بررسی تخصصی Nokia E7 : تجارت آزاد
مقدمه
تجارت و کاربران تجاری مثل همیشه هدف اصلی گوشی های سری E هستند اما باید بدانید که Nokia E7 را نمی توانید با دیگر گوشی های این سری مقایسه کنید. شاید عضو سری E بودن برای بسیاری از گوشی ها مایه مباهات باشد اما این بار سری E است که به داشتن E7 افتخار خواهد کرد.
سیمبین به عنوان پرفروش ترین پلت فرم گوشی های هوشمند به زودی از بازار کنار خواهد رفت. اما باید دید کاربران وفاداری چون دارندگانه Nokia E71/72 چه واکنشی در برابر تصمیم جدید نوکیا از خود نشان خواهند داد. از روز نخست علامت سوال بزرگی در برابر رویکرد شرکت به سمت گوشی های لمسی وحود داشت و اکنون که سیمبین خطر WP7 را در نزدیکی خود احساس می کند ، بدترین زمان برای عرضه Nokia E7 است. اما آیا برترین گوشی سری E به همین سادگی به عقب خواهد نشست؟
ویژگی های کلیدی
پشتیبانی چهاربانده از GSM/GPRS/EDGE
پشتیبانی پنج بانده از 3G با HSDPA با سرعت 10.2 مگابیت بر ثانیه و HSUPA با سرعت 2 مگابیت بر ثانیه
بدنه یک تکه آلومینیوم اندود شده
صفحه نمایش لمسی خازنی AMOLED با قطر 4 اینچی (با بهره گیری از رزولوشن ClearBlack)، قابلیت نمایش 16 میلیون رنگ و پشتیبانی از رزولوشن 360*640 پیکسل
صفحه نمایش ضد خش Gorilla
دوربین هشت مگاپیکسلی با فوکوس ثابت و فلاش LED
ضبط ویدیویی 720p با نرخ 25 فریم بر ثانیه
سیستم عامل Symbian^3
پردازنده 680 مگاهرتزی ARM 11 و 256 مگابایت حافظه RAM
خروجی تلویزیون و پورت MiniHDMI
گیرنده GPS به همراه عملکرد AGPS و امکان مقصدیابی صوتی مادام العمر رایگان
قطب نمای دیجیتال
حافظه داخلی 16 گیگابایتی
خنثی ساز نویز با استفاده از یک میکروفن اختصاصی
پشتیبانی از فرمت های ویدیویی DivX و XviD
سنسورهای شتاب سنج و مجاورت
سوکت صوتی 3.5 میلی متری استاندارد
رادیو اف ام استریو به همراه RDS ، فرستنده FM
پورت microUSB به همراه پشتیبانی از USB on-the-go
پشتیبانی از فایل های فلش و جاوا در مرورگر وب
بلوتوث استریو v3.0
کیفیت صدای خوب
شماره گیری صوتی و هوشمند
نصب بودن ویرایشگر اسناد آفیس به صورت پیش فرض
نقاط ضعف اصلی
Symbian^3 هنوز هم فاصله زیادی با استانداردهای به کار گیری آندروید و iOS دارد
فقدان قابلیت فوکوس خودکار در دوربین و واضح سازی بیش از حد عکس ها
تعداد نسبتا کم نرم افزارهای در دسترس (Ovi Store اصلا با Android Market و App Store قابل مقایسه نیست)
باتری غیرقابل تعویض
عدم تعبیه اسلات کارت حافظه microSD
با اینکه نوکیا اعلام کرده است که از سیمبین پشتیبانی خواهد کرد اما عدم عرضه بسته های به روز رسانی سبب بدبین شدن کاربران نسبت به این پلت فرم شده است. بسته هایی که گاها از سوی شرکت برای اشکالزدایی عرضه می شوند ، بهترین وسیله برای امیدوار نگاه داشتن آنان است. و البته اگر از حق نگذریم ، دلیلی که سبب شده است بسیاری از کاربران به گوشی های نوکیا روی بیاورند ، پشتیبانی نرم افزاری خوبی است که این شرکت ارائه می کند.
