در ادامه مداخله جوییهای آمریکا در امور داخلی برخی کشورها، واشنگتن دمشق را به تغییر رژیم تهدید کرد.
امریکا با تهدید دولت سوریه به تغییر رژیم، اعلام کرده است که بشار اسد رئیس جمهور سوریه باید درباره موضع خود به عنوان حامی و یا مانع تغییرات تصمیمگیری کند.
سخنگوی کاخ سفیدگفت: نیاز است تا برای انتقال سوریه به یک کشور دموکراتیکتر، اقدام واقعی در قبال گفتوگوی سیاسی صورت گیرد.
وی از رئیس جمهور سوریه خواست تا به قولهای خود مبنی بر ایجاد اصلاحات سیاسی در این کشور جامه عمل بپوشاند.
اظهارات خشن مقامات امریکایی در حالی ابراز شده است که رئیس جمهور سوریه از برگزاری انتخابات سراسری پارلمانی در ماه اوت و تکمیل بسته اصلاحاتی تا ماه سپتامبر به منظور پایان دادن به ماهها ناآرامی در این کشور خبر داده است.
از زمان آغاز درگیریهای سوریه در اواسط ماه مارس، دهها تن از مردم این کشور از جمله نیروهای امنیتی این کشور کشته شدهاند.
دولت سوریه گروههای مسلح را مسئول خشونتهای مرگبار میداند و تاکید میکند این ناآرامی از خارج از کشور سازماندهی میشود.
اندکی پیش از اظهارات این مقام امریکایی، بشار اسد در سخنرانی خود برای مردم سوریه گفت كه تمایل دارد تا مستقیما با معترضان دیدار و مذاكره كند .
رئیس جمهور سوریه با بيان اينكه كمیته ملی گفتوگو به زودی تشکیل خواهد شد افزود : عناصر خرابکار در تلاشند تا از جنبشی که به دنبال اصلاحات قانونی در کشور است، سوءاستفاده کنند.
ترکیه، همسایه شمالی سوریه که به تازگی موضع خود را در قبال دمشق سختتر کرده است، در واکنش به سخنرانی اسد، سخنان وی را غیر قابل پذیرش خواند.
در پی وقوع ناآرامیها در سوريه تاکنون هزاران نفر از مناطق مرزی اين كشور به استان ختای ترکیه واقع در مرز مشترک سوریه گریختهاند.
گروههای مسلح که براساس برخی گزارشها تسلیحات مورد نیاز خود را از ترکیه وارد میکنند، در ابتدای ماه ژوئن، 120 تن از نیروهای پلیس و اعضاء نیروهای امنیتی سوری را در شهر جسر الشغور واقع شمال غرب سوریه کشته و در گورهای دسته جمعی مدفون کردند.
نمونه ديگر مداخله جوییهای امریکا در امور داخلی كشورها، اظهارات چند روز پيش رابرت گیتس وزیر دفاع امریکا است كه اعلام کرده است که جنگ در لیبی در نهایت به سقوط معمر قذافی و تغییر رژیم در این کشور منجر خواهد شد.
متحدان اروپایی آمریکا نیز سوریه را به تحریم های سخت و بیشتر تهدید کردند.
این در حالی است که باوجود گذشت ماهها از آغاز خیزش مردمی در بحرین و سرکوبهای گسترده معترضان مخالف دولت از سوی رژیم آلخلیفه که با حمایت نظامیان آلسعود انجام میشود، امریکا همچنان با اتخاذ موضع سکوت از هرگونه اقدام در قبال نقض گسترده حقوق بشر در این کشور کوچک حاشیه خلیج فارس خودداری کرده است.
در همين حال وزارت امور خارجه آمريكا چندي پيش در بيانيه اي ايران را متهم به دخالت در امور داخلي سوريه كرد .
اما وزارت امور خارجه سوریه ضمن رد اتهامات دولت آمریکا و برخی کشورهای دیگر، مداخله ایران در ناآرامیهای اخیر این کشور را رد کرد.
irinn.ir