بار دیگر Sony Ericsson XPERIA Arc بازگشته است و اینبار می خواهد زمان طولانی تری در کنار ما باشد. گوشی هوشمند جدید شرکت عملکرد فوقالعاده ای در بررسی اولیه و مقدماتی ما داشت و این بار خوشحالیم که می توانیم زمانبیشتری را با آن بگذرانیم….
صفحه نمایش جدید براویا و بدنه فشرده و زیبای گوشی شایسته و سزاوار برترین گوشیهوشمند شرکت است. Android Gingerbread هم خوب است و آرام آرام پا به دنیای گوشی هایهوشمند می گذارد.
چند ماه پیش ترکیب قابلیت ها ، امکانات و سخت افزار گوشی فوق العاده بود وانتخاب آن نیاز به هیچ تردیدی نداشت اما رقابت مخصوصا در دنیای آندروید بسیار شدیداست و هیچ کس حتی لحظه ای برای تأمل فرصت ندارد.
قابلیت های خیره کننده گوشی اکنون و با عرضه گوشی های جدید بسیار معدود شده اندو عملکرد فوق العاده گوشی است که می تواند موفقیت آن را تضمین کند. نبود امکاناتدیگر به آسانی قابل گذشت نخواهد بود و به همین دلیل بهتر است Arc از همین الانرقابت را جدی بگیرد.
ویژگی های کلیدی
پشتیبانی چهاربانده از GSM/GPRS/EDGE
پشتیبانی از ۳G با HSDPA با سرعت ۷٫۲مگابیت بر ثانیه و HSUPA با سرعت ۵٫۷۶ مگابیت بر ثانیه
صفحه نمایش لمسی خازنی۴٫۲اینچی از نوع LCD (با نور پس زمینه LED) با پشتیبانی از رزولوشن FWVGA (480 x 854 پیکسل) و بهره گیری از موتور Sony Mobile Bravia
سیستم عامل Android 2.3 Gingerbread
پردازنده یک گیگاهرتزی Scorpion ، شتاب دهنده گرافیکی Adreno 205 ،تراشه Qualcomm Snapdargon MSM8255
دوربین هشت مگاپیکسلی با فوکوس خودکار ، فلاش LED و قابلیت برچسب گذاری جغرافیایی تصاویر
ضبط ویدیویی ۷۲۰p با نرخ ۳۰ فریم برثانیه و فوکوس خودکار مداوم
Wi-Fi 802.11 b/g/n به همراه DLNA
گیرنده GPS باپشتیبانی از قابلیت AGPS
اسلات کارت حافظه microSD با قابلیت پشتیبانی از کارتهایی تا گنجایش ۳۲ گیگابایت، ارائه یک کارت حافظه هشت گیگابایتی به همراهگوشی
سوکت صوتی ۳٫۵ میلی متری استاندارد
رادیو اف ام استریو با RDS
پورت microUSB با امکان شارژ گوشی از طریق این پورت ، بلوتوث استریو v2.1
قابلیتشماره گیری صوتی
پشتیبانی از Adobe Flash 10.2
پورت microHDMI
ضخامت بسیارکم (۸٫۷ میلی متر)
نقاط ضعف اصلی
زوایای دید بسیار کم
عدم تعبیه دوربین ثانویه جهت برقراری تماس هایتصویری
رقبای اصلی گوشی از پردازنده های دو هسته ای و شتاب دهنده های گرافیکیبهتری بهره می برند.
عدم پشتیبانی از قابلیت شماره گیری هوشمند
عدم امکانتعویض سریع کارت حافظه
راحت نبودن استفاده از کلید اختصاصی در نظر گرفته شدهبرای دوربین
Sony Ericsson XPERIA Arc ارتقای بی چون و چرایی نسبت به X10 به شمار می رود. تراشه نسل جدید ، اندازه بزرگتر صفحه نمایش و یک پورت microHDMI و طراحی فوق العادهظاهری و نوین سبب می شوند که حتی بدون در نظر گرفتن Gingerbread هم به سادگی دست بهانتخاب این گوشی زد.
گرچه رقابت با رقبای خودی اصلی ترین مشکل XPERIA Arc نیست. رقبا نسبت به سال پیشتغییر زیادی کرده اند و باید دید تلاش صورت گرفته توسط سونی اریکسون می تواند باتلاش سایر رقبا مقایسه شود یا خیر؟
LG و سامسونگ محصولات مبتنی بر پردازنده هایدو هسته ای در دست تولید دارند که توانایی پشتیبانی از ضبط ویدیویی FullHD را نیزدارند در حالیکه سونی اریکسون و HTC فاصله زیادی از آن ها دارند. گرچه این بررسی میتواند به ما در تخمین این فاصله کمک شایان توجهی کند.
در قسمت های بعدی با وارسی محتویات جعبه گوشی ، به بررسی طراحی سخت افزاری آنخواهیم پرداخت.
محتویات جعبه
Sony Ericsson XPERIA Arc در جعبه ای کوچک و فشرده عرضه می شود که غیر از خودگوشی ، چند آیتم جانبی رایج دیگر را نیز در خود جای داده است.این آیتم ها شامل یکشارژر USB ، یک کابل microUSB به USB برای اتصال گوشی به رایانه و شارژ آن و یکهدست هستند.
شارژر دیگری هم به همراه گوشی عرضه میشود که می توان به کمک کابل microUSB از آناستفاده نمود.
و در آخر چند کتابچه راهنما و یک کارت حافظه هشت گیگابایتی microSD نیز در کنارگوشی به چشم می خورند. تنها چیزی که نبود آن به خوبی احساس می شود کابل HDMI است ،کابل micro-HDMI به HDMI چندان رایج نیست و پیدا کردن آن هم کار دشواری محسوبمیشود. و با درنظر گرفتن بهای پرداختی کاربران ، سونی اریکسون باید زحمت عرضه کابلرا هم می پذیرفت.
صد البته محتویات جعبه وابسته به منطقه ای است که گوشی در آنعرضه می شود و به همین جهت است که در برخی از مناطق کابل HDMI نیز به همراه گوشیعرضه می شود. حتی در مناطقی دیگر کارت حافظه شانزده گیگابایتی و یک کیف نیز بههمراه گوشی ارائه شده است.
نمای ۳۶۰ درجه Sony Ericsson XPERIA Arc
Sony Ericsson XPERIA Arc ابعادی معادل ۱۲۵ x 63 x 8.7 میلی متر دارد که برایگوشی هوشمندی با صفحه نمایش ۴٫۲ اینچی عالی به شمار می رود. پیش از این نیز شاهدحاشیه های بسیار باریک در اطراف صفحه نمایش بوده ایم اما گوشی نمی تواند از اینباریک تر شود. البته باید در نظر داشت باشید که صخامت ۸٫۷ اینچی در باریک ترین بخشگوشی یعنی میانه آن اندازه گیری شده است . در کناره های بالا و پایین ضخامت گوشی تاده میلی متر نیز می رسد که چندان هم بد نیست.
Sony Ericsson XPERIA Arc وزنی معادل ۱۱۷گرم دارد که به طور قابل ملاحظه ای کماست. شاید این گوشی به استحکام برخی از گوشی های هوشمند تمام فلزی نباشد اما باظرافتی که در ساخت بدنه انحناوار آن به کار رفته است ، آن را به یک شاهکار تبدیل میکند.
طراحی
طراحی یکی از کلیدی ترین مشخصه های Sony Ericsson XPERIA ARC است . بدنه باریک وانحناوار گوشی با وجود طیف رنگی جذابی که در کناره پشتی گوشی به کار رفته است ، آنرا بسیار جذاب و زیبا می سازد.
متاسفانه مواد صیقلی به کار گرفته شده در ساخت گوشی به آسانی پر از لک شده وگوشی سریع جذابیت خود را از دست می دهد.برای حفظ جذابیت ظاهر گوشی حتما باید هر روزبه خوبی از آن مراقبت نمایید.