این پشتیبانی می تواند تاثیر مستقیمی بر موفقیت و یا عدم موفقیت گوشی های مبتنی بر Symbian^3 داشته باشد. اگر E7 هم بتواند به موفقیتی چون N8 در بازار دست یابد حداقل در چند سال آینده هم می توان به بقای این پلت فرم امیدوار بود.
همانطور که در لیست مشخصات مشاهده می کنید، Nokia E7 در واقع N8 بزرگتری است که در آن دوربین جای خود را با صفحه نمایش بزرگتر و صفحه کلید QWERTY سخت افزاری عوض کرده است. گرچه در هنگام بررسی N8 این دوربین آن بود که بیش از همه ما را به هیجان می آورد. اما از آن زمان پنج ماه گذشته است و مشخصا انتظارات متفاوتی هم از نوکیا می رود.
Nokia E7 کار آسانی را در این بررسی پیش رو نخواهد داشت. اجازه دهید ببینیم که گوشی چگونه می تواند در برابر این فشار مقاومت کند.
محتویات جعبه
نوکیا عرضه لوازم جانبی خوب و مناسب به همراه گوشی های هوشمندش را به صورت یک عادت در آورده است و ما خوشحالیم که Nokia E7 هم از این قاعده مستثنی نیست. تمامی کابل هایی که احتمالا به آن ها نیاز پیدا خواهید کرد به همراه گوشی عرضه شده اند و به نظر می رسد به جز کیف مجبور نیستید خرج اضافه دیگری برای گوشی تان داشته باشید.
یک شارژر ، کتابچه راهنما و یک کابل microUSB دو منظوره که از آن هم برای شارژ گوشی و هم برای انتقال داده به آن استفاده می شود ، از جمله محتویات این جعبه هستند.
آیتم بعدی کابل مخصوصی است که برای بهره گیری از قابلیت USB On-The-Go به آن نیاز خواهید داشت. یک سمت این کابل به پورت MicroUSB و سمت دیگر آن به مادگی پورت USB ختم می شود. نسبت به N8 نوکیا محدوده گسترده تری از محصولات را پشتیبانی می کند اما بهتر است در بخش دیگری و در وقت مناسب تری به این موضوع بپردازیم.
یک کابل miniHDMI که می توانید از آن برای اتصال گوشی به تلویزیون تان و پخش محتویات آن بر روی صفحه نمایش آن استفاده کنید هم به همراه گوشی عرضه می شود.
و در آخر هم یک هدست یک تکه به همراه چند بروشور در کنار خود گوشی دیده می شود. خبری از کارت حافظه microSD نیست چراکه همانطور که اشاره شد ، E7 فاقد اسلات کارت حافظه microSD است.
نمای 360 درجه Nokia E7
Nokia E7 اندازه بزرگی دارد و هیچ کس هم سعی نمی کند این واقعیت را پنهان کند. حتی نوکیا هم در معرفی رسمی گوشی به آسانی از این حقیقت سخن گفت. با معیارهای ما ، ابعادی معادل 13.6*62.4*123.7 میلی متر و 104.9 سی سی حجم قطعا یک گوشی را بزرگ جلوه می دهند اما آنچه در حال حاضر اهمیت دارد اندازه گوشی نیست بلکه مهم این است که کاربران تا چه حد در کار با گوشی راحت هستند. و E7 مشکلی ندارد که از این نظر آن را شرمنده کند.
بزرگ بودن کاملا متفاوت از باریک بودن گوشی است. ضخامتی با این اندازه برای یک گوشی کشویی بسیار عالی است و سبب می شود که بتوان آن را آسان تر در جیب جای داد.
مشخصا وزن 176 گرمی گوشی هم باعث می شود که E7 بسیار سنگین باشد. اما خوشحالیم که چنین بهایی را در برابر بدنه فلزی و کیفیت ساخت عالی گوشی می پردازیم.
طراحی و ساخت
در بالای صفحه نمایش ، گوشی مخصوص خروجی صدای مخاطب در مرکز دیده می شود و دوربین ثانویه مخصوص تماس های تصویری در سمت راست آن تعبیه شده است. در سمت چپ آن هم سنسورهای محدود کننده نور و سنسورهای مجاورت گوشی به چشم می خورند.
