی در سیستم بدنتان به خصوص در سه ماهه اول، جوش و شیوع بیماری های بد منظر، متداول هستند، بعضی از داروهای آکنه، مانند رتین در دوران بارداری خارج از محدوده مصرف هستند، اما درمان های دیگر مجاز است.
    هکاخا می گوید ” اکثر مواد شستشوی آکنه ها بی ضرر هستند، زیرا این داروها برای مدت زمان طولانی روی پوست نمی نشینند، اما قبل از استفاده از هر داروی آکنه، از پزشک خود سئوال کنید، به میزان کمی از داروهای موضعی آکنه استفاده کنید، آنهم فقط در مناطق آسیب دیده. داروهای حاوی سالیسیلیک اسید، بنزوئیل پراکسید، و اسید آزالائیک، برای استفاده در مقادیر کم بی ضرر هستند.”

    ۷- مسائل جنسی
    افزایش وزن و تغییرات فیزیکی دیگر، باعث می شود احساس کنید که برای همسرتان غیرجذاب هستید. اجازه ندهید که این اتفاق منجر به مشکلات جنسی و برقراری ارتباط شود.
    کینه می گوید: “برخی از افراد باردار در مورد اینکه از لحاظ فیزیکی جذابیت جنسی داشته باشند خجالت می کشند. ترشحات آنها تغییر کرده و استعداد تورم فرج خواهند داشت. آنها احساس بسیار ناخوشایندی دارند و احساس نمی کنند که جذاب هستند.”
    اگر برای مطرح کردن این موضوع با همسر خود مشکل دارید، در نظر داشته باشید که او را برای مشورت با متخصص زنان و زایمان دعوت کنید، به خصوص اگر قبلا مسائل جنسی خود را با دکتر مطرح کرده بوده اید.
    کینه می گوید:”داشتن یک مشاور بهداشتی بیانگر این است که همه این چیزها مسائل عادی هستند که می توان از آنها کمک گرفت.”
    مترجم : جعفر پاک نیت
    عشق عاشق را به بیماری می کشاند، بیمار زرد روی است و خواب و خور ندارد و از درد می نالد و می گرید.
    سلامت دنیا بیماری است و بیماری اش شفا و سلامت، چراکه بنیان دنیا در عادات است و سلامت حقیقی، هرچه هست در ترک عادات است و عتق از ملکات ...

    (التماس دعا)


  2. # ADS
    Circuit advertisement
    تاریخ عضویت
    Always
    محل سکونت
    Advertising world
    نوشته ها
    Many

     

    حرز امام جواد

     

  3. #2
    مدیر انجمن جنگ نرم و پزشکی منتقمُ الزهراء آواتار ها
    تاریخ عضویت
    May 2013
    محل سکونت
    خـراب آبـاد
    نوشته ها
    8,630
    تشکر
    0
    تشکر شده 0 بار در 0 ارسال

    پیش فرض بیماریهای مختص خانمهای باردار

    یک سری از بیماری ها تنها برای زنان باردار رخ میدهد و برخی بیماری ها هم در دوران بارداری بسیار مشاهده میگردد...


