صفحه 1 از 4 1234 آخرینآخرین
نمایش نتایج: از 1 به 10 از 33

موضوع: Fatf «داعش‌دوستی» به سبک روحانی!!

  1. #1
    یه دنگ سایت به نامشه بصیر آواتار ها
    تاریخ عضویت
    Feb 2016
    محل سکونت
    تهران
    نوشته ها
    3,261
    تشکر
    0
    تشکر شده 0 بار در 0 ارسال

    Post Fatf «داعش‌دوستی» به سبک روحانی!!

    دوستان هاشمی چه آشی برای امنیت مردم پختند؟/ «داعش‌دوستی» به سبک روحانی!

    دولت امیدوار بود از مذاکرات با FATF چیزکی برای تبلیغات انتخاباتی‌اش کاسب شود. نشد. اجرای این معاهده حالا برخی نهادها و مؤسسات ایرانی را درون مرزهای مملکت تحریم کرده است.


    گروه سیاسی [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]، هاشمی رفسنجانی [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]: «اگر می‌بینید آلمان و ژاپن این روزها محکم‌ترین اقتصاد دنیا را دارند، برای این است که بعد از جنگ جهانی دوم از این‌که نیروی نظامی داشته باشند، محروم شدند. نیروهای نظامی بیشترین خرج کشورهای در حال جنگ را می‌بردند. با این اقدام اما پول‌هایشان آزاد شد و به دنبال کارهای علمی و تولیدی رفته و اقتصاد دانش‌بنیان درست کردند لذا دیگر آسیب‌پذیر هم نیستند. این راه در ایران هم باز شده است.» رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام از دستاوردهای دولت روحانی ‌گفت و از برجام؛ آن هم در میان معلمان. از معاهده‌ای که «راه» را برای خلع سلاح قوای نظامی مملکت باز کرده و حالا آسوده‌خاطر می‌توان به دور دوم دولت روحانی اندیشید. ماجرا چیست؟ دوستان هاشمی برای نیروهای مسلح چه آشی پختند؟

    چه‌کسی، چرا و چگونه پیشرفت کرد؟
    این‌که هاشمی خیال می‌کند ژاپن و آلمان ارتش ندارند و بودجه دفاعی‌شان را خرج اقتصاد و غیره می‌کنند، عجیب نیست. پیرمرد هنوز خیال می‌کند سال‌های بعد از جنگ بین الملل دوم است. روزگاری که ممالک متحده با شکست در برابر متفقین، نه فقط خلع سلاح؛ که تحقیر شدند. با این همه امروز این دو کشور با داشتن بودجه‌ی نظامی بالغ بر 40 میلیارد دلار سالانه، در جایگاه هشتم و نهم پُرخرج‌ترین ارتش‌های دنیا قرار دارند. گزارشی که مؤسسه‌ی تحقیقاتی استکهلم منتشر کرده؛ نشان می‌دهد هزینه‌های نظامی هر کدام از این دو امروز به‌تنهایی، دست‌کم هفت برابر بودجه‌ی دفاعی ایران است.


    عجیب این است که هاشمی خیال می‌کند با خلع سلاح قوای نظامی مملکت و اختصاص بودجه‌ی دفاعی به اقتصاد دانش بنیان و چه‌ها، می‌توان پیشرفت کرد. آن هم در جغرافیای جنگ‌زده‌ی غرب آسیا. در حالی که داعش و دیگر گروهک‌های تکفیری-تروریستی، پشت مرزهای مملکت گوش ایستاده اند. طرح چنین مباحثی آن هم در این شرایط، توهم نیست؛ خیانت است. چه کسانی و چرا جاده صاف‌کُن حضور تروریست‌ها در مملکت شده‌اند؟ چرا بعضی‌ها چشم دیدن امن و آسایش مردم را ندارند؟

    دوستان هاشمی چه آشی برای قوای مسلح مملکت پختند؟
    «کارسازی کلیه خدمات ارزی (بین‌المللی) برای آن دسته از مشتریان که نامشان در لیست تحریم اتحادیه اروپا و یا لیست تحریم مشترک اتحادیه اروپا و سازمان ملل می‌باشد، امکان‌پذیر نیست.» این پاسخی است که واحد ارزی بانک ملت خطاب به قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا(ص) نوشته است. یک قرارگاه عمرانی که در همه‌ی سال‌های بعد از جنگ، همّ و تلاشی جز سازندگی و خدمت برای مردم نداشته است. حالا اما به اتهام نزدیکی با سپاه در داخل مرزهای همین سرزمین تحریم شده است! از سربند امضای معاهده‌ی FATF، دولت روحانی متعهد شده از ارائه‌ی خدمات به اشخاص حقیقی و حقوقی ذیل تحریم‌های سازمان ملل خودداری کنند.


    نه فقط سپاه؛ از وزارت دفاع گرفته تا وزارت اطلاعات، و تا دیگر صنایع و ارگان‌های وابسته به نیروهای مسلح؛ همه‌شان به برکت برجام تحریمند. FATF همه‌ی بانک‌های ایرانی را از ارائه‌ی خدمات به آنان منع کرده است. از بانک مسکن گرفته تا ملت و تا کشاورزی؛ آنها هم با صدور بیانیه‌های مجزایی تبعیت‌شان را از این سیاست‌ها اعلام کرده‌اند.

    ماجرای FATF چیست؟
    بعد از تقریباً «هیچ» دستاوردی که روحانی از اجرای برجام به دست آورد، به‌سراغ FATF رفت. اتحادیه بین‌المللی مبارزه با پول‌شویی(FATF) یک سازمان همکاری میان دولت‌هاست که ظاهراً برای مبارزه با پول‌شویی و مبارزه با تروریسم شکل گرفته است. اگرچه حقیقت ماجرا عبارت است از اشراف اطلاعاتی بر منابع و سیستم‌های مالی کشورها و اعمال خواسته‌های غرب در مورد افراد و شرکت‌های ممالک مختلف.


    دولت اما امیدوار بود از این مذاکرات چیزکی برای تبلیغات انتخاباتی‌اش کاسب شود. شاید دستکم می‌توانست تحریم‌های ظالمانه را مرتفع کند. تحریم‌هایی که قرار بود همان روز اجرای برجام بالمره و دَفعتاً لغو شوند؛ و نشد. نتیجه روشن است؛ باز هم تحریمی لغو نشد. سهل است! اجرای FATF حالا برخی نهادها و مؤسسات ایرانی را در داخل مرزهای مملکت تحریم کرده است. روحانی و دولتش آیا نمی‌دانست سرانجام این مذاکرات چیست؟ عراقچی در این‌باره چه گفت؟

    عباس عراقچی، رئیس ستاد پیگیری اجرای برجام در برنامه گفتگوی ویژه خبری 21 تیرماه با بیان اینکه مذاکرات با FATF تا زمانی ادامه خواهد داشت که در زمینه تعریف گروه‌های تروریستی و مقابله با آنها به تفاهم برسیم، عنوان کرده بود: «لزوماً هر کاری از طریق سیستم بانکی صورت نمی‌گیرد و ما در سال‌های قبل مثلاً اگر برای آقای ایکس پولی ارسال می‌کردیم فکر می‌کنید به صورت بانکی بوده؟ برخی افراد در لیست تحریم شورای امنیت هستند و همه کشورها ملزم به رعایت هستند. ما هیچگاه به این لیست‌ها مقید نبودیم، ولی دلیلی نمی‌شود که بانک‌های خودمان را به دست خودمان گیر بیندازیم. وقتی راه‌های دیگری هم برای ارسال پول وجود دارد، ‌دلیلی برای این کار نیست!»

    بانک‌ها امروز همان نسخه‌ی عراقچی را اجرا می‌کنند: «راه‌های دیگری هم برای ارسال پول هست»؛ مزاحم نشوید لطفاً! روحانی می‌دانست و چنین معاهده‌ای را امضا کرد. معاهده‌ای که دستی-دستی مؤسسات ایرانی را دچار خودتحریمی می‌کند. سؤال بی‌پاسخ اما امروز این است: نتیجه‌ی تعهدات سریالی و امتیازات سنگینی که روحانی و دولتش برای اجانب فراهم آوردند، چیست؟ کدام تحریم تا امروز لغو شده است؟

    گفتنی است پیش از این هم دولت، با ارسال لایحه ای به مجلس برای اصلاح بودجه، خواستار حذف 5 هزار میلیارد تومان از ردیف اعتبارات نیروهای مسلح شده بود. پیشنهادی که البته با واکنش شدید نمایندگان مواجه شد و سرآخر هم رأی نیاورد. برای اطلاعات بیشتر در این باره این گزارش را بخوانید: [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]

    راه باز شده؛ همان‌طور که هاشمی [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ] حالا می‌توان به‌راحتی زیرآب قوای مسلحه‌ی مملکت را زد. تصور آنکه توالی این اقدامات از جانب دولت فخیمه اتفاقی است، ساده انگارانه است. چرا دوستان هاشمی تا این اندازه برای تضعیف نیروهای نظامی اصرار دارند؟ روحانی دقیقاً به‌دنبال چیست؟

  2. # ADS
    Circuit advertisement
    تاریخ عضویت
    Always
    محل سکونت
    Advertising world
    نوشته ها
    Many

     

    حرز امام جواد

     

  3. #2
    یه دنگ سایت به نامشه بصیر آواتار ها
    تاریخ عضویت
    Feb 2016
    محل سکونت
    تهران
    نوشته ها
    3,261
    تشکر
    0
    تشکر شده 0 بار در 0 ارسال

    پیش فرض

    حسین شریعتمداری:
    [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]

    تصور کنید - فقط تصور کنید - که ایران اسلامی از نیروهای مسلح و کارآمد - نظیر آنچه امروز دارد - برخوردار نباشد و از موشک‌های بالستیک خود نیز به فرمایش حضرت هاشمی دست کشیده باشد!

    به گزارش [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]، حسین شریعتمداری در سرمقاله کیهان نوشت:

    آقای هاشمی رفسنجانی در اظهارنظر تازه‌ای که از هاشمی اوایل انقلاب دور از انتظار و از رفسنجانی بعد از سال 88 بعید نبوده و نیست گفته است؛ «اگر می‌بینید آلمان و ژاپن این روزها محکم‌ترین اقتصاد دنیا را دارند، اینها بعد از جنگ جهانی دوم از اینکه نیروی نظامی داشته باشند محروم شدند... نیروهای نظامی بیشترین خرج کشورهای در حال جنگ را می‌بردند و از این رو با این اقدام پول‌هایشان آزاد شد و به دنبال کارهای علمی و تولیدی رفته و اقتصاد دانش‌بنیان برای خود درست کردند، لذا دیگر آسیب‌پذیر هم نیستند، این راه در ایران باز شده است و مدیران و دلسوزان و معلمان باید وارد این فضا شوند، مطمئنم دوره دوم دولت روحانی می‌تواند ما را به آنجا برساند»!

    آقای هاشمی، پیش از این هم اظهارات مشابهی داشته است و چندماه قبل در توئیت خود نوشته بود «دنیای فردا، دنیای گفتمان‌هاست، نه‌موشک‌ها»!

    درباره اظهارات آقای هاشمی رفسنجانی که -چه بداند و بخواهد و چه نداند و نخواهد - دعوت از آمریکا و سایر دشمنان تابلودار جمهوری اسلامی ایران برای حمله به کشورمان است، گفتنی‌هایی هست؛

    1- ابتداء باید گفت برخلاف آنچه آقای هاشمی رفسنجانی مطرح کرده‌اند، ژاپن و آلمان به ترتیب با 41 میلیارد دلار و 36/7 میلیارد دلار هزینه نظامی سالانه در ردیف‌های هشتم و نهم کشورهایی قرار گرفته‌اند که بیشترین هزینه نظامی سالانه را دارند. در این فهرست آمریکا، چین، عربستان، روسیه، انگلیس، هند و فرانسه، رتبه‌های اول تا هفتم را به خود اختصاص داده‌اند. بنابراین اطلاعات ارائه شده از سوی ایشان درباره ژاپن و آلمان، غیرواقعی و بی‌اساس است و هزینه نظامی سالانه این دو کشور از بسیاری کشورهای اروپایی دیگر نظیر، ایتالیا و اتریش و... نیز بیشتر است.

    2- محروم بودن ژاپن و آلمان از داشتن نیروی نظامی و ارتش مستقل به میل و اراده خود نبوده است بلکه بعد از جنگ‌جهانی دوم و شکست «دولت‌های‌محور» شامل ژاپن، آلمان و ایتالیا از متفقین، این دو کشور بالاجبار از داشتن نیروی نظامی و ارتش مستقل محروم شدند و تأمین امنیت خارجی آنها را متفقین برعهده گرفتند و این در حالی بود که ژاپن و آلمان به دو کشور تحت سلطه کامل بلوک غرب و مخصوصا آمریکا درآمدند که این سلطه از آن هنگام تاکنون ادامه دارد.

    بنابراین بسیار طبیعی است که کشورهای تحت سلطه کامل و گوش به فرمان آمریکا، با هیچگونه تهدیدی از جانب آمریکا و متحدانش روبرو نباشند، که نیستند. آیا جناب هاشمی برای جمهوری اسلامی ایران نسخه سلطه‌پذیری و تن دادن به قیمومیت آمریکا و متحدانش را می‌پیچد؟ آقای رفسنجانی به خوبی می‌دانند که نسخه ایشان بازگشت به دوران اختناق، فقر، عقب‌افتادگی و فلاکت دوران طاغوت و تبدیل شدن به نوکر حلقه به گوش آمریکاست!

    3- آقای هاشمی درباره پیشرفت‌های علمی آلمان و ژاپن هم، اطلاعات غیرواقعی و آدرس غلط داده‌اند، پیشرفت‌های این دو کشور به گواهی شواهد و نشانه‌های غیرقابل تردید ناشی از کار و تلاش بی‌وقفه، برنامه‌ریزی و مدیریت دقیق و مقابله با فساد بوده است، وگرنه چرا این پیشرفت‌ها در بسیاری از کشورهای دیگر که تحت سلطه آمریکا هستند دیده نمی‌شود؟ در آلمان فلان وزیر کابینه فقط به این علت که در یک سفر داخلی - و نه خارجی - همسر خود را نیز به هزینه دولت با خود برده است، از کار برکنار می‌شود ولی اینجا همفکران آقای هاشمی از فلان غارتگر بیت‌المال با عنوان ذخیره نظام! یاد می‌کنند.

    در نروژ عضو رشوه‌دهنده شرکت نفتی استات اویل به طرف ایرانی، محاکمه و مجازات می‌شود ولی طرف ایرانی که میلیون‌ها دلار رشوه گرفته و دهها برابر آن به کشور خسارت زده است، در نقش رابین هود ظاهر می‌شود در آلمان و ژاپن بر اصل ما می‌توانیم تکیه می‌شود ولی عضو کابینه دولت یازدهم، توان تولیدی کشور را در حد آبگوشت بزباش و قرمه‌سبزی می‌داند و آن دیگری، معتقد است باید از خارج مدیر وارد کنیم و...!

    4- چند ماه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، برخی از جریانات سیاسی که بعدها پرده نفاق را کنار زده و آشکارا به صف دشمنان پیوستند، شعار «انحلال ارتش» را سر دادند و روی آن اصرار فراوانی داشتند، تا آنجا که برخی از اعضای دولت موقت پیشنهاد می‌کردند جنگنده‌های «اف-14» را که پیش از این خریداری کرده بودیم به آمریکا پس بدهیم و... اصرار این جریانات با مخالفت شدید حضرت امام(ره) و یاران انقلاب روبرو شد و مدتی بعد که ارتش بعثی عراق با حمایت آشکار آمریکا به ایران حمله کرد، معلوم شد که آبشخور واقعی آن شعارها و آن اصرارها کجاست؟! و یا مدتی قبل از شبیخون ناکام آمریکا که در طبس زمین‌گیر شد، ضدهوایی‌های اطراف پایگاه نظامی منظریه قم را جمع‌آوری کردند.

