عضویت 30 درصدی شرکت ارتباطات زیرساخت در کنسرسیوم چهارجانبه بینالمللی قطعی شد
ایران، عمان، روسیه، انگلیس کمربند پهنای باند بینالملل
شرکت ارتباطات زیرساخت ایران سهامدار 30 درصدی کنسرسیوم بینالمللی ترانزیت پهنای باند بینالملل شد.
به گزارش عصرارتباط، با امضای تفاهمنامهای که میان شرکت عمانتل از عمان، شرکت ارتباطات زیرساخت از ایران، شرکت روستلهکام از روسیه و شرکت Cable & Wireless از انگلستان صورت گرفت، راهاندازی پروژه گیتوی سریعالسیر جدید پرشیا اروپا (EPEG) آغاز شد.
کشور پادشاهی عمان با همکاری ایران، روسیه و انگلستان لینک ارتباطی سریعالسیر جدیدی را نصب و راهاندازی خواهند کرد که فرانکفورت را در آلمان از طریق ایران و روسیه با ظرفیت بالایی به ایستگاه کابلی EIG عمان متصل خواهد کرد.
قرار است این شبکه جدید در ماه می سال 2012 برای سرویسدهی و توسعه ظرفیت شبکه باند پهن که مخلوطی از کابلهای زیردریایی و زمینی خواهد بود، به بهرهبرداری برسد و از یک ماه آینده نیز فعالیتهای عملیاتی آن آغاز خواهد شد.
گرچه ایران چند سالی است تلاش میکند تا خود را به عنوان هاب منطقه خاورمیانه تبدیل کند و این مهم را در افق چشمانداز کشور نیز گنجانده است اما ظاهرا عمانیها از ایران پیشیگرفتهاند و به منظور تقویت جایگاه و نقش خود به عنوان یک حامل (Carrier) و تامینکننده پهنای باند بینالملل برای شرکتهای مخابراتی جهان به منظور تامین شبکههای ارتباطی آنها در منطقه خاورمیانه حضور پررنگتری را تثبیت کردهاند.
عمان با توجه به فعالیت کند ایران در تلاش است از این فرصت استفاده کرده و با برخورداری از جایگاه جغرافیایی مشابه ایران که در اختیار دارد، خود را به نقطه ایدهآلی برای سیستم کابلهای زیردریایی جهانی معرفی و بدل کند.
فعالیت تجاری عمانتل در زمینه فروش باند پهن بینالمللی توسط واحد تجاری این اپراتور به صورت مجزا مدیریت میشود که توانسته فعالیت بینالمللی خود را با اپراتورهای بزرگ باند پهن دنیا برقرار کند.
احمد پورنگنیا عضو هیات مدیره شرکت ارتباطات زیرساخت به خبرنگار عصر ارتباط، گفت: «شرکت ارتباطات زیرساخت یکی از اعضای این کنسرسیوم بینالمللی است که طول مسیر پروژه آن از شهر مسقط عمان آغاز و به فرانکفورت آلمان ختم خواهد شد و در طول مسیر از ایران و روسیه نیز میگذرد».
پورنگنیا ظرفیت این شبکه را 2/3 ترابایت معادل 320 لینک STM64 عنوان کرد که قرار است ترافیک بینالملل روی آن ترانزیت شده و برای شرکت ارتباطات زیرساخت درآمدزا باشد.
او افزود: «ترافیک دیتایی که از شرق به غرب دنیا از طریق کابلهای مختلف منتقل میشود، از طریق ایران صورت میگیرد و پیگیر بودیم تا بخشی از این پروژه کابلی متعلق به ایران باشد».
پورنگنیا با بیان اینکه این پروژه میتواند ظرفیت زیادی را حمل کند، گفت: «اما ترافیک شبکه کشور را روی این پروژه نخواهیم انداخت و برای شبکه داخل کشور سه پروژه انتقال مجزا برای سال جاری در دست اجرا است».
اواضافه کرد: «برای شبکه انتقال کشور از شرکت خارجی تجهیزات مورد نیاز خریداری شده و با توسعهای که صورت میگیرد، ظرفیت شبکه طی چند سال آینده توسعه چشمگیری خواهد یافت».
پورنگنیا ادامه داد: «پروژه لینک ارتباطی عمان به فرانکفورت طرح و مسوولیت خاص خود را خواهد داشت و شرکت ارتباطات زیرساخت نیز مانند بقیه اعضای این کنسرسیوم متعهد به سرویسدهی است».
او افزود: «شرکت ارتباطات زیرساخت برای راهاندازی این پروژه در مسیر تعهدی خود که از عمان در نقطه جاسک وارد ایران شده و از مرز آستارا خارج خواهد شد، باید کابلهای مورد نیاز را تامین و نصب کند».
به گفته عضو هیات مدیره شرکت ارتباطات زیرساخت، نگهداری از این شبکه از عمان تا مرز جاسک برعهده عمانتل، از جاسک تا مرز آستارا به عهده شرکت ارتباطات زیرساخت، از آستارا تا مسکو برعهده روستلهکام و از مسکو تا فرانکفورت برعهده Cable & Wireless بریتانیا خواهد بود.
او گفت: «این پروژه در ماه می سال 2012 به بهرهبرداری خواهد رسید و میزان درآمدزایی آن به قیمت فروش 360 لینک STM64 در آن سال بستگی خواهد داشت».
عبدالرحیم البهلانی، مدیرکل روابط تجاری بخش فروش عمانتل نیز درباره قرارداد جدید منعقد شده میان ایران، عمان، سوریه و بریتانیا به سایت خبری Zawya، گفت: «ما مفتخریم که توافقنامه جدیدی را امضا کردهایم که پروژه بسیار بزرگی را برای عمان و منطقه فراهم کرده است».
او افزود: «عمانتل اکنون به عنوان یک بازیگر بینالمللی در زمینه ارتباطات مخابراتی شناخته شده است و از اینکه بخشی از چنین کنسرسیوم بینالمللی قوی هستیم که متشکل از کمپانیهای ارتباطی بزرگی همچون بریتانیا، روسیه و ایران است، خرسندیم».
البهلانی گفت: «گیتوی سریعالسیر جدید پرشیا اروپا (EPEG) از فرانکفورت در آلمان آغاز خواهد شد و در نهایت به گیتوی موجود در هند و اروپا متصل خواهد شد که عمان تقریبا از طریق شهر آبی به آن متصل است».
به گفته وی، مسیر ایجاد شده، مسیر منحصر به فردی است که به روتهای مختلفی از جمله مصر و دریای مدیترانه نیز متصل خواهد شد.
عمان در عوض ایران توانسته جایگاه قوی را برای خود ثبت کند و توسط اپراتورهای بینالمللی کابلهای زیردریایی شناخته شده است و با جایگاه منحصربه فرد خود میتواند شبکهای که توسط این کنسرسیوم جدید ایجاد میشود را به اروپا، آمریکای شمالی، آسیا و آفریقا متصل کند.