    9 ماه بارداری چیزی است که هیچ زنی تا کنون فراموش نکرده است، ببارداری یک تجربه خاص برای هر زنی است. با این حال، زنان باردار احساسات منفی و افکار نگران کننده در دوران بارداری دارند. این بار منفی می تواند بر نوزاد و سلامت مادر نگران کننده باشد.
    یک سری از بیماری ها تنها برای زنان باردار رخ میدهد و برخی بیماری ها هم در دوران بارداری بسیار مشاهده میگردد، بعنوان مثال دیابت ، دیابت برای خانم های باردار میتواند بسیار مضر باشد . زیرا که ممکن از نوزادان آنها بسیار ضعیف و ریز به دنیا بیایند.
    اکثر خانم‌ها با سلامتی باردار شده و با سلامتی نیز وضع‌حمل می‌کنند. جدا از بعضی مشکلات کوچک — مثلاً کمردرد، حالت‌تهوع اول صبح و یبوست — خانم‌ها تغییرات بسیار زیادی را در طول دوران بارداری خود تحمل می‌کنند. اما در بعضی موارد، یا مادر با وجود بیماری باردار می‌شود و یا این بیماری در طول دوران بارداری اتفاق می‌افتد. بعضی از این مشکلات فقط روی مادر تاثیر می‌گذارند و بعضی هم بر مادر و هم نوزاد اثر می‌گذارند.
    مسمومیت بارداری
    مسمومیت بارداری مشکل جدی است که گاهی‌اوقات در هفته‌های پایانی بارداری اتفاق می‌افتد. در این مشکل، فشارخون بالا رفته، دست‌ها، پاها و صورت ورم کرده و میزان پروتئین موجود در ادرار بالا می‌رود. اگر بگذارید این مشکل وخیم‌تر شود، ممکن است مادر دچار تشنج یا کما شود و بچه مرده به دنیا بیاید.
    واژه مسمومیت نامی‌است که به اشتباه در زمانیکه تصور می‌شد این مشکل بخاطر مواد مسموم موجود در خون ایجاد می‌شود، گذاشته شده است. نام بهتر این بیماری می‌تواند پره‌اکلامپسی (preeclampsia) قبل از مرحله تشنج و اکلامپسی برای بعد از آن باشد.
    علل: علل پره‌اکلامپسی و اکلامپسی هنوز به طور کامل مشخص نشده است. این مشکلات معمولاً در خانم‌هایی که اولین فرزند خود را باردار هستند، بخصوص مادران نوجوان و زنان طبقات ضعیف‌تر جامعه اتفاق می‌افتد. یک تئوری می‌گوید بعضی کمبودهای غذایی می‌تواند علت بعضی از انواع آن باشد. همچنین، این احتمال وجود دارد که بعضی از انواع پره‌اکلامپسی و اکلامپسی نتیجه کمبود جریان خون در رحم است.
    علائم: علائم مسمومیت بارداری (که اگر تحت درمان قرار نگیرد موجب مرگ می‌شود) به سه دسته تقسیم می‌شود که هر کدام به ترتیب جدی‌تر هستند:
    ۱. علائم پره‌اکلامپسی خفیف عبارتند از: ورم (پف کردن زیر پوست بخاطر جمع شدن مایعات در بافت‌های بدن)، بالا رفتن جزئی فشارخون و وجود مقداری پروتئین در ادرار.
    ۲. علائم پره‌اکلامپسی حاد عبارتند از: ورم شدید، بالا رفتن جدی فشارخون، وجود مقدار زیادی پروتئین در ادرار، سردرد، سرگیجه، دوبینی، حالت‌تهوع، استفراغ و درد شدید در ناحیه سمت راست شکم.
    ۳. علائم اکلامپسی عبارتند از: تشنج و کما.
    درمان: پره‌‌اکلامپسی و اکلامپسی تا زمان پایان بارداری به طور کامل قابل درمان نیستند. تا آن زمان، درمان‌های آن شامل کنترل فشارخون بالا و داروهای درون‌رگی برای جلوگیری از تشنج می‌شود. داروهایی نیز برای تحریک تولید ادرار تجویز می‌شود. در بعضی موارد حاد برای اطمینان از بقای مادر، نیاز به زایمان زودرس خواهد شد.
    پیشگیری: هیچ روش پیشگیری برای مسمومیت بارداری نیست. بااینکه محدود کردن مصرف نمک در رژیم‌غذایی به کاهش تورم بدن کمک می‌کند، از شروع فشارخون بالا یا وجود پروتئین در ادرار پیشگیری نمی‌کند. در ویزیت‌های پیش از بارداری، دکتر بطور مداوم وزن، فشارخون و ادرار بیمار را چک می‌کند. اگر مسمومیت بارداری زودتر تشخیص داده شود، مشکلات آن کمتر خواهد شد.
    بیماری‌‌های قلبی
    بااینکه بروز بیماری قلبی در زنانی که در سنین باروری خود هستند در سال‌های اخیر به طرز قابل‌توجهی کاهش یافته است، اما هنوز یکی از علل اصلی مرگ در زنان باردار به شمار می‌رود. بیشتر زنان با بیماری‌های قلبی شناخته‌شده می‌توانند بارداری را بدون مشکل طی کنند اما در برخی موارد که در آن عضلات یا دریچه‌های قلب شدیداً بیمار هستند، فشار اضافی که طی بارداری به قلب وارد می‌شود می‌تواند منجر به نارسایی قلبی و حتی مرگ شود. به همین دلیل زنانی که می‌دانند مشکل قلبی دارند می‌بایست قبل از اقدام به بارداری با پزشک خود مشورت کنند.
    بیماری‌های کلیوی
    متداول‌ترین بیماری کلیه‌ها در زمان بارداری پیلونفریت (pyelonephritis)، عفونت باکتریایی کلیه‌ها است. این زمانی اتفاق می‌افتد که عفونت مثانه اجازه دهد باکتری‌ به بالا به سمت کلیه‌ها بروند. علائم آن عبارتند از، تب، کمردرد شدید و لرز. خیلی مهم است که پیلونفریت سریعاً درمان شود زیرا ممکن است باعث شود زن باردار دچار زایمان زودرس شود. همه کمردردهای حاد و تب باید بلافاصله به پزشک گزارش شود.
    زنانی که قبل از بارداری دچار بیماری کلیوی حاد هستند ممکن است در طول بارداری دچار مشکلات متعددی شوند. فشارخون خیلی بالا و نارسایی کلیه (ناتوانی برای ساخت ادرار) هم برای مادر و هم بچه مشکلاتی کشنده هستند. بعضی بسیاری از زنان مبتلا به مشکلات حاد کلیوی گفته می‌شود که از بروز بارداری جلوگیری کنند. درصورت داشتن هرگونه پرسش، حتماً با پزشک خود صحبت کنید.
