آثار محبت به حضرت زهرا (س) در روايات
رسول خدا (صلى الله عليه و آله) به سلمان فرمود: اي سلمان! محبت فاطمه در صد جا سودمند است كه آسانترين آنها هنگام مرگ و ورود به قبر، هنگام سنجش اعمال و بر انگيختهشدن و گذر از پل صراط و محاسبه اعمال است.
1- تسهيل امور آخرت
رسول خدا (صلى الله عليه و آله) به سلمان فرمود: اي سلمان! محبت فاطمه در صد جا سودمند است كه آسانترين آنها هنگام مرگ و ورود به قبر، هنگام سنجش اعمال و برانگيخته شدن و گذر از پل صراط و محاسبه اعمال است.
2- همسايگي با رسول خدا (صلى الله عليه و آله)
پيامبر (صلى الله وعليه وآله) به سلمان فرمود: اي سلمان! كسي كه به دخترم فاطمه محبت داشته باشد در بهشت با من خواهد بود و كسي كه با او دشمني كند در آتش جهنم خواهد بود.
و روزي دست حسن وحسين علَيهِما السلام را گرفت و فرمود : هر كس اين دو نفر و پدر و مادرشان را دوست داشته باشد، در روز قيامت در درجه من و با من خواهد بود.
3- بهره مندي از ثواب عبادت فرشته ها
رسول خدا (صلى الله عليه و آله) فرمود: فرشته ها تسبيح و تقديس خدا مي كردند كه به آنها فرمود: به عزّت و جلالم قسم ثواب تسبيح و تقديس شما را تا روز قيامت براي دوستداران اين خانم و پدر و همسر و فرزندانش قرار مي دهم.
4- محبوبيت نزد خداوند
جبرئيل عليهالسلام فرمود: خداوند دوستداران آنها (علي، فاطمه، حسن و حسين عليهِم السلام) را دوست دارد.
5- نيل به محبت خدا
رسول خدا (صلى الله عليه و آله) فرمود: مَن أَقامَ عَلي مُوالاتِنا أهلِ البَيتِ سَقاهُ اللهُ تَعالي مِن مَحَبَّتِهِ كَأساً لايَبغُونَ بِهِ بَدَلاً
كسي كه ما اهل بيت را دوست داشته باشد خداي تعالي كاسهاي از محبت خود را به او مي نوشاند كه نميخواهد با چيزي عوض شود.
6- اكمال دين
پيامبر (صلى الله وعليه وآله) فرمود: فضل و برتري اهل بيت و ذريه من بر ديگران مانند برتري آب بر هر چيز ديگر است و حيات هر چيزي به آب است، و محبت به اهل بيت و فرزندانم دين را كامل مي كند. (7)
7- ريزش گناهان
امام صادق (عليه السلام) فرمود: محبت ما اهل بيت گناهان را از بندگان مي ريزد همانگونه كه باد شديد برگ را از درخت مي ريزد. (8)
8- ثبات ايمان
اميرالمومنين (عليه السلام) فرمود: خوشا به حال كسي كه محبت ما اهل بيت در قلبش رسوخ كرده باشد. ايمان در قلب چنين كسي از كوه احد در مكانش ثابتتر است و كسي كه محبت ما در دلش وارد نشده باشد ايمان در دلش حل مي شود، همانگونه كه نمك در آب حل ميشود. (9)
9- نيل به برترين عبادت
امام صادق (عليه السلام) فرمود: بالاي هر عبادتي، عبادت ديگري است و محبت ما اهل بيت بهترين عبادت است. (10)
10- كسب حكمت
امام صادق (عليه السلام) فرمود: كسي كه اهل بيت را دوست داشته باشد و محبت ما در قلبش جا گرفته باشد، چشمههاي حكمت بر زبانش جاري ميشود. (11)
11- نيل به مقام توكل
رسول خدا (صلى الله وعليه وآله) فرمود: كسي كه خواستار توكل بر خداست، اهل بيت مرا دوست بدارد، كسي كه مي خواهد از عذاب قبر نجات يابد، اهل بيت مرا دوست داشته باشد، كسي كه طالب حكمت است، اهل بيت مرا دوست داشته باشد، كسي كه ميخواهد بدون حساب وارد بهشت شود، اهل بيت مرا دوست داشته باشد. به خدا قسم كسي آ نها را دوست ندارد مگر اينكه در دنيا و آخرت سود برده است. (12)
12- نجات از جهنم
پيامبر (صلى الله وعليه وآله) فرمود: ولايت من و اهل بيتم موجب امان از آتش جهنم است. (13)
13- نيل به مقام شهادت
رسول خدا (صلى الله وعليه وآله) فرمود: كسي كه بر محبت آل محمد بميرد، شهيد مرده است. كسي كه بر محبت آل محمّد بميرد، با آمرزش گناهان مرده است.
بدانيد كسي كه بر محبت آل محمد بميرد، با توبه از گناهان خود مرده است.
بدانيد كسي كه بر محبت آل محمد بميرد، با ايمان كامل مرده است.
بدانيد كسي كه بر محبت آل محمد بميرد، فرشته مرگ و سپس منكر و نكير به او مژده بهشت مي دهند.
بدانيد كسي كه بر محبت آل محمد بميرد، مانند عروس كه به خانه همسرش مي رود، با تجليل به بهشت فرستاده مي شود.
بدانيد كسي كه بر محبت آل محمد بميرد، خداوند فرشته هاي رحمت را به زيارت قبرش مي فرستد.