    بهانه این بود که هزینه فراوان دارد بی‌آن که نیازی به آنها باشد! اما بعد از چند روز معلوم می‌شود که قرار بود آمریکایی‌ها بعد از حمله به لانه جاسوسی و آزادی جاسوسان، آنها را ابتداء به پایگاه منظریه قم ببرند و سپس از آنجا به سوی مقصدی بیرون از مرزهای ایران منتقل کنند.

    اکنون باید پرسید در حالی که آمریکا و متحدانش بی‌وقفه ایران اسلامی را به حمله نظامی تهدید می‌کنند و به اعتراف خود، تروریست‌های داعش را برای مقابله با جمهوری اسلامی ایران پدید آورده‌اند و از حضور نظامی و مستشاری مقتدرانه ایران در منطقه جیغ بنفش می‌کشند و... اصرار چندباره و مکرر آقای هاشمی رفسنجانی برای حذف برنامه موشکی ایران و محروم کردن کشور از نیروی نظامی با چه انگیزه‌ای صورت می‌پذیرد؟! اصرار آقای رفسنجانی اگر فقط یک‌بار بود - اگر چه باز هم نیاز به توضیح ایشان داشت، چرا که دعوت آشکار دشمن به حمله نظامی است- ولی می‌توانستیم با اغماض و احتمال «خطا» از کنار آن، عبور کنیم، ولی «خطا» وقتی تکرار می‌شود، نشانه «خط» است و از آنجا که پای جان و مال و ناموس مردم و استقلال و موجودیت کشور در میان است، باید به ملت توضیح بدهند که در پس اصرار ایشان چه ماجرای ناگفته‌ای هست و این توضیح از آن جهت ضروری است که اظهارات آقای رفسنجانی با هیچ منطق و معیار عقلی و شرعی نه فقط همخوانی ندارد، بلکه در تضاد و تقابل با عقل و شرع نیز هست.

    5- باید از آقای هاشمی پرسید آیا بر این باور است که دشمنی و کینه‌توزی آمریکا و متحدانش علیه جمهوری اسلامی ایران، پایان یافته است؟! پاسخ این پرسش به یقین منفی است و این کینه‌توزی و دشمنی نه فقط نسبت به سال‌های آغازین انقلاب کاهش نیافته بلکه همه روزه بر میزان و شتاب آن نیز افزوده شده است تا آنجا که امروزه علاوه بر آمریکا، سایر متحدان غربی و حکومت‌های ریز و درشت منطقه‌ای تحت امر آمریکا هم آشکارا علیه ایران اسلامی به میدان آمده‌اند. حتی آل‌سعود فکسنی، زبان به رجزخوانی گشوده است. آمریکا پنهان نمی‌کند که تروریست‌های تکفیری را با هدف نهایی ناامن کردن جمهوری اسلامی ایران پدید آورده و به میدان فرستاده است و دهها نمونه دیگر از این دست که فهرست آن نیز به درازا می‌کشد. آیا جناب هاشمی از این واقعیت محسوس و ملموس بی‌خبر است؟! بدیهی است که نمی‌تواند بی‌خبر باشد! بنابراین پرسش بعدی آن است که با چه انگیزه‌ای در پی خلع‌ سلاح جمهوری اسلامی ایران است؟!

    6- تصور کنید - فقط تصور کنید - که ایران اسلامی از نیروهای مسلح و کارآمد - نظیر آنچه امروز دارد - برخوردار نباشد و از موشک‌های بالستیک خود نیز به فرمایش حضرت هاشمی دست کشیده باشد! آیا در اینصورت نه فقط آمریکا، بلکه برخی از کشورهای فکسنی و کوچک منطقه که از انقلاب اسلامی دل خونی دارند، برای حمله به کشورمان کمترین تردیدی خواهند کرد؟ و آیا داعش که مدتهاست آرزوی ورود به ایران و انجام جنایاتی شبیه آنچه در عراق و سوریه مرتکب شده است را در سر می‌پروراند، حتی یک لحظه را برای ارتکاب آن جنایات هولناک از دست خواهد داد؟ اگر پاسخ این سوال منفی است و ایران در صورت خلع سلاح به یک لقمه راحت برای بلعیدن از سوی دشمنان ریز و درشت تبدیل خواهد شد -که خواهد شد- آیا می‌توان کمترین تردیدی داشت که اظهارات آقای هاشمی رفسنجانی ارسال کارت دعوت برای تروریست‌های داعش است؟!

    7- در کلام خداوند تبارک و تعالی آمده است؛ «ودّ الذین کفروا لو تغفلون عن أسلحتکم و أمتعتکم فیمیلون علیکم میلة واحدة... کافران بسیار دوست دارند که شما از اسلحه و متاع خود غفلت کنید تا ناگهان بر شما حمله آورند و...» (102 نساء) آقای هاشمی رفسنجانی یک روحانی و عالم دینی است و بعید است که با این هشدار خدای حکیم بیگانه باشد.

    و یا در سوره مبارکه انفال (آیه 60) می‌فرماید؛«و اعدوا لهم ما استطعتم من قوه و رباط الخیل ترهبون به عدوالله و عدوکم... هر چه توان در قدرت دارید برای مقابله با آنها- دشمنان - آماده کنید و نیز اسب‌های ورزیده برای میدان نبرد، تا به وسیله آن دشمن خدا و دشمن خویش را بترسانید».

    در این آیه شریفه که زینت‌بخش آرم سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است، با صراحت بر افزایش توان رزمی تاکید شده و از ترساندن دشمن به عنوان یکی از اهداف این افزایش نیروی رزمی یاد شده است. باز هم سؤال این است که آیا جناب هاشمی از این دستور اکید الهی بی‌خبر است؟! بدیهی است که نه!...

    8- و بالاخره آقای هاشمی در اظهارات اخیر خود به نکته درخور تأمل و سؤال‌برانگیز دیگری نیز اشاره کرده است. آنجا که بعد از پیشنهاد حذف نیروهای نظامی کشور، می‌گوید «این راه در ایران باز شده است» و تاکید می‌کند که «مطمئنم دوره دوم دولت روحانی می‌تواند ما را به آنجا برساند»! که با توجه به برخی اقدامات اخیر دولت، نظیر پذیرش FATF که تضعیف قطعی اقتدار نظام از جمله پی‌آمدهای آن است - و در گزارش مبسوط کیهان دیروز به آن اشاره شده است - نمی‌توان و نباید از کنار این اظهارات به آسانی عبور کرد و آبشخور احتمالی آن را نادیده گرفت.

  4. #3
    یه دنگ سایت به نامشه بصیر آواتار ها
    تاریخ عضویت
    Feb 2016
    محل سکونت
    تهران
    نوشته ها
    3,261
    تشکر
    0
    تشکر شده 0 بار در 0 ارسال

    پیش فرض

    [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]


    دکتر سعید جلیلی در اشاره به موضوع اجرای دستورات FATF (به اصطلاح کارگروه اقتدام مالی مبارزه با تروریسم و پولشویی) و اعمال تحریم های دشمنان توسط بانکهای داخلی گفت: دشمنی که تا دیروز به دنبال فشار از بیرون و تغییر از درون بود نباید امروز امیدوار شود که می تواند ما را از درون دچار «خود تحریمی» کند. نفوذ یعنی دشمن طوری حرکت کند که ما از دورن دچار خودتحریمی شویم.

    جلیلی در جمع مسئولان بسیج دانشجویی سراسر کشور
    [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]

    [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]

  5. #4
    یه دنگ سایت به نامشه بصیر آواتار ها
    تاریخ عضویت
    Feb 2016
    محل سکونت
    تهران
    نوشته ها
    3,261
    تشکر
    0
    تشکر شده 0 بار در 0 ارسال

    پیش فرض

    [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ] رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: توافق FATF به صلاح کشور نیست و خودی‌ها نباید از نقشه‌های دشمن تبعیت کنند.
    به گزارش فرهنگ نیوز؛ علی‌اکبر ولایتی رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام با حضور در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی درخصوص توافق با FATF گفت: توافق FATF به صلاح کشور نیست.

    ولایتی تصریح کرد: خودی‌ها نباید از نقشه‌های دشمن تبعیت کنند.

  6. #5
    یه دنگ سایت به نامشه بصیر آواتار ها
    تاریخ عضویت
    Feb 2016
    محل سکونت
    تهران
    نوشته ها
    3,261
    تشکر
    0
    تشکر شده 0 بار در 0 ارسال

    پیش فرض

    چرا پیشنهاد هاشمی با هیچ منطقی سازگار نیست؟/ مقایسه بودجه نظامی ایران با ژاپن، آلمان و کشورهای منطقه + آمار و جدول

    هاشمی رفسنجانی تلویحا پیشنهاد داده که توان نظامی کشور برچیده شده و به جای آن به اقتصاد دانش‌بنیان پرداخته شود. هم‌اکنون آمریکا در ۴ سوی کشور پایگاه‌های متعددی داشته و در اطراف کشور نیز، بسیاری از کشورها درگیر جنگ هستند.

    گروه امنیتی - دفاعی [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]، اکبر هاشمی رفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام اخیراً در همایش آموزش و پرورش سخنان بسیار نادر و شگفت‌انگیزی بیان کرده که حاوی چند نکته بسیار مهم است.
    وی گفته است: «اگر می‌بینید آلمان و ژاپن این روزها محکم‌ترین اقتصاد دنیا را دارند، اینها بعد از جنگ جهانی دوم از اینکه نیروی نظامی داشته باشند محروم شدند... نیروهای نظامی بیشترین خرج کشورهای در حال جنگ را می‌بردند و از این رو با این اقدام پول‌های‌شان آزاد شد و به‌دنبال کارهای علمی و تولیدی رفته و اقتصاد دانش‌بنیان برای خود درست کردند، لذا دیگر آسیب‌پذیر هم نیستند، این راه در ایران باز شده است و مدیران و دلسوزان و معلمان باید وارد این فضا شوند، مطمئنم دوره دوم دولت روحانی می‌تواند ما را به آنجا برساند.» هاشمی رفسنجانی در سخنانش، علت رشد اقتصادی ژاپن و آلمان را، "محروم شدن این دو کشور از نیروی نظامی پس از جنگ جهانی دوم" و صرف هزینه‌های نظامی این دو کشور در حوزه اقتصاد دانش بنیان عنوان کرده و بعد هم گفته که دور دوم دولت روحانی، می‌تواند ما را (کشور را) به آنجا برساند.
    بعد از پیروزی جبهه متفقین در جنگ جهانی دوم، آلمان و ژاپن برای مدت کوتاهی ارتش‌های خود را منحل کردند و سپس مجددا ارتش در این کشورها ایجاد شد و هم‌اکنون نیز، این دو کشور دارای ارتش‌های قابل قبول با تجهیزات پیشرفته‌ای هستند و حتی بسیاری از کشورها، تولیدات نظامی این دو کشور را خریداری و مورد استفاده قرار می‌دهند که این نشان‌دهنده سرمایه‌گذاری خوب در حوزه نظامی توسط این دو کشور است.
    آلمان و ژاپن طبق اعلام موسسه تحقیقات صلح استکهلم (Stockholm International Peace Research Institute) و موسسه بین‌المللی مطالعات استراتژیک (International Institute for Strategic Studies) در سال 2015 در رده بالای اختصاص بودجه نظامی در جهان بوده‌اند.
    * توضیح: موسسه صلح استکهلم و موسسه بین‌المللی مطالعات استراتژیک، معتبرترین موسسات در حوزه بررسی بودجه‌های نظامی کشورهای جهان هستند.
    ژاپن با اختصاص 40.9 میلیارد دلار (طبق اعلام موسسه بین‌المللی مطالعات استراتژیک) در سال 2015 در رتبه هشتمین کشوری قرار گرفته که بیشترین بودجه نظامی را در جهان دارد. پس از ژاپن نیز، کشور آلمان با اختصاص 36.7 میلیارد دلار در رتبه نهم قرار گرفته است.
    یک بررسی ساده و اجمالی از میزان بودجه رسمی و اعلام شده این دو کشور در حوزه دفاعی - نظامی، نشان می‌دهد که همین الان و در شرایط کنونی، آلمان و ژاپن حدوداً 4 برابر بیشتر از ایران بودجه دفاعی برای پیشبرد اهداف نظامی خود، اختصاص داده‌اند.
    نام کشوربودجهسالمنبعژاپن 40.9 میلیارد دلار 2015 موسسه بین‌المللی مطالعات استراتژیکآلمان 36.7 میلیارد دلار 2015 موسسه بین‌المللی مطالعات استراتژیکایران حدود 12 میلیارد دلار 2015 - 1394 معلوم نیست که منظور هاشمی رفسنجانی از جمله‌ای که گفته چیست اما هر آنچه که هست در معادلات امروز سیاسی و نظامی، این سخنان در نگاه هر فرد کوچه و بازاری یا کارشناس و مسئولی، اظهاراتی باورنکردنی است.
    "استقلال" واژه‌ای است که در بسیاری از کشورها مورد توجه واقع شده و در بسیاری از کشورها هم مورد توجه نیست. ایران، پس از وقوع انقلاب اسلامی همواره کشوری مستقل بوده و حتی این استقلال در قانون اساسی نیز به صراحت ذکر شده است.
    اما در مقابل، کشورهایی مثل ژاپن و آلمان شاید به چنین واژه‌ای اعتقاد نداشته باشند و به‌عنوان متحد خط و مشی غرب، هم‌اکنون چندین پایگاه نظامی در اختیار آمریکا قرار داده‌اند. در ذیل، اسامی چندین پایگاه آمریکا در ژاپن و آلمان را ملاحظه کنید:
    پایگاه عملیاتی نیروی دریایی آمریکا در ژاپن به نام Sasebo/ این پایگاه مقر ناوگان هفتم دریایی با 60 کشتی جنگی، 350 جنگنده و 60 هزار پرسنل است
    پایگاه هوایی آمریکا در اوکیناوا - Okinawa
    پایگاه هوایی Misawa Air Base در ژاپن جزیره Honsyu مرکز یگان سی و پنجم رزمی ارتش آمریکا
    پایگاه هوایی Yokota Air Force Base ژاپن در 28 مایلی توکیو مقر یگان ترابری 374
    پایگاه هوایی USMC Air Station Iwakuni در 45 مایلی هیروشیما مرکز یگان هوایی یکم نیروی دریایی ارتش آمریکا
    مرکز آموزشی ارتش هفتم و مرکز یکصدم گروه پشتیبانی در شهر Grafenwoehr آلمان
    پایگاه هوایی Ramstein Air Base در آلمان که یگان ترابری هوایی هشتاد و ششم ارتش آمریکا در آنجا مستقر است
    پایگاه فرماندهی اشتوتگارت در آلمان
    علاوه بر اینها، ایستگاه اطلاعاتی بزرگ آمریکا در آلمان که در ماه‌های اخیر ماجرای شنود اطلاعاتی سران آلمان توسط همین ایستگاه منتشر شد نیز در کشور آلمان مستقر است.
    ** یادآوری موقعیت ایران در منطقه و جهان
    جمهوری اسلامی ایران، کشوری 80 میلیونی است که در منطقه پرتلاطم خاورمیانه و منطقه غرب آسیا واقع شده است. ایران از شمال به دریایی خزر و از جنوب به خلیج فارس و دریای عمان متصل است. در این میان نیز، تامین امنیت تنگه استراتژیک هرمز نیز با ایران است، تنگه‌ای که حدود 30 درصد از نفت جهان از این تنگه و به طور روزانه به نقاط مختلف جهان روانه می‌شود و بسیاری از کشورهای منطقه اقتصاد خود را مدیون استفاده از همین تنگه هستند.
    ایران در غرب خود با کشورهای عراق و ترکیه و در شرق نیز با کشورهای افغانستان و پاکستان هم‌مرز است. آمریکا در چهار کشور ذکر شده پایگاه نظامی رسمی و غیررسمی داشته و از این پایگاه‌ها تاکنون بارها علیه ایران و دیگر کشورهای منطقه استفاده کرده است.
    4 همسایه شرقی و غربی ایران، هم‌اکنون درگیر بحران‌ها و ناامنی‌ها داخلی هستند، به‌طوری که امروز رسما عراق، افغانستان و پاکستان درگیر گروهک‌های تکفیری و تروریستی‌ای شده‌اند که بنابر اذعان بسیاری از آمریکایی‌ها، این گروهک‌ها از جمله داعش، زاده تفکر القاعده‌ای هستند که آمریکا آن را در افغانستان و پاکستان بنا نهاد.