    دیابت
    قبل از کشف انسولین برای درمان دیابت، زنان مبتلا به دیابتی که باردار می‌شدند یا دچار سقط‌جنین می‌شدند و یا بارداری آنها منجر به فوت مادر و بچه می‌شد. امروز، یک زن دیابتی می‌تواند انتظار داشته باشد فرزندی سالم و طبیعی به دنیا بیاورد.
    بااینکه مراقبت پزشکی زنان دیابتی طی دهه اخیر بسیار پیشرفت کرده است، انواع مختلفی از مشکلات جدی مثل بالا رفتن احتمال پره‌اکلامپسی، مرده به دنیا آمدن بچه و به دنیا آمدن بچه‌هایی که به طور غیرطبیعی ریز هستند، ممکن است در بارداری اتفاق بیفتد.
    به همین دلایل، برای یک زن دیابتی خیلی مهم است که قبل از حاملگی برای پایین آوردن احتمال بروز مشکلات مربوط به بارداری، گلوکز خود را کنترل کنند. زنان دیابتی وقتی باردار می‌شوند باید بیشتر از حالت عادی به ملاقات دکتر بروند و آزمایشات پزشکی بیشتری بدهند. برای آنها خیلی مهم است که رژیم‌غذایی کنترل‌شده‌ای داشته باشند، درست ورزش کنند و در زمان‌های مقرر انسولین خود را مصرف کنند.
    نوع دیگر دیابت، دیابت بارداری، فقط در طول زمان بارداری اتفاق می‌افتد. در این اختلال، زنانی که قبل از بارداری دچار دیابت نبوده‌اند، علائمی‌از دیابت را فقط در زمان بارداری خود نشان می‌دهند.
    ادرار زنان باردار طی ویزیت‌های مرتب دکتر چک می‌شود تا محتوای قند و گلوکز آن بررسی شود (ادرار به طور طبیعی نباید حاوی گلوکز باشد). اگر در ادرار قند دیده شود، دکتر آزمایش خونی تجویز می‌کند تا ببیند قندخون بیمار به طور غیرعادی بالاست یا خیر. علاوه بر این، این روزها اکثر پزشکان حتی در صورت عادی بودت تست ادرار، آزمایش خونی که تست تحمل گلوکز نامیده می‌شود در هفته ۲۴ تا ۲۸ بارداری برای بیماران انجام می‌دهند. اگر نتایج آزمایش بالا رفتن سطح گلوکز را نشان داد، نیاز به آزمایش پیچیده‌تری است تا تشخیص پزشک کامل شود.
    زنان مبتلا به دیابت بارداری معمولاً با یک رژیم‌غذایی خاص که مصرف قند و کربوهیدرات در آن محدود می‌شود، درمان می‌شوند. گاهی نیز برای پایین آوردن گلوکز به سطح عادی نیاز به انسولین خواهد بود.
    ازآنجا که زنان مبتلا به دیابت بارداری در خطر بیشتری برای ابتلا به پره‌اکلامپسی و زایمان بچه مرده هستند، ویزیت‌ها آنها با پزشک باید بیشتر از میزان عادی باشد. این زنان همچنین در خطر به دنیا آوردن بچه‌های ماکروزومی‌یا بسیار بزرگ هستند. حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد از نانی که دچار دیابت بارداری می‌شوند تا چند سال بعد از زایمان نیز دیابت غیربارداری خواهند داشت. کنترل وزن بعد از زایمان می‌تواند به کاهش این خطر کمک کند.
    مشکلات سیستم گوارش
    متداول‌ترین مشکلات گوارشی که زنان باردار را تحت‌تاثیر قرار می‌دهد، استفراغ شدید بارداری (hyperemesis gravidarum) است. در این مشکل، زن باردار دچار استفراغ‌های شدید و غیرطبیعی می‌شود. این استفراغ‌ها چیزی بیشتر از حالت‌تهوع‌های صبحگاهی است که معمولاً بعد از چند ماه اول برطرف می‌شود. در این مشکل، این استفراغ‌ها منجر به گرسنگی کشیدن، از دست رفتن آب بدن و بر هم خوردن توازن مایعات بدن می‌شود.
    علائم آن شامل کاهش وزن و بی‌آب شدن بدن می‌شود. این مشکل معمولاً در بیمارستان با استفاده از داروهای ضداستفراغ و تغذیه درون‌وریدی درمان می‌شود. زن باردار نباید خود بدون مشورت با دکتر، اقدام به درمان خود با داروهای ضداستفراغ کند.
    بیماری‌های ریوی
    بیماری ریوی در زنان باردار نادر است، به استثنای حملات گاه‌به‌گاه سرفه و احتقان مربوط به آنفولانزا و سرماخوردگی. جدی‌ترین مشکل ریوی که ممکن است برای زنان باردار اتفاق بیفتد، آسم است. در زنانی که فقط حملات آسم خفیف قبل از بارداری داشته‌اند، آسم آنها بعد از بارداری ممکن است همانطور بماند، بهتر یا بدتر شود. در زنان مبتلا به آسم شدید قبل از بارداری، علائم بعد از بارداری وخیم‌تر می‌شوند. این زنان همچنین احتمال بالاتری برای زایمان زودرس و به دنیا آوردن بچه‌های ریز دارند. قبل از اینکه زنی که مبتلا به اسم شدید است اقدام به بارداری کند، حتماً باید با پزشک مشورت کند.
    بیماری‌های کبدی
    بیماری کبد چرب و سندرم HELLP بسیار نادر هستند. بیماری کبد چرب معمولاً با پره‌اکلامپسی در ارتباط است و در سه ماهه سوم بارداری اتفاق می‌افتد. علت آن ناشناخته است اما علائم آن عبارتند از: حالت‌تهوع، استفراغ، درد شکم و زردی یرقان. نارسایی کبد ممکن است منجر به سندرم HELLP شود. این سندرم نوع حادی از پره‌اکلامپسی است که در بخشی با التهاب کبد همراه است. اگر زنی می‌داند که بیماری کبدی دارد، قبل از اقدام به بارداری حتماً باید با پزشک خود مشورت کند.
    بیماری‌های سیستم عصبی
