نمایش نتایج: از 1 به 2 از 2

موضوع: ايران براي مقابله با جنگ نرم غرب از شيوه ضدحمله استفاده مي‌كند

  1. #1
    مدیر ارشد انجمنهای نور آسمان محبّ الزهراء آواتار ها
    تاریخ عضویت
    Feb 2010
    محل سکونت
    ماه
    نوشته ها
    16,980
    تشکر
    0
    تشکر شده 2 بار در 2 ارسال

    پیش فرض ايران براي مقابله با جنگ نرم غرب از شيوه ضدحمله استفاده مي‌كند

    مقاله‌اي از روزنامه ديلي استار/
    ايران براي مقابله با جنگ نرم غرب از شيوه ضدحمله استفاده مي‌كند


    ايران خود را براي مقابله با جنگ نرم غرب آماده كرده است. ايران براي مقابله با اين روش از جنگ از شيوه ضدحمله استفاده مي‌كند.






    به گزارش خبرنگار ديپلماسي عمومي خبرگزاري فارس، سيموم پروز استاد دانشگاه و از مديران رسانه اي بنگلادش در مقاله اي با عنوان «زماني كه رسانه ها به سلاح تبديل مي شوند و افكار هدف قرار مي گيرند» به تلاش هاي رسانه اي آمريكا در جنگ نرم با ايران و مقابله ايران با اين تهاجم رسانه اي آمريكا پرداخته است.
    متن مقاله سيمون پروز كه در روزنامه ديلي استار به چاپ رسيده به شرح زير است:

    * ايران براي مقابله با جنگ نرم غرب از شيوه ضدحمله استفاده مي‌كند

    ايران خود را براي مقابله با جنگ نرم غرب آماده كرده است. ايران براي مقابله با اين روش از جنگ از شيوه ضدحمله استفاده مي‌كند. سازمان تبليغات اسلامي ايران جنگ نرم را نوعي جنگ رواني و تبليغات رسانه‌اي مي‌داند كه جامعه را هدف گرفته و قصد دارد بدون حمله نظامي، حريف خود را به پذيرفتن شكست وادار نمايد. خرابكاري، جنگ اينترنتي، راه‌اندازي شبكه‌هاي راديويي و تلويزيوني و شايعه پراكني از روش‌هاي مهم جنگ نرم بوده و ماموريت آن تضعيف قدرت تعقل و تفكر جامعه هدف است كه با تبليغات رسانه‌اي تلاش دارند نظم اجتماعي - سياسي جامعه را از بين ببرند.

    * طبق نظر سيا يكي از علل اصلي فروپاشي شوروي موفقيت آمريكا در كنترل رسانه‌ها بود

    جنگ نرم پديده جديدي نيست. اين مفهوم در دوران جنگ سرد با همكاري انديشمندان سياسي و مقامات سازمان اطلاعات مركزي (سيا) و پنتاگون طراحي شده و مورد استفاده قرار گرفته است. طبق نظر آنها، يكي از علل اصلي فروپاشي اتحاد جماهير شوروي موفقيت آمريكا در كنترل موثر رسانه‌هاي جهان بود.

    * اسلحه سايبري نه در دوران بوش بلكه با تاييد دولت اوباما

    جداي از رسانه‌ها، ايالات متحده آمريكا در تلاش است تا با استفاده از ابزارهاي جديد برنامه‌ هسته‌اي ايران را مختل سازد. در اين راستا، يك كرم رايانه‌اي خطرناك به نام "استاكس‌نت " (Stuxnet) طراحي شد كه از آن براي نفوذ و اختلال در تاسيسات اتمي ايران استفاده كردند.
    بنابر گزارش 26 سپتامبر 2010 روزنامه "سياتل تايمز " (Seattle Times)، تاريخ ساخت ويروس استاكس‌نت نشان مي‌دهد كه اين كرم رايانه‌اي در ژانويه 2010 طراحي شده است. اين بدان معناست كه اين اسلحه سايبري نه در دوران بوش بلكه با تاييد دولت اوباما در دنياي مجازي پخش شده است.