    پایگاه‌های آمریکا در منطقه

    ایران اعلام کرده که موشک بالستیک قیام را مخصوص هدف قراردادن پایگاه‌های آمریکا در منطقه تولید کرده
    از سوی دیگر، در حاشیه جنوبی سواحل خلیج فارس نیز، ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا مستقر بوده و انگلیس نیز در حال احداث یک پایگاه بزرگ نظامی در همین منطقه است؛ روزانه و به‌طور دائم نیز، نیروهای فرامنطقه‌ای در حال تردد و جابجایی در آب‌های جنوبی کشور هستند و هر از گاهی نیز میزان آمادگی نیروهای دریایی ایران را آزمایش می‌کنند.
    حالا با این اوصاف، هاشمی رفسنجانی با یک پیش بینی عجیب، تلویحا اعلام کرده که روحانی در انتخابات ریاست جمهوری سال 96 -یعنی حدود 8 ماه بعد- پیروز انتخابات شده و در دور دوم، می‌تواند ما را به آن سمت (یعنی حذف بودجه نظامی و تخصیص آن بودجه به علم و اقتصاد دانش‌بنیان) برساند!
    امروزه تقریبا تمام دنیا پی‌برده‌اند که داشتن آینده‌ای امن و پایدار، در گرو داشتن نیروی مسلحی آماده و با تجهیزات به‌روز است. حتی اخیرا حضرت آیت‌الله خامنه‌ای فرماندهی معظم کل قوا نیز دستور استراتژیکی صادر کرده و اعلام کردند که باید توان تهاجمی کشور هم افزایش یابد. [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]
    ** بودجه نظامی ایران در میان کشورهای منطقه
    جمهوری اسلامی ایران در میان کشورهای منطقه به لحاظ تخصیص بودجه نظامی، هم‌اکنون جایگاه بالایی نداشته و در رتبه متوسط قرار دارد. ‌هم‌اکنون کشورهایی مثل امارات، ترکیه، عراق و حتی رژیم صهیونیستی بودجه‌های به‌ مراتب بالاتری نسبت به ایران دارند.
    کشورهایی مثل کویت، قطر و اردن هم که بسیار کوچک هستند نیز، جالب است بدانید که به تناسب جمعیت و وسعتی که در برابر ایران دارند، بیشتر از ایران بودجه دفاعی به نیروهای مسلح خودشان تخصیص داده‌اند.
    به عنوان مثال، کشوری مانند کویت با حدود 3 میلیون و 500 هزار نفر، مساحتی ده‌ها برابر کمتر از ایران و بدون هیچ‌گونه تهدید خارجی، بودجه‌ای تقریبا معادل نیمی از بودجه دفاعی ایران برای بخش دفاعی خود درنظر گرفته است.
    مقایسه بودجه نظامی ایران و برخی کشورهای منطقه
    نام کشوربودجه نظامیسال عربستان 87.2 میلیارد دلار سال 2015 امارات متحده عربی 22.8 میلیارد دلار سال 2015 ترکیه 18 میلیارد میلیارد دلار سال 2015 عراق 13.1 میلیارد دلار سال 2015ایران12 میلیارد دلار سال 2015 پاکستان 7 میلیارد دلار سال 2015 مصر حدود 5 میلیارد دلار سال 2015 کویت حدود 5 میلیارد دلار سال 2015 قطر حدود 2 میلیارد دلار سال 2015 اردن حدود 2 میلیارد دلار سال 2015
    رژیم صهیونیستی نیز در سال میلادی گذشته، 16.1 میلیارد دلار صرف توان نظامی خود کرده است.
    تهدیدات ضدایرانی یک روز "تهدید به حمله اتمی" است و یک روز دیگر "حمله به تاسیسات هسته‌ای و مراکز مهم" برای ساقط‌کردن نظام، روزانه است حال اینکه کشورهایی مثل آلمان و ژاپن هرگز در 50 سال اخیر حداقل هیچ تهدیدی در حوزه حمله نظامی یک کشور دیگر را نداشته‌اند اما بودجه نظامی و افزایش توان تهاجمی خود را برای بازدارندگی، چندین برابر افزایش داده و به‌طور سالانه بودجه دفاعی خود را افزایش می‌دهند، ولی معلوم نیست که رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام که خود روزگاری در دوران دفاع مقدس مسئولیت مهمی داشته، چرا با نادیده گرفتن تمام این تهدیدات، تلویحا سخن از کاهش یافتن توان نظامی کشور به میان می‌آورد؟
    جالب است بدانید که آلمان و ژاپن در سالیان اخیر حتی رقابت قابل توجهی در حوزه تخصیص بودجه دفاعی داشته‌اند، به‌طوری که براساس اعلام موسسه صلح استکهلم، در سال 2014 آلمان هشتمین بودجه دفاعی جهان را در اختیار داشت و ژاپن در رتبه نهم قرار گرفته بود، اما در سال 2015 ژاپن با افزایش بودجه دفاعی خود، رتبه‌اش را یک پله صعود داده و به رتبه هشتم رساند و آلمان به رتبه نهم رسید.

    گزارش رسمی موسسه صلح استکهلم[برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]
    اظهارات این روزهای هاشمی رفسنجانی 82 ساله به اظهارات منتسب به وی که گفته بود "دنیای فردا، دنیای گفتمان‌هاست، نه‌موشک‌ها» بی‌شباهت که نیست هیچ، بلکه کاملا در همان راستاست، البته آن سخنان کمی بعد از انتقاد صریح رهبر معظم انقلاب تکذیب شد اما این سخنان با توجه به اینکه فیلم آن نیز منتشر شده، بعید است که تکذیب شود.

  7. #6
    یه دنگ سایت به نامشه بصیر آواتار ها
    تاریخ عضویت
    Feb 2016
    محل سکونت
    تهران
    نوشته ها
    3,261
    تشکر
    0
    تشکر شده 0 بار در 0 ارسال

    پیش فرض

    FATF تمامی راه‌ها برای تزریق پول به وزارتخانه شما را می‌بندد/ آقایان! چرا در برابر خودتحریمی سکوت کرده‌اید؟



    SDN یعنی برویم به آمریکا تعهد دهیم که عنوان اسلام را از وزارت فرهنگ و ارشاد خود برمی‌داریم، تعهد دهیم که وزارت دفاع ما موشکی نخواهد ساخت که بتواند با آن از کشور دفاع و متجاوز را مجازات کند، تعهد دهیم سپاهی وجود نخواهد داشت که از انقلاب اسلامی پاسداری کند.


    به گزارش گروه اقتصادی [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]، حجت الله عبدالملکی و سید یاسر جبرائیلی طی نامه‌ای خطاب به وزیران اطلاعات، ارشاد اسلامی و دفاع، از آنان خواستند در برابر پروژه تحریم داخلی این وزارتخانه ها توسط دولت سکوت نکنند. متن کامل این نامه به شرح زیر است:
    بسمه تعالی
    جناب آقایان حجت‌الاسلام محمود علوی، علی جنتی و سردار حسین دهقان

    سلام علیکم
    استحضار دارید که وزارتخانه‌های اطلاعات، فرهنگ و ارشاد اسلامی، و دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، در لیست SDN و تحت تحریم ایالات متحده آمریکا قرار دارند. پیش از امضای برجام هیچ گونه محدودیت مالی در داخل کشور برای دستگاه‌های تحت مسئولیت شما وجود نداشت و در صورت نیاز به خدمات مالی بین‌المللی نیز، تحریم‌ها دور زده شده و نیازها رفع می‌شد. اذعان علنی و رسمی مقامات ارشد بانک مرکزی مبنی بر اینکه تامین نیازهای تجاری کشور در دوران پیشابرجام متوقف نشده و صرفا 10 تا 15 درصد هزینه آن افزایش یافته بود، مهر تائیدی بر این مدعاست.

    در دوران پسابرجام اما دولت یازدهم تصمیم گرفته است از طریق ساز و کار FATF، تحریم‌های اعمال شده علیه سه وزارتخانه تحت امر شما توسط آمریکا را در داخل کشور نیز ساری و جاری کند. معنی روشن چنین تصمیمی این است که از سوی بانک‌هایی که از آنان درخواست خدمات کرده‌اید، نامه‌ای مبنی بر ناتوانی در ارائه خدمات به دستتان خواهد رسید- و بلکه رسیده است- و تحریم خواهید شد. اگر کسانی به شما گفته‌اند خواهید توانست وانت‌های حمل اسکناس را جایگزین بانک کرده و به سادگی این مسئله را حل کنید، باور نفرمائید. ساز و کار FATF، تمامی راه‌ها برای تزریق پول به وزارتخانه شما را خواهد بست. لذا نه تنها قادر به انجام ماموریت‌ها نخواهید بود، بلکه امکان پرداخت حقوق کارکنانتان را نیز نخواهید داشت.

    حکما خواهید گفت چنین وضعیتی اساسا امکان عقلی ندارد و برای هیچ کشوری متصور نیست که چنین دستگاه‌های مهمی را عملا به تعطیلی بکشاند. این سخن کاملا صحیح است. لکن همان‌ها که کشور را امروز در چنین وضعیتی قرار داده‌اند و حاضرند دست به تحریم نهادهای داخلی بزنند، در آستانه چنان روزی، خواهند گفت یک راه جایگزین وجود دارد و آن مذاکره با آمریکا برای برداشته شدن تحریم‌های SDN است؛ یعنی برویم به آمریکا تعهد دهیم که عنوان اسلام را از وزارت فرهنگ و ارشاد خود برمی‌داریم، تعهد دهیم که وزارت دفاع ما موشکی نخواهد ساخت که بتواند با آن از کشور دفاع و متجاوز را مجازات کند، تعهد دهیم سپاهی وجود نخواهد داشت که از انقلاب اسلامی پاسداری کند، وزارت اطلاعات ما ماموریتی برای مقابله با جریان‌های معارض انقلاب اسلامی تعریف نخواهد کرد و... تا آمریکا راضی شود تحریم ها را لغو کند!

    امروز شما به عنوان وزیران مسئول و عضوی از اعضای هیئت دولت، در بزنگاهی قرار گرفته‌اید که انتخاب میان تمکین به اجرای توصیه‌های FATF و حتی سکوت و کنار کشیدن، یا ایستادن و مقاومت و ممانعت کردنتان، برای سرنوشت کشور و ملت ایران تعیین کننده است. امروز روز جهاد کبیر شما و تبعیت نکردن از دشمنان اسلام است.

    و من الله التوفیق
    حجت الله عبدالملکی- سید یاسر جبرائیلی

  8. #7
    یه دنگ سایت به نامشه بصیر آواتار ها
    تاریخ عضویت
    Feb 2016
    محل سکونت
    تهران
    نوشته ها
    3,261
    تشکر
    0
    تشکر شده 0 بار در 0 ارسال

    پیش فرض

    هشدار صریح به دولت؛
    [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]

    بسیاری از کارشناسان و تحلیلگران معتقدند پیوستن ایران به FATF می‌تواند اسناد حساس مالی را در اختیار دشمنان قرارداده و همچنین سیستم بانکی کشور را از همکاری با نهادها و اشخاصی که در لیست تحریم‌های بین‌المللی هستند، باز دارد.
    [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ] اعلام خبر پیوستن ایران به کارگروه اقدام مالی و اجرای تعهدات این سازمان که باعنوان سیاست های استاندارد پولی- بانکی شناخته می‌شوند، موجی از نارضایتی نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی و کارشناسان و خبرگان کشور را به همراه داشته است.
    به موجب این توافق، ایران برای خروج از لیست سیاه کشورهای غیرهمکار FATF باید کلیه اطلاعات اقتصادی و مالی خود را برای راستی آزمایی درباره عدم حمایت مالی از تروربیسم و همچنین مقابله با پولشویی در اختیار این مجموعه قرار دهد.

    به همین منظور در اقدامی که اخیرا رسانه‌ای شد، تعدادی از بانک های داخلی اقدام به تحریم نهادهای انقلابی به دلیل وجود نام آن ها در لیست تحریم های بین المللی نمودند.

    در ادامه به تعدادی از واکنش های افراد مطلع نسبت به این تعهد دولت یازدهم خواهیم پرداخت:

    توافق با FATF به صلاح کشور نیست
    علی‌اکبر ولایتی رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام با حضور در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی درخصوص توافق با FATF گفت: توافق FATF به صلاح کشور نیست.

    وی ادامه داد: هدف دستگاههای مالی بین‌المللی محدود کردن ایران از امکانات مالی و تسهیلات مالی بین‌المللی و یک نوع تحریم و محدود کردن فعالان اقتصادی ایران است که نباید از آن تبعیت کنیم.
    رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: ما باید با این نوع تحریمها مبارزه کنیم و نباید از آنها تبعیت کنیم.
    مردم و رهبری اجازه چنین تحقیری را نخوهند داد
    حمیدرضا حاجی‌بابایی نماینده مردم همدان در مجلس و عضو برنامه و بودجه مجلس شورای، با اشاره به قصد دولت برای اجرای تحریم‌های غرب در داخل کشور با توافق FATF اظهار داشت: دستاورد 37 ساله انقلاب اسلامی اقتدار و امنیت ملی است که بر پایه احکام نورانی اسلام و انقلابی‌گری شکل گرفته است.
    نماینده مردم همدان در مجلس شورای اسلامی همچنین تصریح کرد: اکنون این برنامه اقدام یا همان FADF یک اشتباه استراتژیکی است.