    متداول‌ترین نوع مشکل سیستم عصبی در زنان باردار، سردرد است که معمولاً با فشارعصبی، میگرن یا عفونت سینوس‌ها یا گلو ایجاد می‌شود. اقدامات ساده‌ای مثل دراز کشیدن در یک اتاق ساکت و گذاشتن بسته یخ روی پیشانی بیشتر سردردهای خفیف را برطرف خواهد کرد. اما ازآنجاکه سردرد می‌تواند نشانه فشارخون بالای مربوط به پره‌اکلامپسی باشد، همه سردردهای شدید یا مداوم باید بلافاصله به دکتر گزارش شوند.
    بی‌حسی و سوزن‌سوزن‌ شدن انگشت‌های دست و پا و ران‌ها در بارداری کاملاً متداول هستند و معمولاً از احتباس آب و تورم ناشی می‌شوند.
    بیماری صرع جدی‌ترین مشکل سیستم عصبی است که می‌تواند زنان باردار را تحت‌تاثیر قرار دهد. تقریباً نیمی‌از زنان مبتلا به صرع، وخیم شدن علائم در طول بارداری را تجربه می‌کنند. علاوه‌براین، بعضی داروهایی که معمولاً برای درمان صرع استفاده می‌شود می‌تواند دچار نقص‌های مادرزادی در نوزاد شود. زنان مبتلا به صرع قبل از اینکه اقدام به بارداری کنند، باید با پزشک خود مشورت کنند.
    بیماری‌های پوستی
    انواع مختلفی از تغییرات پوستی در زنان باردار اتفاق می‌افتد که از تغییرات هورمونی عادی مربوط به بارداری ناشی می‌شوند. تیره شدن پوست، به ویژه پوست صورت، شکم، ران‌ها، اندام جنسی و دور نوک سینه‌ها، بسیار متداول است. با جلو رفتن بارداری، کف دست‌ها معمولاً قرمز شده و رگ‌های عنکبوتی کوچکی روی بازوها و صورت ایجاد می‌شوند. در مراحل انتهایی بارداری، ترک‌هایی روی پوست زیر شکم ایجاد می‌شود.
    مشکلات پوستی متعددی هستند که فقط در زمان بارداری اتفاق می‌افتند. آنها به شکل برآمدگی‌های کوچکی ظاهر می‌شوند که شدیداً خارش‌دار هستند. بااینکه این مشکلات به ندرت جدی هستند، هرنوع تغییرات پوستی غیرعادی یا خارش را به دکتر خود گزارش دهید.
    بیماری‌های عفونی
    بااینکه بیشتر بیماری‌های عفونی متداول مثل آنفولانزه و سرماخوردگی تاثیری بر بارداری ندارند، اما بعضی بیماری‌های مسری که از افراد دیگر منتقل می‌شوند، اثری جدی بر زنان باردار می‌گذارند.
    ویروس تب‌خال علت زخم‌های دردناک و مداومی‌هستند که در نواحی تناسلی زنان و مردان ایجاد می‌شود. این ویروس که یکی از بیماری‌‌های مقاربتی است، با تماس مستقیم تناسلی اتفاق می‌افتد.
    بااینکه این عفونت به ندرت موجب مشکلات جدی در زنان می‌شود، اما نوزاد تازه متولدشده اگر در معرض یک زخم تبخال باز قرار گیرد، ممکن است شدیداً مریض شده و بمیرد. به همین علت، اگر زنی در ناحیه تناسلی خود زخم تبخال داشته باشد، او را زایمان سزارین خواهند کرد. اگر زنی بداند که تبخال داشته است، حتماً باید این مسئله را با پزشک در میان بگذارد، تا او به دقت ناحیه تناسلی او را چک کند.
    سفلیس یک بیماری مقاربتی دیگر است که می‌تواند به شدت بر نوزاد اثر کند. اگر مادر در طول بارداری دچار عفونت فعال سفلیس باشد، باکتری ممکن است وارد جریان‌خون بچه شده و ناهنجاری‌های متعددی مثل شکل‌گیری ناصحیح قلب، چشم‌ها، استخوان‌ها و دهان را به دنبال داشته باشد.
    معمولاً در آزمایش خون عادی مادر در اولین ویزیت دکتر، آزمایش خونی برای تشخیص سفلیس انجام می‌شود. اگر زن بارداری تصور کند که ممکن است در طول بارداری خود سفلیس گرفته باشد، باید فوراً پزشک خود را مطلع کند.
    سرخجه یک بیماری عفونی متداول است که معمولاً برای بچه‌ها اتفاق می‌افتد. جوش و تب سرخجه معمولاً طی چند روز برطرف می‌شود و بدن از بیماری ریکاوری کامل پیدا می‌کند. اما عفونت سرخجه در طول بارداری می‌تواند اثرات جدی بر بچه داشته باشد، مخصوصاً اگر عفونت در ابتدای بارداری که اندام‌های جنین تازه شروع به شکل‌گیری کرده‌اند، اتفاق افتاده باشد.
    مشکلات بچه شامل میکروسفالی (بچه‌هایی با سری به طور غیرطبیعی کوچک). عقب‌ماندگی ذهنی، غش، نقص در چشم‌ها، شکل‌گیری ناصحیح قلب و کر شدن می‌باشد. اگر زن بارداری گمان برد که با فردی مبتلا به سرخجه در تماس بوده است، باید فوراً آن را به پزشک خود در میان بگذارد، حتی اگر هنوز دچار جوش یا تب نشده باشد. دکتر برای او آزمایشات خونی تجویز خواهد کرد تا ابتلای زن باردار به سرخجه را بررسی کند.
    ازآنجاکه عفونت سرخجه در بارداری بسیار جدی است، زنی که تصمیم به بارداری دارد باید قبلاً ایمنی خود به این بیماری را بررسی کند. معمولاً اگر فردی یکبار در طول زندگی خود به سرخجه مبتلا شود، دیگر بعدها به این عفونت دچار نخواهد شد. بیشتر دکترها توصیه می‌کنند که اگر زنی به این بیماری ایمنی نداشته باشد، حتماً قبل از باردار شدن، واکسن سرخجه بزنند.
    توکسوپلاسموز (toxoplasmosis) عفونت دیگری است که می‌تواند اثرات جدی بر روی بچه داشته باشد. مادر ممکن است با خوردن گوشت یا در تماس نزدیک با گربه‌ مبتلا به توکسوپلاسموز، با ارگانیسم توکسوپلاسوموز عفونی شوند. بچه‌هایی که از مادران آلوده به این عفونت به دنیا می‌ایند، ممکن است دچار نواقص مادرزادی بسیاری مثل میکروسفالی، غش و سایر اختلالات مغزی و مشکلات مربوط به کبد، خون، ریه‌ها و کلیه‌ها شوند. زنان باردار برای جلوگیری از بروز توکسوپلاسموز، حتماً باید گوشت کاملاً پخته مصرف کنند و از تماس با جعبه مدفوع گربه دوری کنند.