صفحه نمایش
صفحه نمایش ۴٫۲ اینچی گوشی از نوع LCD است ، قابلیت نمایش ۱۶ میلیون رنگ وپشتیبانی از رزولوشن FWVGA (854 x 480 پیکسل) را داراست. این صفحه نمایش از نوعلمسی خازنی بوده و هیچ مشکلی در میزان حساسیت و یا پاسخدهی آن احساس نمی شود. همانطور که از یک تلفن همراه هوشمند و پیشرفته امروزی انتظار می رود ، از مالتی تاچ همپشتیبانی به عمل می آید و در کل در مورد کنترل های لمسی گوشی کمبودی به چشم نمیخورد.
جذاب ترین نکته ای که در مورد صفحه نمایش XPERIA Arc به چشم می خورد ، استفادهاز موتور براویا سونی در آن است که انتظار می رود با تقویت کنتراست و شفافیت تصاویردر هنگام مشاهده عکس و ویدیو ها ، کیفیت تصاویر را بهبود دهد. باید گفت که بدونتردید این موتور به خوبی از پس انجام کاری که به آن سپرده شده است بر می آید.
در واقع هنگامی که از زاویه مناسبی به صفحه نمایش نگاه می کنید ، صفحه نمایش XPERIA Arc را می توان جزو بهترین صفحه نمایش های موجود در بازار به شمار آورد.رنگهای سبز و سرخ بسیار زنده تر از صفحه نمایش Retina در iphone 4 به نمایش در می آیندو اگر از کسانی باشید که اشباع رنگی زیاد را دوست ندارند ، آن را به صفحه نمایش های Super AMOLED سامسونگ ترجیح خواهید داد ، گرچه باز هم صفحه نمایش های ClearBlack نوکیا را می توان بهترین صفحه نمایش ها در رندر رنگ ها دانست.
این مشاهدات توسط تست درخشندگی ما که Arc با نتایجی فوق العاده آن را پشت سرگذاشت ، تایید شدند. کنتراست این صفحه نمایش ۴٫۲ اینچی حتی با اینکه روشنایی آن تاحدی از صفحه نمایش iPhone 4 کمتر است ، هم در بالاترین رده نمودار ما جای گرفت.
البته یک صفحه نمایش LCD نمی تواند در عمق رنگ های تیره با صفحه نمایش های AMOLED
برابری کند اما با توجه به محدودیت های تحمیل شده به سونی اریکسون ، این شرکتکار فوق العاده ای را به انجام رسانده است.
در آزمون ما رفتار بسیار عجیبی در تنظیم میزان روشنایی صفحه نمایش Arc مشاهده میشود. با کشیدن لغزنده به میانه ، صفحه نمایش Arc حدود ۹۰ درصد از روشنایی خود را بهجای ۵۰ درصدی که انتظار آن را داشتید از دست می دهد. خوشبختانه با کم شدن نور پسزمینه ، عمق رنگ های تیره نیز افزایش می یابد و بنابراین کاهش یافتن کنتراست چندانقابل ملاحظه نیست ، با اینحال برای اینکه خوانایی صفحه نمایش در برابر تابش نورآفتاب در بهترین حالت خود باشد به شما توصیه می کنیم که روشنایی را در سطوح بالاتریقرار دهید.متاسفانه امکان تنظیم خودکار روشنایی صفحه نمایش در XPERIA Arc وجودندارد.
به روز رسانی چهارم آوریل: بسیاری از کاربران تایید کرده اند که روشنایی صفحهنمایش گوشی شان به صورت خودکار کنترل می شود. گرچه ما هرچه با گرفتن نور چراغ قوهبه سمت گوشی تلاش کردیم تا آن را وادار به تغییر روشنایی صفحه نمایش کنیم ، موفق بهانجام این کار نشدیم . تصور می کنم این مشکل تنها به نمونه ای از گوشی که در اختیارما بود ، باز می گردد. سعی می کنیم در آینده ای نزدیک با نمونه ای دیگر از گوشی اینبخش از بررسی را تکرار نماییم.
پاشنه آشیل اصلی صفحه نمایش زوایای دید آن است. برتر بودن گوشی نسبت به سایررقبا به محض آنکه گوشی را بچرخانید ، کم رنگ و کم رنگ تر می شود. شاید همچنان متنبر روی صفحه قابل خواندن باشد اما کاهش قابل توجهی در کنتراست تصاویر دیده شده ورنگ ها هم از شکل واقعی شان فاصله بسیاری می گیرند. این یکی از جلوه های نامطلوبیاست که در ماتریس IPS صفحه نمایش iPhone 4 و یا بهترین فناوری های AMOLED (Clearblack و Super AMOLED) دیده نمی شود.
برای اینکه ایده بهتری از آنچه در مورد آن صحبت می کنیم به دست آورید ، میتوانید نگاهی به ویدیوی زیر بیاندازید که صفحه نمایش XPERIA Arc را با صفحه نمایشهای Galaxy S و iPhone 4 مقایسه می کند.به کاهش سریع میزان کنتراست صفحه نمایش Arc با تغییر یافتن زاویه دید توجه نمایید.
در کل صفحه نمایش XPERIA Arc را می توان ارتقای قابل ملاحظه ای نسبت به X10 دانست که کاربران قدیمی برند قطعا قدر آن را خواهند دانست.زوایای دید ناکافی تنهابخشی است که سوال برانگیز است.
کلید های کنترلی
کنترل ها و طراحی در پایین صفحه نمایش Sony Ericsson XPERIA Arc همان کلیدهای X10 دیده می شوند. یک کلید Back ، یک کلید Home که با فشردن طولانی مدت آن به نرمافزارهای اخیری که آن ها را اجرا نموده اید ، دست می یابید و یک کلید منو در اینقسمت تعبیه شده اند.
هر سه کلیدی که سخن از آن رفت با اینکه کمی باریک هستند اما به خوبی طراحی شدهاند و بعید است در استفاده از آن ها با مشکلی روبرو شوید.
در بالای صفحه نمایش سنسور مجاورت و گوشی خروجی صدای مخاطب دیده می شوند. سونیاریکسون ادعا می کند که در این قسمت سنسور محدود کننده نور هم برای تنظیم خودکارروشنایی صفحه نمایش تعبیه شده است اما نه در نمونه فعلی که در اختیار ماست و نه درنمونه اولیه و پیش تولید گوشی اثری از آن ندیدیم.
کناره سمت چپ XPERIA Arc سوکت صوتی استاندارد ۳٫۵ میلی متری گوشی را در خود جایداده است.
کلید باریک روشن/خاموش و پورت microHDMI در کناره بالایی Sony Ericsson XPERIA Arc قرار داده شده اند. استفاده از کلید روشن/خاموش گوشی با وجود اندازه کوچک بهسبب برجسته بودن آسان است . قطعا مدتی زمان برای عادت کردن به آن نیاز خواهیدداشت.
متاسفانه کابل HDMI به همراه گوشی عرضه نمی شود و بنابراین باید خودتان به دنبالتهیه کابلی از این نوع برای مشاهده محتویات گوشی بر روی تلویزیون تان باشید.
پورت microUSB گوشی در نیمه بالایی کناره سمت راست گوشی جای داده شده است و دربالای آن یک LED نشانگر وضعیت تعبیه شده است.کلید های باریک تنظیم کننده صدا و کلیداختصاصی دوربین در نیمه پایینی همین بخش دیده می شوند. با در نظر گرفتن قابلیت هایفوق العاده عکاسی XPERIA Arc تعبیه کلیدی بزرگتر که استفاده از آن هم آسان تر میبود ، کمک بسیاری به کاربران می کرد.این کلید بسیار کوچک و بیش از حد به گوشه هدایتشده است. اما از سویی دیگر بسیاری از رقبای مستقیم Arc حتی یک کلید اختصاصی دوربینندارند(iPhone 4 و Galaxy S II-).
اما آنچه بیشتر ما را نگران می کند محل قرار گیری لنز دوربین هشت مگا پیکسلیگوشی است. با نزدیک شدن بیش از دوربین به لبه های گوشی ، امکان پوشانده شدن لنزتوسط انگشتان در هنگام ثبت عکس وجود دارد. باید بسیار مراقب باشید تا عکس های تانخراب نشوند. این مشکل در iPhone 4 هم مشاهده می شود.
