خبرگزاري فارس: همزمان با تحولات داخلي مصر و حركت مردم انقلابي اين كشور، تعدادي از معترضين به سركوب مردم مصر توسط نيروهاي امنيتي اين كشور با تجمع در مقابل ساختمان سازمان ملل نسبت به اين حركت غيرانساني تجمع كردند.
به گزارش خبرگزاري فارس، همزمان با تحولات داخلي مصر و حركت مردم انقلابي اين كشور، تعدادي از معترضين به سركوب مردم مصر توسط نيروهاي امنيتي اين كشور با تجمع در مقابل ساختمان سازمان ملل نسبت به اين حركت غير انساني تجمع كردند.
معترضين خواستار رسيدگي به جنايات مبارك و توقف خشونتها در مصر شدند.
[برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]
ابراز همبستگي ملتهاي جهان با مردم مصر
خبرگزاري فارس: ملتهاي جهان در بسياري از كشورها با برپايي تظاهرات و تجمع در مقابل سفارتخانههاي مصر با مردم ستمديده اين كشور ابراز همبستگي كردند.
به گزاش فارس به نقل از الجزيره، هزاران نفر از مردم جهان در مقابل سفارتخانههاي دولت مصر در كشورهاي ديگر تجمع و تظاهرات كرده و همبستگي خود را با مردم ستمديده مصر اعلام نمودند. شركت كنندگان در اين تظاهرات خواستار كنارهگيري "حسني مبارك " رئيسجمهور مصر از قدرت شدند.
ايران
دانشجويان ايراني ديروز در مقابل مقر دفتر حافظ منافع مصر در ايران تجمع كردند، آنها در اين تظاهرات عدم خشونت پليس مصر با تظاهرات كنندگان را خواستار شده و از مقامات مصري خواستند تا به مطالبات مردم عمل كنند. شركت كنندگان در اين تظاهرات خروج مبارك از قدرت و ايجاد اصلاحات سياسي در كشور مصر را خواستار شدند.
آمريكا:
بيش از دو هزار نفر از اتباع مصري ساكن آمريكا و شهروندان اين كشور در مقابل مقر سازمان ملل در نيويورك تظاهرات كردند، آنها مبارك را طاغوت ناميده و خواستار كنارهگيري وي از قدرت شدند.
در واشنگتن نيز تظاهرات مشابهي براي دومين روز متوالي در مقابل سفارت مصر در آمريكا برگزار شد، تظاهراتكنندگان خواستار تسليم شدن مبارك در برابر خواستههاي مردم بودند، صدها نفر نيز در مقابل كاخ سفيد در واشنگتن تظاهرات كردند.
انگليس
انگليس نيز ديروز و امروز شاهد تظاهرات عليه دولت مصر در مقابل سفارت اين كشور بود، شركت كنندگان در اين تظاهرات پرچم مصر و تونس را بر افراشته و همبستگي خود را با ملت مصر اعلام كردند.
فرانسه
بيش از 500 مصري در مقابل سفارت اين كشور در فرانسه دست به تظاهرات زدند، تعدادي از اتباع كشورهاي عربي و ساكنان فرانسه نيز در اين تظاهرات شركت داشتند، معترضان خواستار سقوط رژيم مصر و تمام رژيمهاي ظالم و استبدادي عربي شدند، پليس فرانسه البته در برخي موارد وارد عمل شد و مانع از نزديك شدن تظاهرات كنندگان به ساختمان سفارت شد.
ايتاليا
دهها نفر از مردم ايتاليا ديروز در مقابل مقر سفارت مصر در روم تظاهرات كردند، آنها از اعتراضات مردمي عليه دولت مبارك حمايت كرده و پلاكاردهايي براي خروج مبارك از مصر و ايجاد اصلاحات سياسي و اجتماعي در اين كشور را در دست گرفتند. اين تظاهرات فردا نيز ادامه خواهد داشت.
آلمان
برلين پايتخت آلمان نيز شاهد تظاهرات مردمي در حمايت از مردم مصر و محكوميت حسني مبارك رئيسجمهور اين كشور بود، مردم در اين تظاهرات همبستگي خود با خواستههاي مصريها را اعلام كرده و خروج مبارك از اين كشور را خواستار شدند.