    ناهنجاری‌های زایمان
    در عمل پیچیده‌ای مثل زایمان، اتفاقات بسیاری هست که پیشامد آن برای مادر، بچه و یا هر دو آنها می‌تواند خطرناک باشد. برای یک زایمان سالم، بچه و بند ناف باید در موقعیت درستی در کانال زایمان قرار بگیرند. بااینکه مشکلی مثل کند بودن زایمان را می‌توان به راحتی با دارو برطرف کرد، اما مشکلات جدی دیگری هم می‌تواند اتفاق بیفتد. درمان بسیاری از این مشکلات، زایمان سزارین است.
    در زایمان طبیعی، رحم به طور ریتمیک دچار انقباضاتی شده و بچه و جفت را به سمت بیرون هدایت می‌کند. زایمان فرایندی پیش‌رونده است که به طور کلی تا زمان بیرون آمدن کامل بچه و جفت متوقف نمی‌شود.
    برای زنی که برای اولین بچه خود باردار شده است، مدت زمان متوسط از شروع زایمان تا بیرون آمدن کامل بچه، حدود ۱۴ ساعت است. برای زنی که قبلاً حداقل یک زایمان داشته است، این مدت ۸ ساعت خواهد بود.
    طی زایمان، دکتر به طور مرتب گردنه رحم را چک می‌کند (هر دو ساعت یکبار) تا ببیند تا کجا گشاد شده است. قبل از شروع زایمان، گردنه رحم بسته است. وقتی گردنه رحم به طور کامل باز شود، به قطر ۱۰ سانتی‌متر خواهد رسید. در این زمان، سر بچه جای کافی برای حرکت کردن در واژن و بیرون آمدن را خواهد داشت.
    پرستار یا دکتر ضربان‌قلب نوزاد را نیز طی زایمان چک می‌کنند. گاهی‌اوقات از یک گوشی طبی مخصوص برای اینکار استفاده می‌شود. این روزها اکثر بیمارستان‌ها از مانیتورهای الکترونیکی جنین استفاده می‌کنند که با این وسیله یک میکروفون مخصوص روی شکم مادر بالای رحم گذاشته می‌شود که این میکروفون به مانیتور جنین متصل است و صدای ضربان‌قلب نوزاد را پخش کرده و ضربان‌قلب او را ثبت می‌کند. ضربان‌قلب نوزاد طی زایمان باید بین ۱۱۰ تا ۱۶۰ ضربه در دقیقه باشد.
    یکی دیگر از کارکردهای این مانیتورها، ثبت انقباضات زایمان مادر است. یک ابزار حساس به فشار با بندی روی شکم گذاشته شده و به مانیتور وصل می‌شود. هر زمان که انقباضی صورت گیرد، به صورت موج کوتاهی روی صفحه مانیتور نشان داده می‌شود. با نگاه کردن به مانیتور، پرستاران و دکتر می‌توانند بگویند انقباضات مادر چندوقت‌یکبار خواهد بود.
    زایمان کُند
    بعضی از خانم‌ها زایمان‌هایی به طور غیرطبیعی کند دارند که علت آن معمولاً انقباضات کم و دیربه دیر می‌باشد. دکتر با نگاه کردن به مانیتور جنین و دریافتن اینکه گردنه رحم به کندی رو به گشاد شدن است، متوجه این موضوع خواهد شد. درمان معمول زایمان کند، تجویز داروی اکسی‌توسین (oxytocin) به صورت درون‌وریدی است. اکسی‌توسین انقباضات زایمان را سرعت بخشیده و باعث قوی‌تر شدن آنها می‌شود.
    عدم پیشرفت
    بند ناف اتصال بین جنین و جفت است و شاهراه زندگی جنین است که از طریق آن اکسیژن و موادغذایی از مادر به او می‌رسد. در طول زایمان، ممکن است قبل از بیرون آمدن بچه، بخشی از بند ناف به داخل واژن می‌افتد.
    اگر این اتفاق بیفتد، بند ناف بین سر نوزاد و دیواره‌های گردنه رحم فشرده شده و ذخیره خون به نوزاد قطع می‌شود. اگر زایمان به سرعت اتفاق نیفتد، برای نجات جان بچه، عمل سزارین انجام می‌گیرد.
    ناهنجاری‌های ضربان‌قلب نوزاد
    ضربان‌قلب نوزاد در طول زایمان باید به طور طبیعی یکنواخت باشد. اما در بعضی مواقع، ممکن است طی انقباضات رحمی، ضربان‌قلب او دچار افت شود. فشرده شدن سر نوزاد در دیواره‌های لگن مادر ممکن است کند شدنی کاملاً طبیعی در ضربان‌قلب بچه ایجاد کند.
    علل اصلی کند شدن ضربان‌قلب بچه شامل مشکلات مربوط به جفت و فشرده شدن بند ناف است. ازآنجاکه این کند شدن‌ها می‌تواند به این معنی باشد که به جنین اکسیژن کافی نمی‌رسد، نیاز به زایمان سریع –معمولاً از طریق سزارین — خواهد بود.
    دامنه مشکلاتی که می‌تواند اثرات جدی بر مادر و بچه داشته باشد باعث ترسناک شدن عمل زایمان می‌شود. اما بیشتر زایمان‌ها به طور طبیعی و سالم انجام می‌گیرند و بیمارستان‌ها نیز برای برطرف کردن مشکلات احتمالی مجهز هستند.
    خونریزی
    خونریزی بیش از حد یکی از مشکلات جدی زایمان است که معمولاً بخاطر قطع ناگهانی جفت اتفاق می‌افتد. برای نجات جان مادر و بچه نیاز به عمل سزارین فوری خواهد بود.
    فکر کردن به مشکلاتی که ممکن است در طول زایمان اتفاق بیفتد چندان کار درستی نیست اما داشتن اطلاعات کافی در این زمینه به شما نشان خواهد داد که این مشکلات بسیار نادر بوده، اغلب برطرف می‌شوند و جنبه‌ای از زایمان هستند که بعنوان والدین باید از آنها مطلع باشید.
    عشق عاشق را به بیماری می کشاند، بیمار زرد روی است و خواب و خور ندارد و از درد می نالد و می گرید.
    سلامت دنیا بیماری است و بیماری اش شفا و سلامت، چراکه بنیان دنیا در عادات است و سلامت حقیقی، هرچه هست در ترک عادات است و عتق از ملکات ...