    وی بر همین اساس اضافه کرد: در حقیقت تن دادن به قرارداد FATF اقتدار و امنیت ملی را نشانه رفته است. آنها با این عمل انقلابی‌گری را به گروگان می‌برند و از این بابت ملت ما را به دلیل تحریم داخلی تحقیر می‌کنند.
    امکان جلوگیری مجلس از پیوستن ایران به FATF
    منصور حقیقت‌پور مشاور رئیس‌مجلس، درباره برخی خبرها مبنی بر موافقت اولیه برای الحاق دولت ایران به «کارگروه اقدام مالی» موسوم به FATF و مسئله مبارزه با تروریسم، اظهار داشت: در نظام جمهوری اسلامی چند اصل مهم داریم که غیرقابل عبور هستند؛ توجه به منافع ملی، از جمله این اصول است و هر معامله ای که منتج به تضعیف منافع ملی شود قابل قبول نیست.
    مشاور رئیس مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه در حال حاضر کمیسیون های امنیت ملی و اقتصادی مجلس در حال بررسی الحاق ایران به FATF هستند، تصریح کرد: مجلس با استفاده از همه ظرفیت های ملی و کارشناسی این مساله را بررسی می‌کند و اگر به این نتیجه برسیم که این الحاق، اصول منافع ملی و عزت ایرانی و اسلامی را خدشه‌دار می‌کند، به وظیفه خود عمل خواهیم کرد و این می‌تواند شامل منع الحاق به FATF هم باشد.
    وی درباره مهمترین بخش های چالش برانگیز الحاق ایران به FATF اظهار داشت: زیر سوال بردن اقداماتی که مربوط به سازمان های وابسته به سپاه پاسداران از جمله قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا (ص) است، از جمله این بخش‌هاست.
    همکاری بانک مرکزی FATFباید در مجلس بررسی شود
    عبدالله رضیان نماینده مردم قائمشهر در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه هیچ‌گونه اطلاعاتی نباید در قالب سیستم بانکی به کشورهای دیگر ارائه شود، اظهار کرد: قبل از اجرای مفاد قرارداد FATF باید آن را به‌درستی مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار داد.
    وی افزود: اگر این کار بدون تحقیق و در نظر گرفتن منافع ملی کشور انجام شود ممکن است لطمات جبران‌ناپذیری برای ایران به بار آورد.
    رضیان بیان کرد: کشورهایی که ایران را جزو کشورهای تروریستی می‌دانند یقیناً با دست‌یابی به سیستم اطلاعاتی کشور می‌توانند تحریم‌هایی جدید برای کشور طراحی کنند.
    رضیان تصریح کرد: همکاری بانک مرکزی ایران با این اتحادیه باید در صحن علنی مجلس بررسی و پالایش شود چرا که این مرجع مالی به تک‌تک حساب‌های شخصی افراد دسترسی دارد و ممکن است این اطلاعات درز پیدا کند.
    توافق با FATF در صلاحیت بانک مرکزی نیست
    حسین صمصامی عضو هیات علمی داشگاه شهیدبهشتی در مورد توافق انجام شده بانک مرکزی با کارگروه اقدام مالی (FATF) با بیان اینکه این کارگروه 40+9 توصیه برای مقابله با پولشویی و حمایت مالی از تروریسم دارد، گفت: اگر این توافق شامل رعایت بعضی استانداردها جهت شفاف سازی اطلاعات در اقتصاد ما و ارائه این اطلاعات مالی و بانکی به کارگروه باشد، قطعا توافق انجام شده در صلاحیت بانک مرکزی نیست.
    وی اضافه کرد: چون این اطلاعات با امنیت کشور گره خورده، لازم است در شورای عالی امنیت ملی، مجلس و یا سایر نهادهای ذیربط مورد بررسی قرار گیرد.
    عضو هیات علمی داشگاه شهیدبهشتی با بیان اینکه یکی از مسائلی که گریبان گیر کشور است و باعث فساد و رانت شده و همینطور باعث شده که سیاست های اقتصادی دولت اجرا نشود و یا هدفمند نباشد، عدم شفافیت های مالی و عدم اطلاع دقیق از اوضاع کشور است، افزود: ایجاد شفافیت جهت اداره امور داخلی کشور در صلاحیت بانک مرکزی است، اما اگر این اطلاعات در اختیار کارگروه FATF قرار بگیرد و یا به خارج درز پیدا کند، این مسئله به امنیت کشور باز می گردد و در صلاحیت بانک مرکزی نیست.
    پیوستن به FATF بسیار خطرناک است
    آیت‌الله علی معلمی نماینده مردم مازندران در مجلس خبرگان رهبری درباره توافق با سازمان بین‌المللی مبارزه با پول‌شویی(FATF) اظهار کرد: این هم یک ترفند خطرناکی است گاهی یک پیشنهاد به ظاهر فریبنده با عنوان مبارزه با پول‌شویی که عنوان خوبی است ارائه می‌شود اما پیدا است قدرت‌های استکباری پشت این عنوان به دنبال اهداف دیگری هستند.
    وی بیان کرد: عوامل استکبار قصد دارند از اسرار بانکی و امکانات مالی خبردار شوند؛ مگر متقابلاً کشورهای دیگر اسرار مالی خود را در اختیار ما قرار می‌دهد؟
    نماینده مردم مازندران در مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه اطلاعات بانکی جزء اسرار کشور بوده و باید محفوظ و مکتوم بماند، اضافه کرد: این پیشنهاد بسیار خطرناک است اگر بدون دقت و تأمل پذیرفته شود.


    توافق با FATF با منافع تک تک ایرانیان درگیر است
    احمد توکلی درباره تفاهم دولت با کارگروه اقدام مالی تصریح کرد: مشکل اصلی از این ناشی می شود که دولت شفاف عمل نمی کند. وقتی fatf ما را به طور موقت و یکساله از اقدام متقابل تعلیق کرد یعنی کارهای ما را می بندد و یکسال فرصت به ما می دهد. می خواهیم بدانیم دولت چه تعهداتی داده که این را گرفته ؟ آیا می ارزیده است؟
    توکلی افزود: چون در این باره نمی گویند پس این موضوع زیر سوال است که لابد چیزهایی هست که قابل دفاع نمی بینند این به ذهن هر کسی خطور می کند در نتیجه اشکال از این موضوع آغاز می شود. نماینده پیشین چهار دوره مجلس شورای اسلامی تاکید کرد : به عنوان دیدبان شفافیت و عدالت معترضیم و دولت باید اعلام کند که در تفاهم با fatf چه کرده است ؟
    توکلی افزود: در قانون مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم آمده است که همه اطلاعات مربوط به اشخاص مشکوک که یکجا جمع می شود به مراجع ذیربط داده خواهد شد . عبارت مراجع ذیربط ده بار در این قانون تکرار شده است اما هیچ جای قانون نگفته اندکه این مراجع ذیربط کجاست ؟
    این اقتصاد دان تصریح کرد: اینکه بانک مرکزی ادعا می کند که اگر زیاده خواهی کنند جلویشان ایستادگی می کنند ، این شعارها به درد سخنرانی می خورد. توکلی گفت : طبق ماده 12 قانون پولشویی به صراحت آمده است که اگر ایران با هر کشوری معاضدت قضایی داشته باشد باید اطلاعاتش را تبادل کند، این ها حد یقفی ندارد ؛ کجا می ایستند؟ حساب چه کسانی را می خواهند کنترل کنند ؟ بعد به سپاه پاسداران و حزب الله لبنان می رسند و هر چه دلشان بخواهد.
    توکلی افزود: این برای آینده کشور مسئله درست می کند؛ ما برای مبارزه با تروریسم تعریف خود را داریم و از همه دنیا بیشتر با آن مخالفیم ، در گذشته بابتش هزینه دادیم و اکنون نیز هزینه می دهیم . وی با اشاره به جنایات داعش علیه پیروان همه ادیان گفت : کدام کشور جز ایران جلوی آنان را گرفته است ؟ پس ما در مبارزه با تروریسم هزینه می دهیم آنان که هزینه نمی دهند.
    این اقتصاد دان هشدار داد: توافق با fatf با منافع تک تک ایرانیان درگیر است زیرا حسابهای همه ما را کنترل می کند و نمی گذارد پول ما جابجا شود . توکلی گفت : به عنوان نمونه کسی که بیماری دارد و می خواهد پولی را به خارج ارسال کند نمی گذارند یا اگر برای تحصیل فرزندانش در خارج بخواهد پولی را واریز کند می توانند مانع شوند پس منافع همه ما را در خطر قرار می دهد.

    مجلس درباره توافق با FATf تصمیم گیری می‌کند
    محمدرضا پورابراهیمی نماینده مردم کرمان در مجلس شورای اسلامی در تذکری شفاهی در صحن علنی مجلس خطاب به رئیس جمهور گفت: براساس توافقی که در تعهدات مالی مربوط به انگلیسی FATF که اخیرا به عنوان ذیل مجموعه گروه G7 انجام شده است قرار است ایران درباره بحث پولشویی و تامین مالی تروریسم تعهداتی انجام دهد.
    وی با اشاره به جلسه کمیسیون اقتصادی با مسئولین بانک مرکزی و وزارت اقتصاد خطاب به رئیس جمهور خاطرنشان کرد: درخواست ما این است تعهدات کشور باید براساس مبانی نظام جمهوری اسلامی ایران باید صورت گیرد و اگر قرار است در آنجا موضوع بحث تعهداتمان براساس کار گروه ویژه اقدام مالی موجب زیان برای کشور شود از نظر ما قابل قبول نیست و این اکشن پلن آن را سریعا به مجلس باید ارائه کند تا براساس محتویات و ریز اطلاعات تعهدات جمهوری اسلامی مشخص می‌کند تصمیم گیری کنیم.


    برجام بانکی به بانک مرکزی تحمیل شد
    محمد نبی حبیبی دبیر کل حزب موتلفه اسلامی که در پایان اجلاس دبیران حزب متبوعش سخن می‌گفت با اشاره به اینکه هیئت نظارت بر برجام تاکنون خروجی دقیقی نداشته است، از اعضای این هیئت خواست تا به وظایف قانونی خود عمل کنند.
    وی همچنین با برشمردن موارد نقض برجام در خصوص توافق صورت گرفته بین بانک مرکزی و کارگروه اقدام مالی (FATF) اظهار داشت: توصیه‌ها و شرایط کارگروه اقدام مالی که تحت عناوینی نظیر مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم به بانک مرکزی تحمیل شده تعهدات سنگین و پیچیده ای است که می‌تواند به نوعی یک "برجام بانکی” برای کشور تلقی شود و تبعاتی مشابه برجام هسته ای برای کشور به ارمغان بیاورد که در آن داده ها و ستانده ها متوازن نیست.

    مردم تحقیرتوافق FATF را تحمل نمی‌کنند
    غلامعلی حدادعادل عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، در واکنش به قصد دولت برای اجرای تحریم‌های غرب در داخل کشور و توافق FATF اظهار داشت: مسلماً چنین محدودیت‌هایی قابل اجرا نیست.
    وی تصریح کرد: مردم و رهبری این نوع تحقیرها، دخالت‌ها و تسلیم‌ها را تحمل نمی‌کنند و دولت هم که همه جا خودش را تابع رهنمودهای مقام معظم رهبری می‌داند طبعاً نمی‌تواند غیر از این عمل کند.