اسپانيا
شهر بارسلوناي اسپانيا ديروز شاهد تظاهرات اعتراضآميز گستردهاي عليه دولتهاي استبدادي مصر و تونس بود، شركت كنندگان در اين تظاهرات پرچم اين دو كشور را برافراشته و از مبارك خواستند از قدرت كنارهگيري كند.
تونس
مردم تونس كه اخيرا از زير بار قدرت استبدادي خلاص شده و البته انقلاب خود را در معرض انحراف و چپاول ميبينند، در تظاهراتي همبستگي خود را با مردم مصر و اعتراضات در اين كشور اعلام كردند، اين تظاهرات عصر ديروز مقابل سفارت مصر در اين كشور برگزار شد.
الجزاير
الجزاير نيز علاوه بر تظاهرات ضد دولتي عليه حاكمان كشور خود، تظاهراتي را در حمايت از مردم مصر برگزار كرد.
يمن
صدها يمني ديروز نيز به خيابانها ريخته و از مقر سنديكاي خبرنگاران تا سفارت مصر در صنعاء تظاهرات كردند، آنها شعارهايي را در حمايت از ملت مصر سر داده و علاوه بر مبارك از "علي عبد الله صالح " رئيسجمهور كشورشان نيز خواستند از قدرت كنارهگيري كرده و از كشور خارج شود.
اردن
كشور اردن نيز اين روزها حال و هواي متشنجي دارد، اردنيها ديروز بعد از ظهر در مقابل سفارت مصر در عمان تجمع كرده و همبستگي خود را با ملت مصر ابراز داشتند، اين تظاهرات با حضور گسترده نيروهاي امنيتي و خفقان و تدابير شديد امنيتي برگزار شد.
فلسطين اشغالي
مردم فلسطين اشغالي نيز ديروز در تظاهراتي همبستگي خود را با ملت مصر اعلام كردند، مردم در شهرهاي الناصرة، سخنين، حيفا و كفرياسين به خيابانها ريخته و خواستار سقوط قدرتهاي استبدادي عرب شدند. در قدس شرقي نيز تظاهرات مشابهي برگزار شد.
قطر
دهها مصري در قطر در مقابل سفارت اين كشور تجمع كرده و با ملت مصر در مبارزه با حاكم مستبد خود ابراز همدردي و همبستگي كردند.
عربستان
در عربستان سعودي نيز كه خود اين روزها از دچار شدن به سرنوشت مصر وحشت دارد، مجموعهاي كه خود را كميته آزاد مصريها ناميدهاند در پيامي به سفير اين كشور در عربستان خواستار كنارهگيري مبارك و انتخاب رئيسجمهور موقت براي كشور و در ادامه تشكيل دولت وحدت ملي در كشور شدند.
لبنان
بيش از دويست لبناني و تعدادي از مصريهاي ساكن لبنان ديروز در مقابل سفارت مصر در بيروت تجمع كردند، شركتكنندگان در اين تظاهرات حمايت خود را از تظاهرات ضد دولتي مردم مصر اعلام كردند.
موريتاني
بيش از دويست نفر از مردم و جوانان موريتاني ديروز در حمايت از اعتراضات مردم مصر عليه حاكم مستبد خود به خيابانها ريختند، شركت كنندگان در اين تظاهرات كنارهگيري مبارك از قدرت را خواستار شدند، آنها از مسجد جامع نواكشوط به سوي سفارت مصر در اين كشور كه از سوي نيروهاي امنيتي به صورت كامل احاطه شده بود، حركت كردند.
براي ششمين روز متوالي؛
الجزيره: تظاهرات صدها هزار نفري در قاهره آغاز شد
خبرگزاري فارس: منابع خبري اعلام كردند كه صدها هزار نفر از مردم قاهره در ميدان "التحرير " دست به تظاهرات زدند و بر ضد عمرسليمان و مبارك شعار سر دادند.
