برای کسانی که حداقل بخشی از زمان روزانه خود را صرف کار در وب میکنند، دشوار است که بدون اینترنت پرسرعت زندگی کنند.
همچنین کسانی که دارای لپتاپ هستند یا موبایلشان با شبکه وایفای کار میکند، هنگام خرید مودمروتر ADSL با سوالات زیادی روبرو میشوند که تلاش میشود بهجز مهمترین سوال، یعنی قیمت، به باقی دغدغهها پاسخ داده شود.
شیوه مصرف
کاربر خانگی که میخواهد فقط وبگردی کند، اساسا نیاز به مودمی ندارد که یک بازیخور متعصب یا یک شرکت کوچک به آن نیاز دارد.
میتوان با قیمت پایینی از مودمهای سیسكو استفاده کرد یا در صورت نیاز به استفاده سنگین از مودم، سراغ مدلهایی چون Extreme دیلینك رفت که قادر است بستههای ترافیک شبکه را اولویت بندی کند و سرورهای مجازی درست کند. توجه کنید که مودم گرانتر لزوماً مودم بهتری نیست، بازدهی هر دو مودمی که معرفی کردیم، یکسان است اما یکی امکانات بیشتری دارد و تنظیم آن مدت بیشتری زمان میبرد.
تک بانده و دوبانده
وقتی روی جعبههای مختلف روترهای وایرلس را میخوانید، متوجه واژه باند خواهید شد. باندهای 4/2 و 5/2 فرکانسهایی است که شبکههای بیسیم در آن فعالیت میکنند. شبکههای802.11B و G از فرکانس 4/2گیگاهرتز استفاده میکنند و شبکههای 802.11N از پهنای 4/2 یا 5/2گیگاهرتز استفاده میکنند. مودمهای ارزان تکبانده هستند و مثلا مودم Asus RT-N11 تکبانده است ولی مودم لینکسیس E2000 دوبانده است و در هر دو فرکانس کار میکند. فرکانس 5/2گیگاهرتز برای شبکههای شلوغ همچون شبکههای بازی و انتقال فایل بهتر جواب میدهد، ولی اگر یک شبکه خانگی معمولی میخواهید، بهتر است از همان تکبانده 4/2گیگاهرتزی استفاده کنید.
استاندارد
دانستن استانداردهای سختافزارهای شما در خرید مودم/روتر کمکتان میکند. مثلا اگر بخواهید دو لپتاپ نسبتا قدیمی را که با کارتهای
802.11b/g به شبکه متصل میشوند، به اینترنت وصل کنید اما نخواهید دستگاههای خود را بهروز کنید، میتوانید یک روتر وایرلس ارزان 802.11N بگیرید و روتر را در حالت Mixed Mode تنظیم کنید تا بتواند به کلاینتهای b و g متصل شود.
پیسی علیه مک
دستگاههای مختلف در شبکههای ویندوزی و شبکههای مبتنی بر مک کمی در رفتار تفاوت دارند. در فضای بلاگنویسی نیز این اعتقاد وجود دارد که اگر شبکهای تماما از کامپیوترهای مک تشکیل شده باشد، با روتر مک بهتر جواب میدهد. اما روترها از دیدگاه نظری برای سیستمعاملهای ویندوز، اپل و لینوکس سرویس یکسانی خواهند داد.
آنتندهی
آنتن یک روتر هم میتواند خارجی باشد، هم داخلی. یکی از سریعترین مودم/ روترهای فعلی، مودمDIR-825 دیلینك است که هم دوبانده است و هم دوآنتن خارجی دارد.
همچنین میتوان در موارد بسیار خاص، آمپلیفایرسیگنال خرید یا یک آنتن با توان بیشتر به مودم وصل کرد. برخی از مودمهای آنتندار خارجی، در شبکههای خانگی آنتندهی ضعیفی دارند و تنظیم بهترین حالت برای آنها کمی دردسرساز میشود. بهعلاوه اینکه هر چیزی که اضافه و بیرون باشد، احتمال شکستن بیشتری دارد.
توجه داشته باشید که طراحی آنتنها بههر صورتی که باشد، گاهی در مناطق بزرگ به بیش از یک روتر وایرلس برای پوشش نیاز است. برد متوسط یک روتر وایرلس نزدیک به 50 متر در محیط درونی و 200متر در فضای باز خواهد بود.
مجموعه ویژگیها
بیشتر روترهای وایرلس این عملیات را بهصورت پایه در خود دارند: انتقال پورت، DHCP، دیوار آتش و NAT. برخی از آنها علاوه بر اینکه ویژگیهای دیگری دارند که اگر به آنها نیاز نداشته باشید، میتوانید مودم/ روتر ارزانتری تهیه کنید. برخی از این ویژگیها عبارت است از بهبود سیگنال، کلاینت بیتتورنت و مواردی از این دست. برخی از روترها برای اتصال به پرینتر یا دستگاه حافظه نیز پورت یواسبی دارند و میتوانند آن دستگاه را مستقیما در شبکه به اشتراک بگذارند.
امنیت
بیشتر مودمروترهای وایرلس از امنیت استاندارد WEP پشتیبانی میکنند. در حال حاضر، امنترین روش، روش
WPA2 است؛ ولی ممکن است برخی از دستگاههای قدیمی آن را پشتیبانی نکنند. همچنین میتوان از ویژگیهای برخی مودمها استفاده کرد و چندین SSID برای کاربران مختلف ایجاد کرد تا بتوان از نظر امنیتی فعالیت هر کدام را زیرنظر گرفت.
اتصال سیمی
بیشتر روترهای وایرلس مجهز به پورت اترنت هستند تا برخی از دستگاهها را از جمله کیسهای کامپیوتر را از طریق شبکه سیمدار به آن متصل کرد و همچنین سرعت بیشتری نسبت به وایرلس دریافت کرد.
برای اینکه سرعت بالاتر از 100مگابیت بر ثانیه داشته باشید، بهتر است مودم/ روتر گرانتری تهیه کنید که پورتهای اترنت آن گیگابیت باشد.