    تلاش برای اجرای تعهدات FATF خیانت ملی است
    سعید یاری رئیس کمیته هسته‌ای جبهه اصلاح‌طلبان، در مورد اقدامات دولت در تعهد خود مقابل FATF اظهار داشت: مقوله FATF به دولت فعلی آمریکا بر نمی‌گردد و نهادهای حاکمیتی ایالات متحده آمریکا و شورای سیاستگذاری آنان براساس نظریه برخی تندروها صورت گرفته است.
    وی افزود:FATF نوعی دخالت در امور داخلی کشورهای مورد هدف تلقی می‌شود و در مورد این موضوع برای ایران باید گفت چون هنوز حلقه تحریم‌ها در مرحله پوسته بیرونی قرار دارد در دستور کار قرار گرفتن این مقوله تندروی است.
    یاری خاطرنشان کرد: کدام کشور نهادهای متعهد به خود همچون سپاه، وزارت اطلاعات، ارتش، جهاد دانشگاهی و حوزه‌های مربوط به مالک اشتر را توسط خود خفه می‌کند اگر چنین کاری بخواهد صورت بگیرد این اقدام بدتر از کاپیتولاسیون محسوب می‌شود.
    وی ادامه داد: هرگونه تلاش برای اجرای تعهدات ناشی از FATF توسط عناصری در داخل ایران علیه جمهوری اسلامی ایران نوعی خیانت ملی آشکار است و به طور کامل از سویی هر شخصیت و جایگاهی محکوم است.
    FATF با اقتصادمقاومتی در تعارض است
    حجت‌الاسلام سید ناصرموسوی لارگانی نماینده مردم فلاورجان و نائب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای ، با اشاره بهقصد دولت برای اجرای تحریم‌های غرب در داخل کشور با توافق fatf اظهار داشت: با وجود اینکه به صورت مکرر مقام معظم رهبری تذکر دادند که سعی کنیم به داشته‌های خودمان تکیه کنیم، اما معمولا تحریم‌های داخلی بیشتر به ما ضربه زده تا تحریم‌های خارجی.
    وی افزود: fatf با روح اقتصاد مقاومتی که مدنظر مقام معظم رهبری است تعارض دارد یعنی یک برنامه‌ریزی شده که ما قرارگاه خاتم، سپاه و یا نیروهای دیگر را تحت فشار قرار دهیم یعنی با خودتحریمی‌ها و فشارهایی که در داخل وجود دارد آنها را از کارکرد و عملکردهایی که باید داشته باشند بازمی‌داریم و درحقیقت پیشرفت‌های قابل توجه این نهادها با (fatf) متوقف می‌شود.
    نماینده مردم فلاورجان در مجلس شورای اسلامی همچنین تصریح کرد: کارشناسانی که اطلاعات دقیق تر در این زمینه دارند عنوان می‌کنندکه با (FATF) این اجازه را می‌دهیم که به حساب‌های ما سرکشی کنند.
    وی برهمین اساس اضافه کرد: اکنون برخی از بانک‌ها به قرارگاه خاتم و سپاه گفته‌اند شما باید حسابتان را از بانک ما بیرون ببرید تا ما بتوانیم عضو fatf شویم لذا این موضوع وابستگی کشور ما را زیاد می‌کند یعنی ما باید دقت کنیم که تن به هر قراردادی در کشور ندهیم چون یکی از مشکلاتی که ما قبل از انقلاب داشتیم این بود که برخی کشورها خودشان را از ما بالاتر می‌دانستند و اکنون تقریبا به همان مسیر در حال حرکت هستیم.
    توافق با FATF خود تحریمی است
    حجت‌الاسلام حسن نوروزی نماینده مردم رباط‌کریم در مجلس شورای با اشاره به تعهدات ایران در چارچوب FATF آن را نوعی «خودتحریمی» گفت: مذاکره و توافق با دشمن صرفاً در محدوده‌ای که اصول و آرمان‌های انقلاب اجازه می‌دهد، مجاز است.
    وی با اشاره به محدودیت‌هایی که پذیرش FATF برای نهادهای داخلی جمهوری اسلامی ایران ایجاد می‌کند، تصریح کرد: انقلاب اسلامی که با شعار حمایت از مظلومان جهان پیروز شده است، نه تنها از این شعار دست نمی‌کشد، بلکه تن به تحدید تحمیلی بر نهادهای انقلابی خود از جمله وزارت دفاع، صنایع موشکی و . . . به‌واسطه FATF نخواهد داد.
    عضو هیأت رئیسه کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی به حمایت همیشگی و تغییرناپذیر ایران اسلامی از محور مقاومت ازجمله حزب‌الله لبنان اشاره کرد و گفت: اصول انقلاب و استقلال کشور، اجازه نمی‌دهد جمهوری اسلامی ایران زیر بار ایجاد محدودیت در داخل کشور برای نهادهای انقلابی و پاسدار ارزش‌های نظام همچون سپاه برود.
    پذیرش شرایط FATF باعث ذلت و خواری است
    سیدمحمد حسینی وزیر سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی ، پیرامون اقدامات دولت برای پذیرش FATF و در نتیجه تحریم‌ نهاد‌های داخلی به دست خودمان، گفت: یکی از اشکالاتی که در بحث برجام مطرح بود این بود که ما امتیازات نقد را دادیم ولی طرف مقابل امتیازاتی بصورت نسیه داده‌ است.
    حسینی تصریح کرد: حرف اصلی در طول مذاکرات آن هم با توجه به این همه امتیازاتی که داده شد، این بود که طرف مقابل دیگر چنین شرط هایی را برای برداشتن تحریم‌ها نگذارد. معنا ندارد در دوره‌ای که پسابرجام نام گرفته با پذیرش FATF خود تحریمی را در داخل انجام دهیم. در گذشته نیز که تحریم‌های سختی علیه کشور وجود داشت ما چنین شرایط نادرستی را نمی‌پذیرفتیم.
    وزیر دولت دهم با بیان اینکه پذیرش اینگونه شرایط یعنی تحمیل خواسته غربی‌ها به ما، گفت: برای ما ذلت و خواری محسوب می‌شود اگر شرایط FATF را پذیرا شویم. حتما باید با این مسئله مخالفت کرد.
    حسینی با بی‌سابقه خواندن تحریم نهادهای داخلی به دست خودمان، گفت: متأسفانه مشاهده می‌کنیم برخی بانک‌ها به برخی نهادهای داخلی اعلام کردند براساس ضوابط اتحادیه اروپا شما در لیست تحریم قرار دارید و ما نمی‌توانیم به شما خدمات ارائه دهیم.
    وی با بیان اینکه دشمن این شرایط را قطعا به موارد دیگر از جمله گروه‌های مقاومت منطقه و حزب‌الله تعمیم می‌دهد، گفت: کار به جایی می‌رسد که ما خودمان به دست خودمان حامیان انقلاب اسلامی را تحریم کنیم و این یک مورد عجیبی است که در دوران انقلاب اسلامی سابقه نداشته است.
    احتمال استیضاح وزیراقتصاد بخاطر FATF
    حسینعلی حاجی‌دلیگانی نماینده مردم شاهین‌شهر در مجلس شورای‌ با اشاره به اعتراض نمایندگان به اجرای FATF گفت:‌ این اقدام در واقع نوعی دسترسی به اسرار مردم است.
    وی اضافه کرد: طبق FATF خارجی‌ها می‌توانند به حساب‌های مردم سرکشی کرده و ببینند کدام ایرانی چه مبالغی دارد و کجا این پول‌ها را رد و بدل می‌کند.
    حاجی‌دلیگانی در همین زمینه تصریح کرد: بنده و سایر نمایندگان به نیابت از مردم ایران با هر کسی که بخواهد سرکشی در زندگی مردم و حساب‌های آنها را دنبال کند برخورد خواهیم کرد. اگر نیاز باشد سوال یا استیضاح وزیر اقتصاد را به جریان خواهیم انداخت.
    قرارداد FATF فاجعه‌آمیزتر از کاپیتولاسیون است
    فؤاد ایزدی کارشناس مسائل آمریکا و عضو هیئت علمی دانشگاه ، با اشاره به برنامه دولت برای اجرای تحریم‌های غرب در داخل کشور با توافق FATF اظهار داشت: اتفاقی که در قالب توافق FATF در حال رخ دادن است، خاص کشور ما نیست و آمریکا سال‌هاست برای فشار بر کشورهایی که با آنها مشکل دارد، از این روش استفاده می‌کند و نسبت به برخی گروه‌ها مانند حزب‌الله لبنان از این روش فشار استفاده کرده است.
    ایزدی ادامه داد: چیزی که عملکرد دولت را نسبت به قبل متفاوت می‌کند این است که تا قبل از دولت یازدهم هیچ یک از دولت‌های جمهوری اسلامی این سیستم سلطه بانکی و محدودیت‌های مالی را نمی‌پذیرفتند و آن را ظالمانه می‌دانستند اما دولت یازدهم تصمیم گرفت نه تنها این سیستم ظالمانه را بپذیرد بلکه کارگزار آن باشد.
    این کارشناس مسائل بین‌الملل قرارداد FATF را فاجعه‌آمیزتر از کاپیتولاسیون عنوان کرد و اظهار داشت: کاپیتولاسیون صرفاً ایجاد مصونیت برای اتباع آمریکایی در ایران بود که اگر یک فرد آمریکایی خطایی می‌کرد سیستم قضایی ما نمی‌توانست با آن برخورد کند اما این قرارداد به مراتب بدتر و فاجعه‌آمیزتر از کاپیتولاسیون است، چرا که حداقل در آن اقدام سیستم قضایی کشورمان عامل اجرای اوامر آمریکا نبود و فرد خاطی حداقل بدون محاکمه از کشور خارج می‌شد.
    وی در پایان خاطرنشان کرد: این در حالی است که با قراداد FATF سیستم حکومتی ما عامل اجرای طرف مقابل می‌شود و ما دچار خود تحریمی نهادهایی همچون سپاه و وزارت دفاع می‌شویم که کار آنها تامین امنیت کشور است و این از نظر آمریکا مطلوب نیست و در این توافق دولت ایران موظف می‌شود با آنها برخورد کند؛ متاسفانه این فاجعه دستپخت دوستان در وزارت خارجه است که استقلال کشور را دچار خدشه می‌کند.
    ورود دادستانی کل کشور به توافق FATF
    جواد کریمی قدوسی نماینده مردم مشهد و عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای ، با اشاره به حساسیت نمایندگان خانه ملت بر FATF اظهار داشت: دادستانی کل کشور به این موضوع ورود کرده و آن را بررسی می‌کند.
    وی با بیان اینکه ما با اجرای FATF خودمان را از داخل تحریم خواهیم کرد، گفت: تحریم داخلی برای کشور مانند سم است و نباید به چنین چیزی تن دهیم.
    کریمی قدوسی همچنین استفاده از نرم افزار آمریکایی را عاملی برای این دانست که طرف غربی بر مباحث مالی ما مسلط شود و این موضوع را عاملی برای تضییع حقوق ملت توصیف کرد.
    FATF می‌تواند اقتصاد کشور را فلج کند
    رئیس اندیشکده یقین بابیان اینکه FATF سیستمی است که می‌تواند اقتصاد یک کشور را فلج کند، ادامه داد: نباید به دشمن اعتماد کرد و تمام اطلاعات را در اختیارش قرار داد.
    عباسی بیان کرد: به فرموده خداوند هیچ راهی وجود نداردکه کافران بر مؤمنان سیطره داشته باشند و اگر راهی بود که کافران به مؤمنان سلطه پیدا کردند خودتان این راه را ایجاد کرده‌اید اما برخی در کشور در حال ایجاد این راه هستند.
    وی تصریح کرد: FATF در ابتدا ارقام و آمار حساب‌ها را به غربی‌ها می‌دهد و بعد به بانک‌ها اعلام می‌کند که دیگر نمی‌توانید با بانک‌ها و نهادهای دیگرکار کنید.
    سیف بدنبال ماست‌مالی کردن سیاست‌های FATF است
    حجت‌الله عبدالملکی‌ درباره کارگروه بین‌الدولی اقدام مشترک مالی مشهور به FATF گفت: زمانی که در توصیه‌ها و دستورالعمل‌هایFATF تصریح وجود دارد، برداشت گزینشی آقای سیف و بانک مرکزی از برخی از دستورالعمل‌های کارگروه اقدام مالی مشترک چیزی جز ماست مالی کرن مسئله نیست.
    عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق(ع) با بیان اینکه FATF یک بدعت در حوزه حقوق بین‌الملل است، گفت: اگر قرار بود این کارگروه اقدام مالی مشترک یک نهاد بین‌المللی قابل ارجاع باشد، قدرت‌های بین‌المللی باید سازوکاری جهانی در قالب شورای امنیت سازمان ملل یا مجمع عمومی سازمان ملل تهیه و تنظیم می‌کردند و همه کشورها را جمع می‌کردند و با یک اجماع بین همه کشورها آیین‌نامه‌ای تنظیم می‌کردند که در آن صورت این نهاد مورد پذیرش همه کشورها بوده و اجرای قواعد آن الزامی بود.
    این استاد دانشگاه با اشاره به روند حاکم بر FATF ، توضیح داد: این نکته بسیار مهم و حائز اهمیت است که در هر جلسه‌ای که مجمع عمومی درFATF برگزار شود امکان تصویب دستورالعمل‌های جدید وجود دارد و این دستورالعمل‌های جدید برای کشورهای عضو و کشورهایی که قصد ورود به این عرصه را دارند لازم الاجرا خواهد شد.
    عبدالملکی با بیان اینکه به رسمیت شناختن FATF شبیه به رسمیت شناختن اسراییل است، تصریح کرد: به نظر بنده رسمیت اسراییل از رسمیت FATF در عرصه بین المللی بیشتر است چراکه اسراییل عضو سازمان ملل متحد است و ما به عنوان انقلاب اسلامی تا کنون زیر همچین حرف زوری نرفته‌ایم و نخواهیم رفت اما حالا باید با تدبیر بانک مرکزی زیر حرف چند کشور محدود برویم که یتوانند بعدا دستورالعمل های جدیدی تصویب کنند چنانکه به عنوان مثال همین الان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از جمله گروه های تروریستی مورد توصیه در دستورالعمل‌های FATF طبقه‌بندی شده است.
    وی در ادامه گفت: در تفاهم نامه مرتبط با FATF که منتشر شده ظاهرا این مطلب قید شده است که اطلاعات مربوط به تراکنش‌های مالی در صورت مطالبه FATF باید در اختیار مطالبه‌کننده قرار داده شده و با FATF به اشتراک گذاشته شود.
    عبدالملکی در ادامه گفت: لازم به ذکر است ما در جریان تحریم های شدیدی که داشتیم از طریق شبکه های رسمی به عنوان مثال سوئیفت برای متحدان منطقه‌ای و هسته‌های مقاومت تبادلات مالی انجام می‌دادیم و دشمن متوجه نمی‌شد اما درصورت تفاهم با FATF ما هر راهکاری که برای دور زدن سیستم مالی و بانکی غربی که منحصر به خودمان است را باید در اختیار FATF قرار دهیم.
    بهانه عجیب بانک مرکزی برای توجیه اشتباهش
    ابوالفضل ابوترابی نماینده مردم نجف‌آباد در مجلس شورای اسلامی گفت: یکی از عیوب بزرگ دولت یازدهم این است که قراردادهایی که به سرنوشت مردم وابسته است را محرمانه اعلام می‌کند که از جمله آن می‌توان به بحث برجام اشاره کرد.
    ابوترابی با اشاره به قراردادهایFATF خاطرنشان کرد: این قراردادهای بانکی سونامی خطرناکی از نظر امنیتی است و شورای عالی امنیت ملی در نامه‌ای به بانک مرکزی عنوان کرده است که محتوای قرارداد به اطلاع مردم برسد و این قرارداد از محرمانه بودن خارج شود.
    وی در پایان گفت:بانک مرکزی در پاسخ به نامه شورای عالی امنیت ملی با بهانه‌ای که آورده است گفته است که ما قرارداد را امضا کرده‌ایم و با این اظهارات نسبت به خواسته شورای عالی امنیت ملی تمکین نکرده است.
    هدف آمریکایی‌ها از پیوستن ایران به FATF
    محسن کوهکن نماینده مردم لنجان در مجلس شورای در واکنش به قصد دولت برای حضور ایران در توافق «F.A.T.F»، گفت: این سیستم به صهیونیستها و امریکاییها اجازه می‌دهد تا از حساب ایران سرکشی کنند و کاملاً به گردشهای پولی و بانکی تمامی دستگاههای نظام دسترسی داشته باشند.
    وی افزود: نقشه اصلی این سیستم کاملاً آشکار است. امریکاییها و غربیها بدنبال این هستند تا با ضربه زدن به حزب‌الله لبنان امنیت رژیم صهیونیستی را تأمین کنند.


    ضرر جبران ناپذیرتوافق «F.A.T.A»به اقتصاد کشور
    محمدجواد ابطحی نماینده مردم خمینی‌شهر در مجلس شورای درباره حضور ایران در توافق «F.A.T.F»، گفت: این توافق باعث می‌شود تا غربی‌ها به اطلاعات مالی ما دسترسی پیدا کنند.
    وی افزود: در شرایط کنونی غربی‌ها با این توافق به دنبال دسترسی به اطلاعات مالی، گردش‌های پولی و بانکی دستگاه‌های دولتی، نیمه دولتی و حتی خصوصی هستند، از این رو این تشکیلات صهیونیستی برای تسلط بر اطلاعات کشورهای مختلف به ویژه کشورهای مخالف نظام استکبار به شگردهای این‌ چنینی دست می‌زنند.
    نماینده مردم خمینی‌شهر در مجلس تصریح کرد: اگر این توافق حداقل منافعی داشته باشد، قطعاً ضرر و تبعات آن بسیار بیشتر از سود آن است، بنابراین توافق «F.A.T.A»، صدمه جبران ناپذیری به اقتصاد کشورمان می‌زند.
    ابلاغیه بانک مرکزی به بانک ها برای تحریم نهادهای انقلابی
    سید ناصر موسوی لارگانی نماینده مردم فلاورجان در مجلس با انتقاد از خود تحریمی بانک ها علیه نهاد های اقتصادی وابسته به سپاه پاسداران ادامه داد: مخالفان FATF معتقد بودند با پیوستن به این معاهده بین المللی ایران به بیگانگان و دشمنان اجازه می دهد در حساب های نهاد های امنیتی و نظامی سرکشی کنند و علاوه بر این برای بدست آوردن امتیاز پیوستن به این معاهده، حساب های نهادهای تحریم شده از سوی غرب باید از بانک ها خارج شود که این اقدام نوعی خود تحریمی است.
    نائب رئیس کمیسیون اقتصادی اظهار داشت: یکی از آثار پیوستن به چنین معاهده ای، ابلاغیه اخیر بانک ها به مجموعه های اقتصادی سپاه از جمله قرارگاه خاتم الانبیاء مبنی بر لزوم خروج حساب های این شرکت ها از بانک ها به دلیل تحریم های بین المللی سپاه است.
    وی ادامه داد: در صورتی که بانک ها بخواهند به این معاهده بپیوندند باید قرار گاه های اقتصادی سپاه که در لیست تحریم های اروپا و آمریکا قرار دارند حساب هایشان را از بانک ها خارج کنند.
    موسوی لارگانی افزود: خود تحریمی ها قبل از برجام بیشتر از تحریم ها به ما آسیب رساند امروز هم دوستان در قالب پیوستن به معاهده بین المللی در راستای ادامه تحریم ها قدم بر می دارند.
    توافق با FATF حتما باید اصلاح شود
    رئیس سازمان پدافند غیرعامل در خصوص کنترل حساب‌های ایران توسط کارگروه ویژه مقابله با تأمین مالی تروریسم «FATF»، تصریح کرد: موافقتنامه اولیه‌ای که بین کارگروه مالی در این موضوع و بعضی از بخش‌های کشور بسته شد، دارای موردهای مشکل‌داری است و باید حتماً اصلاح شود.
    جلالی ادامه داد: امکان دسترسی اطلاعاتی در نظام و زیرساخت‌های مالی به بهانه پولشویی می‌تواند تسلط اطلاعاتی دشمن را در این زمینه توسعه دهد.
    وی با تأکید بر اینکه تعریف مبهم از تروریسم و پولشویی باعث می‌شود که نهضت‌های آزادی‌بخش مثل حزب‌الله لبنان و کسانی را که از کشور خود دفاع می‌کنند در بر بگیرد، اظهار داشت: تعریف ما از حزب‌الله به عنوان جریانی است که از کشور خود دفاع می‌کند و اگر قرار باشد تعریف آنها اعمال شود، با سیاست‌های کشور ما تناقض دارد و باید کنترل شود.
    رئیس سازمان پدافند غیرعامل گفت: یکی از شرط‌های کارگروه مالی این است که تحریم‌های بانکی که علیه اشخاص و مؤسسات ما انجام داده‌اند، در داخل کشور اجرایی شود که به معنای اجرای تحریم در داخل کشور به وسیله خود ماست و بسیار مضر و مخل امنیت است. این بخش حتماً باید اصلاح و حذف شود.
    جلالی در پایان اظهار داشت: از نگاه تولید آسیب‌پذیری و امکان نفوذ دشمن در زیرساخت‌های مالی، این توافقنامه باید مجدداً بررسی شود.
    نگرانی مجلس از امضای تعهدات حساس توسط مسئولان
    محمد دهقان عضو کمیسیون حقوقی و قضائی مجلس، با اشاره به جلسه چند روز پیش معاونان بانک مرکزی با این کمیسیون در ارتباط با پیوستن ایران به نهاد مالی FATF اظهار داشت: در این جلسه، مقامات مسئول گزارشی در مورد روند پیوستن ایران به این سازمان مالی ارائه دادند ولی از آنها درخواست شد که یک گزارش مکتوب جامع در این راستا تهیه کنند.
    عضو کمیسیون حقوقی مجلس تصریح کرد: ما به هیچ مرجعی اجازه نداده و نخواهیم داد که سازمان‌های آزادی‌بخشی را که برای آزادی ملت‌ها از دست استکبار و ستمگران تلاش می‌کنند، تحت فشار قرار دهند و ایران را به خاطر حمایت از آنها مورد بازخواست قرار دهند.
    دهقان با اشاره به اینکه در نزد جمهوری اسلامی ایران گروه‌هایی همچون انصارالله و حزب‌الله، گروه‌هایی مشروع و آزادی‌بخش هستند، ادامه داد: برخی از کشورهای غربی از جمله آمریکایی‌ها، این گروهها را تروریستی قلمداد می‌کنند.
    این نماینده مجلس در مورد نگرانی‌های مجلس در ارتباط با پیوستن ایران به سازمان مالی FATFتصریح کرد: ما نگران این هستیم که برخی از مسئولان در خلأ شفافیتی که وجود دارد، برخی از اقدامات را انجام داده باشند و اسنادی را به امضاء رسانده باشند که به ضرر منافع ملی کشور و سازمان‌های آزادی‌بخش باشد.
    وی با ابراز گلایه از دولت به خاطر اینکه تاکنون هیچ گزارش جامعی در مورد پیوستن ایران به این سازمان مالی ارائه نکرده است، ادامه داد: در جلسه‌ای که چندی پیش با معاونان بانک مرکزی و وزارت اقتصاد داشتیم از آنها خواستیم که گزارش مکتوبی را در این ارتباط ارائه دهند.
    FATF خطرناکتر از برجام
    ابراهیم کارخانه ای رئیس سابق کمیته هسته‌ای مجلس گفت: مساله ورود ایران به FATF عملاً به مراتب خطرناک­تر از آن حواشی برجام است. آمریکایی ­ها با توجه به اینکه عملاً ساختارها تحریم ­ها را نگه داشته ­اند و بخش قابل توجه و مهم تحریم ­ها همچنان باقی مانده است و از یک طرف فضای عمومی کشورمان هم فشاری را بر دولت وارد می­ کنند، برای اینکه از این جریان شانه خالی کنند، به نحوی فریبکارانه و رِندانه مساله FATF را مطرح کرده‌اند، اما واقعیت این است که این یک سازمان بین­ المللی تحت نفوذ آمریکاست.
    چون این سازمان در سال ۱۹۸۹ توسط آمریکا و گروه G۷ تاسیس شد و این سازمان هم اهرمی است که بتوانند فعالیتهای بانکی کشورها را کاملاً تحت کنترل خودشان در بیاورند تا در جهت اهداف سیاسی خودشان از آن بهره ­برداری کنند.
    هم توسط آمریکا و هم­دستانش تاسیس شده است تا بتوانند قدرت­های مالی بانک­ها را در کشورها کاملا تحت مدیریت و کنترل خودشان دربیاورند تا در جهت اهداف سیاسی از آنها استفاده کنند. این را هم اضافه بکنم حتی سازمان تجارت جهانی WTO به عنوان اهرمی است در دست قدرت­های بزرگ عملا سیاست­های اقتصادی خودشان را بتوانند پیش ببرند.
    آنها با این کار و به بهانه شفاف شدن آنچه بدنبالش هستند، می‌خواهند مانع کمک ایران به گروههای مقاومت از قبیل حزب­ الله شوند؛ چون آنها حزب ­الله قهرمان و محور مقاومت را به عنوان یک گروه تروریستی می ­شناسند و می‌گویند که هیچ کشوری نباید با آنها ارتباط داشته باشد.
    آمریکایی­ها از FATF به عنوان یک پوشش استفاده می­ کنند که تحریم ­ها کنار نرود. الان تحریم ­ها را به FATF گره می­زنند و اعلام کردند تا زمانی که ایران به حزب­ الله کمک می ­کند، حامی تروریسم است و باید مساله خودش با FATF حل کند تا ما تحریم ­ها را برداریم.

