شاید اگر آنقدری که به فکر ساخت گنبد و گلدسته و مناره و کاشی کاری هستیم به فکر ساخت مسجد برای کپرنشینان عنبرآباد بودیم حداقل سالی یکبار هم که شده ؛ روستائیان امام جماعت و نماز جماعت را به چشم خود می دیدند
حضرت امیر المؤمنین (علیه السلام) : ما اَصبَحَ بِالکوفه احدٌ الّا ناعماً اِنّ اَدناهُم مَنزِلَتاً لَیَأکُلُ البُر و یَجلِسُ فیِ الظِل و یَشرَبُ مِن ماءِ الفُرات ( بحار الانوار ج ۴۰ ص ۳۲۷)
در ناحیۀ حکومتی من هیچ کس نیست مگر اینکه در نعمت است همانا فقیرترین مردم از بهترین گندم می خورند و همه سایۀ بالا سر دارند و از آب فرات می آشامند .
سیاستی می تواند مدعی علوی بودن باشد که بتواند با وجود سه جنگ نفس گیر ناکثین و قاسطین و مارقین و گستردگی وسیع دایرۀ حکومت ( چند برابر ایران ) ، در کمتر از پنج سال نیازهای اولیّۀ عموم مردم را تامین نماید.
هر چند دولت نهم و دهم خدمات شگفت انگیزی داشته و چنان انقلاب عظیمی در اقتصاد و مسکن سازی و اشتغال آفرینی و… ایجاد نموده است که قلم از نوشتن انتقادات شرم دارد اما از باب آنکه توجیه ، حماقت ؛ تضعیف ، خیانت ؛ و تکمیل ، رسالت است باید برحسب رسالت حوزوی خودم عرض نمایم که علی رغم ۲۵۰۰ مسکنی که در طی این چند سال به همت مضاعف دولت محترم در منطقه جبل بارز جنوبی شهرستان عنبرآباد ساخته شده است و خدمات فراوان دیگری همچون ساخت دبیرستان شبانه روزی ریحانه النبی مردهک با هزینه ای بالغ بر ۳ میلیارد تومان ، تجمیع ۱۵ شهرک ، ساخت ۱۵ خانه بهداشتی و ۱۴ مسجد در جبل بارز جنوبی و … که انجام داده است هنوز متاسفانه شاهد کپر نشینان زیادی در این منطقه و سایر مناطق می باشیم چرا که وقتی در فروردین ۹۰ به همراه اردو جهادی فدائیان عدالت بسیج مدرسۀ علمیه معصومیه (س) قم به عنبر آباد رفتیم بعینه دیدیم که هنوز که هنوز است مردم برای تأمین ابتدائیات خود ( همچون حمام ، دستشویی ، آب سالم آشامیدنی ، نان ،گازوئیل، نفت ، بهداشت ، جاده ، مدرسه ،تلفن ، آنتن دهی موبایل و تلویزیون و… ) با مشکلات عدیده ای دست و پنجه نرم می کنند.
وقتی به روستاهای دهستان نرگسان و مردهک می روی گویا عالم بر سرت خروار می شود مظلومیت ۱۴۰۰ سالۀ اهل بیت (ع) و تشیع در جلوی چشمانت مجسّم می شود آنجا نیازی به روضه خوان و مداح و ذکر مصیبت نداری وقتی ناله های بی فریادرس مردم را ( که گویا بعد از چند سال گوشی برای شنیدن پیدا کرده اند ) می شنوی دوست داری که زمین دهان باز کند و تو رادر درون خود فرو ببرد تا مجبور نباشی در کسوت روحانیت عرق شرم بر زمین بریزی و سنگینی نگاه ملتمسانه یتیمان علی (ع) را تحمل کنی ؛ بغض گلویت را می گیرد و بجای اشک خون گریه می کنی که چرا …؟
چرا در عین ناباوری ۳ میلیارد تومان برای جشن جهانی نوروز ۹۰ هزینه می شود اما از هدیۀ چند هزار تومان عیدی به کپرنشینان دریغ ورزیده می شود ؟ اگر قائل به ملی گرایی و وطن پرستی هستید که ظاهرا ! کپرنشینان عنبر آباد و قلعه گنج و سیستان و بلوچستان و … جزء همین کشورند ؛ و اگر قائل به اسلامیت هستید که و علی الاسلام السلام ؛
شاید اگر۱۰۰۰/۱ اندازه ای که برای شهوت رانی رقاصه های تئاتر هدا گابلر در پایتخت مملکت اسلامی( با تقدیم اینهمه شهید و جانباز) ارزش قائل بودیم برای شکم کپرنشینان نیز ارزش قائل بودیم شاهد خشک شدن اینهمه نخل خرما و مرکبات و نفله شدن دامها نبودیم ! ( در بسیاری از روستاها با احداث چاه آب ، نصب پمپ آب ، لایروبی قنوات ، تهیه تراکتور ، احداث یک حوضچه آب ، سیستم آبیاری قطره ای و سایر طرحهای کشاورزی به راحتی می توان روستا های قحطی زده را از فقر و فلاکت نجات داده و روح امید و نشاط را در مردم دمید. اما دریغ از چند میلیون برای نجات روستا !!! )
شاید اگر ۱۰۰۰/۱ دغدغه ای که برای پخش زنده بازی های فوتبال داشتیم برای زنده ماندن کپرنشینان نیز داشتیم و ۱۰۰/۱ مبلغ ۵/۷ میلیارد تومانی را که جهت پخش زنده جام جهانی ۲۰۱۰ هزینه نمودیم برای بیماران کپرنشین هزینه می نمودیم شاهد اینهمه مرگ و میر کپرنشینان به خاطر عقرب زدگی ، مارزدگی ، بیماریهای روده ای ،کلیوی ، انگلی، قلبی و… نبودیم!