اسپیکر گوشی آیتم دیگری است که در کناره پشتی آن جای گرفته است. اسپیکر در قسمتمقابل دوربین قرار گرفته اما با وجود طراحی انحناوار گوشی احتمال پوشانده شدن آنبسیار کم است.
با خارج شدن کاور باتری اسلات کارت حافظه microSD نمایان می شود که البته امکانتعویض سریع کارت حافظه را در اختیار شما قرار نمی دهد ، شیار جایگیری سیم کارت ومیکروفن ثانویه گوشی که برای خنثی سازی نویز ها در حین مکالمات به کار برده می شودهم در همین قسمت جای گرفته است.
Arc از باتری ۱۵۰۰ میلی آمپری استفاده می کند که آنچنان که اعلام شده است میتواند تا ۴۳۰ ساعت در حالت آماده به کار و تا ۷ ساعت در حالت مکالمه انرژی موردنیاز Sony Ericsson XPERIA Arc را تامین نماید.
در زندگی روزمره ، تنها حدود دوروز تحت استفاده متوسط از گوشی می توان از آن بهره گرفت .
در کل کار با XPERIA Arc تحسین برانگیز است اما طراحی متفاوت گوشی گهگاه مشکلاتیدر به کارگیری آن ایجاد می کند . کلید شاتر کوچک ، عدم امکان تعویض سریع کارت حافظهو فقدان قابلیت تنظیم خودکار روشنایی صفحه نمایش از بزرگترین مشکلاتی است که در Arc دیده می شود.
انحنای رو به داخل گوشی استفاده از آن را تا حدی دشوار می کند.گوشی بر خلاف سایرگوشی های هوشمند سونی اریکسون که از طراحی انحناور ویژه ای برخوردارند ، راحت دردست جای نمی گیرد اما ظاهر ظریف و زیبای گوشی ارزش پذیرفتن این نوع طراحی رادارد.
رابط کاربری
Sony Ericsson XPERIA Arc دو تغییر مهم را با خود به سری گوشی های هوشمند مبتنیبر آندروید شرکت به ارمغان می آورد. Arc از نسخه جدید سیستم عامل آندروید موسوم به Gingerbread بهره می گیرد و هنوز هم از رابط اختصاصی MediaScape استفاده میکند.
سونی اریکسون همچنان از Timescape برای متمایز کردن تولیداتش استفاده می کند وبا عرضه شدن Mediascape فاصله عرضه به روز رسانی های بعدی برای آندروید کاهش خواهدیافت. این امر قطعا Arc را از نظر نرم افزاری بسیار متوازن تر از X10 می سازد.
Android 2.3 Gingerbread ، API های جدیدی به همراه خود دارد و قابلیت های gaming پلت فرم را افزایش می دهد اما عناصر رابط تغییر آنچنانی نکرده اند. با وجود بهکارگیری رابط اختصاصی سونی اریکسون یافتن نقاط تمایز و تفاوت بسیار دشوار میشود.
قابلیتی که بیش از همه نظر ما را به خود جلب می کند ، Overview mode است. بااستفاده از Pinch Zooming می توان از هر یک از صفحات اصلی با جلوه های انتقالیبسیار زیبا به صفحه ای دیگر حرکت کرد.
این حالت شبیه به حالت Leap View در گوشی های HTC و یا قابلیتی است که سامسونگدر galaxy S تعبیه کرده است. گرچه ویجت ها در صفحات کوچک نمایش داده شده به صورتمرتب به نمایش در نمی آیند و بنابراین نمی توانید ببینید چه ویجتی در کدام صفحه جایداده شده است. اندازه ویجت ها تا حد امکان بزرگ در نظر گرفته شده است تا استفاده ازآن ها آسان باشد.
نکته بعدی که باید به آن توجه کرد چهار میانبری است که در صفحه اصلی تعبیه شدهاند. این میانبرها در تمامی پنج صفحه اصلی دیگر نیز مشاهده می شوند ایجاد پوشه هاساده است و به همان روشی که در آیفون انجام می گرفت ، صورت می پذیرد. با کشیدنآیکونی بر روی پوشه منویی نمایان می شود که امکان انتخاب نام را برای پوشه جدیدفراهم می آورد.
در هنگام حرکت دادن آیتم ها بر روی صفحه اصلی ، مرتب کردن و حذف آن ها از جلوههای متحرک جدیدی استفاده شده است. عکس پس زمینه جدیدی به همراه نسخه جدید سیستمعامل عرضه نمی شود اما می توانید به هر تعداد که بخواهید از Android Market دانلودکنید. سونی اریکسون ۲۴ عکس پس زمینه معمولی و ۱۱ عکس پس زمینه پویا به همراه گوشیعرضه می کند. امکان انتخاب عکس برای پس زمینه از طریق گالری نیز وجود دارد.
در کنار منوی اصلی ، میانبرهایی در گوشه های پایینی دیده می شوند. این میانبرهاامکان مرتب سازی آیکون ها را برای شما فراهم خواهند آورد. البته این کار به صورتخودکار و الفبایی نیز قابل انجام است.
نرم افزار جدید سونی اریکسون به نام LiveWare بر روی XPERIA Arc به صورت پیش فرضنصب شده است . این نرم افزار به شما اجازه می دهد تا رفتار گوشی تان را در هنگام ستشدن با یک وسیله جانبی تنظیم نمایید.می توانید با اتصال هدست و یا شارژر به صورتخودکار به اجرای نرم افزاری بپردازید . برای مثال با هر بار اتصال هدست به گوشی میتوانید پخش کننده موسیقی را اجرا کرده و یا با اتصال شارژر به حالت قاب عکسبروید.
انتخاب متون نیز یکی از تغییرات عمده حاصل شده در رابط کاربری است. Gingerbread با قرار دادن دو دستگیره بزرگ در اطراف متن انتخاب شده کار با آن را آسان می سازد. می توانید با کشیدن دستگیره ها و حرکت دادن آن ها متنی را که نیاز دارید انتخابنمایید. امکان انجام ساده تر این کار تقریبا غیرممکن است.
کارایی کلی XPERIA Arc فوق العاده و قابل ستایش است. گوشی از سیستمی مبتنی بر Qualcomm MSM8255 Snapdragon ، یک پردازنده یک گیگاهرتزی و شتاب دهنده گرافیکی Adreno بهره می برد. بهینه سازی شدن Gingerbread هم به بهبود عملکرد گوشی کمک قابلتوجهی می کند.
XPERIA Arc در آزمون های ارزیابی عملکرد توانست امتیازات بسیارخوبی را از آن خودنماید.
اما این آن چیزی نیست که ما به دنبال آن هستیم ، عملکرد گوشی در زندگی روزمرهمهم است و Arc در این قسمت عالی و روان عمل می کند.سونی اریکسون نسبت به X10 سالپیش عملکرد بسیار بهتری را از خود نشان داده است.
رابط کاربری Timescape
TimeScape تمامی ارتباطات شما را در یکجا جمع می کند.این نرم افزار نمایشمتراکمی از SMS ها، MMS ها ، ایمیل ها ، گزارش مکالمات و به روز رسانی های FaceBook ، MySpace و Twitter مهیا می سازد.این نرم افزار از نمایش لبه ای استفاده می کند وبه شما اجازه می دهد که محتویات آن را با استفاده از نوعشان ***** کنید و اطلاعاتمرتبط را در یک جا مشاهده کنید.
با استفاده از TimeScape نه تنها می توانید آخری فعالیت ها و به روز رسانی هایمخاطبین تان را ببینید بلکه می توانید وضعیت تان را به اشتراک گذارده ، به پیام هایدریافتی پاسخ بگویید و یا اگر تماس از دست رفته ای دارد با مخاطب مرتبط تماس حاصلنمایید.