    * طراحي و ساخت ويروس استاكس‌نت توسط متخصصان دولتي

    براساس گزارش مجله "دنياي رايانه "، استاكس‌نت "يك نرم‌افزار مخرب است كه در استفاده از نقاط آسيب‌پذير سيستم رايانه آنقدر مرموز و پيچيده عمل مي‌كند كه محققان امنيتي بر اين باورند كه اين ويروس احتمالاً توسط متخصصان دولتي طراحي و ساخته شده است. " همچنين اين گمانه‌زني مطرح است كه اسرائيل با هدف خرابكاري يا كنترل سيستم‌هاي عملياتي راكتور هسته‌اي بوشهر و با كمك متخصصان آمريكايي اين كرم رايانه‌اي را ساخته است. (به نقل از "تروور باترورث "(Trevor Butterworth)، "جنگ عليه ايران آغاز شده است ").
    اگر آنگونه كه تصور مي‌شود ويروس استاكس‌نت تا اين حد خطرناك است، پس اين قابليت را دارد كه روند جنگ را تغيير دهد. فقط به اين مسئله فكر كنيد كه بدون حتي شليك يك گلوله و يا پرتاب موشك، آمريكا و اسرائيل بتوانند در اين جنگ پيروز شوند. همچنين اين روش مي‌تواند جنگ‌هاي امروزي را منسوخ سازد.

    * رسانه سلاح راهبردي آمريكا براي جنگ نرم

    از نظر نويسنده مقاله، ايالات متحده آمريكا علاوه بر جنگ سايبري، با سلاح راهبردي ديگري - رسانه - جنگ نرم خود را آغاز كرده است. سال‌ها است كه قدرت‌هاي غربي در تلاشند تا بر رسانه‌هاي محلي ايران نفوذ كنند. تحقق اين هدف كار ساده‌اي نيست زيرا كه رسانه‌هاي محلي ايران به شدت سانسور مي‌شوند، حتي نصب بشقاب‌ ماهواره نيز در ايران غيرقانوني است.
    دولت آمريكا در خارج از مرزهاي ايران دو سرويس خبررساني در اختيار دارد: شبكه خبري فارسي زبان صداي آمريكا (PNN) و راديو اروپاي آزاد، راديو فردا وابسته به راديو آزادي.

    * برنامه‌هاي محلي، بين‌المللي و دولتي آمريكا از طريق وبلاگ‌ها انتشار مي‌يابند

    راديو فردا همچنين يك وب‌سايت فارسي زبان را نيز مديريت مي‌كند (به نقل از "گرگ برونو "(Greg Bruno)، "دورنماي رسانه در ايران "). علاوه بر ارائه خدمات راديويي و تلويزيوني PNN و راديو فردا، آنها دو وب‌سايت اينترنتي را نيز اداره مي‌كنند. برنامه‌هاي محلي، بين‌المللي و دولتي آمريكا از طريق وبلاگ‌ها انتشار مي‌يابند، مطالب موردنظر سايت توييتر را تهيه كرده و اخبارهاي كوتاه را براي تلفن همراه مخاطبان خود ارسال مي‌كنند، همچنين بر روي سايت يوتيوب تصاوير ويدئويي قرار داده و صفحات فيس‌بوك را مديريت مي‌نمايند (به نقل از "رابرت مك‌ماهان "(Robert McMahon)، "رسانه‌هاي تحت حمايت مالي آمريكا و جنگ نرم در ايران ").

