نمایش نتایج: از 1 به 5 از 5

موضوع: آیا بانکداری ما اسلامی است؟

  1. #1
    مدیرکل انجمنهای نور آسمان vorojax آواتار ها
    تاریخ عضویت
    Jun 2008
    محل سکونت
    همشهری حضرت عشق
    نوشته ها
    7,305
    تشکر
    6
    تشکر شده 0 بار در 0 ارسال

    پیش فرض آیا بانکداری ما اسلامی است؟

    امروزه گرایش به بانکداری اسلامی و اصول آن نه تنها در کشورهای اسلامی و در بین مسلمانان بلکه در سایر نقاط جهان و سایر ادیان ، افزایش یافته است و همین امر عرصه رقابت بین بانکهای اسلامی و بانکهای تجاری را مضاعف نموده است.


    ایران کشوری است با وسعتی حدود 1.5 میلیون متر مربع و با حدود 75 میلیون نفر جمعیت که دین رسمی این کشور اسلام میباشد. حدود 98 درصد مردم ایران دارای دین اسلام بوده لذا اساس کار و مناسبات این کشور با اصول اسلامی گره خورده است و این امر برای تمامی دنیا محرز میباشد . مذهب اسلام تنها امری شخصی و خصوصی نبوده لذا در درون تمام مناسبات روزمره زندگی مردم ایران نسوخ نموده است و مواردی که از نظر اسلام ممنوع میباشد در ایران از لحاظ قانونی نیز جرم بوده و مستحق مجازات اسلامی است که از آن جمله به اموری مانند شرط بندی , شرب خمر ، ربا و .... میتوان اشاره نمود.
    اقتصاد کشور ایران مانند تمامی اقتصادهای دنیا متشکل از بازارهای پولی ، مالی ، سرمایه و ... بوده که اساس قانونمندی دینی بر آنها حاکم و قابل اجرا است و بر اساس تدوین قانون عملیات بانکی بدون ربا تمامی اصول اسلامی بر سیستم بانکی ایران حاکم گردیده است. حال با توجه به تمامی عوامل مذکور انتظار داریم که نه تنها اذهان دنیا بلکه اذهان اقتصاد جهانی نیز همیشه در کنار ایران، اسلام را بصورت هویدا مشاهده نموده و از اقتصاد ایران به عنوان اقتصادی اسلامی یاد برند لزوم وجود این تفکر ، تحقق قوانین اسلامی در زیر مجموعه های اقتصاد از جمله نظام پولی و بانکها میباشد حال با توجه به تمامی موارد فوق برخی نظرات موسسات معتبر دنیا در خصوص بانکداری ایران و تفکر حاکم بر آن را بررسی می کنیم .
    موسسه بیزینس مانیتور که از موسسات تحقیقاتی معتبر دنیا میباشد در تحلیل سیستم بانکی ایران و نقاط ضعف آن یادآور شده است که بانکهای دنیا ، بانکهای ایران را تحت عنوان بانکداری اسلامی قبول ندارند.
    موسسه بیزینس مانیتور که از موسسات تحقیقاتی معتبر دنیا میباشد در تحلیل سیستم بانکی ایران و نقاط ضعف آن یادآور شده است که بانکهای دنیا ، بانکهای ایران را تحت عنوان بانکداری اسلامی قبول ندارند.


    پایگاه اطلاعاتی بانک اسکوپ که عملکرد تمامی بانکهای اسلامی دنیا را بررسی می نماید ، بانکهای جمهوری اسلامی ایران را به عنوان بانکداری اسلامی لحاظ ننموده است و سیستم بانکی ایران را به عنوان بانکداری اسلامی قبول ندارد.
    حال دلیل این تفکر چیست ؟ آیا این موسسات معتبر تحقیقاتی در این خصوص و در مواجهه با ایران غرض ورزی انجام داده اند و یا بانکداری ایران نتوانسته است انتظارات بانکداری اسلامی را محقق نماید.برای پاسخ به این سوال لازم است تا شرایط بانکداری ایران را در داخل کشور مورد بررسی قرار دهیم.
    عده ای از افراد مذهبی در کشور ما گرفتن وام از سیستم بانکی را نمی پذیرند و معتقدند که این کار دارای شبهه میباشد.عده ای معتقدند که بانکداری ایران براساس استدلالات علمی مغایر با بانکداری اسلامی است زیرا در بانکداری اسلامی هیچ گاه نرخ ها از ابتدا تعیین شده نیست و بانک و مشتری باید در نتیجه سرمایه گذاری اعم از سود و زیان شریک باشند اما بانکها با گرفتن مبلغی به عنوان حق صلح در ابتدای قرارداد تمامی عواقب سرمایه گذاری را به مشتری واگذار کرده و فقط یادآور میشوند که بعد از مدت توافق شده باید اصل و سود را به بانک برگردانند و در غیر این صورت وثیقه مشتری به اجرا گذاشته خواهد شد.