    مجلس و شورای عالی امنیت ملی به این توافق ورود کنند
    زاکانی در پاسخ به سوالی درخصوص تبعات پیوستن ایران به FATF اظهار داشت: وقتی دولت شعار می‌داد که نباید به زندگی مردم سرک کشید، سال قبل در کمیسیون تلفیق نماینده دولت گفت دولت به زندگی همه سرک می‌کشد و نمی‌توان این کار را انجام نداد.
    دبیرکل جمعیت رهپویان تاکید کرد: رویه‌ای که برای مبارزه با پولشویی گرفته شده راه پرخطری برای امنیت ملی کشور است. می‌گویند دل‌بخواهی است در صورتی که بارها اعلام شده است که اجباری است. در قانون شورای عالی امنیت ملی داریم که تشخیص چنین مسائل و رویه‌هایی می‌تواند تفسیرپذیر باشد و آنها می‌توانند هر چیزی را مصداق تروریسم قرار دهند.
    وی افزود: طبق FATF اگر کشوری نتواند در بعد تکنولوژی پاسخگوی این رویه‌ها باشد می‌تواند از یک شرکت خارجی کمک بگیرد که من شنیدم از یک شرکت آمریکایی کمک می‌گیرند و این خطرناک است.
    دبیرکل جمعیت رهپویان تاکید کرد: رویه FATF که دوستان می‌گویند برای تمام کشورها وجود دارد باید گفت که برای هر کشور تفسیر جداگانه‌ای وجود دارد و طبق FATF می‌توانند برای ایران تفسیر دیگری را انجام دهند. البته اینجا شورای امنیت ملی و مجلس باید ورود کنند و جلوی این مسئله را به طور جدی بگیرند.
    مهار منطقه ای ایران، هدف دشمنان از FATF
    حشمت الله فلاحت پیشه ، با اشاره به موضوعات و ابهامات مطرح شده درباره حضور ایران در توافق F.A.T.F، گفت: قطعا وضعیت جدیدی در شرایط ایران پس از اجرای برجام وجود دارد، به طوری که ایران پس از توافق هسته ای، مناسبات منطقه ای خود را در حال ارتقا در سطح بین المللی است.
    وی افزود: در شرایط کنونی با توجه به مسائل مطروحه دو سوال قابل طرح است، نخست اینکه آیا همکاری های بین المللی ایران امری مثبت است؟ که به نظر من این مسئله می تواند مفید و مثبت باشد، از طرف دیگر این موضوع مطرح است که با توجه به اینکه در شرایط کنونی ایران جزء کشورهایی است که بیشتری دشمنیها با آن میشود، باید امور و مسائل را با دید و رویکرد صیانتی مورد توجه قرار دهد.
    این نماینده مردم در مجلس دهم، ادامه داد: با توجه به موضوع مطرح شده، قطعا باید هر گونه توافقی که میان ایران با کشورهای دیگر صورت می گیرد، دارای توجیه صیانتی باشد، بنابر این هیچ رفتار بین المللی نباید موجب تضعیف مولفه های امنیتی جمهوری اسلامی شود. البته مولفه های امنیتی ما با مولفه های امنیتی دیگر کشورهای منطقه متفاوت است، زیرا مولفه های ایران در تمام زمینه های امنیتی، خوداتکا است.
    وی گفت: از طرف دیگر جمهوری اسلامی درشرایط کنونی دارای واقعیتی مبنی بر عمق استراتژیک است، از این رو اولویت این مسئله بر موضوعات دیگر اهمیت بیشتری دارد، به طورمثال اگر عمق استراتژیک جمهوری اسلامی وجود نداشته باشد، رژیم صهیونیستی برای مقابله و تجاوز به کشورمان وارد عمل می شود. اما چون توان بازدارندگی ایران با توجه به عمق استراتژیکش در منطقه بسیار بالا است، به همین دلیل این موضوعات هیچ زمانی نباید تحت تأثیر تعاملات بین المللی ازجمله توفق های پولشویی قرار گیرد.
    عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، تصریح کرد: به نظر من هدف کشورهای غربی برای انجام توافق های بین المللی با ایران، بازداشتن جمهوری اسلامی از حضور موثر و همچنین اجبار ایران به شکستن برخی مولفه های امنیتی خود است.


    FATF ابزار استعمار نوین
    اکبر رنجبرزاده نماینده مردم اسدآباد در مجلس شورای اسلامی ، با اشاره به برنامه بانک مرکزی برای عضویت ایران در FATF گفت: استکبار جهانی درصدد است تا با استفاده از ابزارهای اجتماعی و اقتصادی و حتی گردشگری به کشورهای هدف خود نفوذ و آنها را به استثمار خود درآورد و برای این کشورها وابستگی ایجاد کند.
    رنجبرزاده خاطرنشان کرد: کشور باید یک استراتژی مقاومت برای مقابله با آمریکا داشته باشد. ما در هیچ زمان و در هیچ زمینه‌ای نباید در تقابل با آمریکا ذره‌ای کوتاه بیاییم و اینطور نباید باشد که در یک عرصه جلوی آمریکا بایستیم و در عرصه‌های دیگر راه را برای نفوذ دشمن باز بگذاریم و اینطور نباشد که ما در جبهه نظامی به مقابله بپردازیم و در جبهه‌های فرهنگی و اقتصادی و ... دشمن ما را محاصره کند.
    وی در پایان افزود: FATF به خودی خود نوعی تحریم محسوب می‌شود و ما از این طریق خودمان را محدود می‌کنیم و اختیار را از خودمان سلب می‌کنیم و در اختیار آنها قرار می‌دهیم.
    سرمایه FATF را صهیونیست ها تامین می‌کنند
    محمدجواد کریمی قدوسی ، با اشاره به موضوعات و ابهامات مطرح شده درباره حضور ایران در توافق F.A.T.F، گفت: یک سیستمی در دنیا وجود دارد، که عنوان آن مبارزه با پولشویی است ولی این سیستم در دست یک بخش خصوصی بوده که سرمایه این بخش را صهیونیست ها و آمریکایی ها تأمین می کنند.
    وی گفت: بر اساس توافق F.A.T.F، اقتصاد یک کشور توسط این سیستم پالایش میشود و از لحاظ امنیتی نیز تمام افرادی که با سیستم سرمایه داری مخالف هستند، تحت نظارت و کنترل این سیستم قرار می گیرند.
    کریمی قدوسی افزود: همان طور که اطلاع دارید، در ایام مذاکرات هسته ای، مسئله ای در رسانه ها مطرح شد که مذاکره کنندگان علاوه بر توافق مذکور، یک توافق جداگانه ای را منعقد کرده اند، البته در آن زمان جزئیات آن مطرح نشد، از این رو در شورای عالی امنیت ملی، ظریف وزیر امور خارجه از رئیس جمهور درخواست می کند که در صورت امکان محورها و جزئیات این توافق را علنی کند.
    وی تصریح کرد: مشاهده می کنیم که در سایه توافق F.A.T.F، ایران قرار است که عضو کنوانسیون پالرمو شود، که هدف اصلی این کنوانسیون مبارزه با جرایم سازمان یافته است، البته هدف اصلی غربی ها از تشکیل این سیستم نیز ضربه زدن به حزب الله لبنان بوده است.
    این نماینده مردم در مجلس دهم، گفت: البته در شرایط کنونی غربی ها برجام را به مسائلی مانند توافق F.A.T.F گره زده اند و آن ها از آغاز اجرای توافق، بر مسئله لزوم پایبندی ایران به روح برجام تأکید کرده اند که قطعا این روح برجام همان توافق F.A.T.F است.
    خطر انتشار مبادلات مالی ایران توسط FATF
    سیدحسین نقوی حسینی نماینده مردم ورامین در مجلس شورای اسلامی، با اشاره به موضوعات و ابهامات مطرح شده درباره حضور ایران در توافق F.A.T.F، گفت: عضویت ایران در این توافق از راه کارها و سبک های غربی برای مجبور کردن کشورها جهت پذیرش اصول لیبرالیستی است، از یان رو آن ها در حاشیه یک توافق، موضوعات و مسائلی را مطرح می کنند، که کشور مربوطه عملا آن را مورد پذیرش قرار می دهد، به طور مثال در موضوع همایش ایران کانکت 2016 که یک نشست تخصصی و کارشناسی در حوزه ارتباطات بود، انگلیسی ها مواردی همچون عدم حضور افراد حاضر در لیست تحریم در همایش مذکور را مطرح کردند.
    نقوی حسینی گفت: یکی دیگر از محورهای توافق مذکور، انتشار مبادلات مالی ایران با گروه های مقاومت است، که این مسئله از موضوعات دیگر دارای اهمیت و ابعاد خطرناک تری است، حال آیا کشورهای دیگر از جمله آمریکا خود می توانند صورت حساب های مالیشان و کمک های مالی به گروه های تروریستی را منتشر کند.
    پیوستن به FATF ضد امنیت کشورمان است
    محمدجواد جمالی نوبندگانی نماینده مردم فسا در مجلس شورای اسلامی ، با اشاره به موضوعات و ابهامات مطرح شده درباره حضور ایران در توافق F.A.T.F، گفت: جمهوری اسلامی نسبت به حضور نظارتی غرب در مسائل مالی و تبادلات پولی و بانکی خود بسیار حساس است.
    ویادامه داد: غربی ها نیز قوانین را در اختیار دارند که بر اساس آن اقدامات مالیشان امری پنهانی و قابل انتشار است، از طرف دیگر من شخصا موضوع پیوستن ایران به توافق F.A.T.F و نظارت غرب بر سیستم مالی کشور را از عراقچی معاون وزیر امور خارجه سوال کردم که وی در این رابطه اعلام کرد که چنین موضوعی اصلا وجود ندارد.
    این نماینده مردم در مجلس دهم، با اعلام اینکه موضوع پیوستن ایران به توافق F.A.T.F ضد امنیت کشورمان است، گفت: کاملا واضح است که غربی ها با استفاده از این توافق به دنبال دسترسی و کنترل ایران هستند و مسائلی مانند پولشویی مسئله ظاهری است.
    عضو هیأت رئیسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، با اشاره به موضوعات مطرح شده درباره تعهد ایران در توافق F.A.T.F برای انتشار مبادلات مالی خود با گروه های مقاومت، افزود: اگر چنین موضوع وجود داشته باشد، قطعا کاملا اشتباه و نادرست است و اقدامات بر خلاف امنیت جمهوری اسلامی است.
    بررسی توافق با FATF در کمیسیون امنیت ملی
    حجت الاسلام مجتبی ذوالنور عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، با اشاره به ابهامات مطرح شده درباره حضور ایران در توافق F.A.T.F، اظهار کرد: این سیستم تحت نظر صهیونیستها و امریکاییها‌ و بسیار خطرناک است. هدف آنها رصد اقتصادی کشورها، فعل و انفعالات تجاری و گردش اعتبارات و قراردادهای اقتصادی آنهاست.وی افزود: در صورت حضور ایران، اقتصاد کشورمان توسط این سیستم نظارت و پالایش می‌شود و از لحاظ امنیتی خطرات جدی برای نظام متصور است.
    عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تصریح کرد: در سایه این توافق قرار است ایران عضو کنوانسیون پالرمو شود که هدف اصلی این کنوانسیون مبارزه با جرایم سازمان یافته است، البته شگرد اصلی غربیها از تشکیل این سیستم ضربه زدن به حزب الله لبنان است.وی افزود: این موضوع در کمیسیون امنیت ملی مجلس تحت بررسی ویژه قرار می‌گیرد و بدانید هیچ‌گاه نظام از حمایت خود در قبال حزب‌الله لبنان دست بر نخواهد داشت.
    اکشن پلن محرمانه توافق با FATF

    توکلی گفت: دولتی که از شفافیت دفاع می کند، در عمل شفاف برخورد نمیکند. به چه دلیلی وقتی به یک نهاد بین دولتی تعهدی سپرده می شود نباید این تعهد علنی شود. این روش غیر شفافی است که تفاهم ملی را مخدوش می کند.
    احمد توکلی گفت: درجلسه روز یکشنبه اکشن پلان در اختیار ما قرار نگرفت اما دستور العمل های FATFصراحتا می گوید کشورهای عضو باید این توصیه ها و تعهدات کارگروه را پیاده کنند.
    هدف FATF متهم کردن ایران به پولشویی است
    محمود بهمنی در مورد توافق FATF و آثار آن اظهار داشت: هدف از این کار متهم کردن ایران به پولشویی است.