    * علاقه مردم ايران به اينترنت بستر مناسب براي آمريكا در جنگ نرم

    نسل جوان ايران دوست دارد زمان خود را با تماشاي برنامه رسانه‌هاي اجتماعي سپري كند. علاوه بر كاربران توييتر و فيس‌بوك، تعدادي زيادي وبلاگ‌نويس فعال در ايران وجود دارد. كارشناسان رسانه معتقدند كه ايران يكي از فعال‌ترين كشورهاي جهان در زمينه وبلاگ‌نويسي است. دولت ايران تخمين مي‌زند كه حدود 23 ميليون كاربر اينترنت دارد و اين در حالي است كه بيش از 53 ميليون نفر در اين كشور از تلفن همراه استفاده مي‌كنند. علاقه مردم ايران به اينترنت و فناوري، اين كشور را به بستري مناسب براي آمريكا تبديل كرده تا به جنگ نرم با ايران ادامه دهد.

    * استفاده از تلفن همراه براي ارتباط با كاربران ايراني

    براي ارتباط با مردم ايران، شبكه PNN به كاربرد جديد تلفن‌هاي آيفون اپل و تلفن گوگل با سيستم عامل اندروئيد متوسل شده است كه اخبار جديد را براي كاربران خود مي‌فرستد و به آنها اجازه مي‌دهد تا از طريق فيس‌بوك، توييتر و ايميل‌هاي فارسي لينك اتصال به بخش اخبار VOA را براي يكديگر ارسال نمايند.
    صداي آمريكا بخشي را با عنوان "APP " براي تلفن‌هاي آيفون اپل و گوگل با سيستم عامل اندروئيد ايجاد كرده است كه به مردم ايران اين امكان را مي‌دهد تا تصاوير را مستقيماً از گوشي تلفن همراه خود براي شبكه خبري فارسي زبان صداي آمريكا ارسال كنند (خبررساني بين‌المللي آمريكا: آيا كسي مي‌شنود؟، گزارش كميته روابط خارجي).
    با استفاده از اين فناوري، هر فردي اين امكان را مي‌يابد تا تصوير تظاهرات، اعتراضات يا هر رويداد ديگري را براي سايرين ارسال كند، تصاويري كه ممكن است حكومت ايران آنها را پنهان كند. مردم ايران با اين روش مي‌توانند به شبكه خبري فارسي زبان (PNN) كمك نمايند. با اين‌حال، اطمينان حاصل كردن از موثق بودن اخبار و بي‌طرفي آنها چالش‌هاي مهمي براي اين سبك از خبرنگاري است كه از "منابع مردمي " استفاده مي‌شود.

    * ايران از سرمايه‌گذاري كلان دولت آمريكا در خبررساني بين‌المللي كاملاً اطلاع دارد

    دولت ايران از اجراي برنامه‌هاي فوق و سرمايه‌گذاري كلان دولت آمريكا در زمينه خبررساني بين‌المللي كاملاً اطلاع دارد. تهران در مسير تحقق انگيزه‌هاي رواني موردنظر آمريكا موانعي قرار داده است. رژيم ايران در تلاش است تا با پارازيت انداختن، مسدود كردن سايت‌هاي اينترنتي و فيلتركردن سايت فيس‌بوك در برابر آمريكا مقاومت كند.
    از سوي ديگر، آمريكا نيز به منظور مقابله با اختلال راديويي ايران، ‌شبكه خبري فارسي زبان را از 7 فركانس بر روي 6 ماهواره مختلف پخش مي‌نمايد. بهره‌گيري دولت آمريكا از فناوري گوناگون و تلاش ايران براي عقيم گذاشتن اين اقدامات در واقع به بازي جالب "موش و گربه " شبيه است كه ديدن آن خالي از لطف نيست.