شاید اگر قلب کوچک یتیمان به اندازۀ توپ فوتبال پرسپولیس و استقلال در نزد ما ارزش داشت تا به حال هزاران باره بچه های روستای تنگ شاه نرگسان به حداقل خواسته خود که مسطح ساختن زمین کج و معوج و خاکی فوتبالشان بود می رسیدند!
شاید اگر آنقدری که برای ورزش قهرمانی سینه چاک می کنیم و ۱۲۰ میلیارد تومان برای بازی های المپیک ۲۰۰۸ پکن هزینه می کردیم و قراردادهای میلیونی با فوتبالیستها می بستیم۱۰۰۰۰۰۰/۱ هم برای ورزش همگانی ارزش قائل بودیم بچه های روستای بوسه هاک سنته عنبر آباد در حسرت یک توپ فوتبال نمی ماندند!
شاید اگرآنقدری که از باختن تیم محبوبمان ، زمین و زمان را بهم می ریختیم و همه جا را به آتش می کشیدیم برای جان باختن و سوختن سه بچه با مادرشان در کپر آتش گرفته روستای رحمت آباد عنبرآبادو جزغاله شدن سه کپر روستای سنته با تمام وسایل داخلش؛ زمین و زمان را نیز به هم می ریختیم شاید به هر روستای کپری حداقل یک کپسول آتش نشانی تعلق می گرفت تا دیگر شاهد دهها آتش سوزی اخیر کپرها نبودیم !
شاید اگر۱۰۰۰/۱ آنقدری که به فوتبالیستها و هنرپیشه ها و نوازندگان و خوانندگان و رقاصه های تئاتر هدا گابلر اهمیت می دادیم به دانش آموزان کپرنشین اهمیت می دادیم دیگر شاهد هدر رفتن اینهمه استعدادهای درخشان و سرمایه های علمی ونفله شدن نخبگان کشورمان به دلیل عدم توانایی ادامه تحصیل نمی شدیم! ( به دلیل عدم وجود مدرسه و صعب العبور بودن جاده و عدم تمکّن مالی اکثرا بعد از سوم راهنمایی ترک تحصیل کرده بودند.)
شاید اگر آنقدری که به فکر برگزاری همایشها و سمینارهای میلیونی (برگزاری ۲۰ همایش در سال ۸۹ توسط یک وزارتخانه با هزینه ۴ میلیارد تومان ) بودیم کمی هم به فکر خیمۀ آتش گرفته مدرسۀ آسیاباد عنبر آباد بودیم خیمه ای دیگر سهم دانش آموزان می شد !
(کلاس درس بچه ها در چادرهای صحرایی برپا می شود. برخی جاهای دورافتاده تر، حتی همین چادر را نداشتند ومدرسه شان بخشی از دشت بود که با یک چوب پرچم، نشانش کرده بودند! در روستایی، مادری می نالید که آب زیر چادر مدرسه راگرفته بوده وفرزندش در اثر نشستن طولانی روی زمینِ نمدار پادرد گرفته است .)