به گزارش مانيتورينگ فارس، صدها هزار نفر از مردم قاهره به جمع افرادي پيوستند كه شب گذشته را در ميدان التحرير به سر بردند.
شبكه الجزيره در خبري فوري اعلام كرد كه صدها هزار مصري در خيابانهاي قاهره حاضر شدهاند و به سمت ميدان التحرير در حركت هستند.
اين شبكه با اشاره به اينكه نيروهاي ارتش با افراد حاضر در ميدان التحرير درگيري نشدهاند، اعلام كرد كه هر لحظه بر تعداد تظاهرات كنندگان افزود ميشود.
از سوي ديگر شبكه العربيه با اعلام خبر تظاهرات بزرگ در التحرير اعلام كرد كه تظاهرات كنندگان با سردادن شعارهايي برضد عمر سليمان خواستار پايان حكومت مبارك شدند.
اخبار تكميلي متعاقبا اعلام ميشود.
ارتش مصر 450 نفر را دستگير كرد
خبرگزاري فارس: ارتش مصر 450 نفر را در درگيريهاي اخير، در نقاط مختلف اين كشور دستگير كرد.
به گزارش فارس شبكه العربيه اعلام كرد كه ارتش مصر بيش از 450 نفر را در نقاط مختلف از جمله 60 نفر را در سوئز دستگير كرده است.
همچنين بنا بر اعلام اين شبكه 257 نفر را در نقاط مختلف مصر از جمله اسماعيليه و اسكندريه دستگير كرده است.
اين شبكه با اشاره به هرج و مرج در اسماعيليه مصر اعلام كرد كه تعداد زيادي از خودروهاي دولتي به سرقت رفته است و مردم سوار بر آمبولانسها در خيابانهاي شهر حضور دارند.
از سوي ديگر منابع خبري اعلام كردند كه تلفات درگيريها در مصر در طي دو روز گذشته به 100 نفر رسيده است.
العربيه در ادامه افزود: "بان كي مون " دبير كل سازمان ملل خوستار خويشتنداري طرفين در مصر و پايان درگيريها در اين كشور شده است.
سلام
برای من یک نکته خیلی جالبه که هر کدوم از این دیکتاتورها (شاه ایران-زین العابدین-مبارک) در لحظات حساس ادعا می کنند که صدای مردم را شنیدند!
احتمال گوششون خیلی ضعیفه :)
حتماً باید خون مردم به جوش بیاد تا آقایون به مردم توجه کنند.
وزارت امور خارجه درخصوص تحولات اخیر منطقه خاورمیانه، بیانیه مهمی صادر کرد.
به گزارش واحد مرکزی خبر، در این بیانیه آمده است:
وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران تحولات مهم و تعیین کننده منطقه خاورمیانه و شمال افریقا را که ناشی از موج بیداری اسلامی است، با دقت زیر نظر دارد و ضمن حمایت از مطالبات بحق مردم، بر شنیدن صدای عدالت خواهانه ملتها و تمکین و تحقق خواسته های آنها تاکید می کند.
جمهوری اسلامی ایران به ویژه موج عظیم مردمی در مصر را که در جهت احیای مجد و عظمت این کشور و مقابله با ظلم و بیعدالتی و قطع وابستگی به استکبار، به صورت خروشان به حرکت در آمده است، نویدبخش دستیابی به استقلال حقیقی و ایفای نقشی حیاتی در خاورمیانه اسلامی می داند و حفظ وحدت ملی و هوشیاری را در مقابل توطئه بدخواهان که تفرقه اندازی و ایجاد اختلاف در میان صفوف مردم را در دستور کار خود دارند، اصلی اساسی و ضروری اعلام می کند.
جمهوری اسلامی ایران همچنین از همه مردم آزاده جهان و دولتها انتظار دارد که حمایت از خواست ملتها را دنبال کنند و مداخلات محور امریکایی - صهیونیستی و تلاش آنها به منظور ایجاد انحراف در حرکت عدالتخواهانه مردم مصر و مقاومت در مقابل اراده آنها را که با طراحی فتنه های مختلف و بهکارگیری آشوبگران انجام می پذیرد، به شدت محکوم نمایند.