    (التماس دعا)


  4. #3
    مدیر انجمن جنگ نرم و پزشکی منتقمُ الزهراء آواتار ها
    تاریخ عضویت
    May 2013
    محل سکونت
    خـراب آبـاد
    نوشته ها
    8,630
    تشکر
    0
    تشکر شده 0 بار در 0 ارسال

    پیش فرض مسائل و مشکلات دوران بارداری

    هر مادر حامله‌اى ممکن است در دوران باردارى خود با مسائل و مشکلاتى روبرو شود که اغلب آنها مهم نيستند و قابل درمان مى‌باشند. مادر بايد توجه داشته باشد که اگر ناراحتى او ادامه يافت بايد به اطلاع پزشک متخصص زايمان برساند تا درمان گردد. در اين قسمت برخى از مسائل و مشکلات دوران باردارى را ياد‌آور مى‌شويم:
    انقباض عضلات پا
    بواسیر
    پارگی پوست شکم
    ترشحات خونی و لکه‌بینی
    تکرار ادرار
    تنگی‌ نفس و ناراحتی‌های تنفسی
    تهوع
    خارش پوست بدن
    سوزش معده و احساس ترش کردن
    کم‌خوابی و بی‌خوابی
    نفخ شکم
    واریس پاها
    ورم دست و پا
    ویار حاملگی
    یبوست
    تهوع
    حالت تهوع معمولاً در سه ماه اول حاملگى وجود دارد. در حدود نيمى از مادران حامله دچار حالت تهوع مى‌گردند. خوردن نان خشک يا بيسکويت، حس تهوع را کم مى‌کند. اگر مادر سعى کند که معده وى خالى نباشد، حالت تهوع کمتر خواهد بود. مادر هرگز نبايد خود را تحريک به استفراغ نمايد. بعضى از مادران هر روز مختصرى استفراغ مى‌کنند ولى اين حالت خود به‌خود از بين مى‌رود. اگر استفراغ مادر ادامه پيدا کرد و مخصوصاً اگر در نتيجه استفراغ وزن مادر کم شد، بايد از پزشک کمک گرفت.
    سوزش معده و احساس ترش کردن
    ترش کردن حالتى است که شخص در قسمت بالاى معده و مرى احساس سوزش مى‌کند که ممکن است همراه با آروغ زدن باشد. اين احساس سوزش هيچ رابطه‌اى با قلب ندارد و در اثر تنبلى در فعاليت معده و روده و پس زدن شيره معده به داخل مرى حاصل مى‌شود و در اصل حالت خفيفى از سوء هاضمه است.
    اولين قدم براى برطرف کردن اين حالت دقت در رژيم غذايى و حذف غذاهاى چرب و ديرهضم مى‌باشد. در ضمن بايد از تندخورى و پرخورى نيز اجتناب نمود. بعضى از بانوان آدامس مى‌جوند و خوب مى‌شوند و گاهى با خوردن يک قاشق مربا بعد از غذا ناراحتى آنها برطرف مى‌گردد. در صورت ادامه اين حالت و بروز ناراحتى‌هاى بيشتر بايستى به پزشک مراجعه شود.
    نفخ شکم
    انبساط روده و معده که در اثر تجمع گاز در آنها حاصل مى‌گردد نفخ ناميده مى‌شود. نفخ ممکن است به تنهايى يا همراه با ترش کردن رخ دهد. علت نفخ اين است که چون بزرگى زهدان و فشار آن مانع حرکت طبيعى محتويات روده با سرعت معمولى مى‌باشد، لذا باکترى‌هاى روده فعاليت زياد و غيرعادى نموده و ايجاد نفخ مى‌کنند.
    رژيم غذايى مناسب و پرهيز از غذاها و سبزيجاتى که پر حجم و نفخ‌آور هستند مانند کلم، خيار، بادنجان، گوجه‌فرنگي، کلم‌پيچ، حبوبات و پياز، درمان نفخ شکم در دوران باردارى است. اين ناراحتى هم‌چنين توسط داروهايى که عمل هضم و جذب غذا را تسريع مى‌کنند برطرف مى‌گردد.
    ويار حاملگى
    يک ميل هوسانه‌اى است که نسبت به بعضى از مواد و غذاها پيدا مى‌شود. اگر چه اين حالت را بعضى از زنان غير آبستن نيز دارند ولى به‌طور مسلم ويار مخصوص حاملگى است. حالت ويار نه تنها نسبت به مواد غذايى عادى پيدا مى‌شود، مانند گچ ديوار، خاک روى زمين و ذغال مورد ميل و هوس زن قرار مى‌گيرند. ترشيجات و غذاهاى ترش، از جمله موادى هستند که زنان باردار ميل و رغبت زيادى به خوردن آنها نشان مى‌دهند.
    کم‌خوابى و بى‌خوابى
    اگر چه اوايل حاملگى معمولاً با خواب راحت و زياد توأم مى‌باشد، ولى هفته‌هاى آخر آن اغلب با کم‌خوابى و يا بى‌خوابى است. عوامل متعددى از جمله حرکات بچه در داخل شکم، تنگى‌نفس، گرفتن عضلات و فکر زايمان موجب اين ناراحتى مى‌گردند. براى برطرف کردن آن، اجتناب از پرخورى و نوشيدن مايعات زياد، قدم زدن در هواى آزاد قبل از خواب و حمام کردن مفيد است. تعداد معدودى از زنان حامله ممکن است در هفته‌هاى آخر دوره حاملگى مجبور به استفاده از داروهاى مسکن خواب‌آور شوند، ولى مصرف اين‌گونه داروها حتماً بايستى تحت نظر پزشک معالج باشد.
    يبوست
    يکى از عوارض بسيار شايع دوران باردارى است و علت آن بيشتر مربوط به کند شدن حرکات روده در اثر فشار رحم بر روى دستگاه گوارش مى‌باشد. اگر مادر حامله قبلاً هم دچار ناراحتى گوارشى و يبوست بوده است، در دوران حاملگى يبوست او زيادتر خواهد شد، زيرا مادر در دوران حاملگى کمتر راه مى‌رود و بيشتر استراحت مى‌کند. عضلات صاف بدن فعاليت کمترى دارند و جنين که در حال رشد است به روده فشار مى‌آورد. در صورتى‌که يبوست مادر ادامه پيدا کند ممکن است منجر به پيدايش هموروئيد گردد. اگر مادر حامله دچار يبوست شد نبايد داروهاى ملين مانند روغن کرچک و مسهل‌هاى نمکى و شياف مصرف کند بلکه بايد مايعاتى مانند آب‌ميوه به مقدار زياد بنوشد، ميوه‌ها و سبزى‌هايى که مواد زائد و جذب‌نشدنى دارند مصرف کند، به تمرين و ورزش بپردازد و متحرک باشد. مادر بايد سعى کند عادت هميشگى اجابت مزاج خود را انجام دهد ولى هيچ‌گاه نبايد براى دفع مدفوع، به خود فشار بياورد.
    واريس پاها
    واريس نتيجه اتساع وريدهاى سطحى 'عروق خونى که خون بدون اکسيژن را به قلب مى‌رساند' ران و ساق پا است و اکثراً نتيجه اضافه وزن پيدا کردن در دوران حاملگى است. دردو و ناراحتى ناشى از واريس را مى‌توان با بالا نگه‌داشتن پا و ساق و ران کم کرد. مادر بايد پاهاى خود را روى صندلى يا عسلى يا چند عدد بالش قرار دهد. پوشيدن جوراب‌هاى مخصوص واريس نيز کمک مى‌کند.
    انقباض عضلات پا
    اين انقباض و گرفتگى عضلات ساق پا ممکن است در دوران حاملگى اتفاق افتد. اين انقباض و گرفتگى عضلات پا ممکن است در نتيجه کم شدن جريان خود در پاها يا کم بودن کلسيم خون يا علل ناشناخته ديگر باشد. بانوى حامله بايد هر روز مواد غذايى سرشار از کلسيم مانند شير مصرف کند و يا قرص‌هاى کلسيم بخورد. مالش دادن عضلات پا نيز انقباض عضلات را متوقف مى‌کند. اگر مادر در موقعى که در حال استراحت است، پاهاى خود را بالا نگه‌دارد، اين انقباضات کمتر خواهد شد.
    ورم دست و پا
    مختصر تورم ناحيه قوزک و يا ساق پا، نزد اغلب زنان باردار تا حدى طبيعى بوده و بعد از زايمان برطرف مى‌گردد ولى اگر ورم زيادتر شده و قسمت‌هاى ديگر مانند دست و يا صورت را فرا گيرد بايستى در صدد درمان آن برآمد. بسيارى از مادران بدون اينکه متوجه تورم قسمت‌هاى مختلف بدن خود گردند، گاهى از اين که کفش به پاى آنها تنگ شده و يا اينکه انگشتر به دست آنها نمى‌رود به طبيب خود مراجعه مى‌کنند. علت عمده ورم ساق و قوزک پا زياد شدن فشار خون وريدى است که گاهى در اثر ايستادن مداوم روى پاها ولى بيشتر به‌علت فشار رحم روى وريدهاى لگن ايجاد مى‌گردد. البته جمع شدن زياده از حد نمک در بدن نيز عامل مهم ديگرى در پيدايش ورم مى‌باشد.
    مختصر تورم قوزک پا، احتياج به درمان خاصى ندارد و خود به‌خود با استراحت و رژيم غذايى مناسب از بين مى‌رود ولى چنان‌چه ميزان تورم زياد بوده و مخصوصاً دست‌ها و صورت را فرا گرفته باشد بايد تحت نظر پزشک متخصص دقيقاً معاينه شده و مداوا گردد. مسلماً رژيم غذايى کم‌نمک در برطرف کردن ورم پا، رل بسيار مهمى را بازى مى‌کند. تورم زياد بدن، همراه با فشار خون بالا و آلبومين در ادرار از علائم مسموميت باردارى هستند و مادرانى که مبتلا مى‌شوند بايد شديداً مراقبت شده و تحت درمان کامل قرار گيرند.
    عشق عاشق را به بیماری می کشاند، بیمار زرد روی است و خواب و خور ندارد و از درد می نالد و می گرید.
    سلامت دنیا بیماری است و بیماری اش شفا و سلامت، چراکه بنیان دنیا در عادات است و سلامت حقیقی، هرچه هست در ترک عادات است و عتق از ملکات ...