شاید اگر آنقدری که برای افتتاحیه ها ، اختتامیه ها ، همایش ها و …وقت می گذاشتیم برای سر زدن به کپر نشینان محروم و صعب العبور
وقت می گذاشتیم از دیدن ما آنقدر شگفت زده نمی شده و ما را منجی خود نمی دانستند و از نیامدن مسئولین گلایه نمی کردند؟
شاید اگر آنقدری که به فکر جراحی زیبایی بینی و لنز زیبایی چشم و صدها مواد آرایشی و هزار مد و نیم مد بودیم کمی هم به فکرسرویس بهداشتی و آب بهداشتی کپرنشینان بودیم آن کودک روستای بُندرریز شبها از درد انگل به خود نمی پیچید و جیغ نمی زد ؟
(روستای بُندرریز عجیب ترین جایی بود که دیدیم. الفبای اولیه بهداشت هم برای این مردم نامانوس بود، در رساندن عمق فاجعه همین بس که در این روستا حتی یک دستشویی وجود نداشت و همین ریشه بسیاری بیماری ها مخصوصاً در زنان و کودکان شده بود.
دلخراش ترین روز سفر در این روستا رقم خورد. علی الخصوص وقتی مادری را دیدیم که به یکی از خانم های پزشک می گفت کودکش شب ها در خواب جیغ می کشد. نه، جن زده نشده بود! توضیحات تکمیلی را که داد، فهمیدیم انگل و کرم در بدن این کودک غوغا می کند و شبها با آزار این کرم ها کودک از درد جیغ می کشد. انگل، بیماری شایع بین کودکان این مناطق است.)
حضور روحانیون در مناطق محروم جنوب کرمان
شاید اگر آنقدری که برای تعویض سنگفرش خیابانها (تصویب ۱۰۰ میلیارد تومان برای تعویض سنگفرش خیابان ولی عصر پایتخت مملکت اسلامی ) و تغییر نماد میادین و سر در ورودی دانشگاهها و دکوراسیون اتاق جلسات و … دغدغه داشتیم برای تسطیح جادۀ کوهستانی روستاهای نرگسان و سنته و بو سه هاک و… دغدغه داشتیم آن پیرمردی که فقط یکبار در عمرش به کرمان آمده بود بیشتر می توانست به کرمان بیاید و ما می توانستیم پزشکان خود را به همراه اقلام خوراکی و پوشاکی به روستای بوسه هاک ببریم!
( رد چند ماشین که روی تپه ها و بستر رودخانه های خشکیده و دامن کوه ها و گاهی سطح دشت مانده بود ، شده بود راه! بعضی جاها را که راننده می گفت با باریدن یک باران و پرشدن یکی از این رودهای خشکیده به کلی راه ارتباطی اش با اطراف قطع می شود. و خدا نکند در چنین اوضاعی در یکی از این روستاها زنی بخواهد وضع حمل کند، یا احیاناً پیرمردی سکته کند یا کسی نیاز فوری به پزشک پیدا کند، زیرا که درد در حبس، بس بی درمان است. )
شاید اگر آنقدری که به فکر تغییر دکوراسیون ۵۰۰ میلیونی شبکه های صدا و سیما (شبکۀ خبری ساعت ۲ و ۲۱ ) بودیم کمی هم به فکر آنتن دهی به روستای سنته و بوسه هاک بودیم بعد ۳۲ سال مردم در حسرت دیدن یک شبکه تلویزیونی نمی ماندند !
شاید اگربجای گوشی ۴۴ میلیونی و خط رُند ۲۰۰ میلیون تومانی به ساده تر از آن قناعت می کردیم هزاران نفر از محرومین مناطق صعب العبور عنبر آباد از نعمت آنتن دهی موبایل وخط تلفن ثابت بهرهمند می شدند !
شاید اگر آنقدری که به فکر ساخت گنبد و گلدسته و مناره و کاشی کاری هستیم به فکر ساخت مسجد برای کپرنشینان عنبرآباد بودیم حداقل سالی یکبار هم که شده ؛ روستائیان امام جماعت و نماز جماعت را به چشم خود می دیدند !
شاید اگر بجای افتخار به طولانی ترین ساندویچ جهان به طول یک و نیم کیلومتر با گوشت مرغ ( ۷۰۰ کیلو )و گوشت شتر مرغ ( ۷۰۰ کیلو ) قارچ (۷۰۰ کیلو ) و… در پارک ملت تهران برای ثبت رکورد در کتاب گینس ؛ به اطعام ایتام و بیوه زنان افتخار می کردیم امروزه شاهد دکوراسیونی از انواع بیماریهای مختلف بدلیل سوء تغذیه در بین کپر نشینان نبودیم !