جمهوری اسلامی ایران بار دیگر ضمن تقبیح اقدامات مداخلهجویانه مقامات امریکا و رژیم صهیونیستی، هشدار می دهد هر گونه اقدام در جهت مخالف حرکت مردم مسلمان مصر و ایستادن در برابر منافع ملی ویکپارچگی این ملت متمدن و تاریخساز، برگ دیگری بر گذشته تاریک آنها در زمینه ظلم و بیدادگری و تجاوز به حقوق انسانها خواهد افزود و امواج سهمگین خشم و نفرت امت اسلامی را در سراسر جهان در پی خواهد داشت.
علاوه بر مبارک، تمامی متحدان وی در حزب حاکم ملی دموکراتیک از جمله جمال، پسر وی استعفای دسته جمعی خود را اعلام کردند
تلویزیون مصر از استعفای رهبران بلند پایه حزب حاکم این کشور خبر داد.
اقدام خودجوش مصریها در انتشار گسترده فایل صوتی خطبه رهبر معظم انقلاب
پس از ایراد خطبههای حکیمانه مقام معظم رهبری در نماز جمعه ، مردم مصر به شکل خودجوش در حال انتشار فایل صوتی بخش عربی این خطبهها هستند.به گزارش باشگاه خبرنگاران به نقل از شبكه ايران ، در حالی که رسانههای غربی میکوشند تا با کمرنگ کردن انگیزههای اسلامی مردم مصر، قیام این کشور را تنها ناشی از مشکلات اقتصادی جلوه دهند، استقبال گسترده مردم مصر و دیگر کشورهای عربی از بخشهایی از خطبههای حکیمانه مقام معظم رهبری در نماز جمعه روز گذشته تهران که به زبان عربی قرائت شد، حاکی از توجه و الگوگیری انقلابیون مصری است.
بر اساس گزارشهای رسیده از منابع عربی، بسیاری از مردم کشورهای عربی و به خصوص انقلابیون مصری از روز گذشته با استقبال از سخنان مقام معظم رهبری در حمایت از قیام مردم مصر، اقدام به انتشار گسترده فایل صوتی و متن بخشهای عربی خطبه روز گذشته ایشان میکنند.
این گزارش حاکیست، بسیاری از کاربران عرب اینترنت نیز فایل صوتی و یا تصویری بخش عربی سخنان مقام معظم رهبری در مورد قیام مردم مصر را با عنوان " سخنان امام خامنهای در مورد انقلاب مصر" منتشر کردهاند.
انتشار گسترده این بیانات حکیمانه در شرایطی صورت میپذیرد که رژیم مصر با مسدود کردن ارتباطات از جمله اینترنت، سعی کرده است جلوی مردم این کشور را در دسترسی آزادانه به منابع تاثیرگذار بگیرد. با این حال عزم جوانان مصری برای انتشار خطبههای رهبر انقلاب جزمتر از آن است که رژیم مصر بتواند در برابر آن ایستادگی کند.
در همین حال فعالان شبکههای اجتماعی اینترنتی نیز بلافاصله پس از اتمام سخنان روز گذشته رهبری ایران، اقدام به انتشار آن کردند. همچنین وبلاگنویسهای مشهور مصری نیز علاوه بر انتشار فایل صوتی بخش عربی خطبه روز گذشته مقام معظم رهبری، ترجمه انگلیسی این سخنان را در صفحات خود منتشر کردهاند.
انتشار گسترده بیانات مقام معظم رهبری در مصر، از سوی کارشناسان مسایل سیاسی، تاکیدی بر شکلگیری موج بیداری اسلامی در میان ملتهای اسلامی از جمله ملت مصر است که رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز در سخنان خود به آن اشاره کرده بودند.
کارشناسان امور خاورمیانه همچنین تصریح میکنند که ماهیت سکولار نظام حاکم بر مصر با خواستههای مردم مسلمان مصر تناقض آشکار دارد و طبعا تغییر ماهوی این نظام در راستای خواست مردم این کشور، تنها راه بازگشت آرامش به این کشور و شکلگیری یک نظام مردمسالار واقعی است.
