+ ارسال نظر
نمایش نتایج: از 1 به 3 از 3

موضوع: ویژگی منتظران ظهور در کلام امام صادق(ع)

  1. #1
    اگه نباشه جاش خالی می مونه سیدعلی313 آواتار ها
    تاریخ عضویت
    Jul 2014
    نوشته ها
    277
    تشکر
    0
    تشکر شده 0 بار در 0 ارسال

    پیش فرض ویژگی منتظران ظهور در کلام امام صادق(ع)







    ویژگی منتظران ظهور در کلام امام صادق(ع)


    امام صادق(ع) در روایتی ویژگی‌ها و برنامه‌های کسانی را که می‌خواهند از یاران امام زمان(عج) باشند، بیان کرده‌اند.
    مصادف شدن سالروز شهادت امام صادق(ع) با روز جمعه به عنوان سیدالایام و روزی که متعلق به امام عصر(عج) است بهانه ای است تا مروری به مقوله انتظار و ظهور و ویژگی های یاران امام زمان(عج) داشته باشیم و ببینیم رئیس مذهبمان در این باره چه فرمایشات و سفارشاتی بیان فرموده اند:

    امام صادق(ع) فرمودند: «من سرّه ان یکون من اصحاب القائم فلینتظر و لیعمل بالورع و محاسن الاخلاق؛ هر کس خوشحال می‌شود و دوست دارد که درشمارِ یاران حضرت مهدی(عج) باشد، باید سه ویژگی داشته باشد: منتظر بودن، با ورع بودن، اخلاق کریمانه و بزرگوارانه داشتن».

    ویژگی نخست: منتظر بودن

    انتظار کشیدن ـ که از وظایف یاران امام مهدی(عج) است ـ یک حالت و عمل قلبی و درونی‌ است که آثار و برکت‌های فراوان بیرونی هم دارد. انسان منتظر، دائماً به در نگاه می‌کند. پیوسته در درون و باطن به عالم بالا نگاه می‌کند که آقایش چه زمانی تشریف می‌آورد.

    پس اوّلین اثر انتظار، این است که انسان را دائماً به یاد منتظَر می‌اندازد؛ یعنی در حقیقت، انسان منتظِر، یک لحظه هم از یاد آن حضرت غافل نیست.

    دومین اثر، آماده شدن و مهیّا شدن برای آمدن امام زمان(عج) است. شخصی از امام صادق(ع) می‌پرسد: متی الفرج؛ آقاجان! گشایش و فرج شما اهل بیت(ع) چه زمانی است؟ امام فرمودند: «مالک و الفرج و انت ممن ترید الدّنیا!؟؛ تو را به فرج چه کار در حالی که از کسانی هستی که دنیا را می‌خواهند و دنیاطلبند؟! کسی می‌پرسد فرج چه زمانی است، که خود را برای آن ساخته و آماده کرده است. تو فرج را برای آن می‌خواهی که دنیایت آباد شود! مشکلات اقتصادی و سیاسی برود! تو خود آقا را نمی‌خواهی. آقا بیاید تا دنیایت را آباد کند. بنابراین پرسشت بی‌جاست!»

    پس مهم، آماده بودن برای ظهور است.

    اثر سوم انتظار، لحظه شماریِ انسانِ منتظر برای آمدن آن حضرت(عج) است. لحظه لحظه می‌گوید: خدا کند تو بیایی!. اصلاً آمدن حضرت(عج) را در خواب می‌بیند. نه اینکه بگوید ـ نعوذبالله ـ آقا تا هزار سال دیگر هم ظهور نمی‌کند.

    ویژگی دوم: با ورع بودن

    دومین ویژگی یاران امام زمان(عج) تهذیب نفس و خودسازی است. در اسلام، یک منطقة ممنوعه داریم و یک منطقة قُرق. منطقة ممنوعه، گناه است و منطقة قرق شده، مکروهات و شبهات.