در زیر صفحه نمایش کلید منو جای گرفته است . در این قسمت فضایی برای جای داده شدن کلید های آغاز و پایان مکالمه وجود نداشته است که کمی آزار دهنده است. با توجه به چند لایه ای بودن سیستم عامل Symbian^3 ، کلید Back قابلیت استفاده از گوشی را بیش از پیش تسهیل می کند. تصور می کنم بالاخره باید به آن عادت کنید.
کناره بالایی Nokia E7 میزبان کلید روشن/خاموش گوشی است که برای قفل صفحه نمایش و تغییر پروفایل جاری هم به کار برده می شود. پورت HDMI ، پورت microUSB که برای شارژ گوشی هم به کار می رود و سوکت صوتی استاندارد 3.5 میلی متری هم در این قسمت دیده می شوند. از این سه تنها پورت HDMI از پوشش پلاستیکی برای محافظت در برابر گرد و غبار بهره می برد.
از سوی دیگر یک LED کوچک که شارژ شدن گوشی را مشخص می کند ، پورت MicroUSB را همراهی می کند.
پورت HDMI در Nokia E7 از خروجی تلویزیون 720p نیز پشتیبانی می کند که در ترکیب با پشتیبانی گوشی از فرمت های ویدیویی DivX/XviD و نرم افزار Big Screen ، به E7 اجازه می دهد با سینمای خانگی شما رقابت کند.
کناره سمت چپ Nokia E7 لغزنده قفل صفحه نمایش را در خود جای داده است که از اندازه بزرگی برخوردار است و استفاده از آن هم بسیار آسان است.
گرچه نمی توان این نکته را در مورد لغزنده ای که به جای کلید های تنظیم صدا در کناره سمت راست گوشی تعبیه شده است ، هم صادق دانست. این کلید اندازه بسیار نامناسبی دارد و استفاده از ان هم دشوار است.
کلید اختصاصی دوربین در کنار شیار مخصوص جای گیری سیم کارت هم در کناره سمت راست گوشی قرار گرفته اند.
در کناره پایینی Nokia E7 تنها میکروفن آن دیده می شود. و بر خلاف Nokia N8 ، این بار از شارژرهای استاندارد نوکیا پشتیبانی نمی شود.
کناره پشتی گوشی جایی است که تنزل اصلی نسبت به Nokia N8 در آن دیده می شود. دوربین 12 مگاپیکسلی با فوکوس خودکار این گوشی جای خود را به یک دوربین هشت مگاپیکسلی با فوکوس ثابت داده است و فلاش زنون هم جای خود را با یک فلاش LED دو گانه نه چندان خوب عوض کرده است.
البته به نظر می رسد که این فداکاری منصفانه است. این گوشی پیشروی گوشی های سری E خواهد بود که رسته کاملا متفاوتی از کاربران را هدف قرار می دهند. و البته مشخصا نوکیا نمی خواسته است که بهترین گوشی های خودش سبب عدم موفقیت یکدیگر شوند.
اسپیکر گوشی و میکروفن ثانویه ای که از آن برای خنثی سازی نویزها و ضبط صدای استریو استفاده می شود هم در کناره پشتی گوشی جای گرفته اند.
Nokia E7 همانند N8 از یک باتری 1200 میلی آمپری که از نوع Li-Ion BL-4D است بهره می برد. گرچه این بار زمان های متفاوتی برای این باتری اعلام شده است : زمان آماده به کار گوشی از 400 ساعت به 480 ساعت افزاشی یافته است اما زمان مکالمه از 12 ساعت و 30 دقیقه به 9 ساعت کاهش پیدا کرده است. عملکرد باتری در زندگی روزمره هم نسبت به آنچه N8 عرضه می کرد ، ضعیف تر است. E7 تنها دو روز تحت استفاده شدید دوام می آورد.
در ازمون اختصاصی پخش ویدیویی ، Nokia E7 توانست 5 ساعت و 40 دقیقه به صورت مداوم به پخش ادامه دهد. N8 این زمان را به 6 ساعت و بیست دقیقه رساند اما E7 از صفحه نمایش بزرگتری استفاده می کند و می توان آن را دلیل این تنزل دانست.