اصلا من یه پیشنهاد میکنم. شما بیا، تمام اتفاقات رو از سال 2000 به بعد بررسی کن. اگر این کار رو نکنی، متوجه قضیه نمیشی.
و این اتفاق با عقب نشینی تعجب انگیز اسرائیل از جنوب لبنان آغاز شد که به فرموده امام خامنه ای، هنوز مشخص نیست که چرا این اقدام انجام شد.(نمیدونم شاید سید حسن گفته باشه).
ببین برادر من، این انقلاب ها همشون گزاره ها و مولفه های انقلاب مخملی رو دارن اجرا میکنند. (البته این که قضیه مصر بیخ پیدا کرده، دلیلش اینه که اشتباهاتی رخ داده و مبارک هم به این راحتی ها راضی نشده).
اساسا به نظر من تونس یه زمین تمرین بود، برای هدف های بعدی، که مشخصا مصر هدف بعدی بود و احتمالا به سراغ بعدی ها هم خواهند رفت....
هدف عمده ی این تغییرات هم متزلزل کردن، تمام حکومت های پایدار منطقه است که متعاقب اون زمینه برای اقدامات امریکا به راحتی در کوتاه مدت هم امکان پذیر میشه. و از طرفی هم ارتش حکومت های متزلزل هم طبعا متزلزل خواهند بود. و این برداشتن یه مانع دیگه است.
از طرفی این حرف که از مبارک مطمئن تر نیست، خیلی بی معنا میباشد. چرا چنین عقیده ای دارید؟ از نظر فردی چرا باید چنین فکری کنید؟ این همه آدم هست. متوجه عرض من میشید؟ در ادامه روند رو توضیح میدم.
در ضمن انتخابات آینده مصر هم بود. و طبعا مبارک میرفت. و اگر هم نمیرفت، و جمال رو جانشینش میکرد، این اتفاقات و درگیری ها میفتاد.(یادتونه انتخابات گذشته که در سایه ارتش مبارک پیروز شد، و تظاهراتی شکل گرفت، اما سرکوب شد، قطعا این دفعه با توجه به گسترش فساد در مصر و اینکه مردم مصر باید سالهای متمادی جمال مبرک جوان رو تحمل میکردند بیشتر میشد) اون موقع این تظاهرات دست امریکا نبود. و .....
شما توجه کنید که انقلاب های نرم تجربه اش رو در آسیای میانه(اوکراین ، گرجستان و ...) پس داد و به محل اصلی یعنی خاورمیانه آورده شد. و تونس به عنوان یه زمین تمرین و البته محرک عمل شد. دلیلش هم تحریک این انقلاب از جهت عربی بودن و البته اسلامی بودن تونس بود و به طور کلی امتحان آخر بود.
شما توجه کنید حکومتی مثل تونس که 60 سال، دیکتاتوری چشیده و بیست و سه سال هم بن علی سرکار بوده،قطعا در اون ارتش نقش محکمی برای سرکوب خواهد داشت، آیا باید با چنین وضعی عقب نشینی کنند.
و حالا مولفه های انقلاب مخملی:
1- در انقلاب نرم، بر عکس انقلاب سخت بر تظاهرات وسیع اما بدون خشونت تاکید دارند.( دلیل شکست در ایران گرایش به سمت انقلاب سخت بود. و دلیل پیچیده شدنش در مصر، هم همینه . چون هم باعث ریزش بخشی از جنبش میشه و هم باعث بهانه دادن به ارتش برای سرکوب شدیدتر میشه)
2- مولفه بعدی اینه که اساسا شعار حول محور، انتقال قدرت از کسی به کسی دیگر است. یعنی وقتی که بن علی رفت، خیلی از قدرت جنبش کم شد. با اینکه معاون اولش سرکار اومد. الان هم همه شعار سر مبارکه. اما کسی حرف از تغییر ساختار حکومت نمیزنه، مگر معدود نخبگان سیاسی اجتماعی که هنوز استقلال خودشون رو حفظ کردند.