    عده ای معتقدند با نظر مراجع و علما ، بانکداری ایران بانکداری اسلامی بوده (براساس قانون عملیات بانکی بدون ربا ) اما در برخی مواقع مانند اخذ جریمه بر جریمه تسهیلات در گذر زمان مخالف بوده و این امر را خلاف بانکداری اسلامی میدانند.
    در کشور ایران بسیاری از ابزارهای رایج بانکداری اسلامی به صورت رسمی وجود نداشته و هم اکنون تعدادی از شرکتها و بانکها در حالی از این ابزارها و تامین مالی از طریق آنها یاد می کنند که هیچ دستورالعمل و آیین نامه مشخصی از سوی بانک مرکزی به عنوان قانون گذار سیستم بانکی وجود ندارد.
    حال با توجه به این عوامل می بینیم که در داخل کشور هم برخی تفکرات متضاد بانکداری اسلامی بوده و شرایط آن محیا نمیباشد پس چگونه به عدم ذکر کشور ایران در جمع کشورهای بانکداری اسلامی اعتراض نماییم.
    بنابراین باید اقدام برای تغییر و اصلاحات را از داخل کشور شروع کنیم زیرا موسسات علمی و اطلاعاتی بین المللی ، بصورت دقیق و مستمر تمامی شرایط یک کشور را رصد نموده و تغییرات را در نظرات خود دخیل می کنند.
    برای این امر باید دولت و بانک مرکزی به عنوان سردمدار بازار پولی وارد شده و در ابتدا کمیته ای متشکل از مراجع ، علما ، محققین اسلامی و صاحب نظران بانکداری اسلامی را جمع و تمامی سازوکار حاکم بر بازار پولی را بصورت دقیق مورد بازنگری قرار دهند و قوانین را براساس شرایط جدید اقتصاد و عوامل موثر در عصر فعلی و مطابق با اصول اسلامی تعیین نمایند .
    همچنین بانک مرکزی باید تمامی ابزارهایی که در حال حاضر در بانکهای دنیا علی الخصوص بانکهای کشورهای اسلامی ( بحرین ، مالزی ، کویت ، ترکیه ، امارات متحده عربی ، قطر ، غربستان سعودی ) را شناسایی و ضمن تطبیق شرایط آن با نظام اقتصادی ایران با تدوین آیین نامه و دستورالعمل های لازم , به بازار پولی معرفی نماید.
    هم اکنون تعدادی از شرکتها و بانکها درایران در حالی از ابزارهای بانکداری اسلامی و تامین مالی از طریق آنها یاد می کنند که هیچ دستورالعمل و آیین نامه مشخصی از سوی بانک مرکزی به عنوان قانون گذار سیستم بانکی وجود ندارد.


    همچنین باید بخش نظارتی دقیق و همه جانبه ای برای ضمانت اجرایی موارد مطرح شده تدبیر نمود که به محض قصور از حدود معرفی شده مورد بازخواست قرار گیرد.
    توجه به موارد فوق میتواند فرصت مناسبی را برای مطرح نمودن نام بانکهای ایرانی در ردیف بانک های اسلامی و به دست آوردن سهم جهانی بالاتر از این بازار فراهم آورد و این امر در کنار مواردی مانند :
    اول :تحریم ها که در برخی زمینه ها بانکها و سرمایه گذاران ایرانی را با محدودیت مواجه نموده است
    دوم: افزایش قیمت نفت و افزایش توان سرمایه گذاری
    سوم: رشد تقاضا برای استفاده از خدمات و ابزارهای بانکداری اسلامی
    چهارم: افزایش اعتراضات در خاورمیانه علی الخصوص در کشورهایی با بانکداری اسلامی مانند بحرین ، عربستان و ...
    میتواند زمینه مناسبی برای مطرح ساختن نام بانکهای ایران به عنوان بانکهای اسلامی باشد.


