استفاده از 5 درصد انرژی دنیا توسط کشوری بنام اینترنت/ اینفوگرافی از سایتهای پر مصرف دنیا
اگر اینترنت را مانند کشور در نظر بگیریم، 5 درصد از کل انرژی دنیا را اینترنت مصرف می کند.
اما در این بین تا به حال به این نکته فکر کرده اید کدام یکی از سایتهای اینترنتی بیشترین مصرف انرژی را دارند؟
رشد سالانه استفاده از انرژی توسط دیتا سنتر ها به 12 درصد رسیده و نشان می دهد سایتهای غول پیکر با هزاران سرور مانند هیولا انرژی مصرف می کنند و جنبشهای استفاده از انرژی های پاک هنوز نتوانسته کمکی در این زمینه کند.
مطابق اینفوگراف فیس بوک با 10 درصد بیشترین مصرف کننده انرژی بین سایتهای اینترنتی است و گوگل را که 7.7 درصد انرژی مصرف می کند را پشت سر گذاشته است. یوتیوب با 3 درصد، یاهو با 2.5 درصد، بینگ مایکروسافت 1.5 درصد و سرورهای جی میل یک درصد انرژی را مصرف می کنند.سایتهای دیگری مانند ویدوز لایو متعلق به مایکروسافت، ام اس ان، ای.بی، ای.او.ال، یاهو نیوز، ویکیپدیا، آمازون و گوگل مپ در رده های بعدی مصرف قرار دارند.(آمازون با سرویس ای.سی.تو محاسبه نشده است.)
ایده استفاده از بادهای دریای شمال توسط اچ پی در ساخت دیتا سنتر غول پیکر این کمپانی در شمال انگلیس خوب است اما کافی نیست.
هر چند دیتا سنتر جدید فیس بوک در اوریگان 38 درصد بهینه سازی در زمینه مصرف انرژی داشته اما این سایت با هزاران رایانه و سرورش بیشترین مصرف انرژی در جهان را دارد.
علی رغم موج جدید استفاده از انرژی های پاک در ساخت دیتا سنترها، این مراکز بزرگ بانکهای اطلاعاتی برای سایتهای اینترنتی پر مصرف مانده و مشکلات محیط زیستی زیادی را بوجود آورده اند.
نسل آینده متعلق به کلود کامپیوتینگ است و شالوده کلود در دیتا سنترها خلاصه می شود که وظیفه ذخیره سازی اطلاعات کاربران را روی سرورهای غول پیکر دارند و هر چه حجم ذخیره سازی بیشتر شود، تقاضا برای داشتن سرویسهای ذخیره سازی و سرورها بیشتر می شود و بدین ترتیب نیاز به انرژی برای راه اندازی و پشتیبانی از اطلاعات بیشتر می شود.
با توجه به رشد ذخیره سازی و بازار پر رونق آن نمی توان انتظار کاهش یا بهینه سازی مطلوب انرژی را داشت.
khabaronline.ir