    * ايران با شوروي تفاوت دارد

    به اعتقاد سايموم پرويز، اگرچه افراد بسياري در مورد سرمايه‌گذاري آمريكا در بنگاه‌هاي خبررساني بين‌المللي خوش‌بين هستند، اما اين سوال مطرح است كه آيا مردم ايران واقعاً تحت تاثير اينگونه اقدامات تحريك‌كننده‌اي قرار مي‌گيرند. درست است كه چنين نبردي در زمان جنگ سرد موفقيت‌هايي را براي آمريكا به همراه داشت، اما اين بار سناريوي متفاوتي مطرح است. براي دولت آمريكا درك تاثير فرهنگي و رواني اين برنامه‌ها بر روي مخاطب ايراني بسيار دشوار است.
    باوجوديكه برنامه‌هاي مشابه موفق شدند تا به جوامع مدني در اتحاد جماهير شوروي سابق و ديگر جوامع سوسياليست القاء كنند كه دموكراسي غربي را بپذيرند، اما ايران معاصر پرونده ديگري است. نمي‌توان ادعا كرد كه مردم ايران ترجيح مي‌دهند اخبار را از جهان غرب بشنوند، اما اين در حالي است ‌كه در اواخر دهه 1980 مردم شوروي تمايل داشتند تا قدم در مسير نظام سرمايه‌داري گذارند.

    * موفقيت "جنگ نرم " به ميزان نفوذ بر روند تصميم‌گيري بستگي دارد

    نويسنده مقاله با طرح اين پرسش كه آيا آمريكا مي‌تواند يا نمي‌تواند پيروز جنگ نرم باشد؟ يك مسئله را بسيار روشن و قطعي مي‌داند: اينكه در عصر فناوري، كنترل جريان اطلاعات واقعاً غيرممكن است. شبكه‌هاي اجتماعي و رسانه‌هاي جديد هر فردي را به يك "رسانه " مستقل تبديل كرده است.
    امروزه، مردم ايران با استفاده از رسانه‌هاي جديد مي‌توانند به گزينه‌هاي مختلفي دسترسي داشته باشند، در واقع تصميم‌گيري به خود آنها بازمي‌گردد و موفقيت "جنگ نرم " نيز به ميزان نفوذ بر روند تصميم‌گيري بستگي خواهد داشت.

    به کمال عجز گفتم : که به لب رسيد جانم
    به غرور و ناز گفتي : تو مگر هنوز هستي؟!






    بعداز اين لطفي ندارد حکـمراني بر دلم
    شهر ويـران گشته فرماندار مي خواهد چه کار . . .

  2. # ADS
    Circuit advertisement
    تاریخ عضویت
    Always
    محل سکونت
    Advertising world
    نوشته ها
    Many

     

    حرز امام جواد

     

  3. #2
    حرفه ای MiladYLH آواتار ها
    تاریخ عضویت
    Jan 2011
    محل سکونت
    in ***
    نوشته ها
    588
    تشکر
    2
    تشکر شده 0 بار در 0 ارسال

    پیش فرض

    یه چیزی برام معلوم نیست که به انگلیسی جنگ نرم چی می شه
    Media Attack
    Media War
    :idontnow:
    کسی می دونه لطفا بگه...
    the age will say this poet lies

اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

موضوعات مشابه

  1. آمريكا از ديدگاه امام خمينى
    توسط vorojax در انجمن کتابخانه اسلامي
    پاسخ: 19
    آخرين نوشته: 12-09-2008, 17:20
  2. VB برنامه نویسی شبکه و اینترنت در
    توسط vorojax در انجمن Visual Basic
    پاسخ: 0
    آخرين نوشته: 12-09-2008, 00:43
  3. اسلام و اينترنت (رابطه مذهب اسلام و گسترش اينترنت)
    توسط mashti در انجمن معرفی وبلاگ ها و وب سایت های اسلامی
    پاسخ: 0
    آخرين نوشته: 02-09-2008, 19:38
  4. آموزش نرم افزار Partition Magic 6
    توسط mohsen_1dey64 در انجمن کتاب ها ومقالات و فیلم های اموزشی
    پاسخ: 1
    آخرين نوشته: 12-07-2008, 04:57

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •  
کانال سپاه