بررسی تخصصی Samsung Galaxy 551 : سری ارزشمــــند!
مقدمه
ساخت Samsung Galaxy 551 از اتفاقاتی است که باید مدت ها پیش روی می داد. این به معنای آن نیست که این فرم ظاهری مورد علاقه سامسونگ نیست اما تعداد پیام رسان های CDMA سامسونگ بسیار زیاد شده بود و همه منتظر عرضه یک پیام رسان معمولی بودند که توانایی کار با شبکه های اروپایی را داشته باشد.
آندروید را پیش از این هم در گوشی های مجهز به صفحه کلید QWERTY دیده بودیم اما باید دانست پیام رسان ها در هیچ بخش بازار گونه های غالبی نبوده اند. Galaxy 551 به اندازه کافی واقع گرا هست تا چنین مطلبی را بپذیرد. سامسونگ هم این واقعیت را به خوبی می داند و انتظارات خود از این گوشی را هم به همان اندازه کاهش داده است . البته توقع رقابت با گوشی هایی چون Desire Z و MILESTONE 2 توقعی بیجا و دور از انتظار از Galaxy 551 است.
مشخصا سامسونگ با این گوشی به دنبال برداشتن گام بزرگی برای پیشی گرفتن از رقبا نیست و تنها می خواهد بر تنوع گوشی های موجود در سری Galaxy خود بیافزاید. با وجود Froyo و امکانات ارتباطی خوب Samsung Galaxy 551 می تواند در بخش پیام رسان های هوشمند ارزان قیمت بازار به خوبی بدرخشد.
ویژگی های کلیدی
صفحه کلید QWERTY کشویی
پشتیبانی چهاربانده از GSM و دو بانده از 3G ، پشتیبانی از HSDPA با سرعت 7.2 مگابیت بر ثانیه
صفحه نمایش لمسی خازنی 3.2 اینچی با قابلیت نمایش 16 میلیون رنگ و پشتیبانی از WQVGA
صفحه کلید QWERTY عالی
سیستم عامل Android 2.2 به همراه TouchWiz
پردازنده 667 مگاهرتزی
دوربین 3.15 مگاپیکسلی با فوکوس ثابت ، ضبط ویدیویی QVGA با نرخ 15 فریم بر ثانیه
Wi-Fi 802.11 b/g/n
گیرنده GPS با پشتیبانی از AGPS
حافظه داخلی 160 مگابایتی
سنسور های شتاب سنج و مجاورت
سوکت صوتی 3.5 میلی متری
رادیو اف ام استریو با RDS
شماره گیری هوشمند
دسترسی به Android Market و Samsung Apps
نقاط ضعف اصلی
پلاستیک صیقلی به کار رفته در گوشی به آسانی اثرات انگشت و لکه ها را به خود جذب می کند
نبود کلید اختصاصی شاتر دوربین
عدم پشتیبانی از Adobe Flash
عدم پشتیبانی از Live Wallpapers
عدم تعبیه دوربین ثانویه مخصوص تماس های ویدیویی
عدم پشتیبانی از فرمت های ویدیویی DivX/XviD به صورت پیش فرض
عدم تعبیه مرورگر اسناد آفیس در گوشی
Galaxy 551 روش خوبی را برای جدا ماندن از آندرویدی های سنگین وزن مجهز به صفحه کلید QWERTY برگزیده است. اما وجود برخی جای خالی ها در لیست مشخصات آن تعجب انگیز است. با توجه به وجود صفحه کلید QWERTY ،انتظار عرضه ویرایشگر اسناد آفیس به همراه گوشی می رفت اما حتی خیری از مرورگر اسناد آفیس هم نیست. حتی پشتیبانی همیشگی سامسونگ از برخی فرمت های ویدیویی هم تحت تاثیر ارزان شدن گوشی قرار گرفته است. اما از سوی دیگر ، Froyo ، Wi-Fi و صفحه کلید QWERTY ارزشی بیش از آنچه که شما برای Samsung Galaxy 551 خواهید پرداخت ، دارند.
اما هدف اصلی Samsung Galaxy 551 تقویت قابلیت های پیام رسانی در بین آندرویدی های میان قیمت است. این گوشی ارزان و هوشمند است و به نظر نمی رسد کار سختی برای دستیابی به موفقیت در پیش داشته باشد.
در قسمت بعد هم همراه ما باشید تا با یکدیگر به طراحی سخت افزاری Galaxy 551 بپردازیم.
محتویات جعبه
Samsung Galaxy 551 یک گوشی هوشمند به صرفه و تقریبا ارزان است و به همین دلیل انتظار عرضه چیزی به جز لوازم جانبی استاندارد به همراه آن ، دور از انتظار است.یک شارژر، یک کابل microUSB برای انتقال داده و یک هدست یک تکه که به سوکت 3.5 میلی متری استاندارد ختم می شود از جمله لوازم عرضه شده به همراه گوشی هستند. یک کارت حافظه microSD با گنجایش یک گیگابایت هم به همراه گوشی عرضه می شود.
نمای 360 درجه Samsung Galaxy 551
Samsung Galaxy 551 ابعادی معادل 15.2*55*111 میلی متر دارد و با وجود استفاده از پلاستیک در تمام بدنه گوشی ، جای تعجبی ندارد که وزن آن در حد تنها 117 گرم باقی بماند.
