همه مردم در لحظه لحظه زندگی وجود پرعظمت مولای متقیان نور هدایت و سعادت را دریابند
همان معنایی که در ولایت پیامبر گرامی اسلام وجود دارد ، با معرفی و نصب الهی امیر مومنان با ابلاغ نبی مکرم ، درباره امام علی (ع) نیز محقق است .
به گزارش خبرگزاری اهل بیت (ع) ـ ابنا ـ حضرت آیت الله العظمی خامنه ای ، رهبر معظم انقلاب اسلامی ، در خجسته سالروز عید سعید غدیر خم ، عید ولایت و امامت ، و در آستانه 5 آذر سالروز تشکیل بسیج ، در اجتماع 110 هزار نفری بسیجیان ، مضمون حقیقی واقعه عظیم غدیر را تجلّی امامت و پیشوایی عادلانه و سعادت بخش همه جوامع بشری در طول تاریخ دانستند و با اشاره به درخشندگی بی نظیر بسیج افزودند :بسیجی ماندن و تقویت اخلاص و بصیرت و استقامت ، رمز تحقق وعده تخلف ناپذیر الهی درباره پیروزی نهایی ملت مومن ایران است .
ایشان ، با تبریک عید سعید غدیر خم به همه ملت ایران و دلدادگان عدالت و آزادگی ، افزودند : حقیقت و مضمون غدیر ، متعلق به همه مسلمانان و همه کسانی است که برای بهروزی انسان ، دل می سوزانند .
رهبر انقلاب اسلامی ، اعتقاد راسخ شیعیان به جانشینی امیر مومنان بعد از پیامبر را متکی بر دلایل متقن و غیر قابل تردید دانستند و با اشاره به حدیث متواتر غدیر که همه محدثین بزرگ اسلام نقل کرده اند ، افزودند : همان معنایی که در ولایت پیامبر گرامی اسلام وجود دارد ، با معرفی و نصب الهی امیر مومنان با ابلاغ نبی مکرم ، درباره امام علی (ع) نیز محقق است .
ایشان ، امیر مومنان علی (ع) را در همه دوران زندگی از جمله جوانی ، ستاره درخشان و بی نظیر " عرصه های مختلف تقوا ، شجاعت ، استقامت ، بصیرت و دفاع از اسلام و پیامبر " خواندند و افزودند : همه مردم ، به ویژه جوانان در لحظه لحظه زندگی وجود پرعظمت مولای متقیان ، نور هدایت و سعادت را دریابند .
حضرت آیت الله العظمی خامنه ای ، نصب الهی جانشین پیامبر و توجه دادن به مسئله امامت را دو جنبه اساسی واقعه غدیر خم دانستند و در تبیین اهمیت مفهوم امامت افزودند : امامت ، یعنی فرد و یا گروهی ، پیشوایی انسان ها و جامعه را در دست گیرند و جهت حرکت آنها را در امر دین و دنیا مشخص کنند و لذا " امامت " در این معنا ، مسئله اصلی همه جوامع بشری در طول تاریخ بوده است .
ایشان با استناد به آیات قرآن کریم ، امامت را به دو گونه کاملاً متفاوت تقسیم کردند و افزودند : در یک نوع پیشوایی و امامت که انبیای الهی مصداق کامل آن هستند ، امامان عادل ، به امر خداوند و در پرتو راهنمایی پروردگار ، مردم را به سر منزل مطلوب حیات بشری هدایت می کنند و در نوع دیگری از پیشوایی که فرعون مصداق آن است ، مردم به فساد و آتش و هلاکت کشیده می شوند .
رهبر انقلاب اسلامی ، در تبیین بیشتر عمومیت مفهوم امامت افزودند : در سکولارترین حکومت های دنیا نیز ، با وجود همه ادعاها درباره جدا بودن مراکز سیاست از مراکز دینی و معنوی ، دنیا و آخرت مردم ، هر دو ، در ید قدرت حاکمان قرار دارد و جهت گیری های حکمرانان ، عملاً زندگی دنیوی و اخروی آن جامعه را شکل می دهد .
ایشان در همین بحث ، دستگاه های بزرگ فرهنگی غرب و زورگویان جهانی را از جمله امامان و پیشوایانی دانستند که همچون فرعون ، مردم را به سمت آتش فساد و تباهی و هلاکت می کشانند .