شاید اگر آنقدری که از دیدن آبنمای موزیکال پارک ملت تهران لذت می بردیم از دیدن لبخند یک بچه یتیم هم لذت می بردیم ، عید امسال درد بی پدری و بعضاً بی پدری و مادری را کمتر حس می کردند! ( از بین حدود ۱۰۰۰ یتیم عنبرآبادی ، ۲۴ خانواده یتیم نه پدر دارند و نه مادر )
شاید اگر بجای آنکه میدان آزادی و برج میلاد و پل جوادیه ؛ به عنوان المان پایتخت حکومت اسلامی معرفی می شد برابری و برادری و بهره مندی عموم مردم از ابتدائیات زندگی ، به عنوان المان و نماد پیشرفت معرفی می شد شاهد اینهمه درد و ناله نبودیم !
شاید اگر بجای قبر ۱۵ میلیونی و سنگ قبر ۲۵ میلیونی و مراسمی آنچنانی به اموراتی ساده تر بسنده می کردیم سهمی هم از سدر و کافور به اموات روستاهای نرگسان می رسید تا مجبور نباشند اموات خود را بدون سدر و کافور به خاک بسپارند !
شاید اگر۰۰۰ ۱۰۰۰/۱ ۸۵۰۰ میلیارد تومان معوقات بانکی که توسط ۸۴ نفر اخذ شده و حاضر به بازگرداندن آن نیستند در احیای امر کشاورزی گذاشته می شد سهمی هم از موتور آب به روستای سنته می رسید!(روستایی که فقط با خرید ۲ میلیون تومان کف کش احیا می شد )۳
شاید اگر آنقدری که به پوسته و آهنگ قرآن چسبیده ایم و آیات قرآن را با هزاران شکل و قالب همچون معرق کاری ، سنگ نوشته ، نقره کاری ، خطاطی ، آب طلا نویسی در برگه های زرّین چند تنی ، فرش بافی با ابریشم ، کاشی کاری ، آینه کاری و … به نگارش درمی آوردیم کمی هم از آیات را بر روی قلبمان حک نموده و به هسته و فرهنگ قران توجه می کردیم دیگر خبری از خانه کپری ، حمام کپری ، دستشوی کپری و کلاس کپری نبود! و نه دیگر بادی آن را از جا می کند و نه آتشی آن را می سوزاند و نه مار و عقربی در آن رخنه می کرد !
( برخی از اهالی روستای بنگلو اظهار می نمودند که بدلیل بادهای محلی در زمستان ۸۹ ،کپر های ایشان را باد برده و علی رغم مراجعه به مسئولین ذی ربط مجبور شدند شبهای زمستانی را بدون سرپناه طی به صبح رسانند !)
شاید اگر۱۰۰۰/۱ حسّاسیت و وسواسی که برای سِت بودن رنگ ماشین شب عروسیمان با رنگ لنز چشمانمان (ماشینی با قیمت ۱۲۰ میلیون تومان ) و سِت بودن آنها با مبلمان و پردۀ سلطنتی و منزل ویلائی و جکوزی و سونای شخصی وعتیقه جات وجواهرات و کلکسیون یک میلیاردی کلاهمان داشتیم برای سِت بودن رنگ دلمان با رنگ الهی داشتیم دیگر نه اشکی بر زمین می چکید نه ناله ای به آسمان !
شاید اگر ۱۰۰/۱ شأنیتی که برای سشوار کشیدن موهای سگمام قائل بودیم و برای پیدا شدنش ۵ میلیون تومان جایزه تعین می کردیم برای موها که نه بلکه برای سر بچه شیعیان یتیم هم شانیتی قائل بودیم سهمی از شامپو هم به آنان می رسید !
افلا تسخطون؟ افلا تهتّمون؟
علی (ع) : چرا عصبانی نمی شوید؟ چرا همّت نمی کنید؟
بدانید که اگر همّت نکنیم و برای ارزشهای دینی و انسانیمان عصبانی نشویم مورد نفرین حضرت امیر المؤمنین (ع) قرار می گیریم :
اُفٍّ لکم ، قُبحاً لکم ، قاتَلَکُمُ الله ، لَیتَنیِ لَم اَراکُم ،تَبّاً لَکُم ،یا اَشباهَ الرِّجال و لا رِجال ، مَیِّتٌ بَین احیاء
چشم انداز آینده ستاد فدائیان عدالت :
در نهایت به همه دلسوزانی که درد دین دارند عرض می نمائیم که ستاد فدائیان عدالت سه طرح مهم و کلیدی برای مناطق محروم درنظر گرفته است که عبارتند از :
۱-طرح اکرام ایتام نخبۀ محروم :
قصد ما این است که انشاءالله با کمک شما خیرین محترم علاوه بر حمایت مالی ماهیانه (حداقل۱۵۰۰۰ تومان برای هر نخبه ) هر ساله در ایام نوروز برای نخبگان یتیم و محروم با برقراری دورۀ ویژۀ علمی ، فرهنگی ، تربیتی وبرگزاری همایش تجلیل از دانش آموزان و دانشجویان نخبه و ممتازمحروم و کپرنشین ؛ علاوه بر تشویق و حمایت آنان برای رسیدن به مدارج عالی دانشگاهی و حوزوی آنان را به عنوان سفیران هدایت و پل ارتباطی خود با کپرنشینان روستایشان ، راهنمایی و ساپورت نماییم.