بدانيد كسي كه بر محبت آل محمد بميرد، بر سنت و جماعت مرده است. (14)
14- كسب همه خوبي ها
رسول خدا (صلى الله وعليه وآله) فرمود: كسي را كه خداوند با معرفت و ولايت اهل بيت من بر او منت گذارده است، همه خوبيها را براي او قرار داده است. (15)
15- كسب امنيت
رسول خدا (صلى الله وعليه وآله) فرمود: كسي كه ما اهل بيت را دوست داشته باشد، خداوند او را در حال امنيت در روز قيامت محشور خواهد كرد. (16)
16- ثبات قدم بر صراط
پيامبر (صلى الله وعليه وآله) فرمود: ثابتقدمترين شما بر پل صراط كسي است كه اهل بيت و اصحاب مرا بيشتر دوست دارد. (17)
17- ورود به بهشت
رسول خدا (صلى الله وعليه وآله) فرمود: يك روز دوستي آل محمد، از يك سال عبادت بهتر است و كسي كه بر محبت آل محمد بميرد وارد بهشت شود. (18)
حكم بن عتيبه گويد: در حضور امام باقر (عليه السلام) بودم و خانه آن حضرت پر از جمعيت بود. ناگاه ديدم پيرمردي عصازنان آمد و كنار در ايستاد و عرض كرد: السلام عليك يا بن رسول الله و رحمة الله و بر كاته امام باقر عَلَيهِ السَّلام جواب سلام او را داد.
آنگاه پيرمرد بر حاضران سلام كرد و همه آنها جواب سلام او را دادند.
سپس رو به امام باقر (عليه السلام) كرد و با اكرام و احترام عرض كرد: اي پسر رسول خدا! اجازه بده به شما نزديك گردم فدايت شوم.
سوگند به خدا من شما را دوست دارم و دوستدار شما را هم دوست دارم و سوگند به خدا اين محبت به خاطر طمع به دنيا نيست و سوگند به خدا دشمنان شما را دشمن مي دارم و از آنها بيزاري ميجويم و اين بهخاطر كينهتوزي به آنها نيست و سوگند به خدا من حلال شما را حلال، و حرام شما را حرام ميشمارم و در انتظار فرمان شما هستم. آيا در اين صورت اميدوار باشم؟
امام باقر (عليه السلام) فرمود: إِ لَيَّ إلَيَّ ، نزد من بيا، نزد من بيا!
پيرمرد نزديك آمد و امام عليه السلام او را كنار خود نشاند و فرمود: اي پيرمرد! مردي نزد پدرم علي بن الحسين عَلَيهِ السَّلام آمد و مثل سوال تو را از او پرسيد.
پدرم به او فرمود: وقتي از دنيا رفتي بر رسول خدا صَليَّ اللهُ عَلَيهِ وَ اله و بر علي و حسن و حسين و علي بن الحسين عَليهِم السَّلام وارد مي شوي و قلبت آرام و جگرت خنك، و چشمت روشن مي شود و هنگام مرگ با رَوح و ريحان با فرشته هاي نويسنده اعمال روبهرو ميشوي و تا زنده هستي آنچه را كه ديدگان تو را روشن كند ميبيني و همراه ما در مقام بلندي خواهي بود.
پيرمرد گفت: چگونه؟ امام باقر (عليه السلام) دوباره سخن خود را براي او بيان كرد.
پيرمرد گفت: الله اكبر! اي اباجعفر، اگر بميرم بر رسول خدا صَليَّ اللهُ عَلَيهِ وَ اله و علي و حسن و حسين و علي بن الحسين عَلَيهِم السَّلام وارد مي شوم و چشمم روشن مي شود و قلبم آرام مي گيرد و جگرم خنك مي شود و هنگام مرگ با روح و ريحان با فرشته هاي نويسنده اعمال روبه رو مي شوم و اگر زنده بمانم چيزي كه چشمم را روشن مي كند مي بينم و با شما در مقام بلندي جاي دارم؟
آنگاه منقلب شد و هاي هاي گريست تا آ نكه بر زمين افتاد و همه اهل مجلس از گريه او گريه كردند و امام باقر (عليه السلام) اشك هاي او را از دور چشمانش پاك كرد.
سپس پير مرد سر بلند كرد و به امام عَلَيهِ السَّلام عرض كرد : اي پسر رسول خدا فدايت شوم ، دستت را به من بده! حضرت دست خود را به طرف او دراز كرد.
دست امام را گرفت و بوسيد و بر چشم ها و گونه ها و سينه و شكمش گذارد و آ نگاه برخاست و سلام كرد و رفت و امام باقر (عليه السلام) از پشت سر به او نگاه مي كرد.
سپس رو به مردم كرد و فرمود: مَن أَََحَبَّ أَن يَنظُرَ إِلي رَجُلٍ مِن أَهلِ الجَنَّةِ ، فَليَنظُر إِلي هذا
هر كس دوست دارد به مردي از اهل بهشت نگاه كند به اين مرد بنگرد. (19)
1. بحارالانوار، ج 27، ص116
2. بحارالانوار، ج 27، ص116
3. بحارالانوار، ج 37، ص37
4. بحارالانوار، ج 43، ص17
5. مناقب آل ابي طالب، ج 3، ص107
6. بحارالانوار، ج 94، ص 9
7. بحارالانوار، ج 37، ص37
8. ثواب الاعمال، ص187
9. كتاب سليم بن قيس، ص357
10. بحارالانوار، ج 27، ص91
11. بحارالانوار، ج 27، ص90
12. بحارالانوار، ج 27، ص116
13. بحارالانوار، ج 27، ص 88
14. بحارالانوار، ج 27، ص111 و 112
15. بحارالانوار، ج 27، ص88
16. بحارالانوار، ج 27، ص79
17. بحارالانوار، ج 27، ص133
18. بحارالانوار، ج 27، ص104
19. بحارالانوار، ج 46، ص361 و 362.
منبع: كتاب سيماي معنوي حضرت زهرا (س) نوشته آقاي محمدرضا اكبري
الف