اقتصادجهان

بریکس چگونه به دنبال ایجاد یک نظم جدید اقتصادی است؟

بریکس چگونه به دنبال ایجاد یک نظم جدید اقتصادی است؟

بریکس چیست و چگونه به دنبال ایجاد یک نظم جدید اقتصادی است؟

نظم جدید اقتصادی

بگذارید دقیقا به شما بگویم که چرا توسعه بریکس یک تهدید بزرگ برای نظم اقتصادی به رهبری آمریکا است.

امروزه این بلوک تجاری به این شکل است که ، کشورهای برزیل ،روسیه ، هند ، چین و آفریقای جنوبی عضو گروه بریکس هستند .

که مخفف آنها به انگلیسی بریکس است .بریکس برای یک دلیل ساده تاسیس شد:

ایجاد یک نظم اقتصادی جایگزین که به آمریکا وابسته نیست . بعضی از اعضای آن نظیر برزیل حتی به دنبال ایجاد یک واحد پولی جدید برای جایگزینی دلار در تبادلات جهانی هستند.

کلیپ را مشاهده بفرمایید:

بریکس چه کارهایی انجام می دهد؟

افریقای جنوبی یک میلیارد دلار در سال ۲۰۲۰ برای مبارزه با بیماری همه گیر کرونا از بریکس قرض گرفت. آنها قصد دارند امسال در مورد امکان سنجی یک ارز مشترک برای بریکس بحث کنند. از لحاظ اقتصادی، منابع طبیعی و محصولات کشاورزی برزیل و روسیه، آنها را شرکای طبیعی برای تقاضای چین می کند.

هند و چین ارتباطات تجاری ضعیف تری با یکدیگر دارند که بخشی از آن به دلیل رقابت های سیاسی و اختلاف مرزی است. مانند سایر انجمن های چندجانبه به عنوان مثال گروه هفت، نشست های سالانه بریکس و ده ها نشست دیگر در سطح پایین تر، بیانیه های مشترکی را ارائه می دهند که توافق گسترده ای را اعلام می کنند، اما این بیانیه ها فاقد جزئیات هستند.

بزرگترین مانع بر سر بریکس این است که کشورها، منافع متفاوتی در مسائل مهم سیاسی و امنیتی از جمله روابط با ایالات متحده، سیستم های حکومتی و ایدئولوژی های مختلف دارند.

چه کسانی در بریکس مسئول هستند؟

از لحاظ اقتصادی تولید ناخالص داخلی چین بیش از دو برابر اندازه هر چهار عضو دیگر است. در تئوری این باید بیشترین تاثیر را به آن بدهد. در عمل هند که اخیرا از نظر جمعیت از چین پیشی گرفته است، وزنه تعادل بوده است. به عنوان مثال بریکس به طور رسمی فشار بزرگ توسعه چین به نام ابتکار “کمربند و راه” را تایید نکرده است. بخشی از آن به این دلیل است که هند به پروژه های زیر ساختی کمربند و راه در قلمرو مورد مناقشه پاکستان، همسایه و رقیب اصلی خود اعتراض دارد.

در بانک توسعه جدید که توسط اعضای بریکس تشکیل شده، هیچ سهامدار غالب وجود ندارد. دفتر مرکزی این بانک در شانگهای است اما توسط یک هندی و رئیس جمهور سابق برزیل دیلما روسف هدایت می شود.

روسیه با وجود حمله به اوکراین در سال ۲۰۲۲ عضو بریکس باقی ماند. نشست رهبران بریکس در آن سال به صورت آنلاین برگزار شد و پوتین در آن شرکت کرد.

سایر کشورهای بریکس موضع بی طرفانه گسترده ای نسبت به جنگ اوکراین اتخاذ کرده اند و آن را بیشتر یک مسئله منطقه ای می دانند تا یک بحران جهانی. با این حال؛ جنگ، روابط روسیه با نهادهای بریکس را تغییر داده است و بانک توسعه جدید به سرعت پروژه های روسیه را متوقف کرد و مسکو نتوانسته از طریق سیستم ارز خارجی مشترک بریکس، به دلار دسترسی پیدا کند. اساسا با افزایش تحریم های امریکا، سایر کشورهای بریکس دسترسی مداوم به سیستم مالی مبتنی بر دلار را بر کمک به روسیه اولویت دادند.

 

تعدادی از لینک های مناسب نورآسمان:

حقیقت ایمان و کفر چیست؟!!

اندر حکایت رژیم لاغری و دین داری ما!!!!(مقاله ویژه)

چه لزومي دارد از خداوند ارحم الراحمين بترسيم؟؟!!!

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
کانال سپاه