سوم خرداد پرافتخارترين فراز دوران دفاع مقدس است
خبرگزاري فارس: يكي از نويسندگان دفاع مقدس گفت: بايد در تدوين آثار قلمي به سوم خرداد به عنوان يكي از پرافتخارترين فرازهاي جنگ هشت ساله دفاع مقدس پرداخته شود.
گلعلي بابايي امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در قم، با اشاره به عمليات بيتالمقدس و آزادسازي خرمشهر اظهار داشت: كتابهايي در اين حوزه تدوين شده و گفتنيهايي مطرح شده است ولي لازم است به عنوان يكي از پرافتخارترين فرازهاي جنگ هشت ساله به سوم خرداد پرداخته شود.
وي خاطرنشان كرد: علاوه بر تدوين كتاب بايد توليدات هنري ديگر نيز در دستور كار قرار گيرد، ولي متاسفانه با مراجعه به آرشيو و سوابق فعاليتها در زمينه دفاع مقدس مشاهده ميشود كه فعاليتها در اين زمينه چشمگير نبوده و نويسندگان در آثار خود بيشتر به موضوع مقاومت و اشغال نخستين خرمشهر پرداختهاند.
نويسنده كتاب «نقطه رهايي» با بيان اينكه نويسندگان در تدوين كتابها بايد نكاتي را در نظر بگيرند، گفت: نويسندگان بايد واقعيتها را بر روي كاغذ ثبت كنند و هنوز دير نشده و انسانهايي هستند كه در اين عمليات بودند و لحظه لحظه عمليات را در سينههاي خود ثبت كردهاند.
بابايي خاطرنشان كرد: با وجود اينكه مرور زمان گرد فراموشي روي خاطرات پاشيده است ولي بايد نويسندگان و پژوهشگران به پيگيري در اين زمينه بپردازند تا مفاهيم ناب را تبيين كنند.
وي با بيان اينكه بهترين توليد اثر بيان خاطرات است، گفت: نويسندگان لازم است با احتياط در حوزه خاطرات وارد شوند تا اين خاطرات بدون مطالب اضافي تبيين شود تا اصالت خاطرات از بين نرود.
نويسنده كتاب «ضربت متقابل» تاكيد كرد: نويسندگان بايد مرزي بين خاطره، قصه و رمان قائل شوند و بر اساس انتخاب خود به تدوين آثار بپردازند.
بابايي خاطرنشان كرد: در خاطرات دفاع مقدس حق دخل و تصرف نداريم و بايد مطالبي كه به واقع انجام شده منعكس شود.
وي با بيان اينكه همه نويسندگان ميتوانند در حوزه جنگ و دفاع مقدس وارد شوند، اذعان كرد: تخصص نويسندگان در اهميت جزئي تاليف كتاب قرار دارد و هر نويسنده متناسب با علاقه خود به انتخاب موضوع اثر خود ميپردازد.
نويسنده كتاب «همپاي صاعقه» با اشاره به راهكارهاي برقراري ارتباط مناسب با نسل سوم اذعان داشت: الگوها و اسوههايي با سنين مختلف در جنگ وجود دارد كه نويسندگان ميتوانند براي ارتباط با نسل كنوني و انتقال آموزهها از آنها استفاده كنند.
بابايي خاطرنشان كرد: سنگيني جنگ بر دوش مردم بود و همه اقشار در اين جنگ حضور داشتند و براي بازگويي داستان جنگ لازم است از سخنان و آموزههاي جوانان و نوجوانان آن دوران استفاده كنيم.
وي با اشاره به نقش صدا و سيما در تاثيرگذاري در اذهان بيان داشت: كتابهاي فراواني تدوين ميشود ولي بايد صدا و سيما بحث تبليغي كتابها را پررنگتر از گذشته انجام دهد و كتابهاي تاثيرگذار را به مخاطبان معرفي كند.
نويسنده كتاب «بهار 82» به تدوين آثار مختلف خود در زمينه دفاع مقدس و جنگ اشاره كرد و افزود: بخشي از آثار در زمينه خاطره بوده و بخشي ديگر از آثار را به صورت پژوهش و با زبان قصه تاليف كردهام تا خواننده به مطالعه ترغيب شود.
بابايي خاطرنشان كرد: در برخي از كتابها به بيان زندگينامه شهدا پرداخته شده و به عنوان مثال در اين زمينه كتاب «ققنوس فاتح» در زمينه زندگينامه شهيد محسن رضوايي و كتاب «آن سه مرد» در زمينه زندگينامه سه نفر از شهيدان را تدوين كردهام.