    دوری از گناه، تقوا و دوری از مکروهات و شبهات، ورع نام دارد. اگر کسی بگوید: می‌روم و در مرز سرزمین گناه می‌ایستم و گناه نمی‌کنم بداند که شیطان می‌آید و آرام به گناه هلش می‌دهد!

    برای حفظ خودمان، باید یک سری مستحبّات را انجام دهیم. مستحبّات، بازوی واجبات است و باید یک سری مکروهات را هم ترک کنیم. دوری از مکروهات، به دوری از حرام و گناه کمک می‌کند.

    پس امام صادق(ع) می‌فرماید: «هر کس می‌خواهد از یاران مهدی(عج) باشد، علاوه بر ترک گناه، باید از شبهات هم دوری کند؛ یعنی مواظب باشد که هر چیزی که در آن شبهة عقلی وعرفی است (نه شبهة برخاسته از وسوسه!) مرتکب نشود.»

    ترک شبهات میان انسان و امام زمان(عج) سنخیّت و تشابه به وجود می‌آورد. البتّه حضرت(ع) درجات و مقاماتش بی‌نهایت است و این یک درجه از آنهاست. ایشان دریای تقوا و ورع هستند و اینها که ما گفتیم، یک قطره بود. باید قطره شد، آنگاه به دریا پیوست!

    نکتة جالب دیگری که از این قسمت از روایت می‌توان استفاده کرد، این است که «اهل ورع، اهل کار وکوشش هستند، نه اهل خانه نشستن و کاری با جامعه نداشتن!» زیرا می‌فرماید: «فلیعمل بالورع؛ یعنی اهل حرکتند، امّا با ورع در میان مردم زندگی می‌کند. یاران حضرت(ع) ورع را پشت کفة ترازو و در محلّ کار خود، همراه دارند.»

    ویژگی سوم: داشتن محاسن اخلاق

    ویژگی سوم یاران امام زمان(عج) داشتن اخلاق کریمانه است.این صفاتی که فطرت، به خوبی آنها شهادت می‌دهد و امامان معصوم(ع) از آنها مدح و تمجید کرده‌اند، باید در وجود یار و یاور مهدی(عج) باشد. مانند سه صفتی که در این روایت شریف آمده است.

    امام صادق(ع) می‌فرمایند: «سرور خلق‌های نیک وخوب، سه خصلت است؛ اهل انصاف بودن، مواسات با برادران دینی و همواره به یاد خدا بودن.» پس سیّد و سرور اعمال، انصاف است. انسان باید در همه چیز اهل انصاف باشد؛ در داوری میان دیگران، در گفتار، در معامله، در روبه‌رو شدن با مردم، در نگاه و در هر جایی که بشر در آنجا به رعایت انصاف نیاز دارد.

    همین صفت انصاف داشتن اگر در انسان به وجود آید، ربط معنوی و روحی میان او و امام زمان(عج) برقرار می‌شود، داستان پیرمرد قفل ساز که به سبب همین منصف بودن، خدمت امام زمان(عج) می‌رسید، معروف است.

    دومین عملی را که آقای اعمال شمردند، مواسات با برادران دینی است؛ یعنی به آنها در مسائل مالی کمک برساند و یاری کند. خیلی بد است که در میان مسلمانان، شخصی ورشکست شود و کارش به زندان بکشد، امّا همة اطرافیان او میلیون‌ها تومان پول داشته باشند! آیا با این وضع می‌شود توقّع داشت که از یاران حضرت مهدی(عج) بود؟! حضرت می‌فرمایند: «این دوست من است، چرا گرفتاری او را حل نکردید؟!» اولیای خدا در زندگی مواسات داشتند. امامان معصوم(ع) اهل مواسات بودند.

    سومین عمل برجسته، به یاد خدا بودن در همه حال است. چه در خلوت و چه در جلوت؛ چه در میان مردم و چه دور از مردم؛ چه در بیداری و چه در خواب! یاد قلبی و باطنی خدا را در همه حال داشته باشید.