    نفیسه صفدری
    تبیان
    اللهم عجل لولیک الفرج


    لــــطــف الــــهـی بکند کار خویش
    مـژده رحـــــمــــــت برساند سروش




  2. # ADS
    Circuit advertisement
    تاریخ عضویت
    Always
    محل سکونت
    Advertising world
    نوشته ها
    Many

     

    حرز امام جواد

     

  3. #2
    کاربر فعال
    تاریخ عضویت
    Nov 2010
    نوشته ها
    269
    تشکر
    0
    تشکر شده 0 بار در 0 ارسال

    پیش فرض

    آیا بانکداری ما اسلامی است؟

    با سلام
    با گذشت 32 سال از انقلاب اسلامی و انتظاری که از آن از جمله در زمینه تبدیل بانکهای ربوی به بانکهای اسلامی میرفت .... این مهم هنوز برآورده نشده است. بلکه با وجود برخی قرض الحسنه های بنام امامان و... اصل سرمایه مردم نیز به باد رفت !!!
    برای نمونه یکی از بستگان نزدیکم در یکی از قرض الحسنه های قم مبلغ ده میلیون گذاشته ، واسه قرض الحسنه گرفتن ... پس از مدتی نه قرض الحسنه بهش دادند و نه ا صل پولش ..البته صده ها نفر دیگه مثل او هم هستند!!
    به نظر میرسه حکومت و دولت اسلامی ومسئولین اقتصادی نظام و مراجع دینی باید فکر اساسی برای این مشکل بزرگ مردم بکنند.... فکر میکنم 32 سال تجربه کمی نیست.
    یادمان باشد ...
    درقرآن خداوند تنها وتنها : ربا را جنگ با خدا دانسته!!!!
    يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُواْ اتَّقُواْ اللّهَ وَذَرُواْ مَا بَقِيَ مِنَ الرِّبَا إِن كُنتُم مُّؤْمِنِينَ فَإِن لَّمْ تَفْعَلُواْ فَأْذَنُواْ بِحَرْبٍ مِّنَ اللّهِ وَرَسُولِهِ وَإِن تُبْتُمْ فَلَكُمْ رُؤُوسُ أَمْوَالِكُمْ لاَ تَظْلِمُونَ وَلاَ تُظْلَمُونَ.(سوره بقره آیه 279)
    اى کسانى که ايمان آورده‏ايد! از (مخالفت فرمان) خدا بپرهيزيد، و آنچه از (مطالبات) ربا باقى مانده، رها کنيد؛ اگر ايمان داريد!اگر (چنين) نمى‏کنيد، بدانيد خدا و رسولش، با شما پيکار خواهند کرد! و اگر توبه کنيد، سرمايه‏هاى شما، از آنِ شماست [= اصل سرمايه، بدون سود]؛ نه ستم مى‏کنيد، و نه بر شما ستم وارد مى‏شود.

    آیا فکر کردیم واسه چی؟
    من فکر میکنم : زیرا چرخ زندگی بشر به اقتصاد آن است. به عبارتی اگه اقتصاد باشه ..علم و تکنولوژی و فرهنگ ودین و... همه هست واگه نباشه ... عواقب سوء زیادی برای انسان وجامعه داره...
    بنابراین چرا در مملکت اسلامی ، افراد زیادی از مسلمین و مسئولین اقتصادی دارن با خدا میجنگند؟
    شاید بخاطر جهل وشاید اضطرار وشاید ضعف ایمان ... وشاید همه این موارد...
    ریشه همه آن یک چیز است ...همان که قرآن فرمود: باید ایمان به خداورسولش تقویت شود. وایمان به حرف نیست. که باعمل ..
    ویرایش توسط حسین تبار : 27-05-2011 در ساعت 19:27
    [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]
    [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]
    [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]
    [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]
    [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]
    [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]

    [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]

