نويسنده و تحليلگر جهان عرب:
سقوط رژيم عربستان حتمي است
خبرگزاري فارس: يك نويسنده عرب با اشاره به اعتراضهاي مردمي در عربستان نوشت: هيچ گريزي جز فروپاشي و سقوط حكومت عربستان نيست؛اگر بسياري فكر كنند كه اين كار امروز بعيد به نظر ميرسد. اين امر نزديكتر از آن چيزي است كه همگان فكر ميكنند.
به گزارش فارس، "معتز فيصل " نويسنده و تحليلگر مسائل جهان عرب در مقالهاي با عنوان "عربستان و ممنوعيت تظاهرات " به بررسي دستور ممنوعيت برگزاري تظاهرات در عربستان سعودي و فتواي وهابيهاي سعودي در اين زمينه پرداخته و نوشت: وزارت كشور عربستان بيانيهاي در ممنوعيت برگزاري تظاهرات صادر و تاكيد كرد كه هركس از اين دستور تخطي كند، به شديدترين وجه از سوي نيروهاي امنيتي مجازات خواهد شد و مدعي شد كه برگزاري تظاهرات برخلاف شريعت اسلامي است و نظم عمومي را برهم ميزند و به حقوق ديگران تعدي ميكند و در اين راه، همانند موارد مشابه گذشته به فتواي مفتيهاي وهابي طرفدار خود استناد كرد.
* تظاهرات در عربستان آزاد نبوده كه حالا ممنوع شده باشد
وي افزود: نكته جالب توجه اين است كه اين بيانيه وزارت كشور درحالي اكنون صادر ميشود كه گويي در گذشته برگزاري تظاهرات مجاز بوده كه حالا آن را ممنوع كردهاند و اين بيانيه چه چيزي ميخواهد به ما بگويد؛ درحالي كه تظاهرات و هرگونه اظهارنظر مخالف اساسا از دوره حكمراني عبدالعزيز تاكنون در عربستان ممنوع بوده است؟
اين نويسنده گفت: حال اگر تظاهرات را هم به دلايلي ممنوع كرده اند آيا در عربستان سعودي شيوههاي ديگري براي اظهار نظر اساسا وجود دارد؟ مثلا دكتر "خالد الماجد " از اساتيد فقه دانشكده شريعت عربستان مقالهاي با اين عنوان نوشت كه "حال اگر سعوديها بگويند ملت خواهان تغيير نظام است، چه ميشود " و عاقبت او زندان شد؛ درحالي كه حتي در يك تظاهرات شركت نكرده بود بلكه فقط ديدگاه خود را نوشت. بنابراين چرا به زندان افتاد؟
* سيستم رژيم عربستان، قرون وسطايي است
معتز فيصل سپس به وضع اسفبار اجتماعي، سياسي و شكاف گسترده طبقاتي در عربستان پرداخت و گفت: كسي نميتواند درباره زندانيان انديشه و بيان چيزي بنويسد. ظلم اجتماعي، سياسي و طبقاتي در عربستان بي سابقه است؛ ظلمي كه ما را به ياد نظام ارباب و رعيتي قرون وسطي مياندازد و كسي اجازه ندارد كه بداند، پولهاي نفت كجا ميرود و كسي بودجه واقعي آل سعود را نميداند و فساد رايج در دستگاه حاكمه را خداوند در جريان سيلهاي جده نمايان ساخت كه هرسال به محض باريدن باران تكرار ميشود زيرا مشكل در سيستم فاضلاب نيست بلكه در كساني است كه سيستم حكومتي را اداره ميكنند.
وي افزود: شخصيتهاي تحولخواه كه بعد از حوادث سپتامبر به "عبدالله بن عبدالعزيز " شاه سعودي طومار نوشتند، به زندان افتادهاند و حتي بعد از تعهد سپردن در تغيير شيوه انتقاد خود از دستگاه حاكمه آزاد نشدهاند و آنها حتي امروز پشيمان هستند كه چرا از زندان بيرون آمدند زيرا اگر ميماندند، ميتوانستند افكار عمومي را 20 سال پيش به حركت درآورند.
* وعده مالي 33ميليادري شاه سعودي، بزرگترين رشوه تاريخ
اين تحليلگر عرب سپس به وعده كمك 33 ميليارد دلاري شاه سعودي به مردم اشاره كرد و گفت: رژيم سعودي تلاش كرد كه 33 ميليارد دلار به مردم رشوه بدهد كه بزرگترين رشوه شناخته شده تاريخ به شمار ميرود و اين پول بسيار ناچيزي براي ملت بزرگوار و اصليي است كه هرگز نميتوان او را با پول خريد و حال اين سوال مطرح است كه اين پول از كجا آماده است؟ از كدام بودجه است؟ اگر اين مبلغ اضافه درآمد دولت بوده چرا قبل از انقلابهاي تونس، مصر و ليبي بين مردم تقسيم نشده است؟ چرا به اين شيوه ابتدايي تقسيم ميشود و سرنوشت كساني كه بدست آنها نرسد، چيست؟ آيا همه اين آمارها اصلا واقعي است؟ چقدر از اين مبلغ عملا به دست مردم خواهد رسيد؟
وي افزود: صدها سوال از اين دست وجود دارد و تا زماني كه مسئله اصلي يعني شفافيت و بازخواست تا بالاترين سطوح از شاه گرفته تا شاهزادگان و آل سعود وجود نداشته باشد، اصلا طرح اينگونه سوالات راه به جايي نخواهد برد. اين شفافيت و بازخواست كي و چگونه خواهد بود؛ درحالي كه هركس درباره آن سخن ميگويد، به زندان ميافتد؟
* آل سعود براساس تئوريهاي اموي و عباسي حكومت ميكند
معتز فيصل گفت: اين رشوه شاه سعودي نشان ميدهد كه رژيم عربستان همچنان در قرن 21 زندگي ميكند و بر ما با تئوريهاي سياسي دوران اموي و عباسي و حتي ماقبل اسلام حكومت ميكند. تئوريهايي كه عبدالعزيز موسس سعودي اجرا كرد و نوادگان او فكر ميكنند كه همچنان تا اين لحظه درست است. طبقه سياسي حاكم در گذشته بر چهار محور شناخته شده تمركز داشت كه شامل قدرت نظامي، پول براي خريد قبائل مخالف، ازدواج و ايجاد پيوندهاي خويشاوندي با قبايل دشمن و در نهايت، تكيه به قدرتهاي خارجي بود و با اين اوصاف، آيا در سياست امروز عربستان سعودي چيزي تغيير كرده است؟
* رژيم عربستان آماده قرباني كردن مردم براي بقاي خود است
وي گفت: رژيم سعودي عزم خود را براي ركود و عدم تغيير جزم كرده است و آماده است كه ملت را براي باقي ماندن خود قرباني كند و سياست خارجي آن درقبال انقلابهاي كنوني جهان عرب نااميد كننده و سخيف بوده است چرا كه رژيم عربستان، تنها رژيمي است كه از ديكتاتورهاي فراري استقبال و از جنايتكاران سارق در تونس و مصر تا روز آخر حمايت كرد و حتي تنها رژيمي است كه همچنان به احتمال بازگشت آنها و كمك به آنها براي اين كار اعتقاد راسخ دارد و درباره "معمر قذافي " جنايتكار ليبي هم همچنان خواهان آشتي ملت با اين جنايتكار؛ بعد از اين همه خونريزي است.
* عربستان منتظر يك جرقه است
اين نويسنده در پايان نوشت: رژيم سعودي نميخواهد از بحرين، عمان و يمن و از كل تاريخ درس عبرت بگيرد لذا هيچ گريزي جز فروپاشي و سقوط آن نيست؛ حتي اگر بسياري فكر كنند كه اين كار امروز بعيد به نظر ميرسد. اين امر نزديكتر از آن چيزي است كه همگان فكر ميكنند و وضعيت نظير ساير كشورهاي عربي منتظر يك جرقه است و حكام عرب به امكان خاموش كردن و جلوگيري از آن قبل از آغازش دل بستهاند درحالي كه آنها در توهم به سرمي برند زيرا چه كسي ميتواند همه گاريهاي سبزي فروشي را در كشورش كنترل كند؟ چه كسي ميتواند همه صفحههاي اينترنت را زيرنظر بگيرد؟ چه كسي ميتواند انديشه همه جوانان عرب را كنترل كند؟ چه كسي ميتواند نسيم حاوي اخبار از سراسر جهان را محبوس كند و قبل از همه اينها، چه كسي ميتواند بين خداوند متعال و نداي مظلوم مانع ايجاد كند؟