    با توجّه به این روایات، روشن می‌شود که یاران حضرت مهدی(عج)، دارای چنان ویژگی‌ها و اوصاف برتر و کم‌نظیری هستند که به حق در این مقام و موقعیّت قرار گرفته‌اند و بدین جهت نقش مهمّی در پیروزی آن قیام جهانی خواهند داشت.

  2. # ADS
    Circuit advertisement
    تاریخ عضویت
    Always
    نوشته ها
    Many

     

    حرز امام جواد

     

  3. #2
    یه دنگ سایت به نامشه
    تاریخ عضویت
    Feb 2016
    محل سکونت
    تهران
    نوشته ها
    3,261
    تشکر
    0
    تشکر شده 0 بار در 0 ارسال

    پیش فرض

    منتظران ظهور، بهترین مردم هر زمان­ اند
    ربّ العالمین انسانی را قرار داده است که در تمام شئونات نماینده و خلیفه حق است. این نماینده است که شایستگی امامت بر انسان­ها را دارد و جانشین خداوند روی زمین است.

    ملاک خوبی و بدی در تمام شئونات زندگی انسان چیست؟ طبق نظر اسلام ملاک حق است. ربّ العالمین انسانی را قرار داده است که در تمام شئونات نماینده و خلیفه حق است. این نماینده است که شایستگی امامت بر انسان­ها را دارد و جانشین خداوند روی زمین است. امام جداکننده حق و باطل است. بنابراین انسانی بهتر است که به امام نزدیک­تر باشد و تمنای شبیه شدن به او را داشته باشد. تمنای خوبی ­ها مگر بدون شاخص می­ شود؟ تمنای یک وضعیت مگر بدون حرکت می ­شود؟ انسانی که تمنای ارزش ­های الهی را دارد و به سمت آن حرکت می­ کند، در واقع منتظر رسیدن به این ارزش‌هاست. به‌عبارت دیگر منتظر رسیدن به امام است. حرکت جزء الزمات انتظار است. لذا منتظر ظهور بهترین اهل هر زمان است. از طرف دیگر بهترین اهل هر زمان نیز منتظر ظهور است.
    حضرت سجاد (علیه ­السلام) فرمودند:
    «المُنتَظِرُونَ لِظُهُورِهِ أفضَلُ أهلِ کُلِّ زَمان؛ منتظرین ظهور بهترین مردم هر زمان­ اند».
    صاحبخانه منتظر مهمان عزیز و بزرگ چگونه است؟خانه­ و اطراف آن را تمیز و تزئین می‌کند، تدارکات را متناسب با میل مهمان تهیه می­ کند و خودش را آماده می­ کند از طرفی اضطراب هم دارد. آماده است که هر لحظه مهمان برسد. ما هم باید برای امام زمان (علیه السلام) این طور باشیم. این انتظار سازنده است.
    منتظر نمی­ تواند همه چیز را وابگذارد، دست هایش را بالا ببرد و بگوید جریان بگذرد تا حضرت خودش بیاید و کارها را درست کند. منتظر عافیت­ طلب و بی­خیال نیست.
    از این‌رو، انتظار قبل از آنكه از ادعاى انسان فهمیده شود، از رفتار و كردار او فهمیده مى‏ شود. نمى ‏توان هر كسى را كه ادعاى دوستى و ولایت امام زمان (علیه‌السلام) را دارد، در شمار منتظران او قلمداد کرد.
    «مشك آن است كه خود ببوید نه آنكه عطار بگوید»
    فدای سید علی
    [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]

  4. #3
    یه دنگ سایت به نامشه
    تاریخ عضویت
    Feb 2016
    محل سکونت
    تهران
    نوشته ها
    3,261
    تشکر
    0
    تشکر شده 0 بار در 0 ارسال

    پیش فرض

    منتظران در ترویج اندیشه های اسلامی مسئولیت دارند
    از جمله مسئولیت‌­های منتظران، ترویج «فرهنگ اندیشه­ های اسلامی» است. منتظران زمینه‌­سازی ظهور را در اندیشه­ های اسلامی بسط می‌دهند و در تلاشند که اندیشه ظهور را به سراسر دنیا صادر کنند.