بهترین بخش Timescape جدید این است که می توانید آن را به عنوان ویجتی بر رویصفحه نمایش تنظیم نمایید.تمامی به روز رسانی های شما در آن به نمایش در خواهید آمدو بنابراین دیکر نیازی نیست که تمامی صفحه اصلی تان را در اختیار آن بگذارید.
دفترچه تلفن اجتماعی
دفترچه تلفن XPERIA Arc که از لحاظ بصری سفارشی سازی شده است می تواند اطلاعاتبسیاری را در مورد مخاطبین شما در خود ذخیره نماید. لیست را می توان با توجه به نامکوچک و یا نام خانوادگی مرتب نمود.
می توانید از چندین حساب کاربری که شامل حساب کاربری Exchange هم می شود برایهمگام سازی مخاطبین تان استفاده نمایید . می توان دفترچه تلفن را برای نمایشمخاطبینی از یک حساب کاربری خاص و یا تنها مخاطبینی که شماره تلفن دارند ، تنظیمنمایید.
اگر کسی را به دفترچه تلفن اضافه کنید که در دو حساب کاربری متفاوت تان وجودداشته باشد ، می تواند اطلاعات وی را به یکدیگر پیوند دهید. با نصب شدن فیس بوک ، Twitter و دیگر نرم افزارهای سرویس های شبکه های اجتماعی داشتن این اطلاعات در کناریکدیگر ، بیشتر به کار شما خواهد آمد.
قابلیت Quick Contacts هم در دسترس است ، با ضربه ای بر روی عکس مخاطبمیانبرهایی برای برقراری تماس ، ارسال پیام و یا ارسال ایمیل در اختیار شما قرارخواهد گرفت.
به هر مخاطب می توان فیلدهای اطلاعاتی متنوعی نسبت داد و هر کدام از آن ها را هرچندبار که لازم دارید ، تکرار نمایید . کلیدهای مثبت و منفی هم چنان در کنار فیلدهاتعبیه شده اند و اجازه حذف و اضافه آن ها را به شما می دهند. فیلدها همه چیز از نامها گرفته (به همراه فیلدی مجزا برای تعبیه فونوتیک نام) تا آدرسها، نام های مستعارو یادداشت ها را پوشش می دهند.
گزینه ای هم در این قسمت دیده می شود که امکان انتقال مستقیم تماس ها به صندوقصوتی را فراهم می آورد. امکان تخصیص آهنگ های اختصاصی به مخاطبین نیز وجوددارد.
می توانید از چندین حساب کاربری که شامل حساب کاربری Exchange هم می شود برایهمگام سازی مخاطبین تان استفاده نمایید . می توان دفترچه تلفن را برای نمایشمخاطبینی از یک حساب کاربری خاص و یا تنها مخاطبینی که شماره تلفن دارند ، تنظیمنمایید.
اگر کسی را به دفترچه تلفن اضافه کنید که در دو حساب کاربری متفاوت تان وجودداشته باشد ، می تواند اطلاعات وی را به یکدیگر پیوند دهید. با نصب شدن فیس بوک ، Twitter و دیگر نرم افزارهای سرویس های شبکه های اجتماعی داشتن این اطلاعات در کناریکدیگر ، بیشتر به کار شما خواهد آمد.
قابلیت Quick Contacts هم در دسترس است ، با ضربه ای بر روی عکس مخاطبمیانبرهایی برای برقراری تماس ، ارسال پیام و یا ارسال ایمیل در اختیار شما قرارخواهد گرفت.
متاسفانه XPERIA Arc از شماره گیری هوشمند پشتیبانی نمی کند. گرچه هنوز هم گوشیاز شماره گیری صوتی پشتیبانی می کند. سریع ترین راه دستیابی به این قابلیت استفادهاز ویجت اختصاصی آن در صفحه اصلی است.
به لطف سنسور مجاورت ، هنگامی که گوشی رابه گوش تان نزدیک می کنید ، XPERIA Arc به صورت خودکار صفحه نمایش خود را خاموش میکند. بدین ترتیب احتمال فشرده شدن تصادفی کلید ها به صفر می رسد.
گزارش تماس ها، لیستی تماس های گرفته شده ، دریافتی و از دست رفته شما را به نمایش می گذارد.
ما آزمون قدیمی بلندی صدای مان را هم بر روی Arc انجام دادیم . گوشی موفق به کسبامتیار خوب شد که به معنای آن است که امکان دارد گاهی برخی از تماس های تان را بهدلیل مناسب نبودن بلندی صدای گوشی از دست بدهید. اطلاعات بیشتر در مورد این آزمونرا می توانید در این قسمت مشاهده کنید.
پیام رسانی عالی
بخش پیام رسانی آندروید به دلیل سادگی طراحی و سهولت استفاده مشهور است. تمامیپیام های کوتاه و چندرسانه ای در اشکال حباب وار به نمایش درمی آیند ، هر کدام ازاین اشکال تمامی پیام هایی را که میان شما و یکی از مخاطبین رد و بدل شده اند ، رادر خود جای داده است.امکان مدیریت این پیام ها به صورت منفرد و جدا از هم نیز وجوددارد.
در صورتی که بخواهید به پیامی با ایمیل و یا برقراری تماس صوتی پاسخ دهید، میتوانید از قابلیت Quick Contacts در اینجا هم بهره بگیرید. امکان فعالسازی گزارشتحویل پیام و همین طور خواندن پیام (که نشان می دهد گیرنده پیام را باز کرده است) نیز وجود دارد .
ارسال یک پیام به دلیل آن که کادر متنی در نظر گرفته شده برای آن تا حدی کوچکاست و تنها تا سه خط گسترده می شود ، کمی مایوس کننده است. بدین ترتیب امکان کار بامتون طولانی کمی دشوار می شود.
امکان افزودن محتوای چندرسانه ای (عکس ، ویدیو، صدا و …) نیز وجود دارد و پیامرا به یک MMS تبدیل خواهد کرد. اگر به چند اسلاید یا ضمیمه نیاز دارید ، می توانیداز ویرایشگر اختصاصی MMS استفاده کنید.
در بخش ایمیل ، نرم افزار Gmail امکان پشتیبانی از عملکردهای گروهی را نیز داردکه به شما اجازه می دهد به بایگانی ، نشانگذاری و حذف گروهی ایمیل های تان اقدامنمایید. در کنار پوشه های محلی چون Inbox ، Draft و Sent به پوشه هایی که به صورتآنلاین اقدام به ساخت آن ها کرده اید ، نیز دسترسی خواهید داشت.
نرم افزار استاندارد ایمیل هم در این گوشی تعبیه شده است و قادر به اداره پروتکلهای POP و IMAP است. در کنار پوشه های محلی چون Inbox ، Draft و Sent به پوشه هاییکه به صورت آنلاین اقدام به ساخت آن ها کرده اید ، نیز دسترسی خواهید داشت.
سونی اریکسون بخشی را برای مشاهده پیش نمایش ایمیل ها نیز به نرم افزاراستاندارد ایمیل گوشی افزوده است. امکان بستن و یا گستردن کادر مربوط به این قسمتوجود دارد .کادر را در هر قسمتی که رها کنید باقی مانده و بدین ترتیب شما را ازکلیک های اضافی بی نیاز میکند.می توانید برای آشنایی بیشتر با طرز کار آن نگاهی بهویدیوی زیر بیاندازید.
Google talk بخش پیام رسانی فوری را در XPERIA Arc اداره می کند. شبکه Gtalk باانواع نرم افزارهای محبوب نظیزPidgin ، Kopete ، iChat و Ovi Contacts هم سازگاراست.
گزینه های درج متن Arc تنها با صفحه کلید Gingerbread به صورت پیش فرض عرضه میشود. حتی در حالت عمودی نیز کار با این صفحه کلید بسیار آسان است ، کلیدها بهاندازه کافی بزرگ هستند و فاصله میان آن ها نیز مناسب است.
گرچه چرخاندن گوشی و گرفتن آن به صورت افقی در دست ، داستان دیگری دارد. صفحهکلید بزرگ گوشی بیش از نیمی از صفحه را اشغال کرده و کلیدهای بسیار بزرگی را که کاربا آن ها هم راحت است در اختیار کاربران قرار می دهد. از نظر صفحه کلید مجازی ،Arc احتمالا به همان خوبی است که شما نیاز دارید .برای تایپ بهتر می توانید از یک پیامرسان مجهز به صفحه کلید سخت افزاری بهره بگیرید.