باز هم تاکید میکنم که یکی دیگر از دلایل شکست در ایران، رفتن به سمت انقلاب سخت و تغییر مطالبات و شعار ها، علیه کلیت حکومت و رهبری بود.)
خیلی طولانی شد.بقیه مولفه ها به صورت گذرا. جوشش خود به خودی مردمی. و نکته ی خیلی جالب و ملموس در هر دو کشور. نبود رهبر مشخص هست.تو تونس که کاملا اینگونه بود، و در مصر هم می بینید که نه البرادعی چنین ادعایی میکنه و اگر هم بکنه با اقبال عمومی مواجه نمیشه و هم اخوان المسلمین چنین کاری نمیکنه.
و رهبر اصلی عموما شبکه های اجتماعی(چه از نوع مجازی و چه اجتماعی حقیقی) هستند که در مصر و تونس کاملا خودنمایی میکنند.
اما نکته ی آخر. اساسا در این نوع انقلاب ها خصوصا در این طرحی که دارن اجرا میکنند در خاورمیانه، هیچ نگرانی برای بعدش ندارند. چون آدم هاشون رو خوب چیدند.یعنی افراد مطرح برای قدرت گرفتن در آینده در یک دایره ی بسته هست. و مردم توهم میزنند که هر کی رو بخواهند بیرون میکنند، اما افراد با شناسه های متفاوت اما تعیین شده سرکار میان.
راستی یه نکته ی کلیدی:
در این نوع انقلاب ها یه هدف دنبال میشه که به نظر من اینه که روی مردم به حکومت ها باز بشه، که همون زمینه ی تزلزل همه حکومت ها فراهم میشه. و البته فرآیند های بعدی شکل خواهد گرفت و نتایج جالب تر هم آید میشه.
ببین برادر من، این انقلاب ها همشون گزاره ها و مولفه های انقلاب مخملی رو دارن اجرا میکنند. (البته این که قضیه مصر بیخ پیدا کرده، دلیلش اینه که اشتباهاتی رخ داده و مبارک هم به این راحتی ها راضی نشده).
سلام
کجای این انقلاب ها گزاره های انقلاب های مخملی رو دارن ؟
و حالا مولفه های انقلاب مخملی:
1- در انقلاب نرم، بر عکس انقلاب سخت بر تظاهرات وسیع اما بدون خشونت تاکید دارند.( دلیل شکست در ایران گرایش به سمت انقلاب سخت بود. و دلیل پیچیده شدنش در مصر، هم همینه . چون هم باعث ریزش بخشی از جنبش میشه و هم باعث بهانه دادن به ارتش برای سرکوب شدیدتر میشه)
اتفاقا انقلاب ایران انقلاب بدون خشونت بود اگر روزنامه های اواخر دوره شاه رو بخونید امام چندین اعلام کردند که کاری نکنید حکم جهاد صادر کنم .
هر تظاهراتی آرامی که نمیتونه انقلاب مخملی باشه .
اساسا به نظر من تونس یه زمین تمرین بود، برای هدف های بعدی، که مشخصا مصر هدف بعدی بود و احتمالا به سراغ بعدی ها هم خواهند رفت....
عزیز من این چه حرفیه شما میزنی رهبرهای این چند تا کشور که داشتن با ساز آمریکا میرقصیدن دیگه آمریکا مثلا چی لازم داشت که نیازمند تغییرات باشه .
و در آخر اتفاقات که الان افتاده نیازمند یک جرقه بود که اون بنده خدا میوه فروشه :khande:روشنش کرد و به همه کشورهای عربی داره سرایت میکنه
[SIGPIC][/SIGPIC]
امام خامنه ای:
ما یک حرف حقی داریم پای اون حرف حق ایستادیم
این را هم فهمیدیم که اگر بخواهیم مسلمان زندگی کنیم باید قدرتمند باشیم تا بتوانیم از خودمان از هدفمون و از عقایدمون در برابر دشمن استفاده بکنیم
ان شاالله روزی رو خواهید دید که این کشورتان به برکت مجاهدتهای شما در اوج افتخار و در قله اقتدار باشد.