    منتظران در عصر غیبت، علاوه بر رسالت فردی و اجتماعی، در قبال امام خویش مسئولیت­ پذیرند. آنان امام خویش را رها نکرده و لحظه‌ای در تلاش برای تقویت جبهه فطرت گرا کوتاهی نمی‌کنند.
    از جمله مسئولیت‌­های منتظران، ترویج «فرهنگ اندیشه­ های اسلامی» است. منتظران زمینه‌­سازی ظهور را در اندیشه­ های اسلامی بسط می‌دهند و در تلاشند که اندیشه ظهور را به سراسر دنیا صادر کنند. به عنوان مثال وقتی شما در استخری، سنگ 250 گرمی می ­اندازید، حلقه درست می­شود و این حلقه­ ها تا کنار استخر بیشتر نخواهد آمد اما وقتی سنگ ده کیلویی بی اندازید در وسط استخر موجی درست می شود که تمام آب­ها را به اطراف استخر می­ پاشد. با داشتن یک کشور ضعیف، نمی‌توان در جهان موفق شد. ما ضمن بررسی اوضاع خارجِ کشورمان، باید به مسائل داخل کشور نیز نگاهی عمیق و دقیقی داشته باشیم.
    ما اگر حتی یک کلمه، یک روایت، یک حدیث را در جامعه رواج دهیم به امام زمان­مان خدمت کرده­ ایم و حضرت ما را فراموش نخواهد کرد. طبق آیه قرآن کریم«...وَفَضَّلَ اللّهُ الْمُجَاهِدِينَ عَلَىالْقَاعِدِينَ أَجْرًاعَظِيمًا؛...و خدا مجاهدان را بر خانه ‏نشينان به پاداشى بزرگ، برترى بخشيده است». کسی که عافیت­ طلب است و فقط به خود، خانواده و جیبش فکر می­ کند با کسی که برای امام و پدر آسمانی اش زنده است، برای او کار می کند و برای او نفس می کشد و همه چیزش را فدای او می کند؛ فرق دارد.
    بیائیم؛ مقام والای سربازی امام زمان (علیه ­السلام) را خودمان انتخاب کنیم و از خدمت گزارانی نباشیم که اصل و ریشه‌ی خود را فراموش کرده ­اند، برای همه کار می­ کنند، ولی برای خودشان هیچ کاری انجام نمی ­دهند.
    بیائیم از کسانی باشیم که؛ امام زمان خود را به دست فراموشی نسپرده ­اند؛ بلکه برای تحقق ظهور او برنامه‌ریزی می‌کنند و مسئولیتی را که به دوش‌ دارند به خوبی انجام می‌دهند و در عین حال همیشه آماده ­اند.

    برگرفته از سلسله مباحث «ما و امام زمان(علیه السلام)»
    فدای سید علی
    [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]

+ ارسال نظر

اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

موضوعات مشابه

  1. پاسخ: 0
    آخرين نوشته: 20-04-2014, 09:24
  2. بعضی به اشتباه معتقدند که دوران امام تمام شده است
    توسط ابوتراب در انجمن اخبار سیاست داخلی ایران
    پاسخ: 0
    آخرين نوشته: 09-02-2014, 23:44
  3. رحیم‌پور ازغدی :یک عده به امام می گفتند که چرا تنش درست می کنید؟
    توسط hossein1 در انجمن اخبار سیاست داخلی ایران
    پاسخ: 0
    آخرين نوشته: 01-02-2014, 12:20
  4. جایگاه نشانه های ظهور در هندسه دین
    توسط safaeei در انجمن مباحث ديگر بخش اسلامی
    پاسخ: 0
    آخرين نوشته: 19-07-2013, 16:19
  5. راز عدد 313 و نقش آن در تحقق ظهور امام زمان(عج)
    توسط خادم الزینب در انجمن امام زمان عجل الله تعالی فرجه
    پاسخ: 0
    آخرين نوشته: 16-02-2013, 11:56

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را دارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •  
کانال سپاه