آيا دربارة معجزة عدد 19 قرآن كريم چيزي ميدانيد؟ آيا ميدانيد در نهمين سوره که 129 آيه دارد از نظر رياضي اثبات شده است؟
در پاسخ اين سوال به چند نكته توجه فرماييد:
1 . برخي از دانشمندان بر اين باورند كه عدد 19 ارتباط نزديكي با حروف و آيات قرآن دارد و طرفداران چنين نظريه و فرضيهاي در همين رابطه بحثي را با عنوان «اعجاز عددي قرآن» مطرح كرده و براي تأييد نظريه خويش مواردي را با كمك گرفتن از رايانه و فرمولهاي رياضي به عنوان نمونه ذكر نموده و در اين باره كتابهايي نيز به رشتة تحرير درآوردهاند.
يكي از نمونههايي كه در عيان اعجاز عددي 19 در قرآن كريم به عنوان شاهد از آن ياد ميكنند عبارت است از ارتباط بين حروف «بسم الله الرحمن الرحيم» و آيات و حروف ديگر قرآن كريم، و گفتهاند: عدد حروف «بسم الله الرحمن الرحيم» نوزده تا است كه با آيه شريفة سي سوره مدّثر ارتباط دادهاند، كه ميفرمايد: «عليها تسعة عشر؛[1] بر آن (دوزخ) نوزده نگهبان است.» و از تكرار عدد نوزده، يعني مضربهاي متعدد آن نكات جالب و شگفتانگيزي را استفاده كردهاند، از جمله: از كل سورههاي قرآن كريم که 114 سوره است، مضربي از تعداد حروف «بسم الله» (نوزده) ميباشد.
2 . بسم الله الرحمن الرحيم، به عنوان يك آيه مستقل، صد و سيزده بار در قرآن تكرار شده است (گرچه در سورة نمل نيز ذكر شده، ولي آنجا آيه مستقلي محسوب نميشود) و آيه «عليها تسعة لعشر» يك بار در قرآن كريم ذكر شده كه با جمع آن، عدد سورههاي قرآن كريم بهدست ميآيد.
114: 19×6 ـــــــــــــــــ كه مضربي از عدد 19 است ـــــــــــــــ 114: 1+ 113
3 . حروف مشترك «بسم الله الرحمن الرحيم» با آيه «عليها تسعة عشر» دوازده حرف است و حروف مشترك اين آيه «بسم الله» هفت حرف ميباشد كه جمع آنها باز نوزده ميشود. 19:7+12
4 . عدد فواتح سوره حروف مقطعه، نوزده تا است (حروف مقطعه در 29 سوره آمده؛ ولي با حذف حروف تكراري شامل نوزده حرف است).
5 . در سورههاي ديگر اين ارتباط با مضرب نوزده حفظ شده است، به عنوان مثال در سوره ق، 57 بار حرف «ق» تكرار شده كه باز مضرب از نوزده است. 57: 19+3
و...[2]
2. قرآن كريم از هر زاويهاي كه مورد مطالعه و تحقيق قرار بگيرد زيباست و سرشار از شگفتيهاي متعدد و اعجازآميز ميباشد، و سرچشمة اين زيبايي و شگفتيهاي گوناگون را بايد در ارسال كننده و فرستندة آن يعني خداوند متعال جستجو كرد، و بسياري از جنبههاي اعجازي آن جاودانه و هميشگي است.
قرآن كريم از لحاظ علمي، ادبي، بياني، تشريعي و... داراي اعجاز است.
شگفتيهاي مختلف و متعددي را كه دربارة اعداد در قرآن كريم مثل رموز عدد نوزده و يا برابر آمدن كلماتي همچون «يوم» و «ليل» آمدن كلمة «يوم» به تعداد روزهاي سال (365 روز) و يا آمدن كلمه قمر دوازده بار در قرآن كريم و... كه برخي به عنوان اعجاز عددي آن را مطرح كردهاند، به طور قطع نميتوان با ديد اعجازگونه به آنها نگاه كرد، چون در برخي موارد، خلاف آن اثبات شده و چنين ادعاهايي از سوي مدعيان در برخي موارد با چالشهاي جدي روبرو گشته است و تنها بر فرض اثبات چنين ادعاهايي ميتوان با عنوان شگفتيهاي قرآن كريم آنها را پذيرفت و بايد مراقب و مواظب بود گرچه مطالبي كه با فرمولهاي اعتباري رياضي و... ثابت شده است ولي به طور قطعي و يقين ثابت و نمي توان نگرديده، به عنوان اعجاز قرآن كريم مطرح نمود[3]! و در پايان متذکر مي شويم که بزرگ ترين اعجاز قرآن اعجاز علمي آن است، اعجاز که مباحث عميقي در جامعه شناسي و کيهان شناسي و انسان شناسي و ساير علوم را براي بشريت به ارمغان مي آورد.
معرفي منابع جهت مطالعه بيشتر:
1 . تفسير موضوعي، قرآن در قرآن، ج 1، تأليف آيت الله جوادي آملي.
2 . تفسير تسنيم،ج1، تأليف آيت الله جوادي آملي.
مستندات موجود است .