    وی با بیان اینکه پادشاهان ایران میلیاردها تومان پول در حساب رمزدار ذخیره کرده بودند که بعد از انقلاب از بین رفت، عنوان کرد: آنها در حال پولشویی هستند و بزرگترین پولشویی دنیا در آمریکا در حال انجام است؛ اما با توافق بانک مرکزی با FATF خودمان عملا اعلام می‌کنیم که کشور فاسدی هستیم.
    وی با بیان اینکه تبعات FATF بسیار خطرناک است و این موضوع از سوی مجلس در حال پیگیری است،گفت: اگر کشوری بپذیرد که پولشویی کرده است تمام دنیا می‌توانند این کشور را تحریم کنند.
    ظاهر FATF مقابله با پولشویی و باطنش جاسوسی است

    حسن هانی‌زاده کارشناس مسائل بین الملل با اشاره به تبعات پیوستن ایران به FATF ضمن بیان اینکه این سازمان یکی از ابزارهای تجسس مالی و اقتصادی غرب است اظهار داشت: پیوستن به FATF نوعی مشروعیت بخشی به جاسوسی غرب علیه سیستم بانکی و گردش مالی ایران است.

    هانی‌زاده ادامه داد: FATF فاقد هویت کاملا مشخصی است و ظاهری برای مبارزه با پولشویی دارد ولی پولشویی مورد توجه این نهاد بین‌المللی نیست؛ بلکه آنچه مسلم است این است که این سیستم برای این به وجود آمده که بداند کشورهای اسلامی با چه نهادهای منطقه‌ای در ارتباط هستند.

    وی با بیان اینکه پیوستن به این سازمان نوعی نظارت رسمی این سازمان بر گردش مالی ایران است، گفت: پیوستن کشورمان به FATF استقلال اقتصادی و مالی ایران را خدشه دار می‌کند و با موازین جمهوری اسلامی ناسازگار است.

  9. #8
    یه دنگ سایت به نامشه بصیر آواتار ها
    تاریخ عضویت
    Feb 2016
    محل سکونت
    تهران
    نوشته ها
    3,261
    تشکر
    0
    تشکر شده 0 بار در 0 ارسال

    پیش فرض

    هموارسازی مسیر اشغال ایران؛
    [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]

    حداقل انتظار از یک سیاستمدار کهنه‌کار که هم‌اکنون عضو مجلس خبرگان و رئیس تشخیص «مصلحت» نظام است، این است که اگر نمی‌خواهد و یا نمی‌تواند اسلامی فکر کند، حداقل بر اساس منطق آمریکایی فکر کند و بفهمد نیروی نظامی چه اهمیتی دارد.
    سرویس سیاست مشرق - وقتی در فروردین‌ماه امسال، تصویری از یک حساب توئیتری منتسب به هاشمی رفسنجانی با این مضمون "دنیای فردا دنیای گفتمان‌هاست، نه موشک‌ها" در فضای مجازی دست‌به‌دست می‌شد، شاید اولین حسی که میان منتقدان عملکرد سال‌های اخیر ایشان بروز کرد، قبل از ناراحتی یا عصبانیت، حس تعجب بود. آن‌هایی که هاشمی و سوابق و مسئولیت‌های و مواضع سال‌های نه‌چندان دور ایشان را می‌شناختند، در وهله نخست باور نمی‌کردند که این سخن شخصیتی است که دست‌کم در بین هوادارانش به‌عنوان نمونه یک «سیاستمدار» هوشمند و زیرک شهرت دارد و تریبون‌های متعلق به ایشان سعی دارند از ایشان چهره یک فیلسوف سیاسی، یک متفکر و استراتژیست سیاسی بزرگ ترسیم کنند. این دسته از منتقدان باور نمی‌کردند که ایشان آن اندازه خام‌اندیش و ساده‌نگر باشند که مبلغ «گزین گویه‌های» احساسی «آرمان‌گرایان تخیلی» دهه 1920 غرب باشند و ساحت پیچیده و پر ابهام روابط بین‌الملل را باکلاس انشاء اشتباه بگیرند.
    وقتی پیچیدگی دنیای سیاست، آن‌هم در منطقه غرب آسیا که ما در آن قرار داریم به حدی است که ائتلاف‌ها و تقابل‌ها نه سالانه و ماهانه که روزی و ساعتی تغییر می‌کنند و اتخاذ موضع نیازمند دخیل کردن فاکتورهای متعدد و پیچیده و درعین‌حال به شدت متغیر است، دنیای فردا را دنیای گفتمان‌ها و نه موشک‌ها دانستن، در بهترین حالت ساده‌لوحی و در بدترین حالت، دادن آدرس اشتباه برای پیشبرد مقاصد دیگر است.
    با وجود شبهاتی که درباره انتساب یا عدم انتساب آن حساب توئیتر به ایشان وجود داشت، دلسوزان انقلاب و شخص آقای هاشمی، این توضیح را پذیرفتند و موضوع را تمام شده تلقی کردند.
    اما انتشار کلیپی از سخنرانی چند هفته قبل ایشان در جمع فرهنگیان درباره پیشرفت اقتصادی و رابطه معکوس آن با نیروی نظامی، در کمال تعجب عمومی، نه تنها مؤید همان توئیت جنجالی بود، بلکه بسیار صریح‌تر و رادیکال‌تر منویات درونی هاشمی را آشکار می‌کرد.
    در کلیپ منتشر شده، آقای هاشمی در سی و سومین اجلاس مدیران و رؤسای آموزش و پرورش، مورخ 20 مرداد، از آلمان و ژاپن به‌عنوان مصادیق اقتصادهای پیشرفته دنیا یاد کردند و توفیق علمی و اقتصادی آن‌ها را به توفیق اجباری آن‌ها در محروم شدن از نیروی نظامی بعد از جنگ جهانی دوم مرتبط دانستند. به بیان ایشان، "چون سرمایه‌هایشان از بخش پول تلف کن نظامی آزاد شد و به بخش علم و تولید و اقتصاد دانش‌بنیان رفت، به پیشرفت امروزی رسیدند، درحالی‌که (به لحاظ نظامی) آسیب‌پذیر هم نیستند."
    ایشان در ادامه از فرهنگیان می‌خواهند که این "«راه» را که در ایران‌ هم باز شده، ادامه دهند تا در دوره دوم آقای روحانی به آنجا برسیم."(به کجا؟) اما این راه چیست که قرار است فرهنگیان ما هم وارد آن شوند؟ یعنی فرهنگیان هم باید در ذهن دانش آموزان کراهت و رویگردانی از نیروی نظامی را ترویج کنند تا «سرمایه» های ما آزاد شود و ما به سطح آلمان و ژاپن برسیم؟ یعنی همان طرح «ژاپن اسلامی» که در دوره ریاست جمهوری آقای هاشمی مطرح شد، قرار است با «محرومیت» ما از نیروی نظامی در 4 ساله دوم جناب روحانی حاصل شود؟
    در این جا دو سناریو مطرح می‌شود: سناریوی خوش‌بینانه و سناریوی بدبینانه که مع الاسف هر دو غم‌انگیز هستند.
    به سناریو خوش‌بینانه بپردازیم. به این معنی که آقای هاشمی از سر اعتقاد قلبی و باور درونی چنین سخنی به میان آورده است؛ اما این سؤال مطرح می‌شود که چه گونه ممکن است که کسی که شماری از حساس‌ترین مشاغل حکومتی را در اختیار داشته، سابقه مبارزاتی طولانی داشته و از سابقون انقلاب است، جنگی 8 ساله را مدیریت کرده و تجربه همه فراز و نشیب‌های عالم سیاست را دارد، اکنون به این نتیجه خوش‌بینانه افراطی می‌رسد که اگر کشوری بی‌خیال نیروی نظامی شود، به پیشرفت اقتصادی و توسعه علمی می‌رسد و تازه دیگر «آسیب‌پذیر» هم نیست. البته صفت این نتیجه‌گیری، نه خوش‌بینانه که (با عذرخواهی از ساحت ایشان)، «متوهمانه» است.
    حداقل انتظار از یک سیاستمدار کهنه‌کار که هم‌اکنون عضو مجلس خبرگان مملکت و رئیس تشخیص «مصلحت» نظام است، کسی که یک روحانی است و تفسیر قرآن هم نوشته، این است که اگر آیه شریفه «واعدّو لهم مااستطعتم من قوه و من رباط الخیل ترهبون» را در خاطر ندارد، اگر حدیث نبوی «فمن ترک الجهاد البسه الله ذلّا فی نفسه» را لحاظ نمی‌کند، اگر حدیث علوی «ان الجهاد باب من ابواب الجنه فتحه الله لخاصه الاولیائه» را متناسب ظرف مکان و زمان نمی‌داند، اگر با «سرنیزه و گرز یار منند دو بازو و دل شهریار منند» یا «مرا کشتن آسان‌تر آید ز ننگ» فردوسی و «رو قوی شو اگر راحت جهان طلبی» گلشن خراسانی هم میانه‌ای ندارد، لااقل «آمریکایی» فکر کند!
    لطفاً تعجب نکنید! عصبانی نشوید! صبر داشته باشید!
    اگر سناریوی خوش‌بینانه درست باشد و آقای هاشمی باورمندانه این بحث و بحث دنیای گفتمان‌ها را مطرح کرده باشند، تردیدی نیست که این باور چند روزه، چند ماهه و حتی چند ساله به وجود نیامده است.
    اگر بخواهیم به طور اجمالی رد شکل‌گیری این باور در ذهن ایشان را بگیریم، شاید بتوان به حوالی سال 67 و اواخر دولت موسوی بازگردیم، زمانی که آقای هاشمی رئیس مجلس بود و کم‌کم از گفتمان چپ اسلامی که زمانی همدل با آن بود، فاصله می‌گرفت. مقطعی که مشاوران اقتصادی رئیس مجلس وقت، مرحوم محسن نوربخش و محمدحسین عادلی که در دولت چپ‌گرای موسوی در حاشیه بودند، در گوش رئیس مجلس وقت ادبیات اقتصادی-سیاسی جدید را زمزمه می‌کردند: توسعه، جهانی‌سازی، اقتصاد آزاد، دست نامرئی ادام اسمیت، عرضه و تقاضا، اصلاح ساختاری، تعدیل اقتصادی.
    عادلی و نوربخش که هر دو تحصیل کرده کالیفرنیای آمریکا بودند و طبق خاطرات آقای هاشمی تازه رفت و آمدها در کنفرانس‌ها و مجامع بین‌المللی اقتصادی و نهادهایی چون صندوق بین‌المللی پول و بانک جهانی را آغاز کرده بودند، البته خودشان واضعان پایه‌گذاران این ترم‌های اقتصادی جدید نبودند، بلکه صرفاً نظریه‌های لیبرالی توسعه را بازتاب می‌دادند که آن روزها به‌عنوان سکه رایج اقتصاد در «جهان سوم» از سوی نهادهای مالیه بین‌المللی تبلیغ می‌شد.
    به واقع نوربخش، عادلی، مسعود نیلی، محمد طبیبیان و دیگر همفکران آن‌ها در وزارت اقتصاد و دارایی و سازمان برنامه‌وبودجه دولت هاشمی، تنها ناقلان و مبلغان اندیشه‌های نظریه‌پردازان توسعه لیبرالیِ عمدتاً آمریکایی بودند که از دو سه دهه قبل‌تر، تقریباً از میانه دوران جنگ سرد، برای مقابله با ایدئولوژی اردوگاه شرق (سوسیالیزم)، در حال نسخه‌پیچی برای کشورهای «جهان سوم» بودند، کشورهایی که حالا لقب جدیدی پیدا کردند: در حال توسعه.
    والت ویتمن روستو، کورت ماندلباوم، فریدریش فون هایِک، جان مینارد کینز، میلتون فریدمن، فرانک نایت، ریچارد پوزنر، جرج استیگلر و...بت‌های اقتصاد مدرن بودند که آراء و اندیشه‌هایشان را تکنوکرات ها در کشورهای تشنه توسعه در «جنوب عقب مانده» همچون مایه حیات می‌نوشیدند و به‌عنوان کتاب مقدس پیشرفت در کشورهایشان به کار می‌گرفتند.
    نسخه‌هایی که از دل ذوق‌زدگی و سرسپردگی یاران آقای هاشمی در برابر این اندیشه‌ها، در وزارت اقتصاد، بانک مرکزی و سازمان برنامه به صورت «سیاست تعدیل» متجلی شد، همان بود که تورم 50 درصدی، فساد سیستمیک، اتلاف شدید منابع و افزایش سهمگین استقراض خارجی را رقم زد و حتی منجر به شورش‌های خیابانی ناشی از فشار فقر در مشهد، قزوین و اسلامشهر شد.
    خسارات عمیق و ریشه‌ای ناشی از اجرای شتاب‌زده نسخه‌های ترجمه‌ای، بی‌توجه به بسترهای اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی در آن دوران، هنوز که هنوز است نه تنها گریبان اقتصاد کشور را رها نکرده که عمیق‌تر و شدیدتر هم شده است و یکی از دلایل آن استمرار همان طرز تفکر تسلیم طلبانه و شیفته‌وار نسبت به غرب در بدنه مدیران کشور است. شرح این ماجرا مثنوی هفتاد من کاغذ است که در این مقال و مجال نمی‌گنجد؛ اما این‌ها را گفتیم که به این جا برسیم که الگوی آمریکایی، به‌عنوان قبله‌گاه همه غرب-شیفتگان درباره نسبت توسعه اقتصادی و نظامی‌گری چیست تا معلوم شود که «کدخدا» چه اندازه خود به نسخه‌هایی که برای «جهان‌سومی‌ها» می‌پیچد، پایبند است.
    بخش نظامی، خاستگاه توسعه فناوری
    گرچه بر اساس تصور شاعرانه و احساساتی که آقای هاشمی از خود بروز می‌دهد، حصول منفعت عام از بخش نظامی بسیار دور از ذهن به نظر می‌رسد، ولی عملاً بخش عمده‌ای از فناوری‌های مدرن که در حال حاضر تصور زندگی بدون آن‌ها مشکل به نظر می‌رسد، محصول مستقیم یا غیرمستقیم بخش نظامی هستند.
    انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای، رایانه‌ها، داروها، صنایع سنگین و حتی کنسرو ماهی تن و حتی چای کیسه‌ای! همه محصولات بلا واسطه نیروی نظامی هستند.
    GPS (سیستم جهانی مکان‌یابی)، پروژه وزارت دفاع آمریکا در دهه 1970 بود که در دهه 1980 به دستور رونلد ریگان استفاده عمومی از ان مجاز شد. هدف اولیه ابداع سیستم GPS تشخیص دقیق هدف شلیک موشک و تعیین دقیق موقعیت زیردریایی‌های نظامی بود.
    شبکه‌های تلگراف، به‌عنوان اولین سیستم سراسری ارتباطات، اول بار در جریان جنگ داخلی آمریکا، برای تسهیل ارتباط «ستاد و صف» بین نیروها ایجاد شد.
    پنی‌سیلین، اولین و پرمصرف‌ترین آنتی‌بیوتیک دنیای پزشکی، در جریان جنگ دوم جهانی برای درمان عفونت در جبهه‌های نبرد کاربرد گسترده یافت و به تولید صنعتی رسید.
    سیستم رادار (مخفف کشف و تنظیم امواج رادیویی) سیستمی بود که تحقیق و ساخت آن برای مقاصد نظامی از پیش از جنگ دوم جهانی در زیرمجموعه نیروهای نظامی آغاز شد و به بهره‌برداری رسید.
    موتور جت، یکی از پرهزینه‌ترین و مهم‌ترین پروژه‌های نظامی بود که در طول جنگ دوم جهانی هم از سوی آمریکایی‌ها و هم نازی‌ها پیگیری می‌شد.
    نایلون و الیاف مصنوعی، ساعت مچی، غذاهای کنسروی، خودروی شاسی‌بلند، پهپادها و ده‌ها و صدها اختراع بزرگ و مهم همگی محصولات صنایع نظامی کشورهای مختلف به‌ویژه امریکا بودند. حتی همین «اینترنت» که انتشار هرازچندگاه سخنان رفسنجانی در آن حاشیه‌ساز می‌شود و موجبات تکدر خاطر ایشان را فراهم می‌آورد، در اصل پروژه‌ای موسوم به «APPANET» در زیرمجموعه وزارت دفاع آمریکا در اواخر دهه 1960 بود که امروز به جزی از زندگی بسیاری از آدمیان تبدیل‌شده است.
    محض اطلاع جناب هاشمی یادآور می‌شویم که مجموعه‌ای عظیم در زیرمجموعه وزارت دفاع آمریکا، با نام «آژانس پروژه‌های تحقیقاتی پیشرفته دفاعی» (DARPA) سالانه میلیاردها دلار از بودجه دفاعی را صرف تحقیق و توسعه فناوری‌های نوین می‌کند که جی‌پی‌اس، اینترنت و هواپیمای رادار گریزاز محصولات آن بوده‌اند.
    طبق آمار «موسسه بین‌المللی مطالعات راهبردی»، بودجه نظامی سال 2015 آمریکا 597 میلیارد دلار بوده است و آمریکا با اختصاص 2.4 درصد GDP خود به امور نظامی رکورددار در دنیاست. این بودجه بیش از 4 برابر بودجه کشور دوم این فهرست، یعنی چین با جمعیت 1.4 میلیاردی است. نکته جالب‌تر این که همین ژاپن و آلمان مورد نظر آقای هاشمی، با بودجه سالانه 41 و 36 میلیارد دلار در سال، در رده 7 و 8 بودجه نظامی دنیا قرار دارند.
    حتی رژیم صهیونیستی با جمعیت حدود 8 میلیونی، با 18.6 میلیارد هزینه-کرد نظامی در سال در رده 15 جهان قرار دارد.
    شرکت‌های بزرگ صنایع نظامی لاکهید مارتین (فروش سالانه 37 میلیارد دلار)، بوئینگ (32 میلیارد)، نورتروپ گرونمن (28)، جنرال داینامیکز (24)، رِیتیون (23)، آل 3 کامیونیکیشنز (13) و یونایت تکنالجیز (12 میلیارد دلار) از تعیین کننده ترین لابی‌ها در تدوین سیاست خارجی و حتی داخلی آمریکا برخوردارند.
    اما ژاپن و آلمان
    جای شکرش باقی است که آقای هاشمی این انصاف را داشتند که بگویند ژاپن و آلمان از نیروی نظامی «محروم شدند». در همین دو کلمه هزاران حرف ناگفته است که ایشان ترجیح دادند از کنار آن بگذرند.
    مسئله این جاست که در جنگ دوم جهانی این دو کشور، به‌عنوان طرف‌های مغلوب جنگ به طرزی وحشتناک و فجیع از نیروی نظامی «محروم شدند» وگرنه محروم شدن اختیاری از قوه نظامی به‌عنوان شاکله حاکمیت ملی و هویت سرزمینی حتی انتخاب کشور میکروسکوپی مارشال در اقیانوس آرام هم نمی‌تواند باشد.
    حقیقتی که معمولاً در تبلیغات کشورهای پیروز جنگ دوم جهانی درباره پایان این جنگ عامدانه مغفول نگه‌داشته می‌شود، «شخم زدن» خاک آلمان و ژاپن تحت برنامه «بمباران راهبردی» متفقین است. در آلمان، شهرهای درسدن، هامبورگ، برلین و چند شهر بزرگ دیگر آلمان در ماه‌های پایانی جنگ توسط بمب‌افکن‌های آمریکایی تقریباً با خاک یکسان شدند. طبق بررسی‌های انجام گرفته در آلمان پس از جنگ، درباره تلفات «بمباران راهبردی» آمریکایی‌ها، بین 400 تا 600 هزار آلمانی کشته شدند، درحالی‌که تلفات بمباران آلمانی‌ها در بریتانیا و فرانسه به ترتیب 60 و 67 هزار نفر بود.
    کارزار هفت ماهه بمباران ژاپن توسط نیروی هوایی آمریکا در 1945، 67 شهر بزرگ ژاپن را از 20 تا 100 درصد نابود کرد. 50 درصد شهر توکیو در جریان این بمباران‌ها ویران شد. طبق گزارش‌های ثبت شده تاریخی، دیدار امپراتور هیروهیتو در مارچ 1945 از نواحی بمباران شده توکیو و دیدن حجم کشتار و ویرانی، آغازگر تلاش شخصی او برای پیشبرد روند تسلیم ژاپن شد.
    تازه این جدای از تلفات بزرگ‌ترین فاجعه انسانی تاریخ یعنی بمباران اتمی هیروشما و ناگازاگی توسط بمب‌افکن‌های آمریکایی بود. این اقدام ضد بشری آمریکا ضمن نابودی کامل این دو شهر، کشته شدن آنی حدود 180 هزار نفر را در هیروشیما و 80 هزار نفر در ناگازاگی به دنبال داشت.
    آری، ژاپن و آلمان این چنین دچار «توفیق اجباری» محرومیت از نیروی نظامی شدند، امری که به اعتقاد آقای هاشمی موجب شد تا این دو منابع مالی خود را آزاد کنند و صرف کار علمی و اقتصادی نمایند. حقیقت این است که ملت‌های ژاپن و آلمان، فردای روز تسلیم حتی اگر محروم هم نمی‌شدند، تنها این اندازه توان داشتند که از لابه‌لای ویرانه‌های شهرهای خود به دنبال لقمه‌ای نان برای سیر کردن شکم خود بگردند. نقل است که تا چند سال بعد از پایان جنگ، بزرگ‌ترین هدف هر ژاپنی در زندگی، یافتن وعده غذایی بعدی برای سرکردن شکم خود و خانواده بود. حال این که این دو ملت با نیروی اراده، پشتکار و انضباط آهنین خود از آن ویرانی سر برآوردند و سرآمد اقتصاد دنیا شدند، ماجرایی سوای «محروم شدن» از نیروی نظامی بود.
    یکی از نتایج اشغال نظامی آلمان و ژاپن توسط آمریکایی‌ها در جنگ دوم جهانی این است که همین امروز، درحالی‌که این دو کشور در جایگاه سوم و چهارم اقتصاد دنیا قرار دارند، همچنین به نوعی در تحت‌الحمایگی نظامی آمریکا به سر می‌برند. در حال حاضر، آمریکا در آلمان 38 پایگاه و اردوگاه نظامی دارد. تعداد پایگاه‌های آمریکا در ژاپن 12 است، با این توضیح که جزیره اوکیناوای ژاپن تا به امروز هنوز در اشغال نظامی آمریکاست و مجموعه‌ای از پایگاه‌های نظامی نیروهای آمریکایی این جزیره را تحت اشغال دارند.
    مضاف بر این که هم آلمان و هم ژاپن در یکی دو سال اخیر به طور جدی روند بازنگری در سیاست دفاعی خود را کلید زده‌اند. فقط برای روشن شدن موضوع، خانم «اورسولا فن در لین»، وزیر دفاع آلمان در ژانویه امسال اعلام کرد که قصد دارد بودجه نظامی آلمان را تا 2030 به 140 میلیارد دلار، یعنی رقمی معادل بودجه نظامی فعلی چین برساند. طبق سیاست جدید ناتو، همه کشورهای عضو این سازمان باید تلاش کنند تا سهم بودجه نظامی از کل GDP را به حداقل دو درصد برسانند.
    از سوی دیگر، ژاپن سال گذشته طی اصلاح بخشی از قانون اساسی خود، راه شرکت نیروهای دفاعی این کشور را در «عملیات خارجی» باز کرد. شینزو آبه، نخست وزیر بارها از برنامه خود برای توسعه نظامی چشمگیر این کشور سخن گفته است.
    سناریوی بدبینانه
    این‌ها را گفتیم که تا حدی روشن شود که دنیا متأسفانه آنجای گل و بلبلی نیست که «دنیای گفتمان‌ها، نه موشک‌ها» باشد و محرومیت از نیروی نظامی در آن موجب شکوفایی اقتصادی.
    * اما سناریوی بدبینانه‌ای هم وجود دارد که تنها به دادن پاره‌ای از «کد» های آن بسنده می‌کنیم و نتیجه‌گیری را به مخاطبان وامی گذاریم.
    طبق این سناریو، هاشمی این اندازه ساده اندیش و احساسات زده نیست که از نقش بنیادین قدرت نظامی در دنیای امروز بی‌اطلاع باشد و محرومیت از نیروی نظامی را یک نوع توفیق اجباری بداند. پس چرا ایشان چنین حرفی زده‌اند؟
    * جناب هاشمی در 20 مرداد در همایش مدیران آموزش و پرورش این سخن را بیان کردند. دو سه هفته پیش‌تر از آن بحث همکاری دولت با «کارگروه اقدام مالی» FATF به بحث داغ محافل سیاسی کشور تبدیل‌شده بود. یکی از تبعات جدی این همکاری اثرگذاری منفی بر سیاست بنیادین جمهوری اسلامی در حمایت از محور مقاومت است. هماهنگی و مدیریت این حمایت، بر عهده نیروی برون‌مرزی یک‌نهاد انقلابی است.
    * روز 29 مرداد، نایب‌رئیس کمیسیون قضایی مجلس از تصویب لایحه دولت مبنی بر تصویب «پروتکل اختیاری کنوانسیون حقوق کودک» در این کمیسیون خبر داد. پروتکلی که در صورت تصویب نهایی در مجلس می‌تواند بهانه جدی به دست دولت‌های غربی و نهادهای بین‌المللیِ تحت نفوذ آمریکا برای زیر سؤال بردن سازمان بسیج دانش‌آموزی ما از لحاظ حقوقی دهد.
    * در روزهای اخیر، صحبت از اقدام عجیب بانک‌های ملت و سپه برای عدم همکاری با مؤسسات مالی وابسته به همان نهاد انقلابی مطرح شده است و حتی اسنادی از آن‌هم منتشر شده است.
    * سال گذشته، در دی ماه 94، وقتی لایحه پیشنهادی بودجه از سوی دولت تحویل مجلس شد، علی‌رغم موافقت دولت با افزایش درست و به حقّ بودجه سایر دستگاه‌ها و نهادهای نظامی، بودجه پیشنهادی آن نهاد انقلابی نسبت به سال قبل کاهش قابل‌ملاحظه‌ای یافته بود (از 174.289.273 میلیون ریال سال 94 به 146.287.290 میلیون ریال سال 95).
    * در تیرماه امسال وقتی اصلاحیه قانون بودجه 95 توسط دولت به مجلس ارائه شد، 5000 میلیارد تومان از اعتبارات بودجه دفاعی کشور کاسته شده بود.
    چرا باید در این‌یک سال اخیر، این همه مانع بر سر راه محور مقاومت و نیروهای نظامی جمهوری اسلامی به وجود بیاید.
    تو خود حدیث مفصل بخوان از این مجمل ...