حضرت آیت الله العظمی خامنه ای ، اقدام نبی مکرم اسلام را در تشکیل حکومت و ایجاد جامعه مدنی نبوی ، اثبات این واقعیت خواندند که اسلام در نصیحت و دعوت زبانی خلاصه نمی شود ، بلکه درصدد تحقق احکام الهی در جامعه است و این هدف نورانی ، جز با تشکیل حکومت عادلانه ، محقق نخواهد شد .
ایشان ، نصب جانشین پیامبر به دستور و الهام الهی را در واقعه غدیر خم ، ادامه همین مسیر برشمردند و افزودند : اگر چه تاریخ اسلام ، مسیر دیگری رفت ، اما این خط شاخص و اندیشه سعادت بخش در تاریخ باقی ماند تا اینکه به برکت ایمان و استقامت امام خمینی و ملت ایران در این گوشه از جهان ، تحقق یافت و به فضل الهی هر روز در دنیای اسلام ، گسترش خواهد یافت .
رهبر انقلاب اسلامی و فرمانده معظم کل قوا در بخش دیگری از سخنانشان ؛ اجتماع عظیم 110 هزار نفری بسیجیان را نمادی از بوستان معطر و عظیم بسیج در سراسر کشور خواندند و خاطرنشان کردند : امام بزرگوار ما ، با بصیرت و ژرف اندیشی خود ، این بوستان را به وجود آورد و با کلام و منش خود ، آن را به گونه ای آبیاری کرد که روز به روز ، بالنده تر و پرثمرتر می شود .
ایشان ، بسیج را حقیقتی عظیم ، درخشان و بی نظیر برشمردند و با اشاره به " حضور " زن و مرد " و " پیر " و جوان و نوجوانان در بسیج ، افزودند : حضور همه اقوام و قومیت های ایرانی و شرکت دانشجویان ، استادان ، دانش آموزان ، معلمان ، روحانیان ، کارگران ، کشاورزان ، بازاریان و دیگر " صنوف اجتماعی ، علمی و اقتصادی " در بسیج ، نشانه فراگیر بودن این مجموعه عظیم و بی نظیر است .
ایشان ، تلاش دشمنان ملت ایران و دنباله روهای داخلی آنان را برای تحقیر و اهانت به بسیج ، ناکام و بی ثمر دانستند و خاطرنشان کردند : آنان با کلام خدا و نبی مکرم اسلام نیز همین گونه رفتار می کنند ، اما این رفتار محقرانه ، از عظمت و درخشندگی ذاتی بسیج ، چیزی نمی کاهد .
حضرت آیت الله خامنه ای ، همچنین بسیج را مجموعه ای منضبط و سازمان یافته برشمردند و با تاکید بر کیفیت ایمانی این مجموعه ، خاطرنشان کردند : از لحاظ کمّی نیز هیچ مجموعه ای در جهان به پای بسیج نمی رسد ، اما مهم این است که بسیج بر " اعتقادات و ایمان و عواطف " متکی است و همین واقعیت ، در روزهای دشوار ، گشاینده مشکلات و دشواری های کشور و ملت است .
ایشان ، قدرشناسی بسیج را وظیفه ای همگانی دانستند و افزودند : در درجه اوّل ، بسیجیان باید شکرگزار حضور در چنین مجموعه ای باشند و لازمه این قدرشناسی ، تقویت روزافزون ارکان بسیج ، در ذهن و عمل بسیجیان است .
رهبر انقلاب اسلامی ، حضور در عرصه های مختلف را یکی دیگر از دلایل اهمیت بسیج برشمردند و خاطرنشان کردند : بسیج اگرچه در میدان های دشوار نظامی ، در اوج هنرنمایی بوده است ، اما به برکت " اخلاص ، ایمان ، شجاعت و قدرت ابتکار خود " در هر میدانی وارد شود ، پیشتاز و پیشرو خواهد بود ؛ همچنان که جوانان و استادان بسیجی ، امروز در عرصه علم ، جزو موفق ترین ها هستند و هنرمندان بسیجی نیز موفقیت های درخشانی داشته اند .
