همشهری آنلاین:
نتایج دو آزمایش جدید نشان داده است افرادی که به طور منظم آب میوه مصرف میکنند سلامتی خود را در معرض خطر قرار میدهند چون این آب میوهها مملو از مقادیر زیادی قند هستند که میتوانند اعتیادآور باشند.
به گزارش ایسنا، در یکی از آزمایشات تاکید شده است که نوشیدن فقط دو لیوان آب میوه درروز میتواند اشتیاق فراوانی برای مصرف مواد قندی در مصرف کنندگان ایجاد کند و همچنین تمایل آنها را به دریافت کالری بالا افزایش دهد.
درآزمایش دیگر نیز پیشنهاد شده است که مردم میتوانند به جای آب میوه از میوه خشک استفاده کنند چرا که به لحاظ مقدار و انواع بسیاری ازآنتی اکسیدانها، پلی فنولها و ریزمغذیها، شبیه به میوه معمولی است و همان مزایا را میتواند برای بدن و سلامتی فرد داشته باشد.
به گزارش روزنام دیلی تلگراف، در هر دو آزمایش چنین نتیجهگیری شده که آب میوه را نمیتوان هر روز در رژیم غذایی گنجاند در حالی که مصرف روزانه میوههای خشک توصیه میشود.
در نخستین مطالعه که از سوی کارشناسان تغذیه در دانشگاه بانگور در ویلز شمالی انجام گرفت معلوم شد که حتی آب میوههای تازه پاستوریزه شده هم میتوانند حداقل حاوی 5 قاشق چایخوری قند در هر لیوان باشند چون فرایند پاستوریزه کردن به خودی خود، غلظت قند آنها را بالا میبرد.
حدود دو سوم این مقدار قند نیز در قوطیهای سودا موجود است که با این حساب نقش مهمی در بروز چاقی، مختل کردن میزان قند خون و همچنین مختل کردن متابولیسم طبیعی بدن ایفا میکند.[نوشابه انرژیزا: یک قوطی پر از شکر و کافئین]
بنابراین کارشناسان تاکید دارند که آب میوهها باید از رژیم روزانه کنار گذاشته شوند و در عوض به مصرف میوهها و سبزیجات به طور طبیعی توصیه شود چرا که در هر کالری از آنها مقدار بیشتری از ریزمغذیها وجود دارند.[میوه و سبزی را جایگزین مولتی ویتامین کنید]
دکتر هانز پیتر کیوبیز که سرپرستی این مطالعه را برعهده داشته تاکید کرد: آب میوهها در واقع بیش از اینکه مفید باشند، ولع انسان را به مصرف مواد قندی افزایش میدهند و پیامدهای نامطلوبی روی سلامتی افراد خواهند داشت