با ضربه ای بر روی ناحیه ای که برای درج متن در نظر گرفته شده است ، دستگیره ایکه به نشانگر درج متن الصاق شده است به نمایش در می اید. با این روش حرکت دادننشانگر و استفاده از آن برای تصحیح و اصلاح متون بسیار آسان می شود. با نگهداشتنانگشت تان بر روی این ناحیه گزینه های انتخاب متن (انتخاب تمامی متن و انتخاب یککلمه) به همراه دو دستگیره برای تنظیم نقطه آغاز و پایان انتخاب نمایان می شوند. بار دیگر ضربه زدن و نگاه داشتن انگشت تان بر روی صفحه گزینه های Copy و Cut بهنمایش در می آید.
گالری
XPERIA Arc از گالری قدیمی آندروید استفاده می کند که در نسخه جدید آندروید نیزتغییر چندانی نکرده است. . گالری از ساختار لیست مانند منوی اصلی به همراه پیشنمایش ها استفاده می کند. نرم افزار Album به طور خودکار و بدون در نظر گرفتن محلذخیره شدن تصاویر و ویدیو ها ، آنها را می یابد. گالری از جلوه های سه بعدی و متحرکزیبایی استفاده می کند.
عکس ها و ویدیوهایی که در پوشه های جداگانه ذخیره شده اند در پوشه های مجزایی درگالری قرار می گیرند و به طور خودکار نام آنها همنام با همان پوشه خودشان انتخاب میگردد . اگر آلبوم های آنلاینی هم داشته باشید ، Picasa آن ها را هم به صورت پوشههایی به نمایش در خواهد آورد.
امکان سازمان دهی عکس ها به توجه به تاریخ به کمک کلیدی که در گوشه بالای سمتراست جای گرفته است و اجازه سوییچ میان نمای مشبک و timeline را به شما می دهد ،نیز وجود دارد.
در نمای مشبک ، لغزنده خاصی برای تاریخ در نظر گرفته شده است که می تواند براییافتن عکس های ثبت شده در تاریخی خاص ، مفید باشد.
گالری از پیمایش عکس ها و Panning توسط انگشت پشتیبانی می کند و بنابراین بدونبازگشت به نمای پیش فرض به عکس بعد یا قبل حرکت کنید. برای این کار کافی است تا درحالت تمام صفحه ، انگشت تان را به سمت راست یا چپ بر روی عکس بکشید و عکس بعدی یاقبلی در برابر شما نمایان گردد.
به لطف پشتیبانی XPERIA Arc از Pinch Zooming ، می توانید از این قابلیت نیزبرای بزرگنمایی بر روی عکس ها استفاده کنید . انجام این کار با استفاده از ضرباتدوگانه و یک کلیدهای +/- نیز وجود دارد. متاسفانه بزرگنمایی در حدی نیست که جزئیاترا به خوبی به نمایش در آورد.
گالری آندروید تنها نسخه ای کوچک از عکس های شما را به نمایش می گذارد ، اما اگریکی از آن ها را برای دیگری ارسال نمایید ، عکس با رزولوشن اصلی و کامل به دست ویخواهد رسید. امیدوار بودیم Google فکری هم به حال رفع این مشکل کند اما به نظر میرسد که این مطلب جزو اولویت های آن ها نبوده است.
در گالری به صورت مستقیم می توانید به چرخاندن یا برش زدن تصاویر بپردازید. امکان به اشتراک گذاری سریع تصاویر با Picasa ، نرم افزارهای Email ، بلوتوث وایمیل نیز وجود دارد.
پخش کننده ویدیویی همانند بسیاری دیگر از گوشی های مبتنیبر آندروید ، نرم افزاری به عنوان پخش کننده ویدیویی اختصاصی در Arc در نظر گرفتهنشده است. شاید وجود یک رابط زیبا برای انتخاب ویدیو چندان مهم نباشد و آنچه اهمیتدارد عملکرد گوشی در پخش ویدیوها باشد. اما این بار هم با نکته مایوس کننده دیگریروبرو می شویم: Arc تنها قادر به پخش فرمت های ۳GP و MP4 است.
گرچه XPERIA Arc به خوبی از پس پخش ویدیوهای MP4 با رزولوشن ۷۲۰p بر می آید. صفحه نمایش.۲ ۴ اینچی خوب گوشی با پشتیبانی از رزولوشن FWVGA تماشای ویدیوها را لذتبخش تر می کند. اگر پیش از انتقال ویدیوهای تان به گوشی آن ها را تبدیل کنید ، Arc پخش کننده ویدیویی خوبی برای شما خواهد بود.
البته می توانید از پخش کننده های ویدیویی موجود در Android Market هم بهرهبگیرید.
پخش کننده موسیقی
پخش کننده موسیقی XPERIA Arc بسیار شبیه به بخش موسیقی نرم افزار Mediascape است. رابط این نرم افزار چهار لبه را در خود جای داده است که گزینه هایی برای مرتبسازی آهنگ ها محسوب می شوند : این چهار لبه عبارتند از : All Artist ، All tracks ،لیست های پخش و آلبوم ها.
اگر در این نرم افزار کلید منو را بفشارید گزینه های Send و Delete برای شما بهنمایش در خواهند آمد. یک نوار جستجوی اختصاصی نیز در بالای رابط نرم افزار دیده میشود.
در صفحه Now playing چیزی جز کنترل های استاندارد پخش کننده موسیقی ، میانبری بهمجموعه آهنگ ها و یک کلید Infinite که امکان جستجوی سریع آهنگ را در یوتیوب فراهممی کند ، به چشم نمی خورند.
تنها Visualization در نظر گرفته شده همان Album Art است.
طرفداران موسیقی قطعا از عرضه اکولایزر ها که این بار مجموعه ی جالبی را در خودجای داده اند ، خوشحال خواهند شد.
رادیو اف ام
XPERIA Arc به یک رادیو اف ام نیز مجهز است که از رابط بسیار ساده و مرتبیاستفاده می کند. این نرم افزار به صورت خودکار به جستجوی ایستگاه ها پرداخته و آنها را برای حرکت آسان تر در مرتبه بعدی نشانگذاری می کند. می توانید چند ایستگاه راهم به لیست علاقمندی های تان اضافه کنید تا دسترسی اسان تری به آن ها داشتهباشید.
قابلیت TrackID امکان شناسایی آهنگ ها را به شما می دهد و با نرم افزار رادیو همکار می کند.
کیفیت صدای خوب
به روز رسانی چهارم آوریل: آنچنان که پیداست حالت پیش فرض اکولایزر Arc به جایافزایش وضوح صدا ، فرکانس های زیر و بم را تقویت می کند. ما بار دیگر گوشی را بااستفاده از حالت Flat در اکولایزر آزمودیم و یافته های زیر نتیجه این آزمون راانعکاس می دهند.
عملکرد XPERIA Arc در آزمون کیفیت صدای ما رضایت بخش است. پاسخدهی به فرکانس هاحتی با اتصال هدست ها به گوشی نیز بسیار عالیست و انحرافات تنها به حد دسی بل محدودمی شوند.
میزان سیگنال های ناخواسته نیز در هنگام اتصال هدست ها در حد بسیار پایینی حفظمی شود اما اتحراف بین فرکانسی تا حدی افزایش می یابد و می توان آن را در سطح متوسطدانست.
سایر مشخصه ها همچنان عالی هستند و سطوح نویز و دامنه پویا را می توان جزوبهترین هایی دانست که تا به حال دیده ایم. با اتصال یک تقویت کننده صوتی خارجی بهگوشی انحراف و میزان سیگنال های ناخواسته هم کاهش می یابد. علاوه بر این صدای XPERIA Arc به اندازه کافی بلند است تا گوشی در این قسمت هم بازنده نباشد. با اینوجود نمی توان انتظار نقص های زیادی در گوشی های گران قیمتی چون Arc را داشت.