باز هم باتری قابل تعویض نیست بنابراین نمی توانید از یک باتری یدک برای جاهایی که تصور می کنید به برق دسترسی نداشته باشید ، استفاده کنید.
فناوری ClearBlack
اگر بررسی های ما را دنبال می کنید ، احتمالا می دانید که Nokia N8 در طراحی هم برای ما جذاب بود. با بدنه یک تکه تمام فلزی ، خطوط انحناوار زیبا و صفحه نمایش بزرگ ClearBlack AMOLED ، به نظر نمی رسد که E7 هم غیر از این باشد.
با اینکه یک صفحه کلید کشویی در زیر صفحه نمایش E7 تعبیه شده است ، اما صخامت این گوشی تقریبا با N8برابری می کند. از نظر طراحی ظاهری نمی توان امتیازی جز عالی را برای این گوشی در نظر گرفت.
همانند Nokia N8 ، E7 هم به جز رنگ های نقره ای و خاکستری تیره در چند رنگ روشن دیگر نیز در دسترس خواهد بود. با وجود رنگ هایی چون سبز ، نارنجی و آبی ، مشخصا نوکیا به دنبال مخاطبینی به جز مخاطبین همیشگی سری E نیز هست.
Nokia E7 به یک صفحه نمایش چهار اینچی AMOLED که از فناوری ClearBlack استفاده می کند ، مجهز است. با اینکه حاشیه کناری گوشی کمی بیش از حد بزرگ در نظر گرفته شده است ، اما با این حال صفحه نمایش هنوز هم آنقدر خوب هست تا بتواند توجه همه را به خود جلب کند.
نه تنها صفحه نمایش E7 از نظر اندازه نسبت به صفحه نمایش N8 ارتقا پیدا کرده است ، بلکه اکنون این از فناوری ClearBlack که پیش از این آن را در Nokia C6-01 دیده بودیم ، هم بهره می برد.
و دقیقا همانند Nokia C6-01 ، صفحه نمایش ClearBlack AMOLED به کار رفته در E7 هم کیفیت تصویر فوق العاده ای دارد. عمق خوب رنگ های تیره ، زوایای دید عالی و همین طور رندر مناسب رنگ ها از جمله مشخصه های این صفحه نمایش به شمار می روند. رنگ های روشن از طیفی گرم استفاده می کنند اما نمی توان آن را چندان هم بد دانست. با این حال نمی توانید رنگ سفید خالص را بر روی صفحه نمایش تان ببینید چراکه این رنگ شبیه به رنگ بژ به نمایش در می آید و به همین دلیل اگر بر دقت صفحه نمایش در نشان دادن رنگ ها حساسید ، بهتر است Nokia E7 را از لیست خریدتان خارج کنید.
خوانایی صفحه نمایش در برابر تابش نور آفتاب هم عالیست و بنابراین در استفاده از گوشی در برابر تابش مستقیم نور آفتاب با مشکلی روبرو نخواهید شد.این آخرین قلعه ای بود که AMOLED در پی فتح آن بود.
و در آخر باید به رزولوشن این صفحه نمایش اشاره کنم. Nokia E7 همانند سایر گوشی های مبنتی بر Symbian^3 از رزولوشن 640*360 استفاده می کند. گرچه اثری از پیکسل پیکسل شدن تصاویر دیده نمی شود اما تفاوت این صفحه نمایش با صفحه نمایش های WVGA آندرویدی یا صفحه نمایش Retina در هنگام مرور تصاویر و وب بیشتر آشکار می شود.
همانطور که از صفحه نمایش های لمسی خازنی انتظار می رود ، حساسیت و ویبره صفحه نمایش در حد بسیار خوبی است. در حال حاضر به سختی می توان صفحه نمایش های خازنی ای یافت که در پاسخدهی به دستورات کاربر مشکل داشته باشند ، اما نوکیا در بازخورد لمسی نسبت به سایر رقبا برتر است.
این بازخوردهای خوب و مناسب سبب بهبود تجربه کاربری می شود.