    (التماس دعا)


  5. #4
    مدیر انجمن جنگ نرم و پزشکی منتقمُ الزهراء آواتار ها
    تاریخ عضویت
    May 2013
    محل سکونت
    خـراب آبـاد
    نوشته ها
    8,630
    تشکر
    0
    تشکر شده 0 بار در 0 ارسال

    پیش فرض

    بواسير
    بواسير در اثر بزرگ و گشاد شدن سياهرگ‌هاى اطراف مقعد ايجاد مى‌شود. در طول حاملگي، به‌علت رشد رحم، از جريان خون سياهرگى در ناحيه راست روده، کاسته مى‌شود. بدين طريق ميزان برگشت خون ناحيه راست روده به قلب کاهش يافته و زمينه مساعدى براى توليد بواسير به‌وجود مى‌آيد. ناگفته نماند حاملگى به تنهايى نمى‌تواند موجب بواسير شود، مگر اينکه همراه با يبوست باشد. زيرا مدفوع سخت و زور زدن در هنگام دفع مدفوع دو عامل اساسى در ايجاد بواسير است. تحت چنين شرايطى سياهرگ‌ها بزرگ، متسع و دردناک گشته و اغلب موجب خارش و خونريزى خفيف در اطراف مقعد مى‌گردد. بنابراين، اولين اقدام براى درمان بواسير برطرف نمودن يبوست است. استفاده از حوله گرم در اطراف مقعد نيز در رفع موقت اين ناراحتى بى‌تأثير نيست. اگر بواسير زياد و با خونريزى توأم باشد براى درمان قعطى مراجعه به پزشک الزامى است.
    تنگى‌ نفس و ناراحتى‌هاى تنفسى
    بر اثر فشارى که رحم بزرگ شده، به شش‌ها وارد مى‌آورد، در دو ماه آخر دوره حاملگى تنگى نفس امرى عادى است. براى درمان تنگى نفس، اگر خفيف باشد، مادر حامله تنگى‌ نفس امرى عادى است. براى درمان تنگى ‌نفس، اگر خفيف باشد، مادر حامله در حالى که روى تختخواب دراز کشيده است مى‌تواند با قرار دادن تعدادى بالش در پشت خود به‌نحوى که سر و شانه بالاتر قرار گيرند استراحت نمايد. بهتر است پنجره‌هاى اتاق مخصوصاً اگر در فصل تابستان باشد باز نگه‌داشته شوند تا هواى تازه در اتاق جريان داشته باشد. در غير اين صورت هواى اتاق چندين بار در روز مى‌بايست تهويه گردد.
    اگر چه تنگى ‌نفس در اواخر دوره حاملگى کاملاً طبيعى است، ولى اگر شدت آن به حدى است که در موقع حرکت و بالا رفتن از پله باعث ناراحتى مى‌شود مسئله را بايد با پزشک در ميان گذاشت. زيرا تنگى نفس ممکن است علاوه بر فشار رحمي، به‌علت امراض قلبى و يا ريوى باشد و در اين صورت مادران، بايستى به‌طور دقيق معاينه شده و تحت درمان قرار گيرند. معمولاً يک يا دو هفته قبل از زايمان به‌علت پائين آمدن سر بچه به داخل ناحيه لگن، از شدت تنگى‌ نفس کاسته مى‌شود.
    ترشحات خونى و لکه‌بينى
    وقتى زن حامله مى‌شود، قاعدگى قطع شده و وجود هر گونه لکه‌بينى و يا خونريزى غير طبيعى تلقى مى‌گردد. يکى از علل شايع لکه‌بينى و خونريزى در سه ماهه اول حاملگي، سقط جنين و علائم تهديد به سقط است، به‌خصوص اگر با دردهاى شکمى همراه باشد.
    در نيمه دوم حاملگي، لکه‌بينى و خونريزى رحمى ممکن است مربوط به سقط شدن جنين، بچه‌خوره، ضعيف شده و نارسايى جفت، جدا شدن جفت و يا جفت سر راهى باشد.
    در صورت لکه‌بينى و يا خونريزي، بايستى از انجام کارهاى سنگين و حرکت زياد خوددارى نموده و در اولين فرصت به پزشک مراجعه شود. هم‌چنين در صورت وجود ترشحات غير طبيعى زنانه مانند زياد شدن ميزان ترشحات، متعفن و بدبو شدن، تغيير نمودن رنگ آن و ايجاد خارش در نواحى فرج و قسمت بالاى ران، مراجعه به پزشک توصيه مى‌گردد.
    پارگى پوست شکم
    در پوست ناحيه شکم بسيارى از زنان باردار خطوط قرمز رنگى ظاهر مى‌شود که بعد از زايمان به رنگ سفيد مايل به نقره‌اى در مى‌آيد. اين خطوط نشانه پاره شدن پوست مى‌باشد که معمولاً از نيمه دوم باردارى شروع به ظاهر شدن مى‌کنند و در ماه‌هاى آخر زيادتر مى‌شوند. راجع به‌علت پارگى پوست شکم، پزشکان عقايد مختلف دارند. برخى از پزشکان عقيده دارند که علت پاره شدن، گسترش زياده از حد پوست ناحيه شکم به‌علت فشار رحم مى‌باشد و برخى ديگر کمى ويتامين بدن را عامل اصلى مى‌دانند. آنچه مسلم است اينکه، پارگى پوست علت واضحى ندارد ولى شايد آنهايى که پوست بدن شل و يا زمينه به‌خصوصى دارند بيشتر مبتلا گردند.
    وقتى پوست پارگى پيدا کرد ديگر با هيچ وسيله‌اى از بين نمى‌رود. ولى جهت پيشگيري، به تجربه ثابت شده است که ماساژ روزانه يا يک روز در ميان ناحيه شکم در ماه‌هاى اول باردارى توسط پمادهاى ويتامينه و هورمون‌دار تا حد زيادى از پيدايش پارگى شکم جلوگيرى مى‌کند.
    خارش پوست بدن
    گروه نسبتاً زيادى از مادران در موقع حاملگى از خارش پوست بدن در نواحى مختلف شکايت مى‌کنند. خارش، ناحيه پوست شکم و دست و پا را بيشتر از ساير نقاط فرا مى‌گيرد و علت آن ممکن است مربوط به حساسيت بدن به حاملگى باشد. در مواردى که خارش، قسمت عمده و يا تمام پوست بدن را فرا مى‌گيرد بايد به فکر حساسيت بدن نسبت به يک ماده خارجى بود. گاهى از اوقات که ترشحات زنانگى به‌علت عفونت ميکروبى و يا قارچى زياد مى‌شود، پوست اطراف فرج و يا قسمت‌هاى بالاى ران تحريک شده و يا قرمز مى‌گردد و بعداً در همين ناحيه خارش به‌وجود مى‌آيد.
    جهت تسکين خارش‌هاى معتدل و ملايم پوست، گرفتن دوش مفيد بوده و پاشيدن پودر در نواحى از بدن که خارش دارد گاهى مؤثر واقع مى‌شود. در مواقع آلرژي، از خوردن غذاهايى که حساسيت ايجاد مى‌کنند مانند تخم‌مرغ، ماهى و ميوه‌جات مانند توت‌فرنگي، گوجه‌فرنگي، هم‌چنين ادويه‌جات بايد پرهيز نمود. اگر خارش پوست بدن زياد و وسيع بوده و در برابر درمان‌هاى معمولى مقاومت کند، بهتر است جهت دستور کامل به پزشک متخصص پوست مراجعه شود.
    تکرار ادرار
    فشار رحم بر روى مثانه سبب مى‌شود که در ماه‌هاى اول دوران حاملگى تعداد دفعات دفع ادرار زياد شود و يا مادر فقط حس دفع ادرار داشته باشد. موقعى که رحم تغيير وضع داد، فشار رحم مادر از بين مى‌رود و ممکن اس در آخر دوران حاملگى موقعى که جنين در پائين لگن مادر قرار گرفت، دوباره ظاهر گردد. علت ديگر تکرر ادرار اين است که کار کليهٔ مادر در دوران حاملگى افزايش مى‌يابد. اگر مادر حامله مقدار نوشيدن مايعات را مخصوصاً بعدازظهرها کم کند تعداد دفعاتى که لازم است براى ادرار کردن در شب بيدار شود، کم خواهد شد. اگر تکرر ادرار مادر توأم با سوزش يا علامت ديگرى است بايد به پزشک متخصص خود مشورت کند.
    علاوه بر مشکلات فوق‌الذکر، حالت صرع (Eclampsia) نيز به‌ندرت در خانم‌هاى حامله ديده مى‌شود که در صورت عدم درمان به‌موقع، مادر حامله ممکن است دچار خونريزى مغزى شود و يا گرفتار نارسايى قلبى ناشى از فشار خون زياد گردد. اين امر ضمن خطر جدى براى حيات مادر، مى‌تواند به خفگى جنين نيز منجر گردد.
    عشق عاشق را به بیماری می کشاند، بیمار زرد روی است و خواب و خور ندارد و از درد می نالد و می گرید.
    سلامت دنیا بیماری است و بیماری اش شفا و سلامت، چراکه بنیان دنیا در عادات است و سلامت حقیقی، هرچه هست در ترک عادات است و عتق از ملکات ...

