یک متخصص بیماریهای پوست و مو با بیان این که نور آفتاب در ایجاد چین و چروک پوست نقش دارد، خاطرنشان كرد: این عامل در ایجاد سرطانهای پوستی و تشدید لکههای پوست نیز مؤثرست، به همین دلیل به افرادی که زیاد در معرض نور آفتاب قرار دارند استفاده از ضد آفتابها توصیه میشود.دکترعلی ابراهیمی عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه ضد آفتابهای فیزیکی و شیمیایی را انواع ضد آفتابها عنوان کرد و گفت: ضد آفتابهای فیزیکی شامل کلیه مواردی هستند که نور را میتوانند منعکس کند و مانع جذب آفتاب به پوست شوند.
وی لباس، عینک، کلاههای لبهدار و سایه بان را از انواع ضدآفتابهای فیزیکی دانست و بیان كرد: البته کرمهایی مثل اکسیدوزن و زینک اکساید نیز اگر به صورت یک لایه قوی روی پوست مالیده شود جز این گروه ضد آفتابها هستند.
ابراهیمی در ادامه خاطرنشان كرد: این نوع ضد آفتابها عمدتا برای مواقعی مناسب است که فرد به جایی مثل کوهستان یا کنار دریا که شدت نور آفتاب زیاد است میرود، به همین دلیل به افراد توصیه میشود در این مواقع از این ضد آفتابها استفاده کنند که قویتر از دیگر ضد آفتابها هستند.
این متخصص بیماریهای پوست و مو در خصوص ضد آفتابهای شیمیایی با بیان این که این ضد آفتابها نور را جذب کرده و از ورود آن به پوست جلوگیری میكنند، گفت: این ضد آفتابها خیلی روی پوست پیدا نیستند، مگر اینکه در ساختار آن مواد افزودنی از جمله کرم پودر استفاده شده باشد که جنبه آرایشی نیز به خود می گیرند.
وی در ادامه با بیان این که این ضد آفتابها برای افرادی توصیه میشوند که زندگی روزانه معمولی دارند و یا سرکار میروند، افزود: این افراد بطور مکرر باید از این ضد آفتابها استفاده کنند.
ابراهیمی با بیان این که میزان درصد محافظتی ضد آفتاب را عیار محافظتی یا spf گویند، افزود: ضد آفتابی که به طور معمول به افراد توصیه میشود با عیار محافظتی حدود ۲۵ تا ۳۰ است.
ابراهیمی گفت: افرد ممکن است نسبت به ضد آفتاب حساسیت نشان دهند که با تعویض نوع ضد آفتاب این مورد را میتوان جبران کرد.
گفتنی است: هر نوع ضد آفتاب با هر عیاری بیش از سه تا پنج ساعت روی پوست مؤثر نیست و بهتر از بعد از سه ساعت تکرار شود.