۲- طرح اشتغال آفرینی :
با تشکیل تعاونی ها ، آموزش و حمایت از صنایع و هنرهای دستی ، احداث چاه آب ، نصب پمپ آب ، لایروبی قنوات ، تهیه تراکتور ، احداث یک حوضچه آب ، سیستم آبیاری قطره ای و سایر طرحهای کشاورزی به راحتی می توان روستا های قحطی زده را از فقر و فلاکت ۴
نجات داده و روح امید و نشاط را در مردم دمید.
۳ – طرح تشکیل صندوق قرض الحسنه :
با اینکه ما معمولا دوست داریم واسطه خیر بوده و با مبالغ قرضی خود گره گشایی نماییم اما بزرگترین مشکل ، عدم اطمینان به بازگشت
مبالغ مذکور می باشد که این معضل ، با حساب سپرده قرض الحسنۀ مسدودی موسسه مالی و اعتباری مهر حل شده است چرا که موسسه مهر نقش واسطه را ایفا می نماید به این صورت که موسسه ، مبالغ مورد نظر خیرین را در حساب سپرده قرض الحسنۀ مسدودی واریز نموده و به افرادی که خود خیرین معرفی می نمایند طبق قوانین موسسه وام قرض الحسنه با سود ۴% اعطا می نماید مهمترین مزیت این طرح این می باشد که شخص خیر و وام دهنده از برگشت پول قرضی خود مطمئن می باشد چرا که طرف حساب حقوقی او موسسه مهر می باشد نه شخص وام گیرنده ؛ در این بین موسسه مهر متعهد می شود که وام قرض الحسنه خیرین را که به دیگران داده شده است طی ظرف زمانی معین به آنان عودت دهد .
لذا ما از خیرین محترم دعوت می نماییم که با واریز مبالغ قرضی خود به این حساب ویژه به مدت حداقل ۱۲ ماهه یاد مولایشان امیر المؤمنین (ع) را در گره گشایی از مشکلات ضعیفترین قشر جامعه (کپر نشینان) زنده نمایند ضمناً ما با تقدیم چک تضمینی ، بر گشت پولشان را ضمانت می نماییم.
از سرورانی که مایلند به رسالت دینی خود عمل نمایند خواهشمند است جهت دریافت شماره حساب ایتام ممتاز و محروم و کمک به طرح اشتغال آفرینی و طرح تشکیل صندوق قرض الحسنه و احیای منطقه با شماره تلفن ۰۹۱۰۸۰۵۱۱۸۲ محمدرضا فراهانی تماس حاصل نمایند.
بدیهی است که اختصاص منابعی همچون زکات، خمس (با اجازه مرجع تقلید)، نذر، عهد ، قسم، کفارات روزه ،رد مظالم، صدقات و … به آن منطقه محروم و تاسیس بناهای عام المنفعه در آنجا از ثوابی مضاعف برخوردار خواهد بود .
ضمناً جهت اعتماد سازی ، ما آمادگی خود را جهت ارسال گزارشات ، عکس ها ، CD مستند منطقه و حضور خود در جمع دوستان دانشجو و طلبه و… اعلام می داریم .و از دوستان دعوت می نمائیم که حتماً قدم رنجه فرموده و از منطقه بازدید نمایند. باتشکر فراوان ، والسلام . جهت دیدن عکسهای منطقه به سایت ذیل مراجعه نمایید .
[برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]
[برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]
edalatkhahi.ir
به کمال عجز گفتم : که به لب رسيد جانم
به غرور و ناز گفتي : تو مگر هنوز هستي؟!
بعداز اين لطفي ندارد حکـمراني بر دلم
شهر ويـران گشته فرماندار مي خواهد چه کار . . .