    (التماس دعا)


  6. #5
    مدیر انجمن جنگ نرم و پزشکی منتقمُ الزهراء آواتار ها
    تاریخ عضویت
    May 2013
    محل سکونت
    خـراب آبـاد
    نوشته ها
    8,630
    تشکر
    0
    تشکر شده 0 بار در 0 ارسال

    پیش فرض

    بواسير
    بواسير در اثر بزرگ و گشاد شدن سياهرگ‌هاى اطراف مقعد ايجاد مى‌شود. در طول حاملگي، به‌علت رشد رحم، از جريان خون سياهرگى در ناحيه راست روده، کاسته مى‌شود. بدين طريق ميزان برگشت خون ناحيه راست روده به قلب کاهش يافته و زمينه مساعدى براى توليد بواسير به‌وجود مى‌آيد. ناگفته نماند حاملگى به تنهايى نمى‌تواند موجب بواسير شود، مگر اينکه همراه با يبوست باشد. زيرا مدفوع سخت و زور زدن در هنگام دفع مدفوع دو عامل اساسى در ايجاد بواسير است. تحت چنين شرايطى سياهرگ‌ها بزرگ، متسع و دردناک گشته و اغلب موجب خارش و خونريزى خفيف در اطراف مقعد مى‌گردد. بنابراين، اولين اقدام براى درمان بواسير برطرف نمودن يبوست است. استفاده از حوله گرم در اطراف مقعد نيز در رفع موقت اين ناراحتى بى‌تأثير نيست. اگر بواسير زياد و با خونريزى توأم باشد براى درمان قعطى مراجعه به پزشک الزامى است.
    تنگى‌ نفس و ناراحتى‌هاى تنفسى
    بر اثر فشارى که رحم بزرگ شده، به شش‌ها وارد مى‌آورد، در دو ماه آخر دوره حاملگى تنگى نفس امرى عادى است. براى درمان تنگى نفس، اگر خفيف باشد، مادر حامله تنگى‌ نفس امرى عادى است. براى درمان تنگى ‌نفس، اگر خفيف باشد، مادر حامله در حالى که روى تختخواب دراز کشيده است مى‌تواند با قرار دادن تعدادى بالش در پشت خود به‌نحوى که سر و شانه بالاتر قرار گيرند استراحت نمايد. بهتر است پنجره‌هاى اتاق مخصوصاً اگر در فصل تابستان باشد باز نگه‌داشته شوند تا هواى تازه در اتاق جريان داشته باشد. در غير اين صورت هواى اتاق چندين بار در روز مى‌بايست تهويه گردد.
    اگر چه تنگى ‌نفس در اواخر دوره حاملگى کاملاً طبيعى است، ولى اگر شدت آن به حدى است که در موقع حرکت و بالا رفتن از پله باعث ناراحتى مى‌شود مسئله را بايد با پزشک در ميان گذاشت. زيرا تنگى نفس ممکن است علاوه بر فشار رحمي، به‌علت امراض قلبى و يا ريوى باشد و در اين صورت مادران، بايستى به‌طور دقيق معاينه شده و تحت درمان قرار گيرند. معمولاً يک يا دو هفته قبل از زايمان به‌علت پائين آمدن سر بچه به داخل ناحيه لگن، از شدت تنگى‌ نفس کاسته مى‌شود.
    ترشحات خونى و لکه‌بينى
    وقتى زن حامله مى‌شود، قاعدگى قطع شده و وجود هر گونه لکه‌بينى و يا خونريزى غير طبيعى تلقى مى‌گردد. يکى از علل شايع لکه‌بينى و خونريزى در سه ماهه اول حاملگي، سقط جنين و علائم تهديد به سقط است، به‌خصوص اگر با دردهاى شکمى همراه باشد.
    در نيمه دوم حاملگي، لکه‌بينى و خونريزى رحمى ممکن است مربوط به سقط شدن جنين، بچه‌خوره، ضعيف شده و نارسايى جفت، جدا شدن جفت و يا جفت سر راهى باشد.
    در صورت لکه‌بينى و يا خونريزي، بايستى از انجام کارهاى سنگين و حرکت زياد خوددارى نموده و در اولين فرصت به پزشک مراجعه شود. هم‌چنين در صورت وجود ترشحات غير طبيعى زنانه مانند زياد شدن ميزان ترشحات، متعفن و بدبو شدن، تغيير نمودن رنگ آن و ايجاد خارش در نواحى فرج و قسمت بالاى ران، مراجعه به پزشک توصيه مى‌گردد.
    پارگى پوست شکم
    در پوست ناحيه شکم بسيارى از زنان باردار خطوط قرمز رنگى ظاهر مى‌شود که بعد از زايمان به رنگ سفيد مايل به نقره‌اى در مى‌آيد. اين خطوط نشانه پاره شدن پوست مى‌باشد که معمولاً از نيمه دوم باردارى شروع به ظاهر شدن مى‌کنند و در ماه‌هاى آخر زيادتر مى‌شوند. راجع به‌علت پارگى پوست شکم، پزشکان عقايد مختلف دارند. برخى از پزشکان عقيده دارند که علت پاره شدن، گسترش زياده از حد پوست ناحيه شکم به‌علت فشار رحم مى‌باشد و برخى ديگر کمى ويتامين بدن را عامل اصلى مى‌دانند. آنچه مسلم است اينکه، پارگى پوست علت واضحى ندارد ولى شايد آنهايى که پوست بدن شل و يا زمينه به‌خصوصى دارند بيشتر مبتلا گردند.
    وقتى پوست پارگى پيدا کرد ديگر با هيچ وسيله‌اى از بين نمى‌رود. ولى جهت پيشگيري، به تجربه ثابت شده است که ماساژ روزانه يا يک روز در ميان ناحيه شکم در ماه‌هاى اول باردارى توسط پمادهاى ويتامينه و هورمون‌دار تا حد زيادى از پيدايش پارگى شکم جلوگيرى مى‌کند.
    خارش پوست بدن
    گروه نسبتاً زيادى از مادران در موقع حاملگى از خارش پوست بدن در نواحى مختلف شکايت مى‌کنند. خارش، ناحيه پوست شکم و دست و پا را بيشتر از ساير نقاط فرا مى‌گيرد و علت آن ممکن است مربوط به حساسيت بدن به حاملگى باشد. در مواردى که خارش، قسمت عمده و يا تمام پوست بدن را فرا مى‌گيرد بايد به فکر حساسيت بدن نسبت به يک ماده خارجى بود. گاهى از اوقات که ترشحات زنانگى به‌علت عفونت ميکروبى و يا قارچى زياد مى‌شود، پوست اطراف فرج و يا قسمت‌هاى بالاى ران تحريک شده و يا قرمز مى‌گردد و بعداً در همين ناحيه خارش به‌وجود مى‌آيد.
    جهت تسکين خارش‌هاى معتدل و ملايم پوست، گرفتن دوش مفيد بوده و پاشيدن پودر در نواحى از بدن که خارش دارد گاهى مؤثر واقع مى‌شود. در مواقع آلرژي، از خوردن غذاهايى که حساسيت ايجاد مى‌کنند مانند تخم‌مرغ، ماهى و ميوه‌جات مانند توت‌فرنگي، گوجه‌فرنگي، هم‌چنين ادويه‌جات بايد پرهيز نمود. اگر خارش پوست بدن زياد و وسيع بوده و در برابر درمان‌هاى معمولى مقاومت کند، بهتر است جهت دستور کامل به پزشک متخصص پوست مراجعه شود.
    تکرار ادرار
    فشار رحم بر روى مثانه سبب مى‌شود که در ماه‌هاى اول دوران حاملگى تعداد دفعات دفع ادرار زياد شود و يا مادر فقط حس دفع ادرار داشته باشد. موقعى که رحم تغيير وضع داد، فشار رحم مادر از بين مى‌رود و ممکن اس در آخر دوران حاملگى موقعى که جنين در پائين لگن مادر قرار گرفت، دوباره ظاهر گردد. علت ديگر تکرر ادرار اين است که کار کليهٔ مادر در دوران حاملگى افزايش مى‌يابد. اگر مادر حامله مقدار نوشيدن مايعات را مخصوصاً بعدازظهرها کم کند تعداد دفعاتى که لازم است براى ادرار کردن در شب بيدار شود، کم خواهد شد. اگر تکرر ادرار مادر توأم با سوزش يا علامت ديگرى است بايد به پزشک متخصص خود مشورت کند.
    علاوه بر مشکلات فوق‌الذکر، حالت صرع (Eclampsia) نيز به‌ندرت در خانم‌هاى حامله ديده مى‌شود که در صورت عدم درمان به‌موقع، مادر حامله ممکن است دچار خونريزى مغزى شود و يا گرفتار نارسايى قلبى ناشى از فشار خون زياد گردد. اين امر ضمن خطر جدى براى حيات مادر، مى‌تواند به خفگى جنين نيز منجر گردد.
    عشق عاشق را به بیماری می کشاند، بیمار زرد روی است و خواب و خور ندارد و از درد می نالد و می گرید.
    سلامت دنیا بیماری است و بیماری اش شفا و سلامت، چراکه بنیان دنیا در عادات است و سلامت حقیقی، هرچه هست در ترک عادات است و عتق از ملکات ...

    (التماس دعا)


اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 2 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 2 مهمان ها)

موضوعات مشابه

  1. بارداری و زایمان
    توسط منتقمُ الزهراء در انجمن سلامت بانوان, کودکان و مسائل جنسی
    پاسخ: 8
    آخرين نوشته: 24-07-2014, 17:01
  2. بیماریهای مختص خانمهای باردار
    توسط منتقمُ الزهراء در انجمن سلامت بانوان, کودکان و مسائل جنسی
    پاسخ: 0
    آخرين نوشته: 07-06-2014, 16:24
  3. سوال و جواب‌هایی درباره مشکلات دوران بارداری
    توسط ensanzade در انجمن سلامت و بهداشت
    پاسخ: 0
    آخرين نوشته: 24-05-2014, 07:27
  4. پاسخ: 1
    آخرين نوشته: 23-02-2013, 16:35
  5. ورزش های ممنوعه در دوران بارداری
    توسط شرمنده ام در انجمن سلامت بانوان, کودکان و مسائل جنسی
    پاسخ: 0
    آخرين نوشته: 11-02-2013, 11:18

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •  
کانال سپاه