  10. #9
    یه دنگ سایت به نامشه بصیر آواتار ها
    تاریخ عضویت
    Feb 2016
    محل سکونت
    تهران
    نوشته ها
    3,261
    تشکر
    0
    تشکر شده 0 بار در 0 ارسال

    پیش فرض

    طرح دوفوریتی درباره «FATF» به صحن علنی می‌‌آید/ مجلس تن به این قرارداد خطرناک نمی‌دهد


    رنجبرزاده از نحوه بررسی طرح کنوانسیون «FATF» در مجلس شورای اسلامی به‌صورت طرحی دوفوریتی خبر داد.

    اکبر رنجبرزاده عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی باشگاه خبرنگاران تسنیم «پویا»، با اشاره به بررسی کنوانسیون «FATF»، در قوه مقننه اظهار کرد: قراردادهای بین المللی باید از مجرای مجلس عبور کند.
    وی با بیان اینکه با توجه به حساسیت مجلس روی موضوع «FATF» قطعاً اگر دولت هم لایحه یا گزارشی به مجلس ارائه نکند وکلای ملت این موضوع را در قالب طرح دنبال می‌کنند، ادامه داد: نمایندگان مجلس هیچ‌گاه تن به این قرارداد خطرناک نخواهند داد.
    نماینده مردم اسدآباد در مجلس دهم، افزود: ضرورت دارد با توجه به خسارت‌بار بودن این قرارداد برای کشور با طرحی دوفوریتی با آن مقابله کنیم.
    عضو هیئت رئیسه مجلس با ابراز اینکه قطعاً پارلمان درباره قرارداد «FATF» واکنش شدیدی نشان می‌دهد، گفت: قطعاً در کمیسیونهای امنیت ملی و سیاست خارجی، اقتصادی و قضایی و حقوقی این موضوع بررسی می‌شود.

  11. #10
    یه دنگ سایت به نامشه بصیر آواتار ها
    تاریخ عضویت
    Feb 2016
    محل سکونت
    تهران
    نوشته ها
    3,261
    تشکر
    0
    تشکر شده 0 بار در 0 ارسال

    پیش فرض



صفحه 1 از 4 1234 آخرینآخرین

اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 6 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 6 مهمان ها)

موضوعات مشابه

  1. چرا روحانی برای دفاع از فرجی دانا به مجلس نیامد؟
    توسط گلنرگس در انجمن اخبار سیاست داخلی ایران
    پاسخ: 0
    آخرين نوشته: 24-08-2014, 20:51
  2. هیئت دولت، فیـــــلتـر شکن، قلیان، دو سیب و باقی قضایا!
    توسط محبّ الزهراء در انجمن مباحث سیاست داخلی
    پاسخ: 3
    آخرين نوشته: 11-08-2014, 16:16
  3. "من روحانی هستم" چیست و چه می‌گوید؟! + فیلم
    توسط محبّ الزهراء در انجمن مباحث سیاست داخلی
    پاسخ: 7
    آخرين نوشته: 04-05-2014, 22:07
  4. عبور از روحانی ممنوع تا اطلاع ثانوی
    توسط محبّ الزهراء در انجمن مباحث سیاست داخلی
    پاسخ: 0
    آخرين نوشته: 07-02-2014, 11:34
  5. اولین گزارش 100 روزه روحانی+حاشیه‌ها
    توسط محبّ الزهراء در انجمن اخبار سیاست داخلی ایران
    پاسخ: 9
    آخرين نوشته: 05-12-2013, 01:25

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •  
کانال سپاه