حضرت آیت الله خامنه ای ، اخلاص و بصیرت را ارکان اساسی بسیج دانستند و افزودند : این دو عنصر تعیین کننده ، دارای هم افزایی متقابل اند ؛ به گونه ای که هر قدر ، بصیرت فرد بیشتر شود ، اخلاص او افزون تر خواهد شد و هر اندازه کسی مخلص تر باشد ، خداوند نور بصیرت را در او بیشتر می کند .
رهبر انقلاب اسلامی ، هواهای نفسانی را مهم ترین موانع بصیرت دانستند و با اشاره به عملکرد برخی در فتنه طراحی شده و پیچیده سال 88 ، افزودند : در آن حوادث ، فتنه گرانی برای دست یافتن به قدرت ، مصلحت کشور را نادیده گرفتند و به حقانیت روشن یک راه ، پشت کردند ؛ به گونه ای که دشمنان درجه یک ملت از اقدامات آنان به هیجان و شوق آمدند و از آنان حمایت کردند ؛ اما عده ای این حقایق روشن را ندیدند و نمی بینند ، البته برخی هم با وجود اینکه این حقایق را درک و فهم می کنند ، اما به علت ظلمت دل و هواهای نفسانی ، حاضر نیستند به این فهم خود ، ترتیب اثر دهند .
فرمانده معظم کل قوا ، در بخش دیگری از سخنانشان ؛ بسیجی بودن را امری مبارک خواندند ، اما تاکید کردند : بسیجی ماندن و ایستادگی در راه ، مهم تر است و بسیجی ماندن نیز به مراقبت و مواظبت دائم نیاز دارد .
ایشان ، انقلاب بزرگ ملت پیشتاز و پیشرو ایران را تلاشی برای تغییر " مسیر جهنمی دنیای غرق در مادّی گری " دانستند و افزودند : جمعیت عظیمی از مردم جهان ، حقیقت انقلاب سعادت بخش ملت ایران را درک کرده اند ، اما قدرتمندان جهانی نیز در مقابل فریاد بیدارکننده ملت ایران ، صف آرایی کرده اند .
رهبر انقلاب اسلامی ، تحقق وعده تخلف ناپذیر الهی و پیروزی ملت ایران را نتیجه نهایی رویارویی جبهه استبداد و استکبار جهانی با انقلاب اسلامی خواندند و خاطرنشان کردند : تا رسیدن به آن آینده روشن ، دشمنان چالش هایی بر سر راه این ملت ایجاد می کنند ، بنابراین باید آمادگی خود را حفظ و تقویت کرد .
حضرت آیت الله خامنه ای ، به روز کردن آمادگی های ملی ، تقویت اخلاص و بصیرت و بسیجی ماندن بر اساس نیازها و الزامات روز را رمز موفقیت ملت ایران دانستند و ابراز امیدواری کردند ، جوانان امروز کشور ، شاهد روزی باشند که ملت ایران ، بر فراز قله سعادت دنیوی و اخروی ایستاده است و ملت های دیگر به سمت جایگاه پرافتخار ملت ایران حرکت می کنند .
در این مراسم ، هنگام ورود فرمانده کل قوا به محل اجتماع صد و ده هزار نفری بسیجیان ، تعدادی از بسیجیان به نمایندگی از اقوام و قومیت های مختلف به ایشان خیر مقدم گفتند .
همچنین در آغاز این دیدار ، سردار سرلشگر جعفری ، فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ، با تبریک عید سعید غدیر گفت : شجره طیبه بسیج که از مولفه های اقتدار ملی کشور محسوب می شود ، در تلاش است با شفاف کردن شاخص های اصلی حرکت خود یعنی بصیرت ، اخلاص و " عمل به موقع و به اندازه " ، توان درونی خود را تقویت کند و در مسیر پاسداری از انقلاب ، ابعاد معنوی و آمادگی های فردی و علمی بسیجیان را ارتقا دهد .
همچنین سردار سرتیپ نقدی ، رئیس سازمان بسیج مستضعفین ، با گرامی داشت تقارن هفته بسیج با عید غدیر گفت : بسیجیان آمادگی خود در تمام عرصه های جهاد از جمله سازندگی ، میدان علمی و جنگ نرم افزایش داده اند و امروز هم اجتماع همزمان و میلیونی بسیجیان در 400 شهر ، تجدید پیمانی است با آرمان های ولایت و امامت .
همچنین در این دیدار ، مراسم میثاق نامه بسیج ، به نمایندگی از کل بسیجیان قرائت شد .