طراحی
همانند اغلب آندرویدی های سامسونگ Galaxy 551 هم کاملا از پلاستیک ساخته شده است . هیچ چیز خاصی در مورد بافت استفاده شده در پلاستیک صیقلی مشکی رنگ و همین طور طراحی ساده آن وجود ندارد. صفحه کلید تمام QWERTY گوشی برجسته ترین ویژگی آن است که با وجود طراحی و قابلیت استفاده بالا به آسانی توانست انتظارات ما را بر آورده سازد.فرم گوشی سبب نشده است که وزن آن زیاد شود . کار با گوشی بسیار آسان است، با تنها یک دست می توانید به تمامی نقاط صفحه نمایش 3.2 اینچی گوشی به آسانی دست یابید و با وجود صفحه کلید خوب گوشی هم قطعا از تایپ کردن با Galaxy 551 لذت خواهید برد.
با این که به آسانی می توان دریافت که این گوشی هم از ساخته های سامسونگ است اما هیچ طرح زیباشناختی خاصی در طراحی آن به چشم نمی خورد. با اینکه طراحی گوشی بر هوشمند بودن آن صحه می گذارد اما در محصولات اخیر سامسونگ بیش از حد شاهد چنین طراحی هایی بوده ایم.
صفحه نمایش لمسی خازنی 3.2 اینچی نمای جلویی Samsung Galaxy 551 را اشغال کرده است. این صفحه نمایش همانند Galaxy 3 از رزولوشن پایین WQVGA بهره می برد. تراکم پایین پیکسل ها به وضوح بر روی این صفحه نمایش آشکار است. با اینکه استفاده از صفحه نمایش غیرممکن نیست اما پیکسل پیکسل شدن تصاویر و حتی متون بسیار آزاردهنده است. خوانایی این صفحه نمایش در برابر تابش مستقیم نور آفتاب هم بسیار ضعیف است به نحوی که در یک روز روشن حتی مشاهده صفحه نمایش هم غیرممکن به نظر می رسد.
قسمت دیگری که در آن بخشی دیگر از ضعف های صفحه نمایش آشکار می شوند ، در حین پیمایش است. گرچه این بار ممکن است مشکل به نرم افزار به کار رفته در گوشی نیز باز گردد اما به هر حال در هنگام پیمایش لیست ها در Samsung Galaxy 551 متن موجود در لیست به رنگی روشن و غیر قابل خواندن در می آید.
یک نمونه از این مشکل را در اینجا مشاهده می کنید ، به سه تکه شدن تصویر اهمیتی ندهید چراکه این مورد امری طبیعی است. مشکل این است که در هنگام پیمایش لیست فایل ها و یا مخاطبین رنگ متن روشن تر می شود و خواندن آیتم فعلی را بسیار دشوار و حتی غیرممکن می نماید.
از سوی دیگر صفحه نمایش گوشی از تکنولوژی خازنی استفاده کرده و می تواند حتی به کوچکترین تماس ها هم پاسخ گوید. بزرگنمایی مالتی تاچ هم در سرتاسر رابط کاربری در دسترس شما قرار دارد.
در بالای صفحه نمایش گوشی خروجی صدای مخاطب در مرکز و سنسور مجاورت گوشی در سمت چپ جای داده شده اند.
در زیر صفحه نمایش کنترل های همیشگی آندروید دیده می شوند. کلیدهای Menu ، Back و Home هر سه سخت افزاری هستند و از اندازه مناسبی هم برخوردارند. اثری از کلید اختصاصی Search دیده نمی شود اما به جای آن می توانید از ویجتی که بدین منظور در نظر گرفته شده است استفاده نمایید. علاوه بر این با فشردن و نگاهداشتن کلید منو می توانید از میانبرهایی نظیر Menu+s برای دسترسی به قابلیت جستجو ، menu+p برای دسترسی به تنظیمات و Menu+n برای دسترسی به یادآورها استفاده نمایید.
در کناره سمت چپ گوشی کلید های تنظیم صدا و همین طور روزنه مخصوص بند گوشی جای داده شده اند و کلید خاموش/روشن/قفل گوشی در مقابل و در کناره سمت راست گوشی جای داده شده است. گرچه اثری از کلید اختصاصی دوربین دیده نمی شود.
کناره فوقانی گوشی میزبان سوکت صوتی 3.5 میلی متری استاندارد آن و پورت microUSB است. این پورت از پوششی پلاستیکی و کشویی برخوردار است اما برای سوکت صوتی گوشی هیچ محافظی در نظر گرفته نشده است.
دهنی گوشی و و شکافی کوچک برای درآوردن آسان تر کاور باتری از جای خود هم در کناره پایینی گوشی دیده می شوند.
کناره پشتی گوشی تنها لنز دوربین 3.2 مگاپیکسلی آن و همین طور اسپیکر را در خود جای داده است. کاور پلاستیکی مشکی رنگ باتری به آسانی لکه ها و اثرات انگشت را به خود جذب می کند. تمیز کردن سطح آن بسیار دشوار است و از آن بدتر صیقلی بودن این سطح سبب می شود تا نتوان گوشی را چندان مطمئن در دست گرفت.