  4. #3
    کاربر آشنا amiable آواتار ها
    تاریخ عضویت
    Oct 2010
    محل سکونت
    تهران
    نوشته ها
    109
    تشکر
    0
    تشکر شده 0 بار در 0 ارسال

    پیش فرض

    چندوقت پیش هم دکترعباسی دربرنامه ی راز درهمین مورد صحبت میکردند
    ازاون روز تا حالا ذهنم همش مشغول بهشه.
    جالبش این بود که ایشون از یکی ازاستادان تاریخ اقتصاد دانشگاه هاروارد هم نقل قول می کردند که صحبتاشون جای تامل داشت

    اگه کسی تونست فایل دانلود اش را برای بقیه بزارید.
    امام علی (ع):

    پاداش مجاهد شهيد در راه خدا، بزرگتر از پاداش عفيف پاكدامني نيست كه قدرت بر گناه دارد و آلوده نمي گردد. همانا عفيف پاكدامن، فرشته اي از فرشته هاست.


    آنچه را نمی دانی مگو ، بلکه هر آنچه را که می دانی نیز اظهار مکن



    همانا پاداش دانشمند از شخص روزه دار و شب زنده دارکه در راه خدا جهاد می کند بیشتر است



    عاقل ترین مردم کسی است که عواقب کار را بیشتر بنگرد

  5. #4
    حرفه ای abdce آواتار ها
    تاریخ عضویت
    Jan 2012
    نوشته ها
    420
    تشکر
    0
    تشکر شده 0 بار در 0 ارسال

    پیش فرض

    در متن گفته شده بعضی از مراجع سیستم بانکی ایران را بانکداری اسلامی می دانند ولی این گفته ظلمی است در حق این مراجع زیرا ایشان بعضی از خدمات بانکی که آن هم اغلب در نظام بانکی برای عموم کمیاب هستند را تایید نموده اند ولی مسئولین بانکی این تایید را به کل مجموعه فعالیتشان بسط می دانند.

    ----> در مورد بانک داری ایران همین بس که تابحال فکر کرده اید چرا پس از انقلاب اسلامی خواسته امام(ره) در مورد نام بانک مرکزی جامع عمل نپوشید و اسم آن به بانک اسلامی مرکزی تغییر نکرد.

  6. #5
    کاربر فعال انجمن گالری عکس godmother آواتار ها
    تاریخ عضویت
    Mar 2011
    محل سکونت
    دنیای قانی
    نوشته ها
    948
    تشکر
    0
    تشکر شده 0 بار در 0 ارسال

    پیش فرض

    وسعتی حدود 1.5 میلیون متر مربع و با حدود 75 میلیون نفر جمعیت
    ببخشيد شايد به بحث مربوط نباشه ولي مساحت ایران عزيز در حال حاضر بالغ بر 195/648/1 کیلو متر مربع است. طبق نوشته شما به هر كدوم ما حدود 2 سانت جا مي رسه...
    :rolleyes:چون تاپيك خداحافظي بسته شده به احترام نظر مديران پستي براي خداحافظي نمي زنم
    و اين جوري مي خوام با همه خداحافظي كنم
    اميدوارم مادرتونو حلال كنين:rolleyes:
    مادري كه دلش شكست...

اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

موضوعات مشابه

  1. مهجوریت و عقب افتادگی جامعه در نگاه تزیینی به زن است
    توسط خادم الزینب در انجمن مباحث مرتبط با حجاب ، عفاف و امور بانوان
    پاسخ: 0
    آخرين نوشته: 19-05-2011, 09:36
  2. 164 تشکل دانشجویی خواستار اخراج موسوی از تربیت مدرس شدند
    توسط Redemption در انجمن اخبار سیاست داخلی ایران
    پاسخ: 0
    آخرين نوشته: 20-02-2011, 10:54
  3. درآمدی بر مبانی عرفان و تصوف در قرآن
    توسط محسن رحمتی در انجمن عرفان
    پاسخ: 0
    آخرين نوشته: 10-12-2010, 22:55
  4. آشنایی با عرفان و تصوف اسلامی
    توسط محسن رحمتی در انجمن عرفان
    پاسخ: 2
    آخرين نوشته: 10-12-2010, 22:48
  5. پاسخ: 5
    آخرين نوشته: 30-09-2010, 16:37

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •  
کانال سپاه