دوربین هشت مگاپیکسلی عالی
همانطور که پیش از این هم اشاره شد ، کلید شاتر و مکان قرارگیری لنز دوربین میتوانستند از آنچه هستند بهتر باشند اما با این حال بخش عکاسی گوشی هنوز هم جزو نقاطقوت آن به شمار می آید و می توان آن را از مشخصه های کلیدی گوشی برای فروش بالادانست.
XPERIA Arc به یک دوربین هشت مگاپیکسلی که یک فلاش LED منفرد را یدک می کشد ،مجهز است. Arc از سنسور Exmor R استفاده می کند که از نظر تئوری آن را برای ثبت عکسدر فضاهای کم نور توانمندتر می سازد. در عمل هم گوشی به خوبی از مزایای این فناوریجدید بهره می گیرد.
رابط کاربری دوربین Arc کاملا ساده و سر راست است. نواری با پنج میانبر بهقابلیت های رایج در سمت راست ، نواری با آخرین عکس ثبت شده در سمت چپ و یک سوییچبرای انتقال میان حالت عکاسی و فیلمبرداری در پایین این رابط دیده می شوند.
پنج میانبری که در سمت راست گوشی جای داده شده اند ، اجازه ثبت عکس ، تغییررزولوشن ، انتخاب صحنه ، روشن کردن فلاش و فعال یا غیرفعال کردن ثبت عکس با لمسصفحه نمایش را برای کاربران مهیا می سازند.
با فشردن کلید منو گزینه های دیگریچون حالت فوکوس ، تراز سفیدی ، برچسب گذاری جغرافیایی و لرزش گیر را به نمایش در میآید. همانطور که از گوشی هوشمندی در این رده انتظار می رود ، Arc هم از قابلیت هایتشخیص چهره و تشخیص لبخند بهره می برد.
کیفیت عکس ها عالیست. میزان جزئیات عکس های ثبت شده توسط دوربین XPERIA Arc بسیار خوب است (گرچه در مقایسه با عکس های x10 از میزان جزئیات تا حدی کاسته شدهاست) و رندر رنگ ها هم به خوبی صورت می پذیرد. اشباع رنگی کمی بیش از حد است کهچندان هم بد نیست و قطعا بسیاری از کاربران آن را دوست خواهند داشت.
ضبط ویدئویی
ضبط ویدیویی HDضبط ویدیویی HD یکی از قابلیت های پر طرفدار گوشی های تلفن همراهمحسوب می شود و به همین دلیل هم Arc نمی خواهد در این بخش بازنده باشد. گوشی قادربه ضبط ویدیویی HD با نرخ ۳۰ فریم بر ثانیه است. چند فریم تکراری هم در هر ثانیهدیده می شود اما تعداد آن ها آنقدر زیاد نیست که از ویدیوها را خراب کند.
Arc از جمله گوشی هاییست که بخش ضبط ویدیویی آن قادر به پشتیبانی از فوکوسخودکار مداوم است. رویکرد به کار گرفته شده در آن همانند X10 و Neo است :بجای فوکوسسریع و دائم ،ممکن است گوشی پس از قاب بندی مجدد به چند ثانیه زمان برای فوکوس مجدداحتیاج داشته باشد که البته از نظر ما راه حل بهتری است.
ویدیوها به روانی پخش می شوند و از رنگ های عالی و جزئیات بسیار خوبیبرخوردارند. وضوح بیش از حد ویدیوها بزرگترین مشکلی است که در بخش ضبط ویدیویی دیدهمی شود. امیدواریم سونی اریکسون با عرضه یک بسته به روز رسانی مناسب این مشکل را هماز میان بردارد.
امکانات ارتباطی
Sony Ericsson XPERIA Arc از امکانات ارتباطی پر قدرتی بهره می برد . پشتیبانیچهاربانده از GSM/GPRS/EDGE ، و سه بانده از ۳G با پشتیبانی ا زHSDPA با سرعت ۷٫۲مگابایت بر ثانیه و HSUPA با سرعت ۵٫۷۶ مگابایت بر ثانیه برخوردار است.
امکانات ارتباطی محلی هم به خوبی پوشش داده شده اند، Arc ازWi-Fi b/g 802.11 با DLNA ، بلوتوث v2.1 با A2DP و انتقال فایل بوسیله بلوتوث پشتیبانی می کند .
حافظه داخلی گوشی تنها ۳۲۰ مگابایت است اما می توانید با استفاده از اسلات کارتحافظه microSD آن را تا ۳۲ گیگابایت افزایش دهید. گوشی به همراه یک کارت حافظه هشتگیگابایتی عرضه می شود.
بر خلاف Nexus S این گوشی از NFC پشتیبانی نمی کند.
سوکت صوتی استاندارد ۳٫۵ میلی متری و پورت mini HDMI امکانات ارتباطی گوشی راکامل می کنند. متاسفانه به دلیل عدم ارائه کابل به همراه گوشی خودتان باید به فکرتهیه آن باشید .
مرورگر وب عالی
با افزوده شدن قابلیت پشتیبانی از Adobe Flash 10.1 و سریع ترین نسخه سیستم عاملیعنی gingerbread ، مرورگر وب Arc عملکرد فوق العاده ای دارد.
رابط کاربری اصلا در نگاه اول به چشم نمی آید. با بار شدن صفحه ، تمامی آنچه بهنمایش در می آید ، نوار آدرس و کلید Bookmark در بالای صفحه است.با بزرگنمایی برروی صفحه حتی این خط هم ناپدید می شود (برای مشاهده مجدد آن باید کلید منو رابفشارید و یا به سمت بالای صفحه پیمایش کنید).
بدین طریق می توانید از تمامی ۴٫۲ اینچ صفحه نمایش برای مرور وب بهره ببرید. مرورگر وب Arc از روش های بزرگنمایی با دو ضربه ، Pinch Zooming و کلید های مجازیاختصاصی پشتیبانی می کند.
مرورگر وب از چینش مجدد متون حمایت می کندد اما این قابلیت تنها در حالتی کار میکند که از بزرگنمایی با ضربات دوگانه استفاده کنید. لحظه ای بعد از بزرگنمایی عرضستون های متن به اندازه صفحه نمایش تنظیم می گردد. بدون استفاده از این قابلیت بایدبرای خواندن متون از میزان بزرگنمایی بکاهید و یا اینکه به سرعت به طرفین پیمایشکنید.
رابط ساده نرم افزار هنوز هم توانمند است ، با فشردن کلید منو شش کلید دیگر بهنمایش در می آید. امکان باز کردن لبه ای جدید ، سوییچ میان لبه ها ، بارگذاری مجددصفحه ، حرکت رو به جلو در صفحات وب و باز کردن Bookmark ها در این قسمت وجود دارد. کلید آخر گزینه های دیگری چون کپی ، جستجو در صفحه و … را در اختیار شما میگذارد.
لیست bookmarks پیش نمایشی از صفحات اضافه شده به این فهرست را نمایش می دهد،علاوه بر تاریخچه مرور صفحات وب ، فهرستی هم با عنوان Most visited در اختیار شماقرار می گیرد.
یکی از به روز رسانی های عمده ای که مرورگر وب Arc (یا هر گوشی مبتین بر gingerbread دیگری) به همراه خود دارد ، پشتیبانی کامل از Adobe Flash 10.2 است.ویدیوهای یوتیوب به روانی پخش می شوند (۳۶۰p-480p) ، بازی های فلش سایت هایمختلف چون kongregate هم به خوبی بر روی این مرورگر اجرا می شوند.
مرورگر وب Arc از فایل های فلش پشتیبانی می کند اما نرم افزار Adobe Flash Player 10.2 به صورت پیش فرض بر روی گوشی نصب نیست و باید در صورت نیاز آن را بهرایگان از Android Market دانلود نمایید.
گرچه ویدیوهای با کیفیت بالای سایتیوتیوب و دیگر سایت های به اشتراک گذاری ویدیویی در هنگام پخش با کندی هایی روبروهستند اما عملکرد کلی گوشی در بخش پخش فایل های فلش قابل ستایش است. نرم افزاریوتیوب هم به صورت پیش فرض بر روی گوشی نصب است و در صورت تمایل می توانید از آن هماستفاده کنید.
سازمان دهنده
Sony Ericsson XPERIA Arc با مجموعه ای غنی از ابزارهای سازمان دهنده عرضه میشودکه شامل مرورگر اسناد آفیس نیز می شود.
نرم افزاری که به همراه گوشی و بدینمنظور عرضه می شود نرم افزار OfficeSuite است که قادر به نمایش فایل های Word ، Excel ، PowerPoint و PDF (و همین طور فایل های آفیس ۲۰۰۷) است . برای دستیابی بهقابلیت ویرایش این فایل ها باید مبلغی را پرداخت نمایید.
خواندن فایل ها با وجود صفحه نمایش بزرگ ، و رزولوشن بالای آن بسیار آسان است . پیمایش در این فایل ها هم به روانی و با سرعت انجام می پذیرد.
مرورگر اسناد آفیس به خوبی با نرم افزار Gmail یکپارچه شده و بدین ترتیب بهآسانی می توانید ضمیمه های ایمیل ها را مشاهده نمایید. گرچه امکان دانلود ضمیمه هابه حافظه داخلی گوشی وجود ندارد. امکان الصاق همه نوع فایل ها به ایمیل ها وجوددارد.
تقویم چهار حالت نمایش صورت جلسه ،روزانه ،هفتگی و ماهانه دارد. افزودنرویدادهای جدید اسان است و به سرعت انجام می شود. می توانید به هر رویداد هشداری رابعنوان یاداور تخصیص دهید.
حالت نمایش صورت جلسه در Sony Ericsson XPERIA Arc به شما اجازه می دهد که بهمرور رویدادهای روزهای اخیر و یا آینده بپردازید.با استفاده از این حالت می توانیدقرار ملاقات های چند روز آینده را چک کنید.
ماشین حسابی هم به همراه گوشی عرضهمی شود که به خوبی با رابط لمسی گوشی سازگار شده است و کار با آن هم آسان است.
نرم افزاری Alarm هم امکان تنظیم هشدارهای متعدد را با دفعات تکرار و الگوهایمتفاوت به شما می دهد . اما بر خلاف X10 کرنومتر ، تایمر و ساعت جهانی در اختیارشما قرار ندارد. همین طور نرم افزاری برای ضبط صدا هم در گوشی تعبیه نشده است.
اما تمامی نرم افزارهایی که نبود آن ها در XPERIA Arc احساس می شود ، را بهاسانی می توان از Android Market تنها در چند دقیقه دانلود نمود. بنابراین نمی تواننبود آن ها را مشکل چندان بزرگی تلقی نمود.
مسیریابی GPS
XPERIA Arc به همراه یک گیرنده GPS عرضه می شود که با غیر فعال بودن AGPS درزمانی حدود دو دقیقه بر روی ماهواره ها قفل می شود.
Google maps نرم افزاری است که به این منظور در نظر گرفته شده است و بهترین قسمتآن برای مکان هایی که امکان مقصدیابی صوتی وجود ندارد ، Street View است . اگر نمایخیابانی در منطقه ای که علاقمند هستید وجود داشته باشد ، می توانید از نمای ۳۶۰درجه منطقه لذت ببرید. بزرگنمایی از طریق ضربات دو گانه و Pinch Zooming امکانپذیراست. با فعال بودن قطب نمای دیجیتال ، این نما به مانند یک تور مجازی خواهدبود.
راهنمای صوتی مسیریابی توسط Google Maps navigation تنها در کشورهای خاص دردسترس است ، و اگر در این کشورها زندگی نمی کنید ، بهترین قابلیتی که می توانید ازآن بهره بگیرید ، امکان مسیریابی با توجه به محل فعلی تان است.
نمونه ای از گوشی که در اختیار ما قرار داشت با نسخه ۵٫۰ این نرم افزار عرضه میشود که قابلیت های خاصی در اختیار کاربران می گذارد. یکی از این قابلیت ها امکانمسیریابی آفلاین است ، Maps بدون نیاز به اتصال اینترنتی ، مسیر را در جایی که پیشاز این از آن عبور کرده اید ، محاسبه خواهد نمود. گرچه امکان تغییر مقصد بدون اتصالبه اینترنت وجود ندارد . این نسخه از سازه های سه بعدی ، چرخش تصویر با استفاده ازدو انگشت و … را هم در اختیار شما قرار می دهد.
Google Earth گزینه ای دیگری برای تماشای دنیا از دیدی متفاوت است. اما به جاینقشه ها می توانید به نمای landscape هم اتکا نمایید. این نما هم همان اصول را برایمسیر یابی دنبال می کند ، با حرکت دادن انگشتان تان به دو طرف چپ و راست می توانیدافق را تغییر دهید و با حرکت انگشت تان به جلو در ناحیه انتخاب شده به حرکت درخواهید آمد.می توانید کوه ها و سواحل را با همان گرافیک سه بعدی که نرم افزار راواقعا جذاب می سازد ، تماشا کنید.
Android Market
XPERIA Arc از آخرین و جدیدترین نسخه آندروید استفاده می کند و با بهره گیری ازرزولوشن WVGA امکان دستیابی به تمامی Android Market را برای شما فراهم می کند.
ساختار Android Market بسیار ساده است ، نرم افزارهای برجسته در بالا قرار دارندو در زیر آن ها سه بخش Application ، Games و Downloads است.میانبری هم برای آغازجستجو در این قسمت دیده می شود.
بازی ها و نرم افزارها در دو قسمت مجزا جای گرفته اند و هر بخش زیر دسته های خاصخود را دارد.می توانید این نرم افزارها را بنا بر نیازتان ***** کنید. البته میتوانید بدون ***** کردن هم آن ها را مشاهده کنید اما به نظرم برای این کار بایدچندین روز زمان صرف کنید.
جستجو بسیار سریع انجام می گیرد ، تنها کافی است روی کلید Search کلیک کرده ونام چیزی را که در جستجوی آن هستید ، وارد کنید.با توجه به نمایش اطلاعات و توضیحاتسازنده نرم افزار ، درجه بندی انجام گرفته ، نظرات کاربران و عکس های نرم افزارانتخاب از میان نتایج جستجو به آسانی انجام می پذیرد.
همه نوع نرم افزاری را می توانید در این بخش بیابید. از نرم افزارهای مدیریتفایل ها گرفته ، تا نرم افزارهای مقصدیابی و مرورگر های اسناد آفیس در این فروشگاهبه چشم می خورند.
سخن پایانی
سال گذشته به نظر می رسید که نبود ایده و الهام به مشکل بزرگی برای سونی اریکسونبدل شده است. با به تاخیر افتادن ارائه به روز رسانی ها و ظاهر کسل کننده و تکراریبه نظر می رسید که سری XPRIA هم ره به جایی نخواهد برد.
اما اتفاقاتی روی داد و آن ها اکنون به فکر جبران فرصت های از دست رفته اند: نسلی جدید از گوشی های هوشمند مبتنی بر آندروید ، صفحه نمایش های جدید ، سنسور هایدوربین نوین و playStation Phone نشان از حرکت آن ها به سمت این هدف دارد. آن هاحتی به فکر بازگذاشتن Boot Loader گوشی های خانواده سریXPERIA شده اند ، مدت ها بودسونی اریکسون از در اختیار قرار دادن این قابلیت برای برنامه نویسان امتناع میکرد.
XPERIA Arc قسمت عمده ای از برنامه آن هاست. Arc نخستین گوشی شرکت است که بهنسخه جدید آندروید یعنی Gingerbread مجهز شده است ، از صفحه نمایش Reality و سنسوردوربین Exomr R بهره می برد. آن ها بهترین قابلیت هایی را که می توانسته اند در اینگوشی تعبیه کرده اند اما بخش نرم افزاری نمی تواند گویای تمامی داستان باشد.طراحیزیبا و شیک گوشی نشان می دهد که سونی اریکسون می داند چه شخصیتی به بهترین گوشی خودببخشد.
باریک ترین گوشی هوشمند شرکت را به آسانی می توان زیباترین گوشی آن ها نیزدانست. گوشی ظاهر بسیار زیبایی دارد و به همین دلیل می خواهیم برخی از عوامل تحمیلشده به تیم طراحی گوشی چون مکان قرارگیری لنز دوربین و نوع کلید شاتر ، عدم امکانتعویض سریع کارت حافظه و یا نبود سنسور محدود کننده نور برای تنظیم خودکار روشناییصفحه نمایش را نادیده بگیریم.
Arc قابلیت های خوبی چون صفحه نمایش بزرگ و با کیفیت ، ضبط ویدیویی HD و آخریننسخه آندروید را در اختیار شما می گذارد. شخصیت و زیبایی گوشی هم چیزی نیست کهبتوان از آن به آسانی گذشت.
احتمالا تنها جایی که می توان از گوشی ایراد گرفت ، مناسب نبودن آن برای پیشگامبودن در آینده ای نزدیک است. این گوشی تنها کمی پیش از عرضه گوشی های مبتنی برپردازنده های دو هسته ای به بازار خواهد آمد که این امر کار Arc را بسیار دشوار میکند.
در چند ماه آتی این گوشی باید با گوشی هایی چون I9000 Galaxy S که در آن زمانمجهز به Gingerbread خواهد بود ،رقابت کند. LG Optimus 2X و Samsung I9100 Galaxy S II فاصله زیادی با این گوشی خواهند داشت.
LG Optimus 2X با وجود پردازنده دو هسته ای و تراشه tegra 2 عملکرد فوق العادهسریعی دارد اما احتمالا کاربران از طراحی ظاهری و وضعیت صفحه نمایش راضی نخواهندبود.
به نظر می رسد هم از لحاظ طراحی ظاهری و هم کارآیی ، Samsung Galaxy S II ارزشمنتظر ماندن را داشته باشد. علاوه بر پردازنده دو هسته ای ، تراشه گرافیکی قوی ،فضای ذخیره سازی بالا ئ صفحه نمایش جدید Super AMOLED Plus ، یک دوربین هشتمگاپیکسلی با قابلیت ضبط ویدیویی ۱۰۸۰p نیز در اختیار شما قرار داده می شود.
اگر دو رقیب ذکر شده بالا فاصله زیادی با Arc داشته باشند ، احتمالا رقبای زیرکمابیش با آن برابری می کنند. هر کدام از آن ها چیزی در چنته دارند و برای همینباید دقت زیادی در انتخاب به خرج دهید.
با در نظر گرفتن همه موارد ، چه نقطه قوت این رقیب دوربین آن (nokia N8)، چهصفحه نمایش Super AMOLED آن (Galaxy S)، چه نجیب زادگی آن (Google Nexus S) و یا Windows Phone 7u (HTC HD7) باشد ، Arc باید انتخاب شما باشد. گزینه ای که در صورتیکه آن را نادیده بگیرید ، افسوس خواهید خورد.
گرچه باید دید آیا در انتها Arc ارزش آن را دارد و محصول سونی اریکسون می تواندخود را از دیگران متمایز کند؟ جواب مثبت است . XPERIA Arc بیش از هر محصول دیگریسونی اریکسون را به میان تولید کنندگان گوشی های پیشرفته هوشمند باز می گرداند.
Sony Ericsson XPERIA Neo حدود هشتاد یورو کمتر قیمت دارد و تقریبا از همانقابلیت ها و طراحی ظاهری زیبا بهره می برد. هر دو گوشی ، تجربه کاربری خوب و قابلیتهای عکاسی خوبی در اختیار کاربران می گذارد اما این طراحی ظاهری Arc است که نتیجهرا تعیین خواهد کرد. گوشی زیبا و قدرتمند است و حداقل برای چند ماه اینده در بازارموفق خواهد بود. از آن لذت ببرید و اجازه ندهید دوو هسته ای ها شما را از لذت بردنمحروم کنند .این سونی اریکسون است که باید نگران این موضوع باشد.
گوشي سوني اريكسون XPERIA Arc گوشي جديد سوني اريكسون است كه از زبان فارسي نيز پشتيباني ميكند.قيمت اين گوشي در بازارهاي جهاني در حدود 617.28 دلار است كه هنوز وارد ايران نشده
مشخصات عمومي
وضعيت :
بزودی
تاريخ ارائه :
سه ماهه اول سال 2011
باند :
GSM 850 / 900 / 1800 / 1900 /HSDPA 900 / 1900 / 2100
ابعاد :
8.7×63×125 ميليمتر
وزن :
117 گرم
رنگ بندي :
آبی تیره - نقره ای
فرم :
ساده
مشخصات صفحه نمايش
نوع صفحه نمايش :
LED-backlitLCD
تعداد رنگ قابل نمايش :
16 میلیون رنگ
رزولوشن :
854×480 پيکسل
سايز :
4.2 اينچ
صفحه لمسي :
دارد
قابليت autorotate :
دارد
مشخصات صداي گوشي
نوع زنگ :
پلی فونیک
قابليت پخش موزيک :
دارد
قرار دادن mp3 بجاي زنگ :
دارد
فرمت هاي قابل پخش صوتي :
MP3/eAAC+/WMA/WAV
فرمت هاي قابل پخش تصويري :
MP4/H.263/H.264/WMV
مشخصات حافظه
دفتر تلفن :
نامحدود ، با قابلیت نمایش تصویر تماس گیرنده
حافظه داخلي :
512 مگابايت
درگاه کارت حافظه :
MicroSD (TransFlash)
قابليت ارتقاء :
32 گيگابايت
مشخصات پردازنده
پردازنده :
Qualcomm SnapdragonQSD8255
سرعت پردازنده :
1000 مگاهرتز
ديتا و اينترنت
پورت :
MicroUSB
اينفرارد :
ندارد
بلوتوث :
A2DPنسخه 2.1 با
GPRS :
دارد
EDGE :
دارد
HSCSD :
ندارد
3G :
HSDPA 7.2 Mbps; HSUPA, 5.76 Mbps
شبکه بي سيم :
Wi-Fi 802.11b/g/n
WAP :
ندارد
xHTML :
ندارد
HTML :
دارد
ارسال پيام :
SMS (threaded view), MMS, Email, Push email, IM
مشخصات دوربين
دوربين :
8 مگاپیکسل
رزولشن عکس :
2448×3264 پيکسل
فوکوس اتوماتيک :
دارد
بزرگنمايي اپتيکال :
ندارد
بزرگنمايي ديجيتال :
4 برابر
حالت ماکرو :
تشخيص چهره :
دارد
تشخيص لبخند :
دارد
فلاش :
LED
فيلم برداري :
دارد
کيفيت فيلم برداري :
720p
دوربين دوم :
ندارد
کاهش قرمزي چشم :
Geo-Tagging :
دارد
پانوراما :
لرزشگير دست :
دارد
موارد ديگر :
امکانات
سيستم عامل :
Android OS, v2.3Gingerbread
GPS :
AGPS
راديو :
FM با RDS
ضبط صدا :
دارد
شماره گير صوتي :
دارد
فرمان صوتي :
دارد
منشي تلفن :
ندارد
خروجي هدفون :
پورت 3.5 میلیمتری
آي فون :
دارد
DVB-H :
ندارد
push to talk :
ندارد
ويرايشگر آفيس :
ندارد
نمايش فايلهاي آفيس :
دارد
نمايش پي دي اف :
دارد
Turn to mute :
دارد
Java :
دارد
Motion Sensor :
دارد
خروجي TV :
ندارد
موارد دیگر :
مجهز به پورت HDMI
قطب نمای دیجیتال
مجهز به سیستم اسکن بارکد
مجهز به Sony Mobile BRAVIAEngine
مشخصات باتري
باتري :
Standard battery, Li-Po 1500 mAh
زمان مکالمه :
7 ساعت
زمان جانشين :
430 ساعت