نیروهای عملیات ویژه انگلیس در لیبی چه می کنند؟
انگلیس ، فرانسه و آلمان برای کاستن هزینههای تغییر رژیم لیبی برای غرب و همچنین برای جلوگیری از افزایش دامنه های سقوط حکومت های متحد آمریکا و غرب ؛ نیروهای عملیات ویژه خود را به لیبی فرستاده اند.
به گزارش مشرق، غرب برای کاستن از هزینههای تغییر رژیم در لیبی و همچنین جلوگیری از افزایش دامنه های سقوط حکومت های متحد آمریکا و غرب ؛ نیروهای عملیات ویژه خود را به لیبی فرستاده است.
به جز نیروهای مخصوص مصری معروف به «واحد 777»، تاکنون گزارشهایی پیرامون حضور نیروهای مخصوص فرانسوی جی–ای-جی-ان و کماندوهای جی-اس-جی-9 آلمان و نیروهای مخصوص هوابرد اس-آ-اس انگلیس و شرکت آنها در عملیات پنهانی در لیبی انتشار یافته است.
در حالی که آغاز عملیات منظم نظامی خارجی علیه نیروهای قذافی ظاهراً همچنان در انتظار مصوبه شورای امنیت است، نیروهای مخصوص نظامی و اعضا واحدهای ضد جاسوسی کشورهای ذی نفع، از مدتی قبل عملیات پنهانی گستردهای را در آن کشور آغاز کردهاند.
کماندوهای انگلیسی آمریکایی و مصری در لیبی
انتشار خبر دستگیری یک گروه هفت نفره از نیروهای ویژه هوابرد انگلیس معروف به اس-آ-اس در بنغازی، همراه با یک دیپلمات، بخشی از عملیات گسترده سری واحدهای ویژه خارجی در آن کشور را آشکار ساخت.
بعد از انتشار خبر دستگیری کماندوهای انگلیس در شرق لیبی که در رسانههای انگلیسی و پارلمان انگلیس انعکاس فوقالعادهای یافت و حتی موقعیت شغلی ویلیام هیگ وزیر خارجه را در خطر جدی قرار داد، گزارشهای دیگری نیز حاکی از حضور نیروهای مخصوص سایر کشور های خارجی در لیبی بود.
بنا بر پارهای از گزارشهای تازه انتشار یافته، نیروهای عملیات ویژه اس-آ-اس و همچنین ام آی 6 (واحد ضد جاسوسی انگلیس ) نیز با اهداف متفاوتی در لیبی وارد عمل شده اند.
نیروهای هوابرد مخصوص انگلیس ، که در جریان جنگ دوم جهانی در قالب یک گردان نظامی با قابلیتهای خاص، توسط دیوید استرلینگ تشکیل شد، خود را در ابتدا «خدمات تاکسیرانی لیبی» میخواندند. از این لحاظ حضور مجدد آنها در لیبی تکرار یک تجربه تاریخی است!
با وجود آنکه دخالت نیروهای خارجی در لیبی تاکنون مورد تأیید هیچ کشوری قرار نگرفته، ولی حضور و ادامه عملیات این نیروها در لیبی، تا تغییر کامل وضعیت سیاسی در آن کشور غیرقابل انکار است.
نیروهای انگلیسی دستگیر شده در بنغازی، همراه با پاسپورتهای مختلف، تجهیزات جاسوسی، پول نقد و اسلحه، با هلیکوپتر از یک پایگاه هوایی در مالتا پرواز و در نقطه نامعلومی در شرق لیبی پیاده شده بودند.
ظاهراً بزرگترین نیروی خارجی حاضر در لیبی، «واحد 777» نیروهای مخصوص ارتش مصر است. این گردان از نیروهای مخصوص در اواخر دهه هفتاد تشکیل شده است. واحد یاد شده مرکب از حدود 300 کماندوی تعلیم دیده مسلط به عملیات هوابرد است که توسط نیروهای مخصوص دلتای آمریکا، اس-آ-اس انگلیس و نیروهای مخصوص آلمان تعلیم دیدهاند.
با توجه به نقش عمده آمریکا در تحولات لیبی، باید انتظار داشت که نیروهای دلتا و خوکهای دریایی آمریکا نیز در لیبی اجرای عملیات تازهای را عهدهدار شوند.
با توجه به پیچیدگی وضعیت جاری در لیبی، و اهمیتی که به عنوان یک تولیدکننده و صادرکننده بزرگ نفت دارا است، عملیات نیروهای ویژه در آن کشور در جهت ایجاد بستر سیاسی برای انتقال قدرت از قذافی به نیروهایی که مجدادا منافع غرب را تامین کنند، و همچنین کاستن از هزینههای تغییر رژیم برای غرب، از حساسیت فوقالعاده برای آمریکا و کشورهای اروپایی برخوردار است.
غرب احتمال می دهد که با سرکوب لیبی چه از طریق جنگ منظم و لشکرکشی غرب و یا نیروهای ناتو به این کشور و چه از طرق جنگ نامنظم و غیر رسمی، قیام های عدالتخواهانه مردمی در